Dvojica ruskih državljana u Poljskoj optužena za organiziranje rute ilegalne migracije

Poljska policija na granici
3 komentara

Dvojica ruskih državljana u Poljskoj optužena su za organiziranje ilegalne migracijske rute, priopćio je u ponedjeljak ured poljskog tužiteljstva.

“Tužitelj šleskog odjela za organizirani kriminal i korupciju Ureda glavnog tužitelja u Katowicama uputio je još jednu optužnicu u slučaju djelovanja međunarodne organizirane kriminalne skupine koja je organizirala ilegalni prelazak granice od strane državljana Bliskog istoka. Optuženi su dva državljana Rusije i državljanka Ukrajine”, stoji u priopćenju ureda.

Rusko veleposlanstvo u Poljskoj nije dobilo službenu obavijest od poljskih vlasti u vezi s optužbama da ruski državljani olakšavaju ilegalnu migraciju.

U posljednjih nekoliko tjedana tisuće migranata, uključujući žene i djecu željne ulaska u EU, stigle su na poljsko-bjelorusku granicu. Poljska je pojačala graničnu stražu i rasporedila vojsku u pogranično područje.

Poljska, Litva i Latvija optužuju Bjelorusiju za organiziranje migrantske krize kako bi vratila Bruxellesu za sankcije protiv vlade predsjednika Aleksandra Lukašenka. Bjeloruski čelnik je odbacio optužbe, rekavši da njegova zemlja u nedostatku novca više ne može priuštiti stroge granične kontrole.

BjelorusijaMigrantiPoljskarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
2 godine prije

To mora da su ona dvojica, Petrov i Boširov.
Izgleda da maligni ruski utjecaj ne popušta…

P.S.
Ta dvojica misteriozno nestaju kao i ona jedna čarapa u veš mašini.
Koja se odnekud pojavi poslije idućeg pranja.

U mene samo čarape traže srodnu dušu…

tihobl
2 godine prije

Zanimljivo: Lukaseno objavi da grupa svaba i poljaka uz nesto litvanaca i dva rusa stoji iza sverca migranata. Od svih poljaci uhapse samo dva rusa.
Ova vijest treba da pokrije vazniju – da je merkelova nazvala brku da ga pita za uslove okoncanja krize. Nepoznato je o kojoj cifri je bila rijec.

Max
2 godine prije

Jesuu li to oni isti Koji skaču od Češke do Poljske kao Lolek i Bolek?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI