FBI poručuje olimpijskim sportistima da koriste jednokratne telefone u Pekingu

Kina hakeri
10 komentara

Američka obavještajna agencija tvrdi da bi američki sportisti mogli postati žrtve “zlonamjernih sajber aktivnosti”.

Federalni istražni biro (FBI) upozorio je američke sportiste koji učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. da ostave svoje telefone u SAD, tvrdeći da bi se u Kini mogle odvijati neodređene “zlonamjerne sajber aktivnosti”.

U obavještenju od ponedeljka, FBI je rekao sportistima da nepoznati „sajber akteri“ mogu „iskoristiti širok spektar sajber aktivnosti da ometaju“ Olimpijske igre, uključujući aktivnosti koje bi mogle da ugroze mobilne uređaje.

„FBI apeluje na sve sportiste da ostave svoje lične mobilne telefone kod kuće i koriste privremene telefone dok su na Igrama“, objavila je američka obavještajna agencija, priznajući, međutim, da „nije svjesna bilo kakve specifične sajber prijetnje protiv učesnika. ”

FBI nije prva institucija koja savjetuje sportiste da ponesu jednokratne telefone u Peking. Olimpijski komiteti SAD, Velike Britanije, Australije, Holandije i Kanade izdali su upozorenja svojim sportistima zbog potencijalnog „kineskog nadzora“.

Tim SAD je rekao da će „privremeni telefoni“ biti „preporučeni“ za sportiste u Pekingu, jer „kao i računari, podaci i aplikacije na mobilnim telefonima su podložni zlonamjernom upadu, virusima i kompromitovanju podataka“.

Iako će se njihovi sportisti i dalje takmičiti, SAD i njihovi saveznici – uključujući Veliku Britaniju, Australiju, Kanadu, Novi Zeland i Japan, između ostalih – sprovode diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., navodeći zabrinutost za ljudska prava u Kini.

Kineski ministar spoljnih poslova Wang Yi pozvao je Washington da “prestane da se miješa u Zimske olimpijske igre u Pekingu” prošle sedmice, a kinesko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je SAD da “krše” “političku neutralnost sporta” svojim diplomatskim bojkotom tog događaja.

FBIkinaOlimpijske igrePekingsajber napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
2 godine prije

O, kako je lijepo imati vlastitu “Američka obavještajna agencija” koja ima bogato iskustvo i odmah zna sta rade drugi. Isto sto i CIA.

Anom Booster App
2 godine prije

Preporuča se korištenje Anom Booster App na svojim staničnim pokretnim dalekozvukovima.

Jer oni to žele, a vi to možete!

preseren3
2 godine prije

Kad god čitaš, da amerikanci opozoravaju na “zlonamerne cyber aktivnosti” znaj, da si izašao izvan njihovog delokruga. Jer, koji smo vidjeli film Snowden, znamo kako to izgleda. Nema zemlje na svijetu, koja ima mogučnosti, interes i da je tako pokvarena, kao imperij zla! Svaki sportaš je dobio Samsung telefon, na kojem su odključane aplikacije, koje su u Kini normalno onemogučene zbog lažljive zapadne propagande. Tako, da se sportaši mogu povezati sa domačima. A znaj, ove igre su za zapad samo fantastična prilika da se pljuje po Kini! Jutros več hrvatski sportaši javljaju, “bolje, da nismo došli!” Jer oko njih ljudu u skafandrima.. A da nisu, javljali bi, da su tamo zaraženi… A Kinezi jim omogučavaju, da se sporski takmiče bez opasnosti, da se tamo zaraze… Jer, jedini koji su tamo zaraženi, sportaši, donjeli su to sa sobom.. E, pa onaj, koji želi slušati propagandu gnilog zapada, nek izvoli! Mene interesuju… Čitaj više »

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Dokle će FBI GOVNA JESTI kada je štruca kruha manje od 5 kuna.

Neko ime
2 godine prije

Čuvajmo sportske tajne kao “zenicu oka svoga”!
“Luk i špek!”, op. A.Kostelić

Slonica
2 godine prije

Teže za nula kovid,svakodnevno se testiraju, izolirani jedni od drugih.
Sve je pod strogo kontroliranim uvjetima.
Svaka čast onome tko može sve podnijeti i ostati normalan.
To je za medalju.

lurker
2 godine prije

zašto? oni ne žele da Kinezi rade isto što i oni, jer kada oni to rade to je skroz OK.

🙂

av link
2 godine prije

Link na taj blog post od Kaspersky Laba, ima par dobrih savjeta:

www . kaspersky . com . au/blog/how-to-protect-from-pegasus-spyware/30207/

Max
2 godine prije

Smiješno.

nessy
2 godine prije

LOGICNO, USA zeli monopol na hakiranje tudjih podatake.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI