Elon Musk traži doživotni zatvor za one koji promjene pol djeteta

Elon Musk
13 komentara

Milijarder, vlasnik Twittera Elon Musk branio je državne zabrane operacija promjene pola i lijekova za maloljetnike tvrdeći da ljude koji pružaju takav tretman treba poslati u zatvor.

“Svaki roditelj ili ljekar koji sterilizira dijete prije nego što postane punoljetna osoba treba da ode u doživotni zatvor”, napisao je Musk na Tviteru u petak. On je svoj komentar dao kao odgovor na tvrdnju kolumniste MSNBC-a da guverner Floride Ron DeSantis uništava njegovu državu “netolerantnom i autoritarnom” politikom. Florida je prošlog mjeseca uvela zabranu operacija promjene pola, hormonskih terapija i blokatora puberteta za maloljetnike.

Musk nije strana kontroverza, jer je pokrenuo lonac kulturnog rata po pitanjima koja se kreću od zamjenica preko naloga vakcina do anti-bijelog rasizma. On takođe zna kako da pogodi živac. Njegov tvit o procedurama promjene pola za maloljetnike prikupio je oko 9 miliona pregleda za sedam sati.

Florida je među više od deset država pod kontrolom republikanaca koje su uvele ograničenja na procedure promjene spola za djecu. Kritičari takvog zakona osudili su zabrane kao napade na transrodne mlade. Sekretar za štampu Bijele kuće Karine Jean-Pierre požalila se prošle sedmice da više od 50% američke transrodne djece u SAD-u živi u državama u kojima je njihov pristup ” zdravstvenoj zaštiti koja afirmiše rod” izgubljen ili je ugrožen.

“Ovo je opasan, opasan napad na prava roditelja da donose najbolje odluke o zdravstvenoj zaštiti za svoju djecu”, rekao je Jean-Pierre novinarima na brifingu za novinare. Dodala je: “LGBTQI+ djeca su otporna. Oni su žestoki, uzvraćaju, nikuda ne idu. I mi im čuvamo leđa. Ova administracija im čuva leđa.”

Musk se ranije izjasnio protiv postupaka promjene pola za maloljetnike, rekavši da se djeca često “hrane propagandom od strane odraslih” i da im se ne treba davati takav tretman. „Svako dijete prolazi kroz krizu identiteta prije nego što se iskristališe njegova ličnost/identitet. Stoga ne bismo smjeli dozvoliti teške, nepovratne operacije ili lijekove za sterilizaciju zbog kojih bi mogli požaliti do najmanje 18 godina.”

elon muskFloridaOperacija Pola
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mar8
1 godina prije

Previse kasno, duh je izasao iz Lampe I nemoguce ga je vratiti natrag, tako je za Ameriku I njene satelite. Bit ce jos gore.

Ivan Bgd
1 godina prije

Vredno radi na popravljanju svog imidza.
Jos bih se prevario da on stvarno tako misli, da nije one njegove slike sa likom bafometa na grudima. Tako da je sve sto radi obmana, pa ko se upeca…

C.F.
1 godina prije

Sve su to sra.nja promocija extremnog da bi se isto na kraju prihvatilo kao normalno.
Nije problem promjeniti spol, nije problem eutanazija, nista nije problem i sve je normalno,naravno kad si punoljetan.
Jer vazno je da si punoljetan i da sam odlucis a dok dodes do 18te ..usvajaj “normalno”.

Ivan
1 godina prije

Svaka cast Elonu, cijeli normalan svijet te podrzava..

Max
1 godina prije

Tako treba.

borislav
1 godina prije

paaaaa,jesi Židov ali imaš ljudskosti….šta ti se desilo brate

bravooo
1 godina prije

bravo!!!

Schwarze Hunderte
1 godina prije

No prije egzekucije , javno tuć dok se ne useru 😡 ! Pa potom tek 😈 !!!

Krescencije
1 godina prije

Prosto nevjerojatno! Izgleda kao da vrana vrani oči vadi…

Flint
1 godina prije

Joa senzacije, napišeš istinu i svi te prate😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI