Britanija ‘de facto’ u ratu sa Rusijom

Dmitrij Medvedev
38 komentara

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev opisao je Veliku Britaniju da vodi “neobjavljeni rat” protiv Rusije. Komentar je uslijedio nakon što je britanski ministar vanjskih poslova odobrio napad velikih razmjera dronom na Moskvu ranije ove sedmice.

U objavi na Tviteru u srijedu, Medvedev je optužio London da je ” vječni neprijatelj” Moskve. ” Bivši lider, koji trenutno služi kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije, tvrdi da se na osnovu međunarodnog prava, “ uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, ”Britanija” također može kvalifikovati da je u ratu. ”

Bivši predsednik je tvrdio da obezbeđujući Ukrajini oružje i obuku, Velika Britanija „ de facto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. ”

Medvedev je nagovijestio da bi to moglo imati direktne posljedice za ” javne zvaničnike ” u Britaniji.

Njegov tvit je citirao primjedbe britanskog ministra vanjskih poslova Jamesa Cleverlyja u utorak, koji je rekao da Ukrajina ima pravo „ projektirati silu izvan svojih granica kako bi potkopala sposobnost Rusije da projektuje silu u samu Ukrajinu. 

Pametno je dalje tvrdio da je udar na „ legitimne vojne ciljeve “ u Rusiji prihvatljiv deo samoodbrane Ukrajine. Prema ruskom ministarstvu odbrane, osam bespilotnih letelica otkriveno je u zračnom prostoru Moskve u utorak ujutro, u onome što su zvaničnici opisali kao “teroristički napad ” Kijeva.

Ministarstvo je saopštilo da su tri drona potisnuta merama elektronskog ratovanja i skrenula sa predviđenog kursa pre pada, dok je ostalih pet oboreno PVO sistemima Pancir-S van grada.

Nekoliko stambenih objekata je pretrpjelo površinska oštećenja, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne povrede usljed racije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio je Kijev da je pokrenuo napad u pokušaju da se osveti za nedavnu seriju ruskih raketnih i bespilotnih udara na ukrajinske aerodrome, deponije municije i ” centre za donošenje odluka”. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin otkrio je u utorak da je sjedište Glavne obavještajne uprave (GUR) ukrajinske vojske bilo među pogođenim ciljevima u napadima.

MedvedevrusijaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
10 mjeseci prije

Medvedevu je 1000 m3 plina trenutno 5.000 dolara. Uzalud je sto je cijena danas 250 dolara, on traži 5.000.

eks
10 mjeseci prije

Nema podlije i pokvarenije države od Engeleske . Sve od zla oca i gore matere.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Englezi.
Od kojih i najbliži susjedi bježe.
Wales im otišao. Irska isto.
Još uvijek drže okupiranu sjevernu Irsku.
Škoti ih ne doživljavaju.

Od nekoć velike kolonijalne sile ostade im kralj Charles III sa onom njegovom preljubnicom kao kraljicom 😁 Ne znaš tko je ljepši i sposobniji.

Trebali bi promijeniti ime u Mala Britanija 😅

Hrvoje Srbković
10 mjeseci prije

Mali zločesti patuljak nije promjenio pelene pa je ljut.

Max
10 mjeseci prije

I oni stoje iza likvidacuje ljudi u Rusiji i pokušaja ubojstva ruskog predsjednika.

alexosijek
10 mjeseci prije

Pa, joj, gdine Medvedev – jel’ ovo još jedan loši crnjak? Pogledajte unatrag nekih preko 100-tinjak godina kako je završila zadnja ruska carska obitelj? Kako i gdje je nakon toga završila Rusija? Pa, poznata je stvar kako su rođaci ubijene carske obitelji na otoku zadovoljno trljale ruke jer im se investicija debelo isplatila…Dakle, za ovo danas nema nikakve sumnje – to se zna stotinama već godina..lp

Ivan
10 mjeseci prije

Kad ce konacno sprziti London i Britanaca vise nema? To i za ono sto su britanske svinje napravile svojevremeno na Bleiburgu!

goran
10 mjeseci prije

medvedev nemoj puno pričati nego uzvratite britaniji na isti podmukli način ko što su oni vama sjebali sjeverni tok2.
uništite im optičke kablove u moru pa da vidiš panike u britaniji

nessy
10 mjeseci prije

Kad propalo carstvo dobije po usima, opravdano, zvat ce velikog brata u pomoc. Misle li ovi idioti da ce stvarno proci bez odgovora? Ovi govnari su stoljecima izazivali ratove sirom svijeta, tako malo ljudi, a golemo zlo i zloca. Nikako da shvate idioti, da je njihovo vrijeme proslo. U sve se mjesaju, spijuniraju, prave zavjere sirom svijeta. Da ih sutra pogodi meteor, planeta bi odahnula.

Miro
10 mjeseci prije

Sve dogovor da Amerika prodaje oružje, Rusija gas a glupi Rusi i Ukrajinci da se međusobno tamane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI