Erdogan: “Turska ne može okrenuti leđa Rusiji”

Putin i Erdogan se rukuju
47 komentara

NATO bi na svom summitu trebao utvrditi svoj stav o situaciji između Rusije i Ukrajine i poduzeti bitne mjere, rekao je turski predsjednik, smatrajući da Turska ne može okrenuti leđa Rusiji.

Recep Tayyip Erdogan, koji rusku odluku o priznavanju neovisnosti republika Donbasa smatra neprihvatljivom, smatra da NATO mora zauzeti stav.

“NATO sada mora odrediti svoj stav s ovim summitom putem videokonferencije. Morat će učiniti što je potrebno. Svi pričaju, ali nitko ništa ne radi”, rekao je novinarima na povratku sa svoje afričke turneje.

Anadolu Agency navodi da bi gospodin Erdogan želio pronaći rješenje koje ne bi bilo na štetu niti jedne zemlje.

Kremlj je u srijedu 23. veljače potvrdio da će se telefonski razgovor između Vladimira Putina i Recepa Tayyipa Erdogana održati nakon summita NATO-a.

Ruski predsjednik objavio je 21. veljače u televizijskoj poruci da smatra potrebnim bez odlaganja priznati suverenitet Narodnih republika Donjecka i Luganska, ističući da Zapad radije ne primjećuje užas i genocid tamo gdje nije prošao dan bez granatiranja i civilne smrti.

Reagirao je na zahtjeve pred eskalacijom i prijetnjom ukrajinske ofenzive i najavio svoju odluku o priznanju republika. S njihovim čelnicima potpisani su ugovori o prijateljstvu, suradnji i uzajamnoj pomoći.

Prve antiruske sankcije Zapada uvedene su 2014. nakon što su građani Krima na referendumu izglasali pripajanje poluotoka Rusiji. Od tada Rusija uspješno radi na prehrambenoj i drugim autonomijama, što bi trebala činiti svaka zemlja.

rusijaTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
2 godine prije

Turska ne može okrenuti leđa Rusiji.
Ja ipak mislim da je Rusija ta koja ne smije okrenuti leđa Turskoj (da ne dobije nož u leđa)

ledeno doba
2 godine prije

ima li kraja Trumanovom šouu? ovo postaje sve jeftinije… “Turska ne može okrenuti leđa Rusiji” da, naravno,…  osim kada.. je Erdo pomagao kabaline koljače ISIL-a u Siriji, i inače pomagao burazeru Netanjahuu u Siriji, i kada je upao u sjevernu Siriju i kurdski dio sa tenkovima Leopard, koji mu je poklonila sestrica Anđelija Merkel, i kada je za kabalu u Libiji vršio prljavi posao i pomagao satelitskoj vladi, postavljenoj od strane zapada, da je spasi od trupa generala Haftara, i kada je i nakon navodnog sporazuma sa Rusijom (nakon onog kofol nesupjelog puča u Turskoj), stalno govorio da je Asad diktator i da mora pasti.. ..ili nedavno kada je burazeru Zelenskom u Ukrajini, prodao neke drone… i taj Erdo, koji je dakle, prije par godina sa njemačkim tenkovima anektirao sjeverni dio Sirije, kaže da on “rusku odluku o priznavanju neovisnosti republika Donbasa smatra neprihvatljivom…” ovakvu realnu zayenabciju, nisu nikad uspjeli ni… Čitaj više »

pirat sa kariba
2 godine prije

tko moze vjerovati turcima? prije neki dan uvalili ukraincima dronove , jucer osudili priznanje donetska i kao kako su se rusi usudili uci u ukrainu a oni usli u cipar , a danas kao veliki prijatelji zele da podrze ruse … koja komedija

davvor
2 godine prije

Oduvijek su “zapadni krscani” bili na strani Turaka protiv krscanske Rusije.

Alen
2 godine prije

Lijepo je ponovo vidjeti da ovako veliki drzavnik krasi naslovnu stranicu portala !

Man from Nasau
2 godine prije

Sta ce mu pomoc od ovog klauna moze mu kebab samo poslat haha

Yugo 45
2 godine prije

Ovo mi izgleda kao ono kad dobiješ po guzici a prije toga si bio bahat pa onda tražiš opravdanje onom koji ti je dao po guzici,i pad je let

Zax
2 godine prije

Kao da ima izbor. Turska je u bankrotu. Lira je u slobodnom padu. Iranci su zavrnuli dotok plina jer turci ne placaju racune za dosad isporuceni plin. Zapad vise neda kredite jer ne vjeruju da ce ovi to vratiti. Erdoganu je ostala samo Rusija od koje moze nesto nazicati da ne potone do kraja.

you
2 godine prije

Israel expresses “concern” on Ukraine invasion but doesn’t mention Russia
Dakle, Izrael nije toliki neprijatelj Rusiji kao sto neki uporno prikazuju po hrvatskim portalima.
Istina je da ima zhidova koji redovito trolaju protiv Rusije ali ima i Hrvata, dakle to ne znaci bas nista.

Cinjenica je da Izrael i Rusija imaju jako dobre odnose, nakon stvaranja Ruske Federacije, Rusija je priznala Izrael i u Rusiji nema ni kapi antisemitizma, To zidovi znaju i cijenu.

Zauzvrat, Izrael je u zadnjim redovima kad je napasti Rusiju i medju prvima kad treba trgovati s Rusijom.

you
2 godine prije

Izrael je planirao evakuirati veleposlanstvo u utorak ujutro, ali je odlučio započeti odmah nakon Putinovog govora u ponedjeljak.

  • Izraelski diplomati krenuli su tajno u ponoć u nekoliko kolona i stigli u Lviev u utorak.
  • Pripreme za evakuaciju već su se odvijale nekoliko dana ranije, uključujući spaljivanje povjerljivih dokumenata i uklanjanje osjetljive opreme, kažu izraelski dužnosnici.
Mali zloco
2 godine prije

Turetu ne bi ja bas toliko verovao,ljigav je on.

you
2 godine prije

Ima toga mnogo, samo treba traziti na Google.Rusija i Izrael imaju – Sporazum o bezviznom režimu između Izraela i Rusije Izrael i Rusija potpisali su 2011. Sporazum o svemirskoj suradnji. Okvirni sporazum namijenjen je razvoju zajedničkih istraživačkih programa i druge suradnje u područjima kao što su astrofizička i planetarna istraživanja, svemirska biologija i medicina, navigacijski sateliti i usluge lansiranja i tehnologija. U području tehnoloških inkubatora uspostavljaju se suradnički projekti između dviju država. Rusnano , sredstvo ruske vlade za ulaganja u nanotehnologiju, osnovao je podružnicu u Izraelu, s ciljem osnivanja fonda za ulaganja u izraelske nanotehnološke pothvate. [153] Slično, ruski inovacijski centar Skolkovo osnovao je podružnicu u Izraelu, Israel-Skolkovo Gateway/Center (IsraelSK), što uključuje prikupljanje privatnog kapitala i državnih potpora za izraelske i ruske start-up tvrtke.  Igor Drozdev, predsjednik uprave Zaklade Skolkovo , potpisao je 2016. godine s gradonačelnikom Yokneama ugovor o suradnji s ciljem suradnje u razvoju tehnologije između dviju zemalja. Godine… Čitaj više »

Rudar
2 godine prije

E pa nisi u pravu, tkz. Putko nije ušao u Ukrajinu !
Kao što Ameri nisu ušli u Srbiju već su priznali separističko Kosovo i lijepo ušetali tamo kao mirotvorci.
Neka mi netko sada argumentirano objasni u čemu je razlika ?
Naravno, primjera ima još mnogo.

abc
2 godine prije

Židovi su opljačkali Ukrajinu, a pare zgrnuli na zapad. Skoro svi oligarhi i važniji političari su židovi hazarskog porekla. Prije toga su 200 godina pljačkali Rusiju i 50 godina Sovjetski Savez.
Zelenski je židov i trenutno je u Ameriku sklonio milijardu dolara. Da Kolomojskog i ostalih židovskih pljačkaša i ne pominjem. Uzadnjih osam godina Ukrajinu su opljačkali za 500 milijardi dolara.
I sad je za sve kriv Putin.
Putin je kriv što se balkanske banana državice zadužuju kod največih pljačkaša, američkih banaka…..

Max
2 godine prije

To je poriha potpora Rusiji.

Krle
2 godine prije

Ovo mi je super naslov:
“PUTIN I LUKAŠENKO su državnici, sve ostalo su pilićari i šićardžije!”

Faust
2 godine prije

Konstantinopolis treba osloboditi.

Ma daj
2 godine prije

CITAT: Erdogan: Rusko priznanje Donjecka i Luganska narušava jedinstvo Ukrajine

Izvlačite iz konteksta sve ono što je naklonjeno Putinu. Zašto to radite? Zašto tolika podrška jednom totalitarnom režimu, a i sami znate ko je žrtva u ovome svemu. U suštini, nisam ni na jednoj strani, ali ovde i dojete vidi da se vrši invazija na jednu suverenu državu.

Admine, zašto tolika hvala prema istočnom bloku? Očigledno je da vas masno plaćaju da širite “istočnjačku” propagandu pa barem i na našu štetu ovde na Balkanu.

Niste LOGIČNI ni jedne sekunde na portalu LOGIČNO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI