CNN tvrdi da su Assange & RT aluzijama i lažima petljali u američke izbore iz 2016 godine

Jullian assange
7 komentara

CNN je objavio novo „ekskluzivno“ izvješće, optužujući Juliana Assangea za urotu s „Rusima“ (uključujući RT) zbog miješanja u američke izbore iz 2016. godine.

U izvješću koje je sastavila privatna španjolska zaštitarska tvrtka, CNN mreža je u ponedjeljak ponovno oživjela cjelokupnu rusku zavjeru, u SAD-u nazivanu “Russiagate”. Oslikan je zlokobni portret izdavača WikiLeaksa, Juliana Assangea, RT-a i “Rusa i prvoklasnih hakera”, koji su navodno otkrili e-poštu Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) i Podeste tijekom izbora 2016. godine. Ovo uključuje spekulacije, insinuacije, selektivno navođenje izvješća specijalnog odvjetnika Roberta Muellera, pa čak i iako i više puta osporavanu laž o RT.

CNN tvrdi kako je: “U najmanje dva navrata, RT objavljivao članke s detaljima o novim serijama e-poruka prije nego što ih je WikiLeaks službeno objavio, sugerirajući da se koordiniraju iza kulisa, koje oni poriču.”

U stvarnosti, novinari RT-a jednostavno su primijetili obrazac objavljivanja WikiLeaksa i pozorno pratili njegovu web-stranicu u očekivanju svake nove serije. Kao što je urednik ureda RT Dublin, Ivor Crotty,rekao: “Samo smo gledali trend i radili novinarski posao.” Clintonovi pomoćnici su predložili “koordinaciju iza kulisa”, što CNN ovdje nekritički podržava.

U ostatku senzacionalnog izvješća pod nazivom “ekskluzivna vijest”, u CNN-u se otvoreno priznaje da su španjolski radovi samo “nadograđeni na mogućnost” koju je Mueller podnio o tome kako je WikiLeaks primio e-poštu.

CNN navodi da je Mueller u izvješću prozvao njemačkog hakera, Andrewa Muller-Maguhna, kao osobu koja je “možda pomogla” WikiLeaksu u dobivanju datoteka- nešto što se na stranici 55 izvješća – što se “ne može isključiti”, na temelju “javnog izvješćivanja”, a ne stvarnog dokaza.

U cijeloj priči, autori CNN-a doimaju se iznenađeni time što je Ekvador dopustio Assangeu, političkoj izbjeglici, da ima osnovne uvjete te Internet velike brzine, a sve je to prikazano, kao da je iskorišteno za potkopavanje američke demokracije.

Assange je također imao posjetitelje – uključujući i “rusku nacionalnu osobu Yanu Maximovu” (koju autori nikada nisu pronašli, ali izgleda da je predstavljaju kao podmuklu figuru isključivo zbog toga što je ona Ruskinja) i te “više službenike iz RT” kao što je šef Londonskog biroa Nikolay Bogachikhin, koji mu je čak “jednom prilikom dao USB.”

Bogachikhin, jedan od rijetkih ljudi koji su zapravo odgovorili na CNN -ove zahtjeve za komentare o suradnji RT-a s Assangeom. Glavna urednica RT-a Margarita Simonyan pridružila se objavom tweeta o vlastitim posjetima Assangeu i popisivanju još nekoliko stvari koje mu je osoblje RT-a donijelo: “Kasete, diskete, flash diskovi, komadići papira, tehnička oprema, slatkiši …”

“To je zato što je RT bio domaćin predstave s Assangeom, te ju je široko oglašavao u eteru i online. Teško je organizirati predstavu bez opreme, znate. Bio je to nevjerojatan show. Možete li sami to učiniti?”, rekao je Simonyan.

CNN, u međuvremenu, ponavlja doslovnu mrlju kako je novinar “izmetom premazao” zidove veleposlanstva, što nije potkrijepila niti jedna fotografija ili videoisječak od Assangeovog uhićenja u travnju.

Za kraj, CNN smatra da je zlokobno što je ruska vlada osudila uhićenje kao kršenje Asangovih ljudskih prava i dostojanstva – što je krajnji dokaz da Assange “još uvijek ima saveznike u Rusiji”.

RT

CNNMullerovo izvješćeWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Jao, tko sve nije meni dao USB…
Međutim, vrijeme je za jedno pitanje.
Zašto Assange nije dobio azil u – Rusiji?
On ga navodno jest tražio, ali…odgovori i rasprave na internetu…nisu zadovoljavajući.
Tako bi, naravno, mogli reći da je – ruski špijun…
Ali ovako, propade čovjek…od tolikih ljudskih prava, pravosuđa, demokracije…

Moreno
4 godine prije

Sve to oko curenja podataka sa DNC servera je enormna manipulacija di se ništa nezna jer razne američke obaviještajne službe sa skraćenicama od tri slova zataškaju prave tragove i u prvi plan priko CNN-a i ostalih MS medija puštaju razne lažne tragove i navode. Ono šta se zna je na primjer činjenica da je odma po curenju podataka sa DNC servera nađen mrtav visoki dužnosnk DNC-a Seth Rich koji je po svojoj funkciji mora znat di je nesta hard disc servera sa kojega su curili podaci i nakon toga je bilo nemoguće utvrdit ko je u stvari skida podatke sa toga DNC servera. Niko ništa nezna, ali ostaje činjenica kako je Seth Rich mrtav. Nakon te smrti bilo je raznih naklapanja, ali prava istraga o eventualnome ubojstvu nikad nije provedena. Odma su krenile naklapanja i optužbe o umišanosti i hakiranju Rusije, Wikileaksa . . . još samo za to hakiranje… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Nekad se znalo reči “premazan svim mastima” , sada se aktualno “premazan izmetom CNN-a”

nessy
4 godine prije

Ovo je pila naopako, njima je vazno tko je objavio dokumente, a ne to da su razotktivene nezakonite radnje. A sto se tice mjesanja u izbore, postoji li zemlja na planeti u kojoj se USA NISU mjesali u izbore?
Vezano za izmet po zidovima, za sada nema snimke, a to ne znaci da se nece pojaviti cim to postane vazno, kako kaze Cigo, nema da nema, moze samo da nestane.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Da za sve su uvijek krivi Rusi, komunjare, partizani i sl. Taj covjek je toliko zla uspio nanjeti jadnoj Usa zatvoren u Ekvatorskoj ambasadi da je to nevjerojatno! Cak je imao macku spijuna, koja je radila za njega prljave poslove, a nije iskljuceno i da je trenirao dupine spijune i Losose samoubojice…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI