Čelnik čečenskog parlamenta Daudov o optužbama HRW-a za zlostavljanje gay osoba

Čečenija - LGBT
60 komentara

Ranije ovog mjeseca su LGBT aktivisti podnijeli tužbu Međunarodnom kaznenom sudu protiv Ramzana Kadirova, predsjednička Čečenske Republike, a Human Rights Watch je predsjednika čečenskog parlamenta optužio za “zlostavljanje homoseksualaca u Čečeniji”.

Međutim, predsjednik čečenskog parlamenta je izvješće Human Rights Watcha nazvao “jeftinom klevetom” i izrazio spremnost za provođenje istrage o svim optužbama. Ranije ga je takozvana međunarodna organizacija za ljudska prava optužila ga za sudjelovanje u zlostavljanju gay muškaraca u zemlji.

Predsjednik čečenskog parlamenta, Magomed Daudov, na svojoj stranici na Instagramu je komentirao informacije Human Rights Watcha (HRW), koji ga je optužio za maltretiranje homoseksualaca u Čečeniji.

“Da, ja sam apsolutno protiv toga, jer mislim da je to znak degeneracije bilo koje nacije! I to je razlog zašto plaćeni fanatici “ljudskih prava” meni pokušavaju pripisati napade na one kojih u nas nikada nije bilo”, napisao je Daudov.

“Želim da ti “pravdoljupci” znaju da nikada ne dižem ruku protiv bespomoćnih ljudi, čak i kada ih prezirem”, rekao je Magomed Daudov.

Predsjednik čečenskog parlamenta je izvješće Human Rights Watcha nazvao “jeftinom klevetom” i dodao da je spreman ispitati cijeli slučaj.

“Spreman sam, kao građanin Rusije, provesti sve istražne radnje s vama. No, kao Čečen, ja vas naprosto prezirem!”,  zaključio je Daudov svoj komentar na izvješće Human Rights Watcha.

HRW je 26. svibnja objavio izvješće u kojem se navodi da je predsjednik Parlamenta Čečenije, Magomed Daudov, sudjelovao u zlostavljanju muškaraca, navodno uhićenih zbog njihove seksualne orijentacije.

Istoga dana je tajnik Parlamenta Čečenije, Delimhan Džamaldinov, opisao izvješće kao novinarske špekulacije novinara i rekao da će o tome razgovarati s predsjednikom čečenskog parlamenta.

Mediji pišu svašta“,  rekao je Džamaldinov, objašnjavajući da po njegovom mišljenju “ne treba baš na sve reagirati”.

“Ne zanima me što pišu tamo neki želimo europski bolesni i korumpirani novinari”, zaključio je Džamaldinov.

Ranije je za sudjelovanje u progonu čečenskih homoseksualaca Daudova optužila ruska Nova Gazeta, navodno list kojeg je “pokrenula i vodi skupina istraživačkih novinara”, kojeg je FSB 2002. optužio za veze sa Zakladom Otvoreno društvo, a 2015. je nizozemsko veleposlanstvo je priznalo da financira ovaj list, portal “Kavkaski čvor” i druge.

Tajnik predsjednika Čečenije, Alvi Karimov, komentirajući objavu Nove Gazete, napise je nazvao “apsolutnim lažima”.

“Mi ne možemo zadržavati i uznemiravati one kojih jednostavno nema u zemlji”, rekao je  kasnije Ramzan Kadirov na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a sve napise Nove Gazete nazvao “provokacijama”.

LGBT
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eheh
6 godine prije

plaćeni fanatici “ljudskih prava” …bas tako

subaru
6 godine prije

Inače dečko od poginulog policajca u Francuskoj se sa njime, policajcem, vjenčao posthumno u nazočnosti Holanda i gradonačelnice Pariza uz vojne počasti.

f4731
6 godine prije

Pa ima mnogih drzava koji su americki sateliti, gdje se gay-ovi bicuju u javnosti, gdje je to norma.
U Cecniji se ne progonu gay-ovi.
Gay-ovi u Cecniji nemaju ista prava kao na dekadentnim zemjama nato pakta ali ih nitko ne dira.
90% vjesti s zapada su fake news

subaru
6 godine prije

Čelzi, koju tama sprema za funkciju očevu, pametovala Duerteu a ovaj joj spustio “što si mislila o silovanjima kad se tvoj otac seksao sa Levinski u crnoj kući” i da su kauboji silovali japanke.

ten
6 godine prije

Soros je imenovao neprijatelje politicke nakaze koja se zove EU.
a to su:
Putinova Rusija, Erdoganska Turska, Sisi-ov Egipat, Amerika pod Trumpom…………..
a ne Teroristi i terorizam,
ne Izrael i njihovo destabiliziranje bliskog istoka,
ne Kina,
ne siromastvo i nezaposlenost po zemljama EU koje su zemlje drugog ili treceg reda, ne anglo-cionizam, ne mogucnost nuklearnog rata, ne anglo-propaganda, neprekidno laganje politicara, ne sluganska uloga politicara iz siromasnih EU drzava, ne anglo…

gostgost
6 godine prije

gade mi se ti tzv borci za ljudska prava sorosevi placenici trba ih sve spakirati u brodove i poslati ih u saudijsku arabiju datamo protestiraju

zlatan
6 godine prije

Pa dobro je li ta Čečenija država u državi, ili je dio Ruske Federacije? Mislim ako imaju neke zakone posve u suprotnosti sa saveznim zakonima, ali pošto je to ipak federacija, onda je razumljivo da imaju i neke druge zakone. Hajde svi koji tu piskarate, pročitajte nešto o Čečeniji. To je jedini subjekt Ruske Fedracije koji je skoro 100% etnički čist, tj.posve jednonacionalan. Hm, čak nitko iz drugih dijelova Rusije ne želi tu živjeti… Sasvim sigurno da je to jedna zatucana sredina, pitajte bilo kojeg Rusa iz Moskve ili Peterburga, ili ne znam odakle iz Rusije. Tvrditi da nema pedera u Čečeniji, hm, a ima li ljevorukih? Nema ni takvih, jer oni su zdravi. A to da ima i ljevorukih je zapadna propaganda. Pitanje za sve: ako biste uopće živjeli u Rusiji, gdje biste radije bili: u Moskvi, Peterburgu,Volgogradu ili na Crnome moru u Sočiju? Soči nije predaleko od Čečenije.… Čitaj više »

Hezbollah
6 godine prije

Nizozemsko veleposlanstvo je priznalo da financira novine koje su optužile Čečeniju da proganja pedere, veleposlanstvo jedne države u kojoj pedofili imaju svoju stranku. Zašto ne piše o pravima pedera u Saudijskoj barbariji, Kataru, UAE, Kuvajtu?

zlatan
6 godine prije

Inače nikako da dokučim koji je lik na fotografiji. U svakom slučaju ne odiše niti mirom, niti ljubavlju, a niti nekom inteligencijom.
Prije bih rekao, neka sirovina.

London
6 godine prije

Ajde Zlatane, ti si nam dobar friend, vplimo citati tvoje postove, ti si ipak najbolji ekspert na temu SSSR ali nam nemoj nametati svoje stavove i stvarno nas zabavljas s svojim stavovima, ja se valjam od smija.
Dakle, promjenimo temu, digni ruke od nas.

Georgij Žukov
6 godine prije

drugovi , ne zajebavajte mi Zlatana! , a tebi sam zlatane vec par puta rekao da se drzis tema poput povijesti , geografije , na te teme volim procitati tvoje komentare , no mdjutim molim te ko boga okani se fizike i erotike jer ovi klipani samo cekaju da te zajase :). pozdrav drugovi i ne zamjerite .

Jupiter
6 godine prije

Kako objasniti Čečenskom muslimanskom verniku da poštuje gay osobu kada mu vera
nalaže da je to ne reproduktivno ljudsko biće nepoželjno.
Pokušajte da objasnite gay populaciji da prošeta, na primer Kosovom. Nisam siguran da bi to rado učinili.

Miki
6 godine prije

Soroševci napadaju Rusiju iz svakog ugla. No HRW ne zanima da su sve islamske države, a pogotovo one iz zaljeva ubi bože za LGBT. Verovatno od njih i koja kinta dođe.

disko man
6 godine prije

pa zar nije obamica rekao da ce bombardirat svaku zemlu koja uskrati prava lgbt zajednice?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI