Bivši ruski lider prijeti Zapadu ‘osvetom’

Dmitrij Medvedev
15 komentara

Moskva treba da uzvrati što je moguće jače Zapadu za njegove neselektivne sankcije koje nanose štetu običnim ljudima, izjavio je u subotu bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Opsežna ograničenja nametnuta Rusiji nadilaze ciljanje samo „vlasti i preduzeća“,  napisao je on na Telegramu. “Oni su usmjereni na cjelokupno rusko stanovništvo.”

„Razlog je jasan: što više ruskih građana pati, to je bolje za zapadni svijet“, rekao je Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije.

Samo treba da zapamtimo ovo i da se osvetimo gde god možemo. Oni su naši neprijatelji.

Medvedev je sugerisao da Moskva treba da kazni svoje protivnike „stvaranjem raznih poteškoća u ekonomiji, izazivanjem nezadovoljstva javnosti zbog glupe politike vlasti na Zapadu i promovisanjem međunarodnih odluka koje potkopavaju interese zapadnog sveta“.

U petak su SAD najavile novu rundu sankcija protiv 500 pojedinaca i entiteta u Rusiji, navodeći sukob s Ukrajinom i smrt zatvorenog opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog. Nova ograničenja usmjerena su na ruski odbrambeni i finansijski sektor.

Američko ministarstvo finansija je također stavilo na crnu listu državnog operatera platnog sistema Mir, koji je postao popularan u Rusiji nakon što je zemlja odsječena od SWIFT mreže za razmjenu finansijskih poruka i usluga Visa i Mastercard.

Moskva tvrdi da su sve sankcije protiv nje nezakonite i da imaju za cilj destabilizaciju zemlje.

Medvedevrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Plenky doodle
2 mjeseci prije

Ovaj donji dio teksta je pisan za ljude slabijeg vida!

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Evo nekoliko podataka o gospodarstvu Rusije nakon početka rata u Ukrajini do danas. U 2022. godini, BDP Rusije pao je za 1,2%, u 2023. će biti rast koji se procjenjuje na 3,1%. Za usporedbu, BDP Ukrajine pao je 2022., za 29,1%, a središnja banka zemlje procjenjuje rast u 2023. od 4,3%. Službenih podataka za 2023. i za Rusiju i za Ukrajinu još nema. U Rusiji vlada potražnja za robom i uslugama koje održavaju rat – oružje, streljivo, zavoji… Potražnja potiče industrije koje proizvode tu robu — osobito na domaćem tržištu, budući da je uvoz u Rusiju ograničen zbog sankcija. U Rusiji je manjak radne snage – milijun Rusa pobjeglo je iz Rusije početkom rata u Ukrajini, dosta ih je mobilizirano, na to se nadovezao slabi natalitet što Ruse već dugo muči i u Rusiji je nedostatak od 5 milijuna radnika, a stopa nezaposlenosti je nikad niža – 2,9%. Zbog nedostatka… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Onda im puknite ” elite ” po džepu ! Tu ih najviše boli ! I obični – zapadni čovjek je podjarmljen dragi Rusi !

noppo
2 mjeseci prije

Francuski ministar kaže, da je potrebna “mobilizacija” štednje evropskih građana na bankama. Ili drugim riječima, Europi ponestaje para, pa če ga uzet stanovništvu (35.0000 miljardi €).

Babilon če pasti i biti spaljen vatrom.

Ime
2 mjeseci prije

Kao i 2014-te?

Evo
2 mjeseci prije

hiberu kao po obicaju kenjas a nitko ne obadava

Rijeka
2 mjeseci prije

Na kanalu REDACTED objasnjava kako su Englezi smaknuli Navalnija
“The BRITISH killed Alexei Navalny and here’s why”
govori Gilbert Doctorow
do sada 200 000 pogleda

Max
2 mjeseci prije

Do toga će doći.

avnoj
2 mjeseci prije

Interesantno

special k.
2 mjeseci prije

tko to kaže, tko to govori istinu srbija je malaaaa

special k.
2 mjeseci prije

izmišlja ko da je poreklom srbijanac

Rudar
2 mjeseci prije

Piši kući propalo ! Za takvo nešto, obavezni vojni rok. potrebno je djecu odgajati-obrazovati od vrtićkog doba, kroz školsko doba i kada se sve iskristalizira onih 3-6-12 mjeseci u vojnoj uniformi neće biti nikakav problem. Drugo, istruktori, ljudi-vojnici koji će voditi obuku, u startu zaboravite sve one sa takozvanim ratnim iskustvom, njih ne puštati mladoj vojsci ni blizu, one koji su previše gledali američke filmove sa vojnom tematikom, izbaciti iz vojske odmah. Te istruktore trebaju školovati stručnjaci i psiholozi, zapravo i sami moraju biti vojnici psiholozi i psihički vrlo vrlo stabilni. Možeš se ti iživljavati na nekome tko ti je došao dobrovoljno ali na nekome tko je prisilno doveden, nemoj ni pokušavati. Za početak bi bilo najbolje u dvije godine nakon osnovnog školovanja uvesti predmet “obrana i zaštita”, da da, baš kao nekada. Nakon par generacija takve “obuke” početi sa nekim oblikom specijalističke vojne obuke zatvorenog tipa, tj. obaveznog vojnog… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI