Emmanuel Macron: “Natjerat ću Putina da me poštuje!”

Macron prijeti Putinu
40 komentara

Kandidat za predsjednika Francuske, Emmanuel Macron, obećao je da će Putinu “jasno i odlučno priopćiti svoju želju za kritičkim dijalogom u cilju rješavanja ukrajinske i sirijske krize”.

Kandidat za predsjednika Francuske, bivši ministar gospodarstva, Emmanuel Macron, izjavio da će u slučaju pobjede na izborima “natjerati Putina da ga poštuje” i da će s njim voditi oštar dijalog.

“Za razliku od drugih, ja sam u stanju natjerati Putina da me poštuje, zato što za ovu kampanju Rusiji ne dugujem ništa, a u njoj je bilo neprihvatljivog uplitanja drugih”, izjavio je Macron, prenosi francuski Capital.

“Reći ću mu da ću težiti zaštiti naših principa, bez neprijateljstva, ali i bez ustupaka”, dodao je francuski političar, te dodao kako je moguće postupno uklanjanje sankcija protiv Rusije, “ali samo ako Moskva ispuni svoje obveze”.

Krajem ožujka je tijekom debate Macron rekao kako Francuska ne treba produbljivati kontakte s Rusijom, a početkom travnja izjavio kako namjerava voditi dijalog s Rusijom.

Francuski Capital piše kako troje glavnih konkurenata Macronu, Marine Le Pen, Fillon i Jean-Luc Mélenchon, pokazuju svoju “naklonost Vladimiru Putinu”.

“Nema razloga da budem ovisan o Rusiji, podlegnem njezinim čarima i da zbog toga djelujem protivno međunarodnom pravu”, rekao je Emmanuel Macron.

Bivši ministar gospodarstva je također izrazio želju za novom politikom prema Africi, a prioriteti na tok kontinentu će mu navodno biti sigurnost, borba protiv klimatskih promjena, ženska prava, obrazovanje i osposobljavanje, razvoj infrastrukture, kao i privatni sektor.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj održat će se 23. travnja, a drugi krug 7. svibnja.

Upozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
krivA
7 godine prije

…sve planetarne bolesti naspram ovog “lika” obicna su prehlada! U njegovom “slucaju”ni uznapredovala medicina nema sansi!

subaru
7 godine prije

Bolje bi bilo čuti što vele pametni ljudi a koji nisu sa ciozapada, dosta ovih smuta.

mars
7 godine prije

Smiješno da smješnije ne može biti. Uoči 2. svjetskog rata V. Britanija je još uvijek važila za svjetsku imperiju broj jedan i njeni polititičari, diplomate i lideri su shodno tome imali i ogromnu težinu u svjetskim pitanjima, pa je uprkos tome za vrijeme sastanka “velike trojke” na Jalti februara 1945. Čerčil izjavio “da se između američkog bafala i ruskog medvjeda, osjeća kao engleski magarac”. A pošto današnja Francuska nije nikakav bitan samostalan faktor svjetskih zbivanja, niti je ijedan današnji evropski lider a pogotovo francuski, kalibra Čerčila, ovakve izjave kao u članku, mogu doći samo od nadobudnih, umišljenih i ne baš naročito inteligentnih osoba, koje će prava realnost brzo postaviti na mjesto koje im i pripada. U zapećak sveukupnih svjetskih odnosa i zbivanja.

Payo st
7 godine prije

I u ovom slucaju,slika govori tisucu rijeci!

pippo444
7 godine prije

Ne možeš nikoga natjerati da te poštuje. Svojim postupcima moraš zaraditi da te poštuje…ili da te prezire. U Macronovom primjeru, ja bih se kladio na ono drugo.

davor
7 godine prije

Samo djela Macrone, ništa riječi ili prijetnje

davor
7 godine prije

Kad se pogleda s kakvim sotonama je Putin morao pregovarati, Bush, Blair, Sarkozy, Cameron, Obama, Trump, Netanyahu, Hollande pravo je čudo da s takvima nije u još gorem sukobu nego gdje je Zapad danas pritisnuo Rusiju

krivA
7 godine prije

…a mozda san i “falija”.. (pgrijesio), mozda je “ovo nesto” na slici, u pozadini iznjedrenje i ukazanje Napoleona naseg stoljeca. Nadam se , ukoliko se i Betoven odluci odnekud pojavit, da ce znat da je jednom “pogrijesio” u proslosti.i da ovom liku nece posvetiti narednu simfoniju!

mars
7 godine prije

I još nešto. Interesantno je kako se zapadni lideri u zadnje vrijeme rasipaju zahtjevima i željama za poštovanjem od strane Putina, počev od Trampa tokom izborne kampanje pa do brojnih evropskih, više ili manje znanih. U čovjekovoj prirodi je da teži zadobijanju poštovanja od nekoga za koga zna ili instiktivno osjeća da je na većoj razini od njega samog, djeca od roditelja, zaposlenik od šefa, mafijaš od svog Dona, ministar od premijera, mladi fudbaler od Mesija. Nije mi namjera da ovim veličam samog Putina, već da naglasim kako su oni koji bi to od njega željeli, u stvari mali, nezreli i nedorasli za zadobijanje istog, jer poštovanje se ne dobija pukim riječima i zahtjevima, već konkretnim djelovanjem koje može biti u skladu ili ne sa djelovanjem onog od koga se poštovanje očekuje, ali to djelovanje mora iza sebe imati čvrst stav, odlučnost, viziju, koherentnost i sredstva da se ono provede,… Čitaj više »

Podravec
7 godine prije

Baci se…..pod vlak,i to hitno!

Podravec
7 godine prije

El morone has no cojone………

Ivan1
7 godine prije

Putin će možda i poštovati Macrona, kao partnera, ali sigurno ga neće poštovati svijet ovakvim istupima u javnosti.

dalmata
7 godine prije

Sjor Francuzic,niko te nece postovat ako sam ne postujes sebe.Da bi postova sebe moras postovat druge.Nisi ti faca za postovanje,punoti fali.Fali ti Slavenska dusa.A to ne mozete ni osvojit ni dobit.Nikad

Arkaj
7 godine prije

Macron izgleda nije dovoljno pametan da uči na greškama svojih prethodnika koji su takođe imali samopouzdanje da mogu nametnuti svoj stav Putinu. Evo kako je to završilo:

https://www.youtube.com/watch?v=5_sFoW6aIHo

https://www.youtube.com/watch?v=F-ecWvZBreQ

Borac2
7 godine prije

Predsjednik Putin je za ovok MacroPederija nedostizan san. Ne samo Putin, vec putno ostalih voditelja svijeta.

Jupiter
7 godine prije

Političar koji ovoliko lupa, mora još mnogo toga da nauči.
Nije dovoljno izjavom se dodvoriti vladarima sveta.

Nikola Turajlić
7 godine prije

Od Imperije kaosa očekivani budući francuski predsjednik Macron stidljivo “režeći” pokazuje svoj “pudlica” karakter, ali će u slučaju izbora biti mnogo glasniji i kevtati na sav glas, kao njegov prethodnik Hollande, predvodnik čopora svih imperijalnih pudlica u svijetu. Za očekivati je da će francuski slobodarski dvonožci pretpostaviti ovu ljudsku kreaturu (iz imperijalne životinjske farme), u odnosu sa Le Penovom, a nakon toga će dobiti naknadnu pamet, kao u slučaju sa sadašnjim Predsjednikom, kojega ne mogu ni smisliti, a pogotovo provariti. Sve europske značajne političke “osobnosti” su pudlice, uzgojene na lokalnim oligarhijskim životinjskim političkim farmama, pa dvonošci sitnog i krupnog zuba nemaju praktično alternativu u izborima, a u slučaju da se ova i pojavi (kao Le Penova), zastrašeni od imperijalnih prodavača magle, biraju one koji su “kao manje zlo”. Izuzetak je “grizli” Trump, koji je digao rep američkim pohlepnim i proždrljivim svinjama, ali je Imperija kaosa već uspjela da mu stavi… Čitaj više »

MilanCZ
7 godine prije

Ma moze on lajati na mjesec,on predsjendik Francuske nece biti,nema sanse,predsjendik Francuske biti ce Fillon,to je gotova stvar..

Antikapitalista
7 godine prije

Ima li veće budale od nadobudnog bankarskog magarca!?

Tedi
7 godine prije

U FR predjednicki kandidati u kampanjama stalno teplijaju oko Putina i Rusije.Slicna kampanja kao u SAD,neki idu i na negativne price ali isto mu ga dode,koji vise lobira na Putina taj dobija izbore.E onda nastaje problem ,Rusi krivi, hakovali izbore.Izgleda da je popularnost Putina u svjetu velika,pa se koriste kandidati sa tom kartom.Naravno kada dodu na vlast okrecu list nazad,pa Jovo nanovo.Lazovi da veci me mogu biti.Sta je sve naobecavao Tramp nije normalno i kada je sjeo na tron opal ijos gore od Hilari.Ono sta je pripremio Si Dinpingu,u posjeti Tranpu:Poslje rucka ga obavjestava da je naredio upravo sada bombardovanje Sirije.Kineski predsjednik se osjecao kao posran tim cinom tj kao da je u ratnoj koaliciji sa Amerima protiv Rusije. Takav debakl od Trapavog u medunarodnim posjetama, sa velikim drzavama kao Kina je gnusno da gnusnije ne moze biti.I sta dalje ocekivati od jednog kretena,nego oruzje na gotovs,jer ovom ludaku nikada… Čitaj više »

fb slo
7 godine prije

golden sachs boy

dobagan rogić
7 godine prije

Šta bi dao da si na mom mjestu da Te mrze a da ti se dive Šta bi dao …………………….. tekst D. Trifunović izvodi Bijelo Dugme 1975.

bobrock
7 godine prije

Emmanuel Marcon: Popušit ću Putinu!

Miki
7 godine prije

To je tek globalističko govno, kampanju mu financira Soroš.

tuf
7 godine prije

“…i da zbog toga djelujem protivno međunarodnom pravu” – kakvom međunarodnom pravu, kada su se zadnji put Francuzi obazirali na pravo ??

KIKI
6 godine prije

Ne duguje ništa Putinu i Rusiji ali duguje puno opasnijima…

vaser
6 godine prije

Ma nemoj!!

komšija
6 godine prije

Neko ko je kandidat za predsednika morao bi znati da se poštovanje zaslužuje, a ne “naterava”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI