fbpx

Faktograf, izdajnici i sluge diktatorskog režima

Faktograf

Locirati, identificirati, uhititi, transferirati, koga? Pa njih, Faktograf!

Ako to kaže jedan premijer onda valjda može i jedan penzioner.

Doduše, sa zakašnjenjem ali još uvijek i te kako aktualno, slučajno sam naišla na članak objavljen 10. srpnja o.g. na portalu Faktograf.hr: „Alemku Markotić i Novu TV upetljali u izmišljenu međunarodnu zavjeru farmaceutskog lobija“.

Zar stvarno gospodo novinari (jeste li Vi uopće novinari?) Faktografa. Neshvatljivo je i bezobrazno čitatelje dovoditi u zabludu. Da biste nešto osporili, morate podastrijeti argumente ali ne one iz „vaših izvora“ budući jednako kao i Vi lupetaju u službi globalističko političkih igrokaza i novog svjetskog poretka. Tamo gdje je novac svrdlo, nema niti činjenica a bogami niti istine iako su značenja ista. Dobili ste domaću zadaću i to dobro plaćenu. Znate, treba imati želudac prostituirati se za elitu a protiv države i naroda.

 Stvarnost, realnost i zbilja čovječanstva su riječi istoznačnice koje opisuju farmaceutski lobi. To se zove FARMAKOMAFIJA. Porobili su i uništili svijet. Oni su svuda oko nas. Čak što više, vrlo vidljivi. U svakoj ambulanti na svakodnevnoj bazi akviziteri farmakomafije hodočaste liječnicima vrbujući ih ne bi li u liječenju svojih pacijenata koristili baš to, njihovo jeftino generičko smeće. Teško da će se recimo liječnik obiteljske medicine usuditi pacijentu prepisati originalnu verziju dobro poznatog, zaštićenog pripravka jer … Bog zna koko bi HZZO takvu hrabrost „nagradio“. Novčanom kaznom ili možda oduzimanjem licence.

Kada ste već zagrebli po farmaceutskoj industriji a silno se trudite na svojem portalu demantirati sve u svezi g. Williama Henrya Gatesa III, dobro je znati kako je dotični gospodin produžena ruka vladara iz sjene. Ne znate tko su oni? Pa gdje Vi živite? Dakle, niste informirani. Isključivo surfate po internetu i čitate bedastoće. Da li je teorija zavjere ili dezinformacija, pitanje je sad. Danas u 21. stoljeću ne postoje teorije zavjere nego samo i isključivo zavjere protiv čovječanstva. Pohlepa i grabež moćnika, onih koji Vas plaćaju i to prilično dobro. Istina o svijetu čuči u knjigama. Treba čitati i ne biti prodana duša.

Što znate o virusima kao takvim, osim da izazivaju viroze?

Evo nekoliko rečenica za fake news: „Budući virusi ne ostavljaju fosile za sobom, što znači da vrlo malo znamo o njihovom nastanku i razvoju. Međutim, tijekom milijuna godina virusne genetske sekvence se akumuliraju u DNK genomima živih organizama, uključujući ljude, i mogu poslužiti kao molekularni “fosili” za istraživanje prirodne povijesti virusa i njihovih domaćina“. Jeste li to znali? Ja nisam, ali sam pročitala na stranicama znanstvenog časopisa koji je nekim čudom izbjegao šape Billa i Melinde Gates.

Jeste li štogod napabirčili znanja putem interneta o bolesti COVID-19. Ne?  Ništa, jednako kao i mnogi stručnjaci plaćenici. Cijelih osam mjeseci „unajmljena znanost“ pojma nema što bi s virusom SAR-CoV2. Znaju jedino da ima slične karakteristike kao i SARS-CoV1 a Vi sebi dajete za pravo laprdati i promovirati stavove bolesnih globalističkih umova.

William Henry Gatesa III, vaš indirektni zaštitnik i dobrotvor, vlasnikom je niza fondacija u tvrtkama koje se bave farmaceutskom industrijom a naročito onima koje se bave razvojem cjepiva za uništenje čovječanstva pa i cjepiva za COVID -19.

Neke od njih (fondacije) osnovane su poslije 2015. koje godine je Vaš miljenik g. Gates III pomoću kristalne kugle „predvidio“  dolazak COVID-19.  Na nekom od domaćih portala koji pišu o hrvatskoj rezervaciji cjepiva za COVID-19 navode se tvrtke koje se bave istraživanjem ili su na bilo koji način u doticaju sa farmaceutskom industrijom, onom već spomenutom farmakomafijom. Vidi čuda, sve su fondacije u vlasništvu Billa i Melinde Gates. Ma, ne. Možda su to ipak Baba Jaga ili Baba Roga. Pa da ih prezentiramo javnosti: Gavi kojeg su osnivači Billi i Melinda pa: AstraZeneca, BioNtech, Pfizer, Moderna, Merck & Co, Jonson & Jonson etc. kao fondacije.

Da bi uistinu dobro i savjesno radili posao treba guzice zalijepiti za stolac i puno, puno pročitati ali ne ono što s površine nudi google pa pomoću copy paste dokazati činjenicu, nego ispod. Tamo se krije istina. Sve dok budete u službi onih na koje se referirali, od Facebooka pa naviše i na niže, svakako nemate kredibilitet za posao koji radite. Jer znate, kada bilo tko ima silnu potrebu obmanjivati javnost, skrivati, demantirati i ukidati, jasno je da stvari nisu čiste. I na žalost nisu. Trebalo bi Vas ukinuti Ukazom predsjednika Republike Hrvatske tim više što ste izašli iz GONG-ove maternice. I njih jednako kao i Vas. Paraziti koji su se u životu oznojili jedino na plaži. Niti „geološko-rudarski“ radovi po društvenim mrežama nisu dovoljni za koju kaplju poštenog radničkog znoja.

Još ponešto o Vašem meceni g. Gatesu III? Predstavljen javnosti kao filantrop. Bull shit.

Filantrop je osoba koja voli ljude i brine o njihovom boljitku a vlasnik fondacija ostvaruje prihod s već unaprijed određenom namjerom. U slučaju g. Henrya, namjera je po zadatku vladara iz sjene biti sudionikom uništenja čovječanstva. Gdje su velike hvale, tamo su i velike laži.

Volite li burgere? Da? Vaš silno branjeni ne odveć čiste pameti g. Gates III razmišlja ali i djeluje u smjeru proizvodnje „hamburegera bez krava“  i raspravlja o tome kako će “meso uzgojeno u laboratoriju poboljšati našu kvalitetu života”. O ostalim njegovim poljoprivredno stočarsko prehrambenim bedastoćama, nekom drugom prilikom. (izvor: vegconomist.com na dan žena 2019. g. i gatesnotes.com) Bože, siđi pa vidi.

I još po koja crtica iz života g Henrya. Dame i gospodo iz Faktografa; Zaklada Melinde i Billa Gatesa III,  WFP ili Svjetski program za hranu dobila je ove godine Nobelovu nagradu za mir po radi “borbe protiv gladi kao i za poboljšanje uvjeta za stvaranje mira u konfliktnim područjima”. Dragi gospodin Alfred Bernhard Nobel se okreće u grobu.

Ta ista fondacija WFP radi pod okriljem a koga bi drugog, doli globalističke tvorevine UN, članice Komiteta 300. Toliko o navodnim zavjerama i urotama. Vi ste zapravo portal koji se bavi tračevima i dezinformacijama svekolikog pučanstva bez legitimiteta za obavljanje fact-checking poslova. Za povezati i shvatiti događanja unatrag tridesetak godina, nije potrebna nuklearna fizika, derivacije i integralni računi. Potrebno je nešto sivih stanica koje nisu u odumiranju uslijed korištenja napredne tehnologije, logika, ali prije svega kičma.

U pravilu globalisti ne skrivaju svoje monstruozne nakane, sve je transparentno i dostupno samo treba čitati i koristiti matematiku 4. razreda pučke škole. Međutim, problem nastupa kada ljudski rod počinje otkrivati globalističke gadosti uperene protiv Čovjeka.

Strah se uvukao u redove globalista jer je narod počeo misliti pa potom zaključivati. Misaoni proces pojedinca, pa skupine ozbiljna je opasnost za globalističke projekte jer ugrožava „kalendar“ zacrtanog vremenskog slijeda djelovanja. Dohvatio ih strah.

Ponosni ste i hvalite se svojom „specijalizacijom“ fact checkinga kao jedini hrvatski portal.

Točno, jer oni drugi koje u duhu hrvatskog jezika nazivamo tzv. mainstream medijima jesu na platnom spisku i u službi politike ali nemaju želudac za probaviti globalistička sranja vladara iz sjene i njihovih produženi ruku. Bez porote i suda narodima Afrike određena je egzekucija smrtnom injekcijom farmakomafije, što čini mi se i nas čeka. Uskoro.

Peče li Vas štogod osim analnog otvora nakon ljutih feferona. Možda savjest? Ne. Vaša DNA nema genom savjesti.

Da je g. William svoju potrebu za osnivanjem fondacija usmjerio ka stvarnim filantropskim nakanama umjesto u cjepivo za pomor djece i ljudi, danas u 21. stoljeću ne bi svakih 5 sekundi diljem Afrike umiralo jedno dijete. Ili od gladi ili od „navodnih bolesti“ a koje su posljedica nemilosrdnih procjepljivanja po radi smanjenja populacije. To već gotovo dva desetljeća radi govno od čovjeka a vi u tome svesrdno sudjelujete. Sram Vas bilo.

Od kuda Vam moralno i bilo koje drugo pravo osporavati bilo čije promišljanja i stavove. Sloboda govora samo kada odgovara Vašim mecenama i ako je u skladu sa davno (1974.?) zacrtanim agendama ili projektima, kako Vam drago. U strahu su velike oči. I trebaju biti.

Dohvatili ste se dr. Lidije Gasjki jer se vašim nalogodavcima ne sviđa njen stav o FARMAKOMAFIJI. Dr. Lidija Gaski davne je 2009.  godine kad su neki od vas još bili intelektualna nedonoščad, izdala stručnu knjigu „Lijekovi ili priča o obmani“ za koju je recenziju napisao prof. dr. Valerije Vrček.  U Soc. ekol. Zagreb, Vol. 18 (2009.), No. 1 Recenzije i prikazi. „Citat: U svakom slučaju, radi se o djelu koje predstavlja na dokazima utemeljenu kritiku moderne medicine, posebno moderne farmakoterapije koja je lijek pretvorila u sirovu tržišnu robu. Funkcija lijeka na tržištu je profit, a medicina postaje eko-nomska djelatnost. Proizvođači lijekova bave se uglavnom marketingom, a mnogo manje razvojem i istraživanjem. Robu, odnosno lijek, najvažnije je prodati“. Zanimljivo da 2009. g. struka niti je zabranila knjigu niti je smatrala da je sadržaj netočan i manipulativan. Jer, te 2009. g. u Hrvatska još nije bila porobljena i ljudima je bilo dozvoljeno misliti i iznositi promišljanja i stavove.

Što se pak tiče prof. dr. sc. Mile Alečković, žena je „zmaj“. Osim psihologije i psihopalologije, ova dama je pristalica suverenizma i bori se zajedno sa slobodnim ljudima protiv manipulacije i totalne kontrole ljudi. To svakako ne odgovara onima koji su vas vrbovali za „svoju stvar“, globalističkim gadovima. Oni bi manipulirali i kontrolirali pa im javno prezentirani antiglobalistički stavovi mrse račune.

Petar Vidov otkriva kako će hrvatski Faktograf pomoći Facebooku u suzbijanju lažnih vijesti“. (op. a. g. Vidov je glavni urednik Faktografa) Bogme ste se uvalili. Prodali ste hrvatski puk i dušu vragu. Imate obraz kao đon.

“Građanski odgoj i medijska pismenost ključni su za ovaj problem. Važno je što veći broj ljudi naučiti da ne mogu vjerovati svemu što susretnu na internetu. Važno ih je naučiti kako razlikovati izvore kojima mogu vjerovati od onih kojima ne mogu vjerovati. Ali to je dugotrajan i jako skup proces“.

Odlično, Vi biste naciju educirali kako i što da misli. Kako se usuđejte. Naumili ste ljudima ispirali mozak i bavili se „misaonom lobotomijom“ za potrebe globalističkih Zuckerbergovih sranja, ne dozvoljavajući da čovjek ima svoj stav i mišljenje o bilo kojoj stvari ili osobi na svijetu, pa i Vama. Orwell-ova 1984 Vam je uzor? Želite uvesti Misaono ministarstvo? Dragi gospodine Vidov, što se Vama dogodilo u djetinjstvu pa Vam je oštećena neuroplastika mozga. Čovjek, ili ti homo sapiens je misaono biće i zamislite, može razmišljati i bogamu, zaključivati. A vi biste posredstvom g.  Zuckerberg a u ime Novog svjetskog poretka ukinuli čovjeku misao i pretvorili ga u Huxleyeve Alfe i Bete.

Gospođa Sanja Despot zamjenica glavnog urednika: „Osam zahtjeva protiv cenzure među kojima su zahtjevi da se prekine zlouporaba sudskih tužbi, zahtjevi za zakonsku zaštitu novinar a koji upozoravaju na pritiske kojima su izloženi, depolitizacija vijeća za elektroničke medije, ali i razrješenje vodstva HRT i hitne izmjene Zakona o HRT-u“.

Cenzura kažete gđa Despot? Sebe ne biste cenzurirali ali dr. Lidiju Gajski i porf. dr. sc. Milu Alečković, svakako.

Sramotne cenzure koje provode vaši mecene na Facebooku, Twitteru, svim medijima javnog informiranja diljem svijeta, Instagramu i inim društvenim mrežama, ne spadaju u Vaših osam zahtjeva protiv cenzure. Naravno, jer kaputi se mijenjaju po potrebi a riječ moral zamjenjena je riječju banknota.

Umalo zaboravih: može bit da su takve cenzure potrebne kako se moždane vijuge homo sapijensa ne bi bespotrebno naprezale. Faktograf misli umjesto nas.

A tužba za dovođenje u zabludu hrvatskog naroda zbog stupidnih i naručenih fact checkinga poslova. Što mislite da dr. Lidija Gajski ili prof. dr. sc. Mila Alečković ili bilo tko prozvan ili osporavan na Vašem portalu, ustanu tužbom protiv Faktografa radi uplitanja u njihove misaone procese, zaključivanje i ugrožavanje slobode govora. Mirni ste. Tužbeni zahtjev protiv Vas korumpirano hrvatsko sudstvo stavilo bi na čekanje u neku od ladici ili ti fijoka.

Ali, u ponekoj državi svijeta za razliku od Hrvatske postoji trodioba vlasti. E, u tom svijetu sudili bi Vama jednako kao i Vašim nalogodavcima za verbalna zlodjela učinjena protiv hrvatskog čovjeka i čovječanstva uopće.

Ana Brakus izvršna urednica: „Ljudi su zaboravili biti ljudi“. Kaže žena koja svesrdno svojim djelovanjem na portalu Faktograf, sudjeluje u provođenju planova zacrtanih od globalističkih silovatelja svijeta. U tim planovima gubi se svaki oblik ljudskosti.

„Posebno ju zanima sve ono što ju najviše nervira, a sve to stane u jednu riječ – politika“. „…protestirali protiv gušenja slobode govora …“. Ne bi li se ovakve izjave mogle nazvati licemjernima obzirom da Faktograf ima dva različita „metra“ o slobodi govora. Ovisi tko otvara usta.

Troje ljudi pronose i zagovaraju slobodu  govora i žestoki su protivnici cenzura. Jesam li već spomenula licemjerje. Svojim djelovanjem pokušavate ušutkati one koji misle i rade drugačije od onih koji Vas hrane pa bi na svaki način zabranili ljudima bilo kakav stav ili misaoni proces. Novinarstvo je struka koja se temelji na kodeksu časti. Doduše, Faktograf nema časti ali ima kodeks: profesionalnom se ponašati i raditi za nalogodavca platitelja.

I za kraj dame i gospodo Faktografa, PolitiFact i USA Today kojima upravlja Poynter institut, odnosno Gannett dobili su sredstva fondacije Billa Gatesa po radi ustupanja platforme za veličanje lika i dijela više puta imenovanog i spominjanog gospodina. Da se zbljuješ.

A tko Vas plaća?

Na čijoj ste platnoj listi. IFCN-a u vlasništvu tog istog Poynter instituta koji je pak u financijskim kanđama Open Society Foundations a ovaj u vlasništvu g. George Soros. Čovječe, koja mreža zlotvora na djelu. Dakle, Vi ste na platnoj listi g. Sorosa. Crijeva vuče za sobom i još ima snage biti zlotvorom čovječanstva. Doduše to sad već za njega rade njegovi nasljednici.

Niste omiljeni jednako kao niti oni što Vas plaćaju. Hrvatski narod je možda intertan ali nije glup, a naročito ne puši propale pokušaje ispiranje mozga. Sad već svi sve znamo. Uzalud Vam trud svirači. Gdje laž ruča, tamo ne večera, zapamtite.

Kada im više ne budete trebali, progutat će Vas mrak. Tako moćnici rade sa plaćenicima.

Locirani ste i idenficirani. Što preostaje?

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
99 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
7 mjeseci prije

Varaju nas vec Jaako dugo vremena.ali sa informatičkom revolucijom sada barem imamo koliko toliko pristup istini.za sada..a faktograf i slični su prvi esalon,psi rata najniže skale protiv naroda.sjetite se novinara sa početka rata u bivšoj yu,koliko su zarili i palili ljude.ovi cenzurom huskaju.hvala.

samo
Gost
samo
7 mjeseci prije
Reply to  Tucker carlson

ali
i dalje su vlasnici, izvor financiranja i imena glavnih novinara Portala Logičnog — velika tajna
usput
pročitajte Impressum Loginog da se uvjerite da je i sadržaj – jedna velika obmana i laž

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  samo

zanimaju me komentari ljudi na logicnom..molim sazeto tko financira portal.hvala,samo.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  tucker carlson

Već je bilo potegnuto to pitanje i redakcija je dala jasan odgovor , ako se dobro sećam .

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  samo

Onda komentariši negde drugde , lakše tebi , bolje nama , barem niko neće ” nagvaždati” …

meštar
Gost
meštar
7 mjeseci prije
Reply to  samo

Prepoznao si se, izdajniče?

Hagar
Gost
Hagar
7 mjeseci prije
Reply to  samo

Nije bitno samo tko govori nego što. Logicno ne nameće sebe za istinu, a faktograf govori meni sto je njihova istina i briše druge jer nema istine doli njihove. Pametnom dosta i vrlo jasno što je obmana i laž.

tuf
Gost
tuf
7 mjeseci prije
Reply to  samo

“Ko se na balkanu toliko boji Bidena? Ko će dobiti po ušima ukoliko Biden postane predsednik?” – već tvoja osnovna premisa, da bi izbor američkog predsjednika trebao značiti odmazdu i tjerati strah u kosti ljudima na drugom kontinentu govori da imaš psihičke poremećaje kojih nisi svjestan. Podsvjesni obrasci su najgori.

Zoran
Gost
Zoran
7 mjeseci prije
Reply to  samo

Srbi kao i prosli put prati vijesti, Albanci ce biti proglaseni Svetim u zAgrebackoM vATI kanu

HOUSE
Gost
HOUSE
7 mjeseci prije
Reply to  Tucker carlson

Ti si sretan čovek, ti si spoznao istinu.

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  HOUSE

a sha je tebe sprijecilo da postanes sretan covjek..

Patriot
Gost
Patriot
7 mjeseci prije

Izdajnici nikada nisu dobro završili. Možda će im vrane jesti iz lobanje.

Zsphere
Gost
Zsphere
7 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Svako ko krade i vara i cini bilo sta lose ide kontra svemira i samim tim kontra sebe i steti svojoj dusi i tijelu. Kaznjava sam sebe za zivot u lazi, to su kosmicki zakoni koji se uce i skola moze biti bolna ali tako funcionise, i protiv toga se… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Zsphere

Nisam bas primjetio kraljicine potomke na dubristu, a ni one Rockefelera, Rotshielda, Morgana…
Mozda ti zakoni o kojima pises djeluju samo na sirotinju?
(a i Sorosev sin izgleda zdravo, sretno, bezbrizno…)

Zsphere
Gost
Zsphere
7 mjeseci prije

Ako je to tebi sreca onda imas jos dosta da ucis. Doduse imamo svi to je normalno. Novac jeste potreban da ne budemo licemjerni ali ne u smislu da pomocu novca vladas svijetom nego cisto da udobno zivis da sa vremena na vrijeme imas mogucnosti za posmatranje zalaska sunca na… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
7 mjeseci prije
Reply to  Zsphere

Tacno druze, uvjerio sam se u to prije tri godine na vlastitom primjeru,koliko lazi mogu poremetiti svijest

Armagedon
Gost
Armagedon
7 mjeseci prije
Reply to  Zsphere

Tocno….Patriot , Zsphere… ovome se najvise protive oni koji tako ziver i i tako rade…doslo vrime da se kazna ispuni

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Jesti ? Šta ?

Patriot
Gost
Patriot
7 mjeseci prije
Reply to  jablan u žitu

Truli mozak

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Da bi jele truli mozak prvo mora da bude mozga u toj lobanji , ali nema tamo ničega sem podmuklosti i pohlepe .

Istražuj
Member
Istražuj
7 mjeseci prije

“…Cijelih osam mjeseci „unajmljena znanost“ pojma nema što bi s virusom SAR-CoV2. Znaju jedino da ima slične karakteristike kao i SARS-CoV1 a Vi sebi dajete za pravo laprdati i promovirati stavove bolesnih globalističkih umova….” Ovo je odlican sazetak. Sema je to odlicno i veoma detaljno slozio u ovom klipu. Sve… Pročitaj više »

PlanetB
Gost
PlanetB
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Dali ce i dalje vjerovati tim medijima nakon sto bude objelodanjeno da su lazirali izbore !
Americki narod koji je to njihovo postenje iskusio sada im nece vjerovati apsolutno nista osim
neoboljsevickih zombija.

Istražuj
Member
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

“…Dali ce i dalje vjerovati tim medijima…” A ko ce ga znati… Jucer vidim kako (crnacka) policija bukvalno gazi crnce u Juznoj Africi (JAR) zato sto – se bune protiv “pLandemije” posto bukvalno umiru od gladi, jer ne mogu nista raditi zbog te lazne WHO-Gatesove-Rockfellerove “pLandemije”… Znaci – u opste… Pročitaj više »

bfdhbvesufovuweorugv
Gost
bfdhbvesufovuweorugv
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Onako čemo i mi bježati od korona policije ko i u filmu……….genijalna scena je motor koji se vrti u krug bez vozača, taj tko se to dosjetio imao je mozga za dramatiku mehanike…….

PlanetB
Gost
PlanetB
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Istrazuj, I Ustase i Nacisti i fasisti od kojih su talijanski fasisti bili jos najblazi a interesantno talijanski fasisti su danas pojam neke svireposti ali kada su bili u invaziji u stranim zemljama nisu bili tako svirepi koliko sam shvatio. Ja neznam dali se ikada ijedan takav koji je ‘izvrsavao… Pročitaj više »

Dora
Gost
Dora
7 mjeseci prije

Ovako dobar ćlanak,odavno nisam pročitala. Svaka rijeć na mjestu. Faktograf briše što je istinito

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Dora

Pretpostavljam da je “Faktograf” dao minus ?

Tko tu koga...
Gost
Tko tu koga...
7 mjeseci prije

Faktograf, tzv. stozer i tzv. novinari i znanstvenici huskaci koji teroriziraju narod su ustvari poprilicno glupi, rekao bih. Zar nemaju sposobnost razmisljanja, zar ne razmislju da ipak postoji barem mala mogucnost da ova oligarhija padne zajedno sa tom degutantnom agendom. I sto onda. Mislim da ce se vecina osvijestenih sloziti… Pročitaj više »

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Tko tu koga...

Nisu oni glupi , podmukli su .

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

“Ponosni ste i hvalite se svojom „specijalizacijom“ fact checkinga kao jedini hrvatski portal.” A kako se dobija status tzv “faktčekera”? Treba li tu zadovoljiti neke visoke kriterije? Polagati neke ispite? Poznavati problematiku o kojoj pišete? Dodjeljuje li vam taj status neka ozbiljna državna obrazovna ili znanstvena ustanova ili neko profesionalno… Pročitaj više »

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

mislim da su kriteriji prijasnji aktivizam u nevladinim udrugama koje su bile financirane iz istih izvora kao i sada.i sada nastavljaju za iste gazde.aktivisti,jer sa novinarstvom veze nemaju,samo rade za placu,bez ikakvih skrupula..mozda je sreca sho,sudeci po aktivizmu koji su zastupali i koliko je bilo dostupno za provjeriti,nisu previse voljni… Pročitaj više »

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Njima ništa od toga ne treba, oni imaju direktnu vezu s Bogom.

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Svatko tko prkosi većinskom svjetonazoru slugarskih medija koji kroje jednoumlje je širitelj lažnih vijesti. Raznorazni faktografi postoje isključivo kako bi zamaskirali istinu, kompromitirali konkurenciju u vidu alternativnih medija, njihov zadatak nije utvrditi, nego pristrano odrediti što je istina ili kako bi mumificirani pedofil Biden, u trenutku smrzavanja mozga i curenja… Pročitaj više »

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije

daniel,cinjenica je da nam je veca dostupnost informacijama sprzila mozak,vecini..i ubila zdravi razum.sad smo se mogli prepustiti istini a cinjenice i zdravi razum zanemariti.zato je bio moguc ustanak matije gubeca i kmetova a danas nam je mozak previse iscijedjen,koliko god mogli biti informirani.jednostavno,odlucili smo se za jednostavniju varijantu..i experiment im… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije
Reply to  tucker carlson

Vidi, stalno naprimjer gledamo i slušamo katastrofične statistike, brojke i izjave “struke”. Ali ako samo malo pogledamo oko sebe vidimo da većina nas ne pozna nikoga tko je “obolio” od “kovida” a pogotovo umro, A kada nekoga i znamo i čujemo njegove simptome sjetimo se da smo prije godinu dvije… Pročitaj više »

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuka,ja vidim problem u tome da i oni koji vide da je ovo prevara,posustanu..ja sam spreman na svadju ali oni nisu!!iako razmisljaju kao ja..sha da radim tada,ljudi koji vide da ih zajebavaju,prihvate teroriziranje.meni je to experiment.

Slonica
Gost
Slonica
7 mjeseci prije

Kompromitirali konkurenciju…
Koje skoro više i nema…
Jedino znakovita je šutnja iole poštenih,moralnih ljudi iz raznih segmenata društva.
Pa tako za glavne adute imaju imena koja su već bila u nemilim radnjama.
Čačić, Fižulić, Šostar…vjerodostojno da ne može bolje.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Može im se jer ih neko prati i čita , šta mislite kako bi se ponašao Cukerberg da svi jednostavno izbrišu svoje FB profile i više se ne vrate ?

bauštelac
Gost
bauštelac
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

mislim da moraš biti faktograf da bi mogao mlatiti po njemu

Istražuj
Member
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

“…Ništa od toga. Status “faktčekera” dodjeljuje po svom nahođenju jedna privatna propagandistička korporacija zvana Fejsbuk…” Nikada mi nece biti jasno – zasto ljudi dozvoljavaju taj mazohizam i koriste tzv Face book? Zar nema nekih drugih mreza, koje ne cenzuriraju i ne brisu komunikaciju medju ljudima? (Na primjer https://gab.com/ ) Pa… Pročitaj više »

A neg.
Gost
A neg.
7 mjeseci prije

Fackt checking = presstitutia na stereoidima

Duh Vremena
Gost
Duh Vremena
7 mjeseci prije

Novinarstvo je davno umrlo i više ne postoji. Novinari su postali komenseratori i ideološki propagandisti. Postoji samo masovna prepisivačina kao u šuvarovoj školi, agresivna cenzura i propaganda. Ni pojačane iritantno glupe reklame ne treba zaboraviti. Bombardiraju te nasilno lažima dok istinu skrivaju čak i kažnjavaju. I preko svega uzimaju ti… Pročitaj više »

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije
Reply to  Duh Vremena

Naravno , samo što je taj svemirski brod ustvari interstelarni rezervoar fekalija .

Zeljko Zajec
Gost
Zeljko Zajec
7 mjeseci prije
Reply to  Duh Vremena

Za “siroče u glavici” je Faktograf svemirski brod.

shumadinac
Gost
shumadinac
7 mjeseci prije

U doba interneta informacije su na dohvat ruke – ukoliko želite da ih nađete. Neću da davim, pogledajte sami https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1008762 Pogledajte i ko su autori da ne bude da je Bil Gejts lično pisao. Idite za linkovima da bi imali još informacija. Naravno, ja nisam lično radio ova istraživanja pa… Pročitaj više »

marty
Gost
marty
7 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

.

Kihot
Gost
Kihot
7 mjeseci prije
Reply to  marty

šumitrol, dve sekunde guglanja tvog divnog linka doveo me do… plos.org/publish/funder-compliance/ DOSLOVNO: COMPLIANCE IS EASY PLOS articles meet all the requirements for funders including: Gates Foundation PLAN S List of funders UKRI UK REF Wellcome Ti mora da se zahebavaš kad ovako trolaš. Kontriraš ženi koja ubija riječima fukografe kako… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
7 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Dobro Donki Hot-e, da li misliš da su svi ostali magarci i da: nisu u stanju da razlikuju “meet all the requirements for funding” i “funded by”? Da prevedem za one koji ne znaju engleski: časopis u kome je objavljen ovaj rad ISPUNIO JE USLOVE za fondaciju što ne znači… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
7 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Uh, ala si omašio fudbal. Ako te netko hejtuje na nekakvom novom standardu, to nisam ja. Ne komentiram apsolutno nigdje drugdje na cijelom divnom world wide webu osim ovdje. Fakt. Tocka. Garant. Dosao sam sa Babićeog amsija gdje nisam uopce komentirao. A ako ti nekakav kihot kontrira na nekom drugom… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
7 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

I magarac je plemenita životinja. Trolovi nisu.

Kihot
Gost
Kihot
7 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

šumitrol, dve sekunde guglanja tvog divnog linka doveo me do… plos.org/publish/funder-compliance/ DOSLOVNO: COMPLIANCE IS EASY PLOS articles meet all the requirements for funders including: Gates Foundation PLAN S List of funders UKRI UK REF Wellcome Ti mora da se zahebavaš kad ovako trolaš. Kontriraš ženi koja ubija riječima fukografe kako… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
7 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

ti si tu godinama i ovoliko minusa

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Meni samo nije jasno jer su faktograf, novinari, zatim ovi “nasi” sendwichari i trolovi toliko svi naivni da misle kako ce njih postedjeti? Sto im je to obecao Plenki na zatvorenoj sjednici da se osijecaju toliko mocno i zasticeno? Jednostavno mi je tesko vjerovat da medu njima nema pametnih ako… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
7 mjeseci prije

Naravno, oni će da dobiju rozu vaklcinu samo još moraju dogovoriti znak raspoznavanja ili mjesto vakcinisanja, da se ne mješaju sa ostalom stokomsiitnogzuba koji će naravno primiti ljubičastu vakcinu. I tako će biti nagrađeni za svoj mukotrpan rad. Iskreno se nadam da će netko malo izmješati naljepnice pa će se… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
7 mjeseci prije

To im je životno-duhovna orjentacija, represija, iskorištavanje energije drugih i porobljavanje. Netreba ih posebno nagovarati, takvi su. Na zemlji se skupa nalaze potpuno 2 različite grupe ljudi, Ovi drugi su za djeljenje, suradnju i toleranciju, odnosno dobivanje energije kroz davanje. Zato je dobro da je plandemija ubrzala djeljenje ljudi i… Pročitaj više »

Zsphere
Gost
Zsphere
7 mjeseci prije

Dovoljno je samo pohvaliti budalu a jos ako ima i za sendvic. Nema kapacitet da razumije kuda ide. Interesantno je to sto ce oni nagrabusiti u svakom slucaju ali njima to nece biti jasno samo ce ih zapljusnuti dogadjaji a oni ce to prihvatiti kao da gledaju tuzan film, oni… Pročitaj više »

ndfgvbierngtnewrgnwe
Gost
ndfgvbierngtnewrgnwe
7 mjeseci prije

Auuuu kako ih je oprala hahaha, bravo gospođo.

Mimi
Gost
Mimi
7 mjeseci prije

trebalo bi čistiti i filtrirati more gluposti koje truju narod i dovode do zablude… ali to ne može i NE SMIJE nitko i nigdje.. jer u svakoj banana državi je SVE cenzurirano

panStje
Gost
panStje
7 mjeseci prije

Gdjo/Gdjice Silva, rijetko se javljam na Logicnom ali sam sam vec neko vrijeme ovdje, jos otkako se ugasio Alter mainstream.
Moram reci da mi se veoma svidjaju vasi tekstovi i stil pisanja…
Jako zanimljivi clanci, na zanimljivom portalu.
Pozdrav iz Slavonije i svako dobro.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
7 mjeseci prije

Nema nezavisnog novinarstva i nema nezavisnog zaposlenog novinara.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
7 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Nema se tu šta više reći…

Zigi
Gost
Zigi
7 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Potpisujem, ali istine radi , postoje ipak iznimke!

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Draga gospođo Čikoš umiješnim pošteniim i hrabrim riječima razotkrili ste plaćenike. Hvala vam . Redakcijo molim vas zaposlite ovu damu. Zaslužuje to. Hvala

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
7 mjeseci prije

Nazivajmo stvari pravim imenima. Širite nadimak Ministarstvo Istine. Uopće ne spominji ime.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

Iako ovdje nije tema našao sam članak koji zaista zaslužuje pažnju. A možda bi bilo posla i za Fakofgraf. Pa neka “provjere”. U Brusselsu održan „surogat sajam djece“ na kojem su se djeca „prodavala“ bogatim homoseksualcima Dvodnevni međunarodni „sajam djece“ održao se ovog vikenda u Brusselsu. Da, dobro ste pročitali: na sajmu… Pročitaj više »

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

kuka,ovo nisam znao..pa daj,reci mi,zar ovo nije kraj nase civilizacije..ako se nitko posebno ne buni,zar to nije kraj………..ajde,sad vise ne moram citati o misteriji nestanka civilizacije maja,mogu gledati uzivo.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  tucker carlson

Kraj je kad se djeca guse pod maskama u skolama a mi pricamo o nekom strasnom sajmu (koji je stvarno strasan) a pravimo se ili tjesimo da je ono strasnije…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

Ne znam što ti ovo treba. Nisam ovo napisao da bih bilo koga tješio i pokušao umanjiti problem s koronom i osobito tretmanom djece u školi. I ne mislim da ovakve nakaradne pojave kao taj “sajam” imalo umanjuju tragičnost onoga što rade našoj djeci u školama. I budi siguran, kad… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Ovaj svijet je toliko zastranio da zaslužuje najgoru Božju kaznu!

tucker carlson
Gost
tucker carlson
7 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Ali nitko od nas nije sudjelovao u tome.pa zasho onda obicni puk zasluzuje najgoru bozju kaznu a elita nastavlja svoju igru?!?!zar je bog protiv obicnog covjeka ili je izmisljotina za eutaniziranje obicnog covjeka kada elita zeli zlo malom covjeku??meni ovo nije filozofsko pitanje,meni izgleda dosta jednostavno pitanje..

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kabaline sluge uzivaju u cemu god pozele…

hiber
Gost
hiber
7 mjeseci prije

U svakom slučaju naručeno 4,6 miliona cjepiva za Hrvatsku u kojoj nema više od 3,6 miliona stanovnika. Znači obavezno cjepljenje za sve uključujući i djecu koja uopće ne poboljšavaju. Pa izračunajte komplikacije koje će nastati.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije
Reply to  hiber

K. Capak je potvrdio kako je Hrvatska naručila milijun doza Pfizervog cjepiva protiv koronavirusa. Vijest je od danas. S druge strane još prije skoro tri mjeseca Alemka Markotić kazala je da se Hrvatska predbilježila za 1,5 milijuna doza cjepiva.  U isto to vrijeme (krajem kolovoza) tvrtka za ispitivanje javnog mišljenja Valicom provela… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Na kraju ce se cjepit SVI koji ne budu zeljeli pred streljacki vod.
Prije toga cjepit ce se svi oni koji budu htjeli u shoping, kod zubara, u postu, skolu, bolnicu na posao ili u javni prijevoz…

bfdhbvesufovuweorugv
Gost
bfdhbvesufovuweorugv
7 mjeseci prije

Ja ću pred streljački vod, a ti?

pantagana
Gost
pantagana
7 mjeseci prije

Diktatorski rezim, hebi ga, kad bi rusi prodali rodjenu majku da odu na zapad u diktaturu.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8933159/Billionaire-Russian-banker-Alexander-Svetakov-52-docks-superyacht-Cloudbreak-Falmouth.html

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije
Reply to  pantagana

Bolji nadimak nisi mogao uzeti.
Za one koji neznaju verovatno je podsvesno sam sebe nazvao stakorom.

Mucke
Gost
Mucke
7 mjeseci prije

Nekad su se kupovale dvije do tri novine jer su im teme i narativ bili toliko razliciti da samo iz jednih novina nisi mogao pohvatati sve sto te zanimalo.Uz standardne :vanjska i unutarnja politika , crna kronika,sport ,kultura bilo je mjesta i za tehniku,tehnologiju,medicinu,zivotne price-putopise pa do karikatura,viceva i krizaljki.… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
7 mjeseci prije
Reply to  Mucke
jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
7 mjeseci prije

Locirani i identificirani . Što preostaje ?
Ja bih predložio ali se ne usuđujem javno izreći ….

Miki
Gost
Miki
7 mjeseci prije

Naslov kaže: Faktograf, izdajnici i sluge diktatorskog režima.Šta je tu nova, svi to znaju, ali nije samo to smeće od portala faktograf jedini, ima tu otvoreno društvo kojeg je predsjednik puhovski, pa razne udruge, uredi itd. svi u službi soroša. najbolji vam je redakcio tekst na kraju, samo nedostaje kraj… Pročitaj više »

Sendvič s Mortadelom
Gost
Sendvič s Mortadelom
7 mjeseci prije

Totalna zamjena teza ali razumijem taktiku “napad je najbolja obrana”. Da podsjetim autoricu da većina građana HR više vjeruje Faktografu nego brčanskom Logično. I tako će i ostati, pogotovo sad kada psihopata Trump ode. Vi se borite za slobodu govora, jel? A brišete svakog ko vas kritizira. Prodavači magle i… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

Predobra je mortadela za tebe, pre ce bit podrigusa.

Pršut sa sirom
Gost
Pršut sa sirom
7 mjeseci prije

Većina se građana HR ispovijeda Sendviču s Mortadelom pa on/ona pouzdano zna kome većina građana vjeruje. Treba te izbrisat samo zato jer zvučiš NEPROBAVLJIVO.

Sendvič s Mortadelom
Gost
Sendvič s Mortadelom
7 mjeseci prije

Da

Čaša s vinom
Gost
Čaša s vinom
7 mjeseci prije

Živio pršut!
Doli mortadela!

Valterbrani Pitomaču
Gost
Valterbrani Pitomaču
7 mjeseci prije

Ne brini hoće

Zigi
Gost
Zigi
7 mjeseci prije

Govori istinu o većini, ali ja pripadam manjini!

bauštelac
Gost
bauštelac
7 mjeseci prije

dakle svi čak i oni za koje smo mislili da nisu egzistencija je u pitanju više nisu ponos i načelo sve se danas može kupiti za male pare

meštar
Gost
meštar
7 mjeseci prije

Ja ih znam već dosta…po imenima, ali svako tolko obnove svoje jato s novim pomladkom.
I provjerim ih po fejsu, i dosta ih je međusobno povezano…ugrubo bi ih se dalo opisat hnd-ffzg-idis-fpz-možemo-hanzagrupa (plus ostali mediji)…Dosad su svi urlali da za svaku i najmanju ugroženost, a sad šute.

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
7 mjeseci prije

SILE ZLA.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
7 mjeseci prije

“Novinarstvo je struka koja se temelji na kodeksu časti.” Nema toga već dugo – ljudi su odavno prestali čitati novine, članci na netu se ne čitaju do kraja ako imaju više od deset rečenica, a istraživačko novinarstvo u Hrvatskoj gotovo da i ne postoji. Sve se svodi na Copy-paste i… Pročitaj više »

Mozart
Gost
Mozart
7 mjeseci prije

Sajam djece u Briselu. Sajam stocne hrane par standova dalje. Cjepivo dolazi, chemtrailsi pustaju divne debele duge oblake iza jet aviona. Svijet je divno mjesto za zivot. Oda radosti se ori u Briselu. Prelijepo, bozanstveno. Zlatno tele blijesti u punom sjaju. Hvala svima rotarijancima na predanom radu i sluzenju palom… Pročitaj više »

Era sa onoga svijeta
Gost
Era sa onoga svijeta
7 mjeseci prije

Muzičar Rambo Amadeus, dao je intervju za nedeljnik Vreme, gde je upitan o koronavirusu imao i više nego zanimljiv odgovor koji će vas naterati da stavite prst na čelo i dobro razmislite: “Mrzim teorije zavjere, no one se rađaju kad informacijama više ne možeš vjerovati, a to se nažalost dogodilo.… Pročitaj više »

Dobro Jutro
Gost
Dobro Jutro
7 mjeseci prije

Nekad je zvučao kao da je za to dobro plaćen ili mu je i samom bio ispran mozak ateizmom, vakcinom i ostalim progresivnim ekološko-ideološkim lažima i sranjima, čiji smrad više nemože zaustaviti nikakvo pljuvanje i ismijavanje antivaksera, ravnozemljaša, teoretičara zavjere, domoljuba, vjernika i svih ostalih koji se ne uklapaju u… Pročitaj više »

DobroJutro-Doviđenja
Gost
DobroJutro-Doviđenja
7 mjeseci prije

Jeli ovdje Rambo Amadeus veliki vođa da se uporno briše istina o njemu?

Bil mi kazao
Gost
Bil mi kazao
7 mjeseci prije

Ako talenat nije mortadela nego se dobiva samo od Boga, kako si ga koristio svo ovo vrijeme kad se danas osjećaš kao islužena konjetina?

Dont happy be worry
Gost
Dont happy be worry
7 mjeseci prije

Čovjek se ipak razlikuje od majmuna, potrebno mu je raspaliti maštu da bi mu bilo do reprodukcije. Čudo, uvijek sam mislio oslanjajući se na logiku da je čovjeku i ženi za reprodukciju potrebna ljubav. Ili sam u krivu ili ovaj sere, ovisno o sklonostima nekome za raspalit maštu trebaju halteri… Pročitaj više »

goran
Gost
goran
7 mjeseci prije

BOŽJA kazna im je NEIZBJEŽNA trebali bi se zamisliti čak iako ne vjeruju u NJEGA trebaju se zapitati ,a što ako BOGA ima ,a ima GA

POVEZANE VIJESTI

Izbornik