fbpx

Čelnik čečenskog parlamenta Daudov o optužbama HRW-a za zlostavljanje gay osoba

Čečenija - LGBT

Ranije ovog mjeseca su LGBT aktivisti podnijeli tužbu Međunarodnom kaznenom sudu protiv Ramzana Kadirova, predsjednička Čečenske Republike, a Human Rights Watch je predsjednika čečenskog parlamenta optužio za “zlostavljanje homoseksualaca u Čečeniji”.

Međutim, predsjednik čečenskog parlamenta je izvješće Human Rights Watcha nazvao “jeftinom klevetom” i izrazio spremnost za provođenje istrage o svim optužbama. Ranije ga je takozvana međunarodna organizacija za ljudska prava optužila ga za sudjelovanje u zlostavljanju gay muškaraca u zemlji.

Predsjednik čečenskog parlamenta, Magomed Daudov, na svojoj stranici na Instagramu je komentirao informacije Human Rights Watcha (HRW), koji ga je optužio za maltretiranje homoseksualaca u Čečeniji.

“Da, ja sam apsolutno protiv toga, jer mislim da je to znak degeneracije bilo koje nacije! I to je razlog zašto plaćeni fanatici “ljudskih prava” meni pokušavaju pripisati napade na one kojih u nas nikada nije bilo”, napisao je Daudov.

“Želim da ti “pravdoljupci” znaju da nikada ne dižem ruku protiv bespomoćnih ljudi, čak i kada ih prezirem”, rekao je Magomed Daudov.

Predsjednik čečenskog parlamenta je izvješće Human Rights Watcha nazvao “jeftinom klevetom” i dodao da je spreman ispitati cijeli slučaj.

“Spreman sam, kao građanin Rusije, provesti sve istražne radnje s vama. No, kao Čečen, ja vas naprosto prezirem!”,  zaključio je Daudov svoj komentar na izvješće Human Rights Watcha.

HRW je 26. svibnja objavio izvješće u kojem se navodi da je predsjednik Parlamenta Čečenije, Magomed Daudov, sudjelovao u zlostavljanju muškaraca, navodno uhićenih zbog njihove seksualne orijentacije.

Istoga dana je tajnik Parlamenta Čečenije, Delimhan Džamaldinov, opisao izvješće kao novinarske špekulacije novinara i rekao da će o tome razgovarati s predsjednikom čečenskog parlamenta.

Mediji pišu svašta“,  rekao je Džamaldinov, objašnjavajući da po njegovom mišljenju “ne treba baš na sve reagirati”.

“Ne zanima me što pišu tamo neki želimo europski bolesni i korumpirani novinari”, zaključio je Džamaldinov.

Ranije je za sudjelovanje u progonu čečenskih homoseksualaca Daudova optužila ruska Nova Gazeta, navodno list kojeg je “pokrenula i vodi skupina istraživačkih novinara”, kojeg je FSB 2002. optužio za veze sa Zakladom Otvoreno društvo, a 2015. je nizozemsko veleposlanstvo je priznalo da financira ovaj list, portal “Kavkaski čvor” i druge.

Tajnik predsjednika Čečenije, Alvi Karimov, komentirajući objavu Nove Gazete, napise je nazvao “apsolutnim lažima”.

“Mi ne možemo zadržavati i uznemiravati one kojih jednostavno nema u zemlji”, rekao je  kasnije Ramzan Kadirov na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a sve napise Nove Gazete nazvao “provokacijama”.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
60 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Eheh
Gost
Eheh
3 godine prije

plaćeni fanatici “ljudskih prava” …bas tako

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije
Reply to  Eheh

Placeni lazovi, lazni humanisti, lazni borci za ljudska prava – HRW

DoKraja
Gost
DoKraja
3 godine prije
Reply to  Eheh

Postavljam pitanje koja je poanta ovog članka? Nikša Babić kao i prije stalno širi mržnju protiv lgbt populacije. Sada su čak i znak degeneracije neke nacije. Jasno da je Nikša Babić vjerski fanatik i da podržava rusiju zbog putinovih homofobnih i zadrtih stavova ali šta je previše je previše. Članak kao i ispod komentari su prijavljeni HND-u te MUP-u putem mob aplikacije. Da, odgovorni ste i za komentare jer ste rekli da komentare cenzurirate ako ima psovanja i vrijeđanja. Očito da onda komentare podržavate (nije prvi put).

Sarajevo
Gost
Sarajevo
3 godine prije
Reply to  DoKraja

Posto vidim da znate, molim Vasmrecote mo ko je taj Niksa?

Sarajevo
Gost
Sarajevo
3 godine prije
Reply to  Sarajevo

recite mi*
pardon, sa telefona kucam

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  DoKraja

@DoKraja
Poanta ovog članka je da pokaže dio velike slagalice u cilju destabilizacije Kavkaza i stvaranja nove geostrateške cjeline zvane Euroazija. Jedan od načina destabilizacije su i iskrivljene i lažne vijesti, tzv. ”fake news”. Na primjeru mnogih drugih država uočljiv je obrazac korištenja raznih organizacija za zaštitu ljudskih prava, čiji je zajednički nazivnik financiranje novcem američkih poreznih obveznika i Sorosa, za izazivanje ”Arapskog proljeća”, ”Obojanih revolucija”, sa svim posljedicama po stanovnike tih država, koje su se uglavnom našle u ratu i kaosu, a zbog interesa neoliberalnog kapitalizma iliti globalizma, kako mu volimo tepati.
U tom kontekstu postavlja se pitanje npr. po čemu su ljudska prava u boljem stanju u Saudijskoj Arabiji nego li u Čečeniji, tim više što su Saudi čak delegirani i u UN-u po tom pitanju.
Prava pripadnika LGBT zajednice u Čečeniji sigurno nisu ni bolja ni gora, nego na puno drugih mjesta, što nije opravdanje, nego realnost, ali ta druga mjesta, ako su pod utjecajem Zapada, nisu u fokusu.
I Vaš komentar nije baš primjer tolerancije prema drugome. Nadam se da ste svjesni da bi u smirenom i tolerantnom tonu, postigli više na razumijevanju i uvažavanju različitosti. Bojim se da ste ovim svojim komentarom, iako razumijem razlog Vašeg revolta, samo dali još vjetra u jedra onima čiji stavovi su različiti od Vaših.
Na kulturu komunikacije, obzirom na prostor u kojem živimo, a čiji svjedoci smo svakodnevno, počevši od vodećih političara ove zemlje, teško da i Vi i ja možemo utjecati, ali možemo raditi u tom smjeru. Zato su ove Vaše prijetnje HND-om i MUP-om promašene i bojim se da će krajnji rezultat biti kontraproduktivan za ono za šta se Vi zalažete.
Lijepi pozdrav!

DoKraja2
Gost
DoKraja2
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Znači ne treba se boriti protiv očitog šireja mržnje i netrepeljivosti? Piše mi za MUP da je “prijava prihvaćena” što znači da oni misle da postoje neke osnove. Od HNDa još ništa.
Već drugi visoki čečenac govori da u čečeniji nema homoseksualaca. Ovaj sad kaže da su oni degenerici. Svakom je jasno da ih ima u čečeniji pa se vi zamislite kako im je živjeti tamo…pakao. Pa čak ni saudijci ne govore ovakve stvari. Tako da vjerujem da ih se brutalno proganja, da postoje konc logori i da ih se vjerojatno i zna ubiti, a da insitucije nije briga. Tko ne vidi u tome problem je duboko amoralna osoba i ljudsko smeće.
Za hrw se slažem da su plaćenci i sudionici zapadnih zločina, ali to ne mijenja ovo šta pišem.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  DoKraja2

@DoKraja2
”Znači ne treba se boriti protiv očitog širenja mržnje i netrepeljivosti?”
Šalite se, pa ovo je društvo traumatizirano i duboko podjeljeno događajima iz prošlosti, tako da pitanje homoseksualizma,pa ni u Čečeniji, sigurno nije ni u peti, a ne na vrhu prioriteta. Nekoga optuživati za ”sustavno širenje mržnje pa i poziva na linč” je Vaše pravo na viđenje stvari. Ali dozvolite i drugima da na istu stvar gledaju svojim očima. Iskreno, iako sebe smatram za tolerantnu osobu, što ne znači da je i zaista tako, mislim da pravite buru u čaši vode. Ovo ovdje je kamilica u odnosu na druga mjesta, ne samo na internetu, nego i elektroničkim medijima. A da malo probate kod Bujanca, možda će te tamo postići neki opipljiviji uspjeh.
Na kraju krajeva, ova priča o homoseksualcima u Čečeniji, za koju nema, bar meni, poznatih objektivnih dokaza, nije borba za njihovu zaštitu, nego se preko njihovih leđa vode neke druge bitke. Danas homoseksualci, sutra, karikiram, neshvaćeni talenti, preko sutra netko treći.
Vi vjerujete da ih se tamo proganja, ubija, zatvara u konc. logore. Možda da, a možda ne. Oni koje bijeli policajci na ulicama američkih gradova odstrijeljuju kao glinene golubove, jer su po nečemu različiti, možda bi trebali također biti razlog Vaše zabrinutosti. Tim više, što je to objektivno dokazano. Homoseksualci ipak, priznali Vi to ili ne, nisu tema na kojoj će se prestati lomiti koplja u tradicionalnom društvu kao što je naše.
Ne znam da li gospodin Leković iz HND-a ima pametnijeg posla, ali što se tiče MUP-a, siguran sam da ga ima.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  DoKraja

DoKraja ga voli DoJaja…

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  DoKraja

@DoKraja- Jel ti to nekome prijetiš? A to što ti ne razumiješ, gore pomenut članak, nije nitko kriv. Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo da se bude glup.

DoKraja2
Gost
DoKraja2
3 godine prije
Reply to  Piretis

Da dragi, prijetim institucijama ove zemlje koje moraju provoditi zakone i HNDom koji bi morao javno upozoravati kad su u pitanju ovakvi tekstovi. Naravno ja sam priložio i neke druge članke tog babića da se vidi njegovo sustavno širenje mržnje pa i poziva na linč.

Sarajevo
Gost
Sarajevo
3 godine prije
Reply to  DoKraja2

Niksa, je l?

Mujaga
Gost
Mujaga
3 godine prije
Reply to  DoKraja2

DoKraja2 šta vele institucije ako ti kažem da me povučeš za UBERLAUF? Samo pitam.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Inače dečko od poginulog policajca u Francuskoj se sa njime, policajcem, vjenčao posthumno u nazočnosti Holanda i gradonačelnice Pariza uz vojne počasti.

Garibaldi
Gost
Garibaldi
3 godine prije
Reply to  subaru

Roba s greškom…ili bolest ??? gdje je više kraj toj farsi i veličanju devijacije ….

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Garibaldi

Bolest je bila na listi WHO do prije desetak godina kad su se uspjeli izboriti da se makne devijacija sa popisa bolesti.
I to im je jedan oblik kako smanjiti populaciju, jerbo istospolni parovi po prirodi nemogu imati potomstvo, jeba ih onaj ko im dade pravo posvajanja, pa se devijacija širi. Da se ponovim, nemam nista protiv ničije radnje dok je to unutar njegova 4 zida.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Bobi

BOBI, ti si primitivac. Homoseksualnost postoji oduvijek, ima je u svim višim živim vrstama, a čovječanstvo nije krepalo zbog toga. I da, ako je netko postao gej ili lezba, u nekoj tradicionalnoj obitelji, u kojoj su slušali: ako mi sin bude peder, zaklat ću ga! Kako su mogli izrast u pedera, ako je to stvar odgoja?
Ali vama likovima iz pećine, to nije jasno.

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  zlatan

@ zlatan- I zubobolja postoji od uvijek, pa se eto ja ikako ne mirim s njom.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  subaru

SUBARU, čak i da je to istina, pa šta to tebi znači? Šta te boli klinac za to? Meni ništa ne zanči, čak i da je istina.

f4731
Gost
f4731
3 godine prije

Pa ima mnogih drzava koji su americki sateliti, gdje se gay-ovi bicuju u javnosti, gdje je to norma.
U Cecniji se ne progonu gay-ovi.
Gay-ovi u Cecniji nemaju ista prava kao na dekadentnim zemjama nato pakta ali ih nitko ne dira.
90% vjesti s zapada su fake news

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  f4731

lažeš, nije istina. Stanje sa ljudskim pravima u tim islamsko američkim satelitima itekao je na zlu glasu u SAD-u ili EU. Samo licemjerni političari koji put zašute.
I naša predsjednica je bila pokrivena sa onom krpom po glavi, kad je bila u službenoj posjeti Iranu. Jbga, ni odrasli muškarci tamo ne smiju nosit kratke hlače, eto gdje su!

Brane
Gost
Brane
3 godine prije
Reply to  zlatan

zlatane, smiri hormone i ponašaj se. Poanta je da sad ili eu elitu boli ona stvar za bilo čija prava nosim vlastitih, bitna im je samo lova. Gayevi, manjine, napušteni psi i maške i ostalo im služi samo za vršenje pritisaka na neposlušne zemlje. Glavni saveznik im je saudi arabija, gdje homoseksualce bičuju ili ubijaju.

Na osnovu tvojih komentara pretpostavljam da si i ti pripadnik gay populacije. Nremam ništa protiv nikoga od vas, ali shvati da ste izmanipulirani, isto kao i žene, nacionalne manjine, itd.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Brane

BRANE, imaš desničarski mozak. Tako i desničari ako im npr.kažeš da je u doba SFRJ bilo i dobroga, odmah skoče na stražnje noge i optuže te da si komunist, jugofil, udbaš ili tko zna šta sve ne.
Kao da se ne može braniti pedere ili prostitutke čak i kada nisi dio istih? Ali u vašim desničarskim ili konzervativnim mozgom okovanoj glavi, nema mjesta razmišljanju.
I vi ste Branimire izmanipulirani od strane popova i ostalih tradicionalista. Daj mućnite glavom!

subaru
Gost
subaru
3 godine prije
Reply to  zlatan

Brane je mozak za tebe teletabisu.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Čelzi, koju tama sprema za funkciju očevu, pametovala Duerteu a ovaj joj spustio “što si mislila o silovanjima kad se tvoj otac seksao sa Levinski u crnoj kući” i da su kauboji silovali japanke.

ten
Gost
ten
3 godine prije

Soros je imenovao neprijatelje politicke nakaze koja se zove EU.
a to su:
Putinova Rusija, Erdoganska Turska, Sisi-ov Egipat, Amerika pod Trumpom…………..
a ne Teroristi i terorizam,
ne Izrael i njihovo destabiliziranje bliskog istoka,
ne Kina,
ne siromastvo i nezaposlenost po zemljama EU koje su zemlje drugog ili treceg reda, ne anglo-cionizam, ne mogucnost nuklearnog rata, ne anglo-propaganda, neprekidno laganje politicara, ne sluganska uloga politicara iz siromasnih EU drzava, ne anglo…

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

gade mi se ti tzv borci za ljudska prava sorosevi placenici trba ih sve spakirati u brodove i poslati ih u saudijsku arabiju datamo protestiraju

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

Pa dobro je li ta Čečenija država u državi, ili je dio Ruske Federacije? Mislim ako imaju neke zakone posve u suprotnosti sa saveznim zakonima, ali pošto je to ipak federacija, onda je razumljivo da imaju i neke druge zakone. Hajde svi koji tu piskarate, pročitajte nešto o Čečeniji. To je jedini subjekt Ruske Fedracije koji je skoro 100% etnički čist, tj.posve jednonacionalan. Hm, čak nitko iz drugih dijelova Rusije ne želi tu živjeti…
Sasvim sigurno da je to jedna zatucana sredina, pitajte bilo kojeg Rusa iz Moskve ili Peterburga, ili ne znam odakle iz Rusije. Tvrditi da nema pedera u Čečeniji, hm, a ima li ljevorukih? Nema ni takvih, jer oni su zdravi. A to da ima i ljevorukih je zapadna propaganda.
Pitanje za sve: ako biste uopće živjeli u Rusiji, gdje biste radije bili: u Moskvi, Peterburgu,Volgogradu ili na Crnome moru u Sočiju? Soči nije predaleko od Čečenije. Ili biste hrlili u Čečeniju?; Hahaaaa.
Ok, kavkaski muškarci nisu pederi, posebno ne Čečeni. Onda lijepo pogledajte kako plešu stari ples lezginku, ima na youtubeu snimaka. Sami muškarci plešu jedan oko drugog, i šepure se kao paunovi, u stilu čiji je veći i bolji, ljepši….
Nego, ima li lezbijki u Čečniji? Žene su važnije za produženje vrste od muškaraca, a ionako oko 80% muškaraca koji imaju gej sklonosti su u klasičnom hetero braku. Imaju najmanje dvoje djece, neki i troje, a u slobodno vrijeme nađu se “dečkima” i rade neke stavri. Samo primitivci misle da nema toga na takav način.
Ma shhvaćam ja i te Kadirove i slične bradonje sa Kavkkaza. Nije problem da si peder ako si oženjen, imaš troje djece, a sa dečkima se skrivaš kao miš u kanalizaciji. I još se onako skrivečki nađeš s tim
nekim………

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  zlatan

A sto si ti razocaran?

London
Gost
London
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane, kao po obicaju lajes na pogrsno drvo.
Sigurno da ima “pedera” u Cecniji, tko je rekao da ih nema?
Rijec je o tome da mnoge zemlje otvoreno kaznjavaju “pedere” a spadaju u miljenike UKUSA rezima i onda njihove novine sutu.
Drugo, rijec je da se “pedere” ne progonu u Cecniji po zakonu nego drustveno…e sad sto to znaci?
To znaci da drustvo nepovoljno gleda na njih, da ih diskriminira zato jer do tog drustva jos nije prodrla americko-svedska pederska kultura.
Tu drzava ne moze nista.
Ima i Hrvata koji se nece nikad baciti kamenom na “pedera” ali nece ni biti u njegovom drustvu.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  London

LONDON, pa zašto se muškarci u Čečeniiji onako grle i plešu jedan oko drugoga lezginku? Nekima je i to pederluk. Jasno da društvo nepovoljno geda u zaostalijim sredinama na pedere, zato jer su iza svoga vremena. Ali nepovoljno gleda i na žene koje su razvedene ili imaju vanbračnu djecu. Nepovoljno gledaju i na inavlide, ljevoruke i slično. Nisu to zdrava i normalna društva, to je kamenodobna šaka jada.
I da LONDONE, zašto si odabrao ime London? Tamo nije grijeh biti peder, iako je nekada bilo. Zašto nisi odabarao ime GROZNI? Ako ne znaš zemljopis, to ti je glavni grad zdrave i tradicijama ispunjene Čečenije.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  zlatan

Ne markiraj nekoga kao zaostao..o sebi govoris. U Americi su slai jednu djevojcicu kod psihologa jer je u skoli jasno rekla da ne zeli da izgubi čednost. Jeli to napredak veci neg u Ceceniji,nije problem sto je neko kako ti kazes zaostao vec je problem sto ste vi napredni postali retardirani bez ikakve vrijednosti.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Sinisa

SINIŠA, a imaš li dokaze za tu djevojčicu? Daj ne kakaj. U Ameriku se slio cijeli svijet, ima ih odasvud. Mnogi fundamentalni kršćanski fanatici gaje svetinju čednosti, pa ih ne šalju psihijatrima. Jesi li čuo za Amiše? Ima ih u SAD-u. Ne seksaju se izvan braka, ne koriste struju ni ne znam što. I nitko ih ne dira zbog toga. Neki mladi amiši odustaju od takvoga života i odlaze u gradove i opet ih nitko ne dira. Samo ih njihova rodna sredina odbaci. Zato jer su fanatici.
Imam prijateljicu koja u SAD živi 47 godina. Kao mlada provela je jedno kratko vrijeme među budističkim isposnicima, filizofima ili kajgod, u planinama Kalifornije. Pričala mi je da ima među njima onih koji su se odrekli svih svjetovnih stvari, pa i tog vama omiljenog seksa.
I ne šalju ih psihijatru.
Vi tradicionalisti biste najradije stara vremena kao na Siciliji u 19-tom stoljeću. Muškarac je morao probati seks prije braka, žena ne. On je morao ući kao netko tko zna šta treba raditi, žena kao djevica. I, šta su radili? Pa očevi su vodili sinove u dobi od, šta je znam 18 godina kod prostitki. Da ih ove nauče. Djevojke su pak čuvali iza zidova kuća. Želite li takve običaje ponovo.
Ma danas su na Siciliji skroz drugi običaji. Svatko radi šta ga je volja. Dok ne siluje, ili uništava tuđi život, to je u redu. Jedino vama tradicionalistima nije. Vi biste stalno uništavali tuđe živote. Stavljanjem u kalup.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane,uzivaj.

London
Gost
London
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane, ne zelim te vridjati ni hvaliti ali odavno naslucivam tvoju seksualnu orijentaciju.
To je tvoje pravo ali budi siguran koliko god to bilo po zakonu pravedno da nece biti prirodno nikad prihvatljivo.
I nemoj mi sad izbacivati datume kao koji datum je Staljin umro i u koliko sati jer danas svi imamo Google.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  London

LONDONE, bolje je GROZNI, a odjebi sa seksualnom orijentacijom. Netko može biti i aseksualan i asket. I šta sa takvima? Bi li ti dao ubiti sina ako ga imaš, a kaže ti da je gej? U nekim najzatucanijim islamskim zemljama ima i toga, to su ubojstva iz tobožnje časti. Ubijaju u takvim najzatucanijim sredinama i djevojke koje okuse penis prije ili van braka. Bi li njih dao ubiti?
To sa datumima, pa ne zna većina ništa o datumima. Posebno ih ne zna upotrijebiti u realnom trenutku onako za nešto. Ja očito znam, ali ne zato jer sam superioran, nego zato jer sam promućkao glavom.
Ajd Londiniume, kod takvih kao ti, nikako mi nije jasno kako ti mogu smetati pederi. Šta ti oni rade? Da te ne siluju? Ok, ima silovanja muškaraca od strane muškaraca. U zatvoru npr. Ali onaj koji zna neki klinac, zna da to rade isključivo čisti hetero nabildani mačo tipovi, nad nekim nježnijim. Koji uopće nije gej, jednostavno je nježan. Prirodno nježan. Pa u nedostatku žena, taj testosteronom nabijeni mužjak posegne za takvim ljepušanom. A nije uopće gej. I mačka lovi miša od krpe kada nema pravoga…Znam jer sam imao mačku.
No, netko tko zna nešto o životu zna da je tako, netko tko ne zna ništa, taj bi pobio sve pedere. I čak kada su šta ja znam, uvaženi znanstvenici, ili popularni sportaši. Samo nemoj reći da neki sportaš ne može posegnuti za drugim muškarcem, barem onako malo ga maziti.
A glede zatvora, sve te situacije nisu nemoguće koje sam spomenuo. Ali to je prvenstveno mit, i filmska izmišljotina. Fikcija. Rijetko, ali rijetko je to u stvarnosti. I da, ako i ima toga, pravi gejevi nikoga ne siluju. To im nije u prirodi.
Dakle, hoćeš li predložiti ubijanje pedera?

London
Gost
London
3 godine prije
Reply to  zlatan

Dakle, hoćeš li predložiti ubijanje pedera?
Sacuvaj boze, a usto i dobro si me nasmijao.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
3 godine prije

Nizozemsko veleposlanstvo je priznalo da financira novine koje su optužile Čečeniju da proganja pedere, veleposlanstvo jedne države u kojoj pedofili imaju svoju stranku. Zašto ne piše o pravima pedera u Saudijskoj barbariji, Kataru, UAE, Kuvajtu?

hjk
Gost
hjk
3 godine prije
Reply to  Hezbollah

Pa zato jer trazu bilo sto u Rusiji u politicke svrhe.
Nizozemska u sklopu NATO pakta priprema udar na Rusiju a ne na Saudijsku Arabiju.
NATO paktu je neprijatelj broj jedan Rusija.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  hjk

HJK, ja simpatiziram Rusiju, znam ruski jezik, bio sam još u doba SSSR-a baš u Rusiji. Upoznao sam neke Ruse, čak i jednog Kazaha iz Alma-Ate. Koji je musliman, i nije etnički Rus. Ali je iz ex SSSR-a i ima neke usađene obrasce kao i mi iz doba ex-yu. Pričao sam i sa ljudima iz ex-SSSR-a uživo, tako da znam neke stvari.
E, ali baš zato imam pravo reći neke stvari. Sama Rusija kada postane recimo tako, modernija, bit će privlačnija. Neće je nitko moći demonizirati. Izbit će jedan veliki adut tima koji su protiv Rusije.
No, unatoč mišljenju mnogih, Rusi uopće nisu toliko “nazadni” kao što neki misle. Osim nekih u Čečeniji, koju ni mnogi Rusi ne vole. I ne žele je u svojoj zemlji, najradije bi je poslali u pič-mač.
Taj tobožnji konzervativizam i tradiciju, proturaju neki autoriteti. Bez uspjeha. Postotak razvoda brakova, ili vanbračne djece diljem Rusije je velik. Veći nego u većini zemalja Evrope. Pa šta onda? Oni koji se u Rusiji bore protiv širenja side, misle da će na taj način širenjem i propagiranjem tradicije spriječiti širenje aidsa. I šta su dobili? O aidsu se ne govori, a upravo je u Rusiji u zadnje doba došlo do porasta oboljelih, odnosno inficiranih.
Ionako je glavni put širenja aidsa u Rusiji narkomanija i heteroseksualna prostitucija povezana uz alkoholizam i narkomaniju. Nikakvi pederluk nije tome kriv.
P.S., i sam Vladimir Putin kojega pratim već dugo, je razveden. Sve u skladu sa tradicijom, hahahahahaaaa

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  zlatan

zlatko, Putin je ponovno oženjen, mnogo ga loše pratiš. O.K. definitivno si gej, to je očito iz tvojih komentara, ali nemoj se loše osjećati zbog toga. Mi samo ne volimo da se takve stvari javno veličaju, a kući radi što god želiš, s kim god želiš. Pod uvjetom da ste svi punoljetni, naravno.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Ivo

IVO, nije istina lažeš. Putin nije opet oženjen. To su medijske spekulacije, i to sa vama omrznutog zapada. A šta te boli neka stvar šta netko radi? Meni je nevažno i da je netko vjernik, ako je to u svoja četri zida. A ne kao one luđakinje koje šetaju po gradu u dijele letke “Probudite se”. Mislim na Jehoviste.
I ti si neki izmanipulirani. Nego jesi li čitao da su baš za Putina tvrdili da je prikriveni gej? ili da je aseksualan? Ili da je njegova bivša žena izjavila da je on demon koji ju je iscrpio? Svašta pisana i nepisana riječ može podnijeti.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  zlatan

Čitao sam i da je alien iz druge galaksije, koi je slučajno sletio u Rusiju, kao Predator 1.Tko zna, sve je moguće. Nego, zašto si se ti zlatko okomio na jehovine svjedoke?? Amiši i geyevi su ti o.k, a sirote jehove etiketiraš kao luđake..Šta je tebi?? Izmanipuliran si, znaš…nije to dobro.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Ivo

IVO, seljačino, amiši nikoga ne uvlače u svoje krdo, kao ni gejevi. A Jehovisti su dosadni kao proljetni proljev.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

Inače nikako da dokučim koji je lik na fotografiji. U svakom slučaju ne odiše niti mirom, niti ljubavlju, a niti nekom inteligencijom.
Prije bih rekao, neka sirovina.

London
Gost
London
3 godine prije
Reply to  zlatan

Ovaj ne izgleda Prirodno nježan.LOL

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  zlatan

zlatančiću sviđa ti se ovaj Čečen, priznaj. Onako, markantan lik, ima nešto u sebi jelda? Oštar pogled koji gleda u daljinu, odlučan i samozatajan frajer. Šta bi dao da te dohvati u svoj muževni stisak i svašta ti radi do zore, priznaj!

London
Gost
London
3 godine prije
Reply to  Ivo

Kad ga covjek vidi kakav je ustrasi se.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Ivo

IVO, ja sam daleko bolji od njega. Barem sam akrobat, unatoč godinama.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  zlatan

zašto “sirovina” Ima bradu i uniformu, da obuče kričave rosa adidaske i “tajce” od traperica, bio bi “moderan”?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Šta ćeš, ne more bit drugačiji, nego što jest.comment image

London
Gost
London
3 godine prije

Ajde Zlatane, ti si nam dobar friend, vplimo citati tvoje postove, ti si ipak najbolji ekspert na temu SSSR ali nam nemoj nametati svoje stavove i stvarno nas zabavljas s svojim stavovima, ja se valjam od smija.
Dakle, promjenimo temu, digni ruke od nas.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  London

LONDONE, ali bolje GROZNI, evo me opet. Prije izlaska vani. Nema nitko niti jedan argument da pobije moje tvrdnje. Istina je da svi tradicionalisti samo luoaju iste gluoe tvrdnje.
A ovaj Čečen, na fotki i dalje ne znam tko je. Ali vidi se neki primitivac. Znaš li da u Čečeniji iako je dio RF, imaju sasvim drugu modu? Žene se oblače daleko čednije nego drugdje po Rusiji. Primitvci, je li tako?
Kada god ima vremena, i osjetim da vas mogu bombardirati istinom, neću vam dati mira. Pobijat ću sve vaše srednjevjekovne gluposti.

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  zlatan

@ zatan – Utuši čovječe. Pa tko je išta konkretno rekao protiv gay populacije? A ti se obrušio na sve svašta, pa ti i Jehovini svjedoci došli krivi. Ukusi su različiti ali i neukusi.

mrimproper
Gost
mrimproper
3 godine prije
Reply to  zlatan

kolega a zakaj grozni, pa tko je gradonačelnik londona? koliko ima muslimana u londonu?

zalažu li se ti muslimani-londonski za moderni,,, napredni… london ili za šerijat zone u londonu?

koliko je bilo muslimana u londonu prije 10 godina?

koliko muslimana ima u londonu danas? službeno i još barem 20% bez papira.

koliko ce biti muslimana ako nastave ovim prirastom djece u londonu za 10 godina?

koliko ce biti bjelaca u londonu za 10 godina, ako nastave ovim prirastom kao i prošlih 10 godina?

koliki je omjer muslimanske djece u školama u londonu?

čini mi se da ce za 20tak godina grozni biti napredan-moderan-in-u trendu… u odnosu na srednjevjekovni… šerijatski… london 2037g

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije
Reply to  zlatan

@zlatane,ajde brate sto si navalio sa ubjedivanjima.LGBT populacija je u savremenom zapadnom svjetonazoru priznata kao manjina.Znaci da su manjina svugdje na zapadu,pa se tak i biraju u parlament i prave stranke.E sada posto se te osobe u ljudskom rodu rjede radaju,cc 10% oni su za populaciju bezopasni.geya ne mos napraviti ako im se testeron i drugi hormoni pravilno luci,to je nauka.E sad kad si tak navalio da prek tipkovnice ih vise napravis,nema sanse.A ovi bradonje kak ih ti zoves iz srednjek vjeka,oni ce ipak morati proci kroz evoluciju do savremenog doba da te svjetonazore prihvate.To ti je tak i ne davi vise.Mi ovdje se eto malo sa tobom igramo,ali mi smo savremeni i isto imamo pravao da ne budemo clanovi LGBT stranke,a da ih prihvatamo kao takve,kak ih je priroda stvorila.Nisu oni krivi sto se pale na iste,a to ne znaci da ne mogu biti dobri ljud i razni strucnjaci.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

drugovi , ne zajebavajte mi Zlatana! , a tebi sam zlatane vec par puta rekao da se drzis tema poput povijesti , geografije , na te teme volim procitati tvoje komentare , no mdjutim molim te ko boga okani se fizike i erotike jer ovi klipani samo cekaju da te zajase :). pozdrav drugovi i ne zamjerite .

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Kako objasniti Čečenskom muslimanskom verniku da poštuje gay osobu kada mu vera
nalaže da je to ne reproduktivno ljudsko biće nepoželjno.
Pokušajte da objasnite gay populaciji da prošeta, na primer Kosovom. Nisam siguran da bi to rado učinili.

Miki
Gost
Miki
3 godine prije

Soroševci napadaju Rusiju iz svakog ugla. No HRW ne zanima da su sve islamske države, a pogotovo one iz zaljeva ubi bože za LGBT. Verovatno od njih i koja kinta dođe.

disko man
Gost
disko man
3 godine prije

pa zar nije obamica rekao da ce bombardirat svaku zemlu koja uskrati prava lgbt zajednice?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik