Čečenski lider kaže da je njegovo vrijeme “došlo”

Ramzan Kadirov
44 komentara

Ramzan Kadirov, koji je na čelu ruske Čečenske Republike 15 godina, otkrio je da zaslužuje „neograničen i dug odmor“, jer je predugo bio na toj funkciji. 

Kadirov je u subotu na svom Telegram kanalu podijelio video-obraćanje u kojem je podijelio svoja razmišljanja o tome da postane glavni “dugosjedeći” među čelnicima ruskih regija. Šaljivo je rekao da je vjerovatno “došlo vrijeme” da razmisli o ostavci prije nego što bude “izbačen”. Čečenski lider je rekao da je njegova mladost nestala i da ćemo “pokušati da odemo na vrijeme”.

“I sam sam primijetio da se predugo zadržavam. Mislim da sam u potpunosti zaslužio neograničen i dug odmor”, prokomentarisao je svoj video.

Kadirov je kao primjer naveo čečensku poslovicu. „Imamo izreku na Kavkazu, koliko god se gost dugo čekao, lepo je kada ode na vreme“, rekao je on, nagoveštavajući rezignaciju.

Kadirov je slične izjave davao u novembru 2017. i februaru 2016. Tada je rekao da je vrijeme da napusti mjesto šefa republike.

Kadirov je preuzeo Čečeniju 2007. godine. Od tada je stalno bio na čelu republike. Trenutno u Rusiji ne postoje ograničenja u pogledu mandata regionalnih šefova.

Čečenska RepublikaKadirovMandat
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZZZ 🇭🇷
1 godina prije

On se pokazao mnogo puta da je jedan od najboljih ruskih sinova. Njemu je mjesto u ruskoj federaciji u Moskvi. Slava Kadirovu.

tihobl
1 godina prije

Isao je kod Putina da ga moli da prekine sa napredovanjem puzevog koraka, da prebaci u drugu brzinu i da dopusti cecenima da se bore. Putin mu je rekao da Krcko Orascic ima da krcka i dalje. Sad igra na emotivnu ucjenu. I nije on jedini. Ima puno njih koji su nestrpljivi i kojima je dosadilo putinovo otezanje. Ne shvataju da Putin ceka da zima iscrpi protivnike. Zapad ce nakon americkih medjuzibora zaboraviti na Kijev, prestace pristizanje para, oruzja i energenata, ostace samo verbalna podrska. Nastace opste razulo i u kijevskom rezimu i u vojsci. Spasce na nivo na kojem su bili 2014. kad je Potrosenko pokrenuo ATO.

tihobl
1 godina prije

У Запорошкој области уведене су исплате новчане помоћи за становнике који су приликом украјинског гранатирања задобили повреде или претрпели губитак ближњих:
-породице жртава – по 1 милион рубаља
-они који су постали инвалиди – по 750 хиљада рубаља
-они који су задобили друге озбиљне повреде – по 500 хиљада рубаља
-лакше рањени – по 100 хиљада рубаља

Ветерани и војна лица награђена за заслуге током специјалне операције у Украјини моћи ће да конкуришу за бесплатне земљишне поседе у Московској области и на Криму ━ нацрт је указа Министарства одбране Русије.

Mladen
1 godina prije

Evo njega s pratnjom u BiH u Gornju Maoču na odmor i duhovnu obnovu .Pa se ti Tihobile misli .

Max
1 godina prije

Snjena generacija.

hiber
1 godina prije

Dakle, Kadirev tvrdi da je 15 godina na funkciji predugo i da zaslužuje neograničen i dug odmor. Što onda reči za onoga koji je na funkciji 22 godine? Valjda takav zaslužuje vječno počivalište. Kadirovi Čečeni su se inače davno pasivizirali u Ukraini i očigledno čekaju rasplet.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Priča prva… Grozni, 1994. Prvi čečenski rat… Glavnu željezničku stanicu trebali su zauzeti pripadnici 131. majkopske motorizirane streljačke brigade. Sačinjavali su je uglavnom neobučeni ročnici, doslovno dječaci, koji nisu bili čak ni potpuno svjesni zašto su uopće tu poslani… Upali su u zasjedu. Njihova artiljerija je pucala na njih, a Čečeni su bili skriveni u urbanom okruženju. Zapovjednika, pukovnika Ivana Aleksejeviča Savina, preko radija je kontaktirao jedan od ičkerijskih/čečenskih zapovjednika, Turpal-Ali Atgeriyev, ”zapovjednik Issa”… Zovući ga “Alik”, nadimkom za njegovo srednje ime, Čečen ga je, nazivajući ga bratom, doslovno molio da se povuče. Njih dvojica su bili najbolji prijatelji u Afganistanu, a neprijatelji u Čečeniji. Rus je odgovorio da ne može, da ima takvu zapovjed. “Dobrodošli u pakao” – na ruskom, bile su posljednje riječi preko radija, prije nego što je vatreni uragan prekrio željezničku stanicu i njegovo zapovjedno mjesto. Gotovo cijela 131. majkopska brigada je u Čečeniji bila zbrisana, a… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Украјинке од 1. октобра неће моћи да напусте земљу, пишу локални медији позивајући се адвоката Министарства одбране Украјине, Владимира Смилку.

Он је ту одлуку објаснио жељом да се Украјина приближи стандардима НАТО-а, позивајући се уз то и на поштовање родне равноправности.

Bas me zanima koliko ce naplacivati izlaz zenama i da li ce biti ravnopravne.

1 godina prije

Selam bratu kadirovu..Dzenet je saburom prekriven , zato strpljenja..Biće akcije 😀😀😀

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Lucija ! Ta kako vi znate Cirilski alfabet 😐 ?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI