Brazilski predsjednik i njegov konkurent razmjenjuju uvrede

Brazilski izbori
5 komentara

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro i njegov ljevičarski rival, Luiz Inacio Lula da Silva, optužili su jedan drugog za nekompetentnost tokom prve televizijske debate u nedjelju, uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. Pribjegli su i napadima karaktera.

Lula da Silva, poznatiji jednostavno kao Lula, optužio je svog protivnika da je dozvolio uništavanje amazonske prašume, kao i da se loše nosi s pandemijom Covid-19 i umanjuje opasnost od virusa.

“Brojevi su tu. Vi ste kralj lažnih vijesti, kralj gluposti [koji] laže brazilsko društvo. Lagao si o vakcini. A Brazil ima reputaciju zemlje s najviše smrtnih slučajeva od Covida”, rekao je Lula, prvi u trci.

“Nikada prije u istoriji nije postojala vlada koja se zavaravala pandemijom ili smrću kao vi.”

Bolsonaro je branio svoj rekord, rekavši da je vlada “donijela 500 miliona doza vakcine”.

„Brazil je bio primjer svijetu po pitanju vakcinacije“, rekao je. “Manje od mjesec dana nakon što je prva doza primijenjena u svijetu, Brazil je započeo [svoju kampanju]. A sve vakcine je donijela savezna vlada. Ponosni smo na naš rad.”

Bolsonaro je obećao da će braniti konzervativne vrijednosti od “rodne ideologije”, dodajući da “ne želimo da naša djeca u školi koriste isto kupatilo [bez obzira na spol]”.

Tokom debate, Lula je nazvao Bolsonara “malim diktatorom” i obećao da će braniti slobodu i demokratiju. Aktuelni predsjednik je uzvratio, nazivajući Lulu “nacionalnom sramotom” zbog korupcijskih skandala koji su se dogodili kada je Lulina radnička partija (PT) bila na vlasti između 2003. i 2016. godine.

Luli, koji je upravljao Brazilom od 2003. do 2010. godine, zabranjeno je da se kandiduje za predsjednika 2018. zbog osude za korupciju koja je kasnije poništena. On je ispred Bolsonara sa 49%, prema anketi Datafolhe koja je objavljena u petak, u kojoj Bolsonaro ima 44%. Glasanje će se održati 30. oktobra.

BrazilIzboriJair Bolsonaroluiz lula de silvaLula
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
1 godina prije

Ode u ku..c Bolsonaro. I on će ko i taj Lulaš u pržun na globalističko preodgajanje. Svijet je otišao u 3 PM.

Grekko
1 godina prije

Haha, kvalitetna predstava. Svadjaju se oko fabricirane stvari, a kao iz razlicitog tabora. Svuda isto.

Herc
1 godina prije

Lula je lopina kao i Bugarka nasljednica ali bravi imaju kratko pamćenje Kad EU portali vrijeđaju Bolsonara
znači da je OK

Hum
1 godina prije

Dakle ” protivnici” se natječu u tome tko je više pobio brazilaca sa tzv vakcinom?! A kao svađaju se oko ” rodne ideologije”. Isto kao i cionistički ŠTAKOR i masovni ubojica Putin. I on se bori protiv rodne, lgbta itd a cepa narod sve u šesnaest. Ajde EKS brani malo svog spasitelja.

Roccos
1 godina prije

Ovaj Lulaš je kenjac ko i svi ostali covid fanatici,bolje rečeno pfizerovi pitomci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI