Eksplozija na ulazu zgrade ruske sigurnosne službe u Arhangelsku

Ruska sigurnosna služba FSB
73 komentara

Eksplozija se dogodila u srijedu ujutro na ulazu u regionalnom sjedištu Federalne službe sigurnosti u Arhangelsk, gradu udaljenom gotovo tisuću kilometara od Moskve, objavio je Nacionalni protuteroristički ured.

Nacionalni protuteroristički ured istražuje eksploziju koja se čula u srijedu ujutro na ulazu u regionalno sjedište Federalne službe sigurnosti (FSB) u Arhangelsku, sjevernoj Rusiji. Oko zgrade je uspostavljen sigurnosni pojas, a zgrada je evakuirana. Gradske vlasti održale su izvanredan sastanak.

Prema nepotvrđenim izvješćima, eksplozija je bila slabe snage. Guverner grada priopćio je kako je eksplozija ubila jednu osobu, a troje muškaraca je hospitalizirano.

Nacionalni protuteroristički ured izjavio je kako su trojica ranjenih muškaraca zaposlenici FSB-a. Osoba koja je prouzrokovala eksploziju je poginula na licu mjesta, a eksplozivna naprava je eksplodirala u njegovim rukama.

„Prema preliminarnim informacijama, osoba koja je ušla u zgradu FSBa iz vrećice je izvukla neidentificiranu napravu, koja joj je malo kasnije eksplodirala u njenim rukama, nanoseći joj teške tjelesne ozljede”, objašnjava Ured u priopćenju.

“Sigurnosne mjere su poduzete na javnim mjestima. Trenutno se vrši identifikacija i vrsta eksploziva koji je korišten, kao i naprava”, piše i izvješću.

Počinitelj je identificiran i ima 17 godina. Odmah je otvorena istraga za teroristički napad. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da je Vladimir Putin obaviješten o ovom napadu.

Izvor: SputnikNews

ArhangelskFSBTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Setimo se dronova koje je navodio Posejdon 8 na rusku bazu.
Ovo je jedan mali dron takodje.

m.ivanisevic
5 godine prije

Ni slova o potonuću najvećeg plutajućeg suhog doka u Rusiji i oštećenju “Admirala Kuznjecova”. Bez uvrede, ali Ruska brodogradilišta (i ljudi koji ih vode) su blaga katastrofa. Uspio im se potopiti jedini plutajući dok u kojeg stane njihov jedini nosač zrakoplova. I to pazi sad zašto: zato što je došlo do prestanka napajanja električnom energijom i pumpe kojima se ispumpavaju balastni tankovi nisu radile (ovo je za bogu plakati). Naravno, pomoćni sustav opskrbe električnom energijom nije radio zato što je neki glavešina procijenio da im pomoćni sustav ne treba (postojeći sustav je zapušten i bez goriva). I sad se mogu slikati oni i modernizacija “Kuznjecova” jerbo na sjeveru ne postoji dok u koji bi “Kuznjecov” mogao ući. Jedini suhi dok koji može primiti ovako veliki brod je u brodogradilištu “Zvezda” na dalekom istoku i bit će spremno tek na kraju 2019. Postoji još i “Sevmaš”, ali ulaz u suhi dok… Čitaj više »

nbava kua
5 godine prije

Za sve one koji ne znaju,admiral Kuznjecov nije nikakav nosac aviona vec prvenstveno krstarica koja je naoruzana avionima.Usproredjivati americke nosace aviona i Admirala Kuznjecova nije moguce.To su kompletno dvije razlicite klase brodova.

MilanCZ
5 godine prije

Rusi netrebaju nosac aviona,oni nece nikog okupirati kao ameri,kuznjecov je věc prodán kinezima,bespotrebno se prepirete u komentarima.

bbbb
5 godine prije

Rekoh ja jutros sabotaža, Rosnjeft hahaha, provjerite tko su glavni direktori i sve će vam biti jasno da se ta firma ne može zvati tako, primjerenije bi bilo nosatinjeft………………….u Kini bi ovog vlasnika firme strijeljali kao pokaz a u bivšem Japanu sam bi izvršio harakiri…….nosferatu će braću iz nosatognjefta još unaprijediti………..

bbbb
5 godine prije

Vlasnici brodogradiliša koje remontira ono što treba da brani Rusiju od onih koji po tko zna koji put šalju kamarilu da pokore ruse (iako su oni pokoreni samo to ne znaju zvanično) su braća ovima, pa tko tu koga hebe u zakmo……………

posmatrac
5 godine prije

Prilicno zanimljivo, kako je ekipa komentatora skrenula temu na nekakav Kuznjecov, sa price o bombaskom napadu!Ali hajde, valda su placeni za to!Inace, nisu protiv Rusije, cak sta vise navijaju za nju, ali eto ovaj out nisu mogli “ocutati”.NA celu sa ovim “sendvicarom ” Ivanisevicem.Nadam se druze da si uspesno zaradio svoju dnevnicu(sendvic), i nek ti je uzdravlje!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI