Facebook počeo aktivno cenzurirati ruske medije – Moskva uzvraća zabranom Facebooka na svom teritoriju

Facebook
33 komentara

U Rusiji od 25. veljače počinju vrijediti mjere povremenog ograničenja pristupa na Facebook, izjavio je Roskomnadzor (regulator).

“25. veljače Generalnom prokuraturom po dogovoru s MID-om donijeta odluka o priznanju društvene mreže Facebook kao servisa koji narušava osnovna prava slobodnih ljudi, kao i slobodnih građana Rusije”, kaže se u priopćenju.

Facebook je postavio ograničenje na 90 dana na stranici RIA Novosti za rasprostranjenu “lažnu informaciju” — press-služba MIA “Rusija danas” nazvala je ovo narušavanjem slobode govora. Osim toga, za cenzuru su podvrgli i materijale četiri ruskih medija — “Zvezda”, RIA Novosti, “Lenta.ru” i “Gazeta.ru”.

Kako je objavio u Generalnoj prokuraturi, na taj način Facebook neovlašteno ograničava javno značajne informacije narušava “pravo građana Rusije slobodno tražiti, primati, prenositi, proizvoditi i rasprostranjeti informacije na bilo koji zakonski način”, kao što je predviđeno 29. člankom Ustava.

Ako društvena mreža ne ukloni ove poremećaje, bit će mu smanjena dostupnost u Rusiji. Kako je izjavio predsjednik odbora Gosdumy za informacionu politiku, informacionu tehnologiju i vezu Aleksandr Hinštejn, ako socijalna grupa ukloni sve poremećaje — u prvoj liniji razblokira pristup četirima ruskim medijima— prihvaćaju se mjere otklanjanja.

Prema informacijama obavještavanja, u posljednje vrijeme sudjelovali su u slučajevima neobavezne blokade službenih računa ruskih medija i društvenih mreža sa stranih internetskih platformi. Roskomnadzor prizvao se ruskim korisnicima registrirati se i koristiti nacionalne resurse i društvene mreže.

IZVOR: ria.ru

CenzuraMedijiRatrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Vecina rusa su na vkontakte i odnoklasiki.

057
2 godine prije

Kom treba uopče to zlo

@Email (nije ...)
2 godine prije

Ovo je katastrofa epskih razmjera.
Siguran sam da šahista zbog ovoga nije oka sklopio.

abc
2 godine prije

Facebook Rusima izbio jedan zub, a Rusi Facebooku zauzvrat slomili obe vilice sa svim zubima.
E tako se to radi. Temeljito.

Max
2 godine prije

Fejsbuk je smeće.

preseren3
2 godine prije

Pa kad povežemo FB sa cybersecurity… Danas se događaju fantastične stvari!
Koja je ranljivost različitih portala, NIKAD VIĐENO!
U Sloveniji, pao je RT. Navodno hekovan. Barem u Telekomovoj mreži.
Moj “račun” ovdje, recimo tome, jer sam samo gost, osvojio je jedan papagaj.
Izdaje se za mene.
Bilo je nekad mjesta, gdje si mogao nekog pitati, sad nemaš nikoga, nigdje.

Throne
2 godine prije

Razocaran sam u anonymuse predstavljali su se kao organizacija protiv totalirizma, za vrijeme pandemije nisu se u opce oglasavali a kamoli djelovali na kanadu, australiju i druge drzave koje su na zapadu krsili ljudska prava u demonstracijama protiv covid diktature, nisu bili ni protiv intervencije zapadnih demokratskih snaga Isila i drugih, pa ni 2014 kad je turcinov proglasio antiteroristicku akciju protiv donbasa, i gdje su snage desnog sektora, azova pocinile strahovite zlocine. Ne kazem da nisu trbali hakirati stranice ruske vlade, rta, i drugih sada, vec trebale hakirati stranice i americke, britanske vlade, kanadske, austrijske, nizozemske, australijske do sada. Tako da mi se cini da je ova organizacija pod sorosevom ili necijom drugom elitistickom platnom spisku.

Samuraj
2 godine prije

Oni koji u Kubanskoj krizi nisu htjeli u vlastitoj blizini rakete te su prijetili nuklearnim ratom, sada te iste rakete postavljaju u blizini drugih. Oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja, dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali medvjeda. E, sada se medvjed probudio i mrzovoljan je. Na tom problemu koji su namjerno htjeli sada žele profitirati. Ovo je gadljivo koliko se iz aviona vidi da “osloboditelji” imaju svoj cilj i interes ne mareći za kolateralne žrtve, a države koje huškaju trebaju ostati hladne kao špricer i neutralne kao Švicarska, koliko god bilo čudno tu mislim i na Ukrajinu koja treba postati samosvjesna i koja treba prestati biti lopta između tuđih interesnih reketa. Treba vratiti mač u korice, medvjeda ponovno uspavati i ne raditi iste “greške”. Točka.

Kalle balle
2 godine prije

STA KAZE FB O UNISTENJU LIBIJE JEDNE LIJEPE DRZAVE NA SJEVERU AFRIKE I STA ISTI KAZU NA BARBARSKO KLANJE GADDAFIJA UZ TV PRIJENOS UZIVO.
TISUCE POBIJENIH LIBIJACA OD STRANE DEMOKRATA IZ PAZI HUMANE EU I AMERIKE.
POVRACA MI SE

Kalle balle
2 godine prije

Povraca mi se od licemjerja i zla dehumane eu i amerike.
Proganja vas duh Gadafija. Presjednik koji je barbarski ubijen uz tv prijenos za zapadne narucioce. Tisuce mrtvih libijaca i sprzena zemlja.
Gadovi

rade iz niša
2 godine prije

ajmo se uozbiljiti i zapitati što bi Amerikanci napravili da recimo Rusi krenu skupljati vojsku u Kanadi.

2 godine prije

f..kbook

Da da
2 godine prije

Iskreno Roberte, od sveg srca želim da i Vas malo cenzurišu, jer ne izlazite iz Putinovog dupeta godinama. Širenje bijedne pro Ruske propagande prelazite svaku moguću granicu. Uostalom, ubrzo će i vama pipu zavrnuti, jer će Rusima ponestati para. Koga će te onda favorizati osim Putina? Od Indijaca ili Sjeverne Koreje?

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Ja stvarno ne razumijem toga predsjednika Putina. Prvo je odbio prihvatiti USA-NATO i Ukrajinskih nacista plan da sa Krima izbace istjereaju Ruse i da u te vojne baze i instalacije koje su stotinama godina gradili Rusi nasele USA i NATO vojsku, stvarno arogancija Rusa i Putina. A nakon toga taj isti Putin 2022. godine odbija pristati da USA i NATO na Ukrajinsko Ruskoj granici instaliraju Raketne sisteme koji mogu za manje od 4 minute doletiti do Moskve, Crvenog Trga ili Kremlja i razoriti višemilijunsku Moskvu u prah i papao ako Rusija ne prihvati bilo koji ultimatum sa Zapada. Taj isti Putin godinama upozorava da to neće prihvatiti i da će se tome suprostaviti svim sredstvima. Ali Zapad ne vjeruje da je Putin oybiljan i da ima snage suprostaviti se, imali su namjeru opet kao 1999. godine prevariti Ruse nekim praznim obećanjima bez pokrića prema Rusiji sa Zapada ne prijeti nikakva opasnost.… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Da hoče kod nas ukinuti te američke izopačene i nemoralne društvene medije, društvo bi se vratilo u normalu. Sve nas uguravaju u reality show, s ciljem da se ne bavimo realnošču.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI