Država NATO-a najavljuje plan za rješavanje javne potpore Rusiji

33 komentara

Slovački dužnosnici odgovaraju jer ankete pokazuju da polovica stanovništva više vjeruje Moskvi nego Washingtonu

Slovačka vlada optužila je Rusiju za vođenje “kampanje dezinformacija” na Facebooku i najavila da će uložiti u programe umjetne inteligencije kako bi pomogla svom odjelu za hibridne prijetnje da se nosi s narativima društvenih medija. To dolazi nakon što su ankete pokazale da 44 % Slovaka ne misli da je Rusija uzrokovala tekući sukob u Ukrajini. Slovačkim centrom za borbu protiv hibridnih prijetnji – podružnicom Europskog centra izvrsnosti sa sjedištem u Finskoj, upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je zaduženo za provođenje domaćeg zakona. Ravnatelj jedinice, Daniel Milo, rekao je u petak za Bloomberg da će nam AI “omogućiti bolji pregled onoga što se događa na internetu i upravlja li se time iz inozemstva.”

Prema Milu, proukrajinski i proruski narativi na društvenim mrežama bili su jednaki u veljači, kada je trenutni sukob u Ukrajini eskalirao, “ali tijekom nekoliko mjeseci situacija se promijenila”.

“Proruski postovi na Facebooku su sve više prevladavali. To je rezultat ove kampanje dezinformiranja, dio stanovništva je indoktriniran proruskom propagandom”, rekao je Milo, dodavši da su Slovaci skloni vjerovati u teorije zavjere.

Svibanjsko istraživanje trusta mozgova GLOBSEC iz Bratislave, na koje se poziva u članku, pokazalo je da 51% Slovaka okrivljuje Rusiju za sukob u Ukrajini, dok 28% kaže da je Zapad isprovocirao Rusiju, a 16 % da je za to kriva Ukrajina zbog kršenja prava stanovnika koji govore ruski jezik. Bloomberg se također pozvao na još jedno istraživanje koje je navodno pokazalo da više Slovaka vjeruje Rusiji nego SAD-u, savezniku Bratislave u NATO-u.

Slovačka je prihvatila tisuće izbjeglica iz susjedne Ukrajine i poslala Kijevu vojnu pomoć u obliku tenkova i raketa protuzračne obrane, čak je nagovijestila mogućnost isporuke borbenih zrakoplova.

Očigledni prezir Bratislave prema domaćim disidentima nalikuje stavu susjednih Čeha. Nakon što je početkom rujna više od 70.000 prosvjednika marširalo protiv njegove politike u Pragu, češki premijer Petr Fiala rekao je da su “ruske propagandne i dezinformacijske kampanje prisutne na našem teritoriju i da ih neki ljudi jednostavno slušaju”.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva da provede sporazume iz Minska, osmišljene da regijama Donjeck i Lugansk daju poseban status unutar ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi su put potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko od tada je priznao da je glavni cilj Kijeva bio iskoristiti primirje za kupnju vremena i “stvaranja moćnih oružanih snaga”.

U veljači 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao neovisne države i zatražio da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom, koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira na tome da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

anketarusijaSlovačkaWashinton
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Umjesto da priznaju prvo samima sebi, a onda narodu da vode krivu politiku što se tiče rusko-ukrajinskog sukoba, oni okrivljuju narod što misli.
I organiziraju posebne službene odjele koji se bave time.

Ovo strašno podsjeća na komunističke diktature u Europi.

A situaciju im je krajnje jednostavno riješiti – osigurati narodu plin, naftu i struju po cijenama otprije dvije godine. Bez abnormalnog zaduživanja država.

Lucija, prva
1 godina prije

“Petr Fiala was born in Brno to a conservative Catholic family.
His father, who was partly of Jewish origin, was a Holocaust survivor.”

Kipling
1 godina prije

Zapad-demokracija-nato-demokrati su najveci lazljivci na svijetu uz to su i najuspjesniji

Xam
1 godina prije

Ekstremistička ideologija koju vidimo u Ukrajini sa strane je manje-više LARP-ovanje i poštovanje ove ili jedne istorije, najmanje same suštine ili političkog pravaca. U prevodu, manje-više najobičniji liberalno-kapitalistički patriotizam i nacionalizam zavijen u estetiku ove ili jedne ekstremističke ideologije, uglavnom zbog istorijske bliskosti te nacije te ideologije. Niti je neki borac DNR-a koji nosi peč sa srpom i čekićem komunista, niti je neki Ukrajinac koji nosi kukasti krst nacista (uglavnom, ima izuzetak naravno). Ne mislim da preterujem kad kažem da je odnos ka tim ideologijama mnogih od njih na nivou 14-godišnjaka koji su odgledali svoj prvi dokument o Drugom svetskom ratu. Što se tiče iskrenih neonacističkih i fašističkih stavova, ne bih se čudio da su takvi krugovi i nije trenutno jače u npr. Italija i francuska nego u Ukrajini ili Rusiji. O ideološkim marksistima da ne pričam, jedna Barselona ih ima više nego cela Rusija zajedno. Naravno da je pozitivna… Čitaj više »

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Sklovačka vlada bi pod hitno trebala promjeniti narod.Ovaj je nije dostojan.
P.S.”Zelenski je psihopat maskiran u patriotu…”
serija Madam Secretary 2015.g.
Sezona 2 Epizoda 10

A kome ćeš vjerovati ako nećeš Washingtonu…

tihobl
1 godina prije

Znamo, nema nacizma u IV rajhu, sve je to ruska propaganda.

CroExit
1 godina prije

“Madame Secretary” 2. sezona, epizode 10. i 11. iz 2015. http://www.bitchute.com/video/daUVVvR9mdm1/

DEDA
1 godina prije

ZBOG VAS KOJI VJERUJETE IMAMO PROBLEM MI KOJI NEVJERUJEMO.

Dokurčilomi
1 godina prije

Treba pitati Kurde kako je to kad ti pomaže i obečaje Amerika.

mali jere
1 godina prije

samo glupi i polu pismeni mogu vjerovati amerima poslije toliko lazi koje smo vidjeli.

Voltaire
1 godina prije

Istina je neumoljiva gospodo sa zapada. 🙂

gogo
1 godina prije

anerika je tu da kaže tko je u pravu, nemate vi što misliti slugani posrani !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI