‘Nema izgovora’ za Wagnerovu pobunu

Ramzan Kadirov
58 komentara

Pobuna šefa Wagnera Evgenija Prigožina je “odvratna izdaja” i treba je ugušiti kako bi se zaštitilo rusko jedinstvo usred sukoba u Ukrajini, rekao je šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov.

U postu na Telegramu u subotu, čečenski lider iznio je oštar ukor šefu privatne vojne kompanije, osudivši njegove postupke kao “nož u leđa” i “pravu vojnu pobunu”.

Kadirov je izjavio da oružani sukob nije vrijeme za lične ljutnje, rekavši da “pozadina uvijek treba biti sigurna i sigurna”.  „Zamislite samo šta sada osjećaju momci u rovovima, okrenuti licem neprijatelju i leđima podmuklim kockama.”

Čečenski lider je dodao da Wagnerove akcije mogu imati samo “krvave posljedice”. Kadirov je također izrazio punu podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, koji je nekoliko sati ranije nazvao Prigožinovu pobunu „nogom u leđa“ i pozvao na nacionalno jedinstvo.

Kao ruski vrhovni komandant, Putin vidi čitav krajolik sukoba sa Kijevom i bio je potpuno u pravu kada je previranja nazvao “vojnom pobunom”, rekao je Kadirov. “Nema opravdanja za takve postupke.”

Čečenski lider se dalje obratio ruskim vojnicima, pozivajući ih “da ne upadaju u provokativne akte”, ističući da pobunu već iskorištavaju strani protivnici Moskve.

Prema Kadirovu, čečenski pripadnici Ministarstva odbrane i Nacionalne garde već su se uputili u regione u kojima su tenzije visoke. “Pobuna mora biti ugušena, a ako su potrebne oštre mjere, spremni smo za njih!” on je rekao.

Prigožin je u petak optužio rusko ministarstvo odbrane da je pokrenulo raketni napad na kamp Wagner, tvrdeći da je to rezultiralo višestrukim žrtvama. Ministarstvo je odbacilo optužbu. Pokrenuta je krivična istraga protiv Wagnerovog šefa zbog navodne zavjere za podsticanje pobune.

KadirovPrigožinWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stop budalama
10 mjeseci prije

Nego, di je Putin?
Ili je avion pobjegao bez njega?

tihobl
10 mjeseci prije

У Пригожиновој канцеларији у Санкт Петербургу пронађене су кутије са 4 милијарде рубаља
Одакле новац, коме припада и за шта је био намењен, још се не зна.

Dragačevac
10 mjeseci prije

Taj kadirov je u prvom Čečenskom ratu ratovao protiv Rusa pa mu se tata Ahmat Hadži Kadirov muftija Čečenije 2000 predomislio kada je video šta su napravili, i šta se sprema.

Hattori Hanzo
10 mjeseci prije

Prigozin izdao u dogovoru sa stranim obavještajcima,povuci će za sobom 10 000 najodanijih plaćenika i praviti pomutnju dok ne budu pobijeni.Pitanje je ko je jos u talu,koga su jos dobili da izda,to ćemo uskoro vidjeti.
Podsjetilo me na onog ludog a genijalnog generala iz Apokalipsa danas.

Yugo 45 neregistrovan
10 mjeseci prije

Sun Tzu je sad ljubomoran ,ima i boljih stratega.
Pa i kod nas ih je bilo
Tigar Sloboda ’94

Mrki
10 mjeseci prije

Patetičan istup. Veži konja Kadirove gdje ti gazda kaže. Multilevel marketing.

Max
10 mjeseci prije

Samo narod može odlučiti o smijeni vlasti.

Dawor
10 mjeseci prije

Joooooj Rusi,Ukrajinci i SVI ostali slavenski narodi …. zašto , ali zašto ste toliko glupi ????😢😢😢😡😡😡
Čak i više od Hutija i Tutsija u Ruandi,Šijita i Sunita u Iraku ili Somalaca !!!

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Od anonimnih dužnosnika ekskluzivno saznajemo…

Iako je iz europarlamenta predloženo ”umjereni pobunjenici”, EU komisija je po hitnom postupku status Wagnera iz ”teroristička organizacija”, promjenila u ”borci za slobodu i demokraciju”.

Zelenski predložio Ursuli von der Leyen da hitno i Prigožinu prebaci koju milijardu eura pomoći za oružje i streljivo iz Europskog fonda za mir…

Victora Nuland sva zajapurena od vrućine, ne izlazi iz kuhinje. U brzini, našla neki stari kvasac ”di-go”, pa joj se dobro ne diže tijesto, za ispeći krafne za Prigožina…

hiber
10 mjeseci prije

Naletjelo je jedno vozilo Tik-tok ratnika na Wagnerovce, nista od njih nije ostalo. Nekako mi izgleda da ce brzo zbrisati u Čečeniju, ali ni tamo nisu baš sigurni

eks
10 mjeseci prije

Svakog čuda za tri dana dosta. Tako će biti i sa ovom pobunom.

gargamel.
10 mjeseci prije

Bez obzira koliko je besmisleno komentarisati realno stanje na terenu, ipak se moze naslutiti pravi razlog za ovakvu (re) akciju Prigozina. Naime, za one koji nisu upoznati, Prigozinu je receno , da je 1 juli rok, da svoje jedinice stavi pod kontrolu ruske vojne komande, da budu tretirani kao i svi vojnici u sastavu ruskih vojnih snaga.Da nema nikakav povlasten tretman, a tice se koristenje resursa drzave.On je to u startu odbio, jer time se stavlja na mjesto koje mu ustvari i pripada , nikakav Bizmarkl ili Napoleon, obican kuvar sa velikim ambicijama, koje kao cemo svi biti svjedoci, ce ga kostati zivota.Putin je to prepoznao, ali po onoj, “nema veze koje je boje macka”, pustio da placenicka vojska ucestvuje u operaciji.Mogao je on da to sredi i u borbama oko Artjomovska, ovako ima rusko javno mjenje na svojoj strani, i ovaj olos je legitiman cilj.

throne
10 mjeseci prije

Evo lukasenko je pregovarao sa putinom i prigozin da deeskliraju sukob. Dogovoreno je da se Wagner vraća u do nas i da njeni pripadnici nece biti krivično proganjani. I sam Prigozin je to potvrdio. Izgleda da krevet nova krvava burleska u ukrajni.
LP.

throne
10 mjeseci prije

Evo lukasenko je pregovarao sa putinom i prigozinom da deeskaliraju sukob. Dogovoreno je da se Wagner vraća u donbas i da njeni pripadnici nece biti krivično proganjani. I sam Prigozin je to potvrdio. Izgleda da krece nova krvava burleska u ukrajni.
LP.

Sardelino
10 mjeseci prije

Prema najnovijoj vijesti izgledno je da je Prigožin prihvatio ponuđene mu uvjete.
Od pobune Prigožina i građanskog rata u Rusiji kojeg su zapadni vodeći mediji i njihovi analitičari tako zlurado najavljivali nema ništa.
U jednom od komentara napisao sam da je ovo oko Prigožina “bura u čaši vode”.
U nekim segmentima vođenja rata i kritiziranja pogrešnih odluka vojnog vrha, Prigožin je bio u pravu.
Putin bi napravio grešku ako bi se sad nakon toga što se Prigožin “posuo pepelom” odlučio za njegovo drastično kažnjavanje.
Da bi se iskupio, trebalo bi mu dodijeliti što je moguće teži vojni zadatak.

Realno
10 mjeseci prije

Tipičan psyop za ukrodebile da se malo osile i krenu. Sve je to dio igre, kao mi se svađamo, a oni nek zagrizu.

Sto n
10 mjeseci prije

Sad se za kaznu mora cjepit, pred kamerama!

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Evo događaja. Lukašenko je sredio situaciju, poslije. Ušetali su Vagnerovci u Rostov. Ali navodno i VORONJEŽ. Zašto velikim slovima? Bit će u komentarima… “Александар Ходаковски, шеф Руске гарде у Доњецкој Републици, оценио је да Вагнер планира да заузме и велики град на југу Русије Краснодар.           Додао је да са Пригожиновим намаерама није био упознат навећи део вагнероваца и закључио:            „Опрости им, Господе, јер не знају шта творе“.” ———— Sa ova dva generala je razgovarao Prigožin: “Генерал-пуковник Јунус-Бек Јевкуров је заменик министра одбране Руске Федерације, а Владимир Алексејев – први заменик начелника Главне управе Генералштаба… * Вагнер пренео и тврдњу Јевгенија Пригожина да његови одреди „блокирају војне објекте у граду“ и да ће то чинити „док не добију Герасимова и Шојгуа“ * Приписане су му и речи: „Блокирамо и штаб Јужног округа, али не утичемо на његово функционисање. Ни један официр у штабу није ван контакта са својим послом.… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Nastavak. Razmišljanja: “Želja Kremlja da stegne uzde Prigožinu viđena je u pokušaju da mu se oduzme pravo da regrutuje osuđenike koji, prema američkom Savetu za nacionalnu bezbednost, čine 80% Vagnerovih trupa.” Je li ovo točno?? “U intervjuu ruskim vojnim blogerima i državnim medijima ove nedelje, on je priznao da će nakon smanjenja broja Vagner grupa imati ograničeniju ulogu u ruskim ratnim naporima. „Prigožinov jedini put je da postane političar, s obzirom na odgovornosti koje su mu dodeljene“, rekao je Kolesnikov. „Međutim, Putin ne želi da ga uvede u pravno polje, što bi značilo da ga ojača kao političara“, rekao je analitičar za DV. „Sve dok je Vladimir Putin u stanju da suptilno kontroliše političke snage, on može da povuče Prigožina sa šahovske table u pravo vreme i vrati ga na njegovo uobičajeno mesto — u politiku podzemlja“, rekao je Kolesnikov.”, webtribune ——— Komentari sa b92 “Zelenski ne da samo slabije… Čitaj više »

zac
10 mjeseci prije

krutejebo, di je hiber i ostala grncarija, pale mame u u dimije i gordo cmizdre,,,nis od putinovskih i prigozinovskog duela, nis od bürgerkrieg…..e to vam zelim u crovaciji,gradjanski rat, pa bute potprtkivali…i bute racku popusili, zajedno sa bfracom amerima—-nije bolest sve sto boli..

Zvone
10 mjeseci prije

A šta se moglo očekivati od plačenika. Pa on ide tamo gde je veča lova.

General Prigožin
10 mjeseci prije

Pa kako možete biti tako naivni? Takva masa dobro naoružane vojske krene, Moskva na rovovima što se vidilo na ruskim medijima i sad da neko povjeruje da je to bilo samo onako bez ispaljenog metka mora biti stvarno naivan. Pucalo se tamo dobro, ima i mrtvih i ranjenih, samo što sad po zapadnom receptu moraju mediji to dobro zamaskirati. Najgore u svemu za Rusija je sad kako su ispali pred Kinom. Kinezi sigurno več ovog trenutka prave planove u smislu “ko šiša Tajvan”, idemo mi u budučnosti do ruskog sjevernog pola da pokupimo sve te šume, naftna polja i rudnike zlata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI