DWN: “Pentagon je Rusiju upozorio o napadima na Siriju, ali je zaboravio svoje plaćenike”

F16
11 komentara

“Zbog nedosljednog rada obavještajnih službi i vojske, američko zrakoplovstvo je “greškom” provelo udare po položajima svojih plaćenika u Siriji”, javlja Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

“Čini se da su Amerikanci oprezniji prema Rusima, upozoravajući ih unaprijed o zračnim udarima, nego prema svojim plaćenicima”, naglašava njemački list.

“Sjedinjene Države su udare po položajima plaćenika koji se u Siriji bore na njihovoj strani nazvale “pogreškom”, prenosi Deutsche Wirtschafts Nachrichten i podsjeća “kako se u Siriji borbe plaćenici iz cijelog svijeta, a većinu njih nadziru CIA, MI6 i turske nacionalne obavještajne agencije”.

Financiranje skupina su na sebe preuzele Saudijska Arabija i zemlje Perzijskog zaljeva.

Međutim, kako obavještajne službe često rade “izvan kontrole”, Donald Trump je vođenje vojnih operacija namjeravao povjeriti svojim generalima, posebno u ovom prijelaznom razdoblju “kritične situacije”. Očito je da suradnja između sigurnosnih službi i vojske ne funkcionira savršeno, inače se te “pogreške” ne bi događale.

Prema listu Deutsche Wirtschafts Nachrichten, Trump je rekao da će, za razliku od Obame, on preuzeti operativne ovlasti zapovjednika Pentagona. Ovaj potez je podržan od strane američke vojske, koja je često bila “nezadovoljna sporim procesom donošenja odluka pod Obaminom administracijom”.

Prema američkim vlastima, vojne obavještajne službe su “odlične”. Trump je pohvalio vojsku “za precizne napade na Siriju s 59 krstarećih projektila”, koji su se dogodili prije nekoliko dana, ali su Amerikanci o napadu ipak upozorili Rusiju.

“Čini se da Trumpovi generali imaju bolju komunikaciju s Rusima, nego s plaćenicima koji se u Siriji bore na američkoj strani u Siriji”, zaključuje Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Upozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan1
7 godine prije

Rusija je nezaobilazna u međunarodnim pitanjima.

Antikapitalista
7 godine prije

Koje precizne napade? Pa 23 od 59 projektila je pogodilo cilj(!!?) POTUS se najeo neproverenih gljiva.

Osoba C
7 godine prije

Zar Ameri u Siriji imaju plaćenike? Prvi put čujem. To je sigurno fake news. Ovi bi morali pripaziti šta pišu jer bi im Merkelica, po novom, mogla kaznom zatvoriti dućan.

Michael Collins
7 godine prije

O kojem se to uopće konkretnom slučaju, tj. “greški” radi? Članak je bez glave i bez repa.

Michael Collins
7 godine prije

Poanta je da se kraj agresiji na Siriju niti nakon 6 godina pakla ne nazire. Vlada u Damasku nije kapitulirala (zahvaljujući ruskoj intervenciji), ali i ovom mrcvarenju nema kraja. Naravno, Assadu ne pada na pamet proglasiti opću mobilizaciju, Dara’a je pred padom, Istočna Ghouta ne samo da se neće osloboditi u dogledno vrijeme već će se izgleda i teroristi iz Jordana spojiti sa ovima u okruženju.
Iran se isto pravi bedast, pa da nije u stanju iz zapadnog Iraka doći do Deira.

jale
7 godine prije

Ovako prolaze američki plaćenici, korisni idioti, meso koje prima metke i šrapnele. Ili ovako, ili se utope, ili autom skliznu u provaliju, ili se predoziraju, ili prerežu žile u kadi, ili ih otruju polonijem pa za to optuže Ruse. Ameri imaju osebujne načine i metode uklanjanja nepoželjnih svjedoka i dokaza. Na primjer, spraše najveću bombu koju imaju i razore planinu u Afganistanu gdje su CIA-ini instruktori uvježbavali Al-Qaedu, Talibane, pa sad ISIL.

Weteran
7 godine prije

Nisu oni iz SAD zaboravili svoje plaćenike?!
Naprotiv!!
Manje košta par raketa od zaostalih plata!

Brainstorm
7 godine prije

bio je info kako blackwater (academy), poduzece placenicke vojske, ostavlja svoje ranjene da umru ili izlaze namjernoj pogibiji. razlozi su financijske naravi. blackwater takodjer zaposljava mnoge afrikance, cini mnogo da izbjegne financijske obveze najamnicima i obiteljima. mozda ovaj slucaj ima veze sa tim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI