Bivši šef CIA-e otkriva kakvi su napori korišteni da Biden pobijedi na izborima 2020

Joe Biden
18 komentara

Bivši vršilac dužnosti direktora CIA-e Mike Morell rekao je da je predsjednička kampanja Joea Bidena imala ulogu u stvaranju otvorenog pisma, potpisanog od 51 bivšeg obavještajnog službenika, s ciljem da diskredituje sramotne izvještaje o Bidenovom sinu uoči izbora 2020.

U nedavnom svjedočenju iza zatvorenih vrata pred Odborom za pravosuđe Predstavničkog doma, Morell je priznao da ga je Antony Blinken – sadašnji državni sekretar, tada viši službenik kampanje za Bidena – kontaktirao s njim kako bi razgovarao o kritičkom izvještavanju New York Posta o poslovanju Huntera Bidena u inostranstvu. u oktobru 2020, prema republikanskim poslanicima koji znaju za saslušanje.

Tokom tih razgovora, Blinken je e-poštom poslao Morell članak USA Today u kojem se tvrdi da FBI ispituje da li je priča o Hunteru Budenu dio “kampanje dezinformacija”.

Morell je rekao da su ga razgovori potaknuli da se obrati kolegama bivšim obavještajnim zvaničnicima i organizira otvoreno pismo u kojem se navodi da izvještaj Huntera Bidena ima “sve klasične namjere ruske informativne operacije”. Dok je naknadna istraga otkrila da su izvještaji zasnovani na originalnim dokumentima dobijenim s laptopa mlađeg Bidena , pismo je bilo vrlo utjecajno uoči predsjedničke utrke 2020., a podržalo ga je pet bivših direktora CIA-e i niz drugih bivših visokih zvaničnika.

Prije kontakta s Blinkenom, Morell je priznao da ne planira sastaviti pismo, ali je dodao da je nastojao “pomognuti potpredsjedniku Bidenu… jer sam želio da on pobijedi na izborima”. Nakon što je pismo predato Politico-u na objavljivanje, predsjedavajući Bidenove kampanje Steve Ricchetti nazvao je Morella da mu zahvali na izradi pisma, nastavio je bivši zvaničnik.

Biden će se kasnije pozivati ​​na otvoreno pismo tokom svoje debate 22. oktobra 2020. s tadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom, pomažući da se odbace neugodni izvještaji koji sugeriraju da je njegov sin umiješan u trgovinu političkim uticajem u njegovim poslovima sa inostranstvom, između ostalog.

Republikanski kongresmeni tražili su odgovore nakon Morellovog svjedočenja, a predsjedavajući Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Jim Jordan i Mike Turner napisali su pismo u kojem traže više informacija od Blinkena.

„Očigledno je da je kampanja Bidena igrala aktivnu ulogu u nastanku javnog saopštenja, što je imalo efekta da pomogne u suzbijanju priče o Hunteru Bajdenu i spreči američke građane da donesu potpuno informisanu odluku tokom predsedničkih izbora 2020 . navodi se u saopštenju .

Priča o laptopu Huntera Bidena bila je vrlo kontroverzna u to vrijeme, što je navelo više društvenih medija da preduzmu korake bez presedana kako bi suzbili izvještaje , a Twitter je čak zabranio korisnicima da ih dijele u direktnim porukama. Dok je kampanja Joea Bidena bila u bliskom kontaktu s Twitterom i drugim platformama u to vrijeme i označila je neke objave za uklanjanje, nejasno je da li su izričito pozvali stranice da zakopaju priču o laptopu.

FBIHunter Bidenjoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Namjestili su ih.

Eto
11 mjeseci prije

A o ovom niti rijeci…

WILMINGTON, Del. — Fox News agreed to pay $787.5 million to Dominion Voting Systems to settle a defamation lawsuit over false election claims on Tuesday, a massive sum that spared some of the biggest names in conservative media the witness stand

tuf
11 mjeseci prije

Ono kad SAD cijelom svijetu pametuje oko demokratskih izbora – a kao vodeći diktatori namještaju izbore putem obavještajnih službi, medija i moćnih oligarha/mecena.

nessy
11 mjeseci prije

Kao sto je jasno i glasno, uz smijeh rekao direktor CIA-e “lazemo, krademo, varamo”. On to ne vidi nista sporno.

Ivan
11 mjeseci prije

Sto CIA sama ne smakne tog prolupalog krmka?

Lucija, prva
11 mjeseci prije

CIA simo- tamo.

Kako je došlo do toga da ovaj- Biden- uopće bude nominiran?

Sjećam se da smo ovdje o tome raspravljali.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Ovaj se – opravdano – prepao. Ima i pravo. Zna kako je lako do… Armageddona. Evo malo povjesti; veći dio je poznat svima… Detalji, – sumnjam. “Krajem 50-tih godina 20. stoljeća Amerika je postavila 30 atomskih raketa Thor i Jupiter u Italiju i 15 u Tursku usmjerene protiv SSSR-a. 1961. Kennedy je niti 3 mjeseca nakon dolaska na vlast izvršio invaziju na Kubu sa ciljem svrgavanja Castra, ali taj rat kao i sve druge koje je vodio je izgubio i to u samo 3 dana, uništena su mu 2 bombardera, 2 ratna broda, ubijene stotine a zarobljeno preko 1000 vojnika. Castro je znao da Amerika neće odustati u pokušajima svrgavanja režima na Kubi pa je od Hrušćova tražio i dobio rakete SS-4 koje mogu doseći Washington, a Kennedy je kad je to otkrio poludio. Rusi su 26.10.1962. rekli povući rakete ako Amerika da garanciju da neće napasti Kubu na što… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Dopuna:

“Kad se to dogodi ovaj rat postaje svjetski i ozato to Putin nije dozvolio. Primanjem Ukrajine u NATO Rusija nema izbora već preći na nuklerno oružje ili prihvatiti poraz. “, koment fb, index

Europa će ući u rat

youtube. com/watch?v = od438dPkEBcb

prije 8 godina! Sve predviđeno i predvidljivo. Traje 5 minuta.
Maknuti razmake prije cim i oko znaka jednakosti.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Nastavak. Povjest situacije u Ukrajini. Sa više detalja. “Victoria Nuland, jedna od arhitektica nereda na euro-Maydanu, koja je javno rekla da je Amerika uložila 5 milijardi dolara u to, i koja je javno otkrila da postoje bio-laboratoriji u Ukrajini, a posebno poznata po izjavi ”Fuck EU!” ima supruga koji se zove Robert Kagan. A Robert Kagan ima brata imenom Frederick Kagan. A Frederick Kagan ima suprugu imenom Kimberly Kagan. Koja je osnovala ISW. Ona i suprug poznati su kao redovni dugogodišnji lobisti za američke ratove. Ne zato što klika sa kojom se druže i surađuju ima koristi i profita od njih, nego zato što im je mali čovjek u zemlji koju ne znaju pronaći na karti, najvažniji. Istražite malo o razgovoru Geoffrey Pyatt-a, američkog ambasadora u Ukrajini i Victorie Nuland iz kojega potječe ”fuck EU” fraza. A u kojem je glavna tema bila koga će postaviti na funkciju kada sruše… Čitaj više »

Nena
11 mjeseci prije

Vi mislite da bajden zna da je izabran i da je predsednik amerike 😵‍💫

komšija
11 mjeseci prije

Taj Blinken je klasična bitanga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI