Erdogan prijeti Siriji

Erdogan prijeti Siriji - Aleppo
16 komentara

Recep Tayyip Erdogan u svom televizijskom govoru naciji rekao je da će djelovati protiv sirijske vojske ako napadi na sjeveroistoku Sirije, za koje je rekao da “krše sporazume sigurnosne zone”, ne stani.

Turski predsjednik rekao je da Ankara nema namjeru tolerirati napade na sjeveroistoku Sirije od strane vladine vojske i terorističkih organizacija, te da će turska vojska poduzeti mjere protiv njih.

“Nećemo više tolerirati napade koji krše sporazume o sigurnosnoj zoni (na sjeveru Sirije). Ako režim i teroristička organizacija ne budu pod nadzorom, mi ćemo se obvezati i staviti ih na svoje mjesto”, inzistirao je Recep Tayyip Erdogan u svom televizijskom govoru upućenom naciji.

Situacija u Idlibu pogoršala se krajem veljače kada su teroristi iz grupe Hayat Tahrir al-Cham (ranije poznata kao Al-Nosra Front) 27. veljače pokrenuli veliku ofenzivu protiv sirijske vojska koja je odgovorila otvaranjem vatre, zahvaćajući turske vojnike koji nisu trebali biti na tom području. Nakon pregovora ruskog i turskog predsjednika u Moskvi 5. ožujka, koji je trajao više od šest sati, postignuta je uspostava primirja i sigurnosnog koridora na putu M4. 15 ožujka, prva rusko-turska patrola stavila je pod kontrolu ovu stratešku os koja povezuje Aleppo s obalnim dijelom Latakije.

Korona se gasi, stari sukobi se pale, jedino je što možemo zaključiti. Svjetska solidarnost oko koronavirusa, o kojoj smo već pisali, polako prelazi u “normalno stanje”. Nismo ni sumnjali.

alepposirijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
3 godine prije

Alo Erdogan: Hebi se. I odluči se s kim si više.

Gad jedan prevrtljivi.

P***!

Duki
3 godine prije

Opet mu je krv krivo usmjerena,umjesto u gornju ode u donju glavu !💪😁 7 🐒🙊

cro crv
3 godine prije

A PADA LI I TURCIZAM VISE. JER AKO NE PADA TURCIZAM, ONDA SE DZABE NADAJU OSTALI NARODI OKOLO DA CE U TOM DJELU SVJETA DOCI MIR. SVE DOK TURSKA VOJSKA IMA PRSTE U PEKMEZU OSVAJACKE PRETENZIJE OKOLO SEBE. NEMA MIRA NIKOME .JASNO JE DA U SVEMU TOME PRSTE IMA I SVAKA AMERICKA ADMINITRACIJA. A S TIM I NJIHOV PRIPERAK NAATO-PAKT. KAD NIJE ODAVNO UDARILA BAR POLITICKE KAZNE SANKCIJE IZOLIRALA TURSKE VAZNE FAKTORE. I STIME DALA NEKI BAR SIGNAL, DA SE NE IGRAJU OKOLO AKO SAMI SEBI ZELE DOBRO. NO NE PUSTEN JE TURSKI PAS SA LANCA DA RADI STO HOCE. A HOCE MNOGO ZNAMO SVI. SAMO SE NE USUDJEJEMO TO RECI.

Lucija
3 godine prije

E, moj Erdo. Nekidan su vas Rusi morali spašavat…

Hasan
3 godine prije

Allahu Svevišnji, prosvijetli ovog nevjernika krvavih ruku.

Bosanac
3 godine prije

Ovo je meni sve kao oni atleticari na atletskoj stazi …svi se poredali i sad spremni cekaju pucanj startnog pistolja (da gazde kazu gotovo vanrednim Corona stanjem) i da opet krenu stare price( iran, letovi Tu 160…i ostalo), jedino Izraelci odskacu …oni vazda krenu prije (raketiranja iz zraka Sirije) ..tu se po pravilima dobije diskvalifikacija

alex
3 godine prije

Pa fobro, već je postalo monotono. Vraćamo se starim ljubavima. Pokazat će se da je corona mali miš loliko ga ljudi znaju zas*at.

Max
3 godine prije

Evo ponovno prijeti bolesnik s Bospora. Ali mora znati da ga čeka Sirijska Arapska Vojska dobro opremljena i u boju prekaljena protiv turske vojske koja također jest dobro opremljena zapadnim i vlastitim oružjem ali se u boju nije proslavila , prilikom prošle agresije na Siriju su imali velike gubitke u živoj sili a skupi i razvikano. S s dronovi su padali kao uvelo lišće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI