CNN od svog “izvora” saznaje “kako se zna tko je otrovao Skripalove” (VIDEO)

Novicok
21 komentar

Nama omiljeni međunarodni dopisnik CNN-a Matthew Chance, poznat po tome što je po komadu stiropora u kontejneru za smeće pronašao tvornicu Putinovih trolova, nakon toga je ulovio apatrida Saakašvilija kako baulja ulicama Amsterdama, koji je bio na jednom od birališta u Moskvi i rekao kako su, unatoč velikoj izlaznosti, izbori u Rusiji bili nedemokratski, sada za CNN otkriva “krunske dokaze” o ruskoj krivnji za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije početkom ožujka u Salisburyu.

Prema verziji britanske vlasti i uz potporu novih dokaza, trovanje Sergeja i Julije Skripal nervnim agensom je bilo dozvoljeno od strane Kremlja. Dopisnik CNN-a, Matthew Chance, pretpostavlja da je odluka o trovanju mogla biti donesena na razini ruske predsjedničke administracije.

CNN: Britanske vlasti vjeruju kako imaju dokaze o napadu kemijskim oružjem na bivšeg ruskog špijuna koji izravno ukazuju na Kremlj. Prošli tjedan su vlasti u Londonu otkrile kako, po njihovu mišljenju, znaju tko je otrovao Sergeja i Juliju Skripal, odnosno tko je postavio nervni agens na ulaznim vratima kuće Sergeja Skripala. Izvori koji su obaviješteni o napredovanju istrage za CNN kažu da je metoda korištena u pokušaju ubojstva izbjegnutog agenta bila previše sofisticirana i da je najvjerojatnije zahtijevala odobrenje Kremlja. Sada ćemo dobiti najnovije informacije od Matthewa Chanceaa iz Moskve. Dakle, Matthew, kakva je reakcija Moskve?

Matthew Chance: Rusi još nisu reagirali na ovu konkretnu optužbu. Razgovarat ćemo s njima kasnije i saznati njihov odgovor. No, naravno, ovo se u potpunosti podudara s optužbom Velike Britanije, prema kojoj je ovaj nezakonit čin počinjen od strane Rusije ili da ga je, barem vrlo vjerojatno, počinila Rusija.

Prema alternativnoj verziji koju je navela Velika Britanija, Rusija je možda izgubila kontrolu nad tim nervnim agensom i Britanija je pozvala Rusiju da to prizna. Ali sada se čini očiglednim da su Britanci skloniji vjerovati da je to učinila Rusija. I u ovom izvješću CNN-a se sugerira da takva odluka  može biti donesena samo od strane predsjedničke uprave.

Što se tiče reakcije Rusije, ona, naravno, kategorično negira svaku povezanost sa slučajem. Prema najnovijim verzijama koje šire državni mediji, pokušaj ubojstva je organizirala Britanija s ciljem poticanja antiruske političke kampanje. Bilo je i raznih teorija zavjere, alternativnih priča koje je iznijela Rusija o onome što bi se moglo dogoditi Sergeju i Juliji Skripal. Jedina teorija koja još nije spomenuta je da bi Rusija mogla ovo organizirati.

Dakle, još uvijek postoji jaka diplomatska konfrontacija. Bilo je i protjerivanja diplomata, ne samo između Velike Britanije i Rusije. S tim u vezi, ukupno 29 zemalja je također protjeralo ruske diplomate. Rusija je odgovorila na isti način, pozivajući i protjeravši diplomate tih zemalja. Dakle, još uvijek postoji snažan međunarodni sukob na ovom pitanju.

Vidjevši naslov u rubrici CNN Video News, reklo bi se kako je London konačno pronašao dokaze. Onda krenete gledati prilog kojeg je objavio CNN i Matthew Chance “pretpostavlja” da su ruske vlasti naredile trovanje Skripalovih. Na temelju čega? London “vjeruje kako ima dokaze” o tome tko je postavio otrov, a “izvor” upućen u istragu je to rekao ništa manje nego za CNN. Akcija je previše sofisticirana i stoga “najvjerojatnije” morala imati odobrenje Kremlja, što “sugerira” i CNN.

Prije nekoliko dana je američki veleposlanik u Moskvi sazvao veliki skup na kojeg su se odazvali predstavnici 80 zemalja koje imaju diplomatske misije u Moskvi. Britanski veleposlanik Laurie Bristow i njegovi suradnici su im na prezentaciji pokazali šest slajdova s isječcima iz britanskog dnevnog tiska, koje su predočili kao dokaze o ruskoj krivnji. No, Mathew Chance je nadmašio i veleposlanika Bristowa i imao je izravan kontakt s osobom koja je upućena u istragu i koja mu je otkrila kako London vjerojatno zna tko je postavio nervni agens na vrata kuće Sergeja Skripala, što je revidirana verzija, budući da se u početku govorilo da je s kćerkom otrovan negdje između obližnjeg restorana gdje su objedovali i parka u kojem su pronađeni bez svijesti. Kao što je na svojoj službenoj Twitter stranici napisalo rusko veleposlanstvo u Londonu, “čini se da ćemo ovdje zaista trebati Hercula Poirota”.

Otkriće Matthewa Chancea: CNN Videos

CNN nadmašio samog sebe i “ruske trolove” iz kontejnera za smeće (VIDEO)

Dokaze o ruskim trolovima CNN pronašao u kontejnerima za smeće u Rusiji (VIDEO)

CNN – Unatoč nedemokratskim izborima, izlaznost u Rusiji vrlo visoka

 

CNNLaurie BristowMatthew ChanceSankcijeSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

Ma CCN zna ali nesmije napisati oko svega toga istinu.Istina je puno drugacije od onoga sto pisu novine. a sam cilj svega toga je sasvim drugaciji od novinarskh piskaranja po CCN

nekoime
6 godine prije

Čvrst i neoboriv dokaz da Rusi nemaju veze s atentatom: Skripali su živi.

Ivan1
6 godine prije

Flat Eartheri i njihovi dokazi i ovo je da se malo nasmijemo.

Weteran
6 godine prije

Mene zanima zašto je London ostavio Skripale u životu?
Žašto princezu Dajanu nije, to nekako mogu da razumem!

Adriana
6 godine prije

No chance, Matthew!

eu kolonija
6 godine prije

ukratko. na vratima skripaljevih je bio nervni agens kojeg su oni odahnuli u sebe ali nisu ništa osjetili. onda su poslije toga otišli u restoran i objedovali a poslije objeda otišli su u obližnji park i tek onda je nervni agens počeo djelovati i oni su upali bez svjesti. prije bi salmonela iz jaja počela djelovati od ovoga nervnog agensa

Duki
6 godine prije

Dakle kada novinar piše lažii onda je to uglavnom dirigirano a ako nije onda kuća koja ga plaća treba biti jako neinformirana o temi o kojoj piše ovaj debil !!U ovom slučaju CNN sigurno zna puno više o ovome ali veliki brat je rekao no,no ! objavljujj ono što ovaj našmrkani kreten palamudi !
Postoji li alternativa ? Vjerojatno da, ali je za konformizmom zadojeni zapad to jako teško probavljivo !A Tereza i Boris (by the way)prava engleska imena,mogu još samo koji dan kod kraljice-majkee da im da oprost.I da priznaju”
Hebi-ga greška ?

Rotor
6 godine prije

Oči vide što oči žele!!

Ive
6 godine prije

U Londonu postoji bijela kuca inace sjediste obavjestajnih sluzbi, koje upravljaju cijelom UK po svim aspektima, i tamo se tocno zna tko i sto je iza cjelog slucaja tog navodnog trovanja. Ali treba znati tko to zna u toj bjeloj kuci i kako do te osobe doci. No iste informacije zna ili ima CIA ali opet koja osoba ili osobe koje to znaju. To sto se valja po Mine stream medijima je gebeslovska propagandna masinerija koja ima zadatak kreirati javno mnenje, ja vec vise d 20 godina ne vjerujem minestream medijima jer uvijek samo sire propagandu a istinu ne govore. Cak ako bolje pogledate i TV spikerima je na faci vidljivo da ne vijeruju u ono sto citaju, koliko god nastjali biti bezizarazjnih lica.

Segota
6 godine prije

CNN = Bla , bla bla , bla…….

citam "logicno" , logicno razmisljam
6 godine prije

Znate sta je meni cudno. kako toliko ljudi, politicari, intelektualci, akademici da ne posumnja i da pokusa iznijeti drugaciji stav i misljenje. Ne nego svi sute, i zamisli iz toliko zemalja, to je oko milijarde ljudi, i svi misle isto. I onda oni pricaju o jednoumlju. .Neverovatno da se to desava u 21 vijeku, i da se nazivamo civilizacijom. I to nije prvi put imali smo slican slucaj sa Irakom.

Sasa S
6 godine prije

Nismo ni sumnjali da CNN nema tacne informacije……ha ha ha….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI