Francuska mornarica se priprema za rat

Francuska mornarica
17 komentara

Marine Nationale trenira kako bi se suočio s protivnikom “koji nas želi uništiti”, rekao je viši časnik

Francuska je svoju pomorsku poziciju promijenila s presretanja trgovaca drogom i lovokradica na obuku za konvencionalni rat, rekao je kontraadmiral Jacques Mallard za Politico.

Mallard zapovijeda jedinom francuskom borbenom grupom nosača, izgrađenom oko Charlesa de Gaullea na nuklearni pogon. O promjenama je govorio u ekskluzivnom intervjuu za EU izdanje Politica objavljenom u srijedu.

“Prelazimo iz svijeta u kojem smo bili prilično slobodni raditi što smo htjeli u svijet u kojem se češće osjećamo ugroženima”, rekao je Mallard. “Sada treniramo za druge misije, posebno za ono što nazivamo ratovanjem visokog intenziteta.”

“Pomorska borba postaje sve vjerojatnija”, rekao je, a francuski mornari sada vježbaju borbu protiv “nekoga tko nas želi uništiti. Ne netko tko se želi baviti ilegalnom trgovinom, ne netko tko želi ukrasti ribu.”

S ruskom mornaricom angažiranom u Crnom moru i jemenskim Hutijima koji blokiraju brodove povezane s Izraelom, SAD-om i Velikom Britanijom u Crvenom moru, zapadne mornarice moraju se nositi sa “sve nesputanijim konkurentima”, rekao je Mallard.

“Tu postajemo malo agresivniji, ili se barem pripremamo biti”, dodao je admiral.

Prema Mallardu, francuska i talijanska mornarica uključit će se u zajedničku vježbu kasnije ovog proljeća temeljenu na programu ‘Polaris’, koji simulira pomorsku bitku. Predstavljena 2021., borbena simulacija radi na “onemogućavanju taktičkog razmišljanja”, što je Mallard opisao kao “malo riskantnije, ali vrlo korisno”.

Iako admiral nije imenovao očekivanog neprijatelja, jasno je dao do znanja da to nije mornarica Narodnooslobodilačke vojske.

“Sve dok Kinezi nisu napali otok La Réunion ili nas odlučili izbaciti s otoka Mayotte,” rekao je, imenujući dva francuska teritorija u Indijskom oceanu, “nema razloga da Kineze izdvajamo kao našeg glavnog protivnika.”

Mallardovi komentari dolaze nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron tjednima iznosio ideju o potencijalnom postavljanju NATO trupa na teren u Ukrajini. Tu je mogućnost u potpunosti odbacila većina – iako ne sve – članice bloka predvođenog SAD-om.

francuskaMornaricatreniranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zlovenac
1 mjesec prije

Dobičete gljive.

tuf
1 mjesec prije

Geopolitičke okolnosti sve ozbiljnije a Francuzi nas nasmijavaju. Zato je lako voljeti francuske komedije.

abc
1 mjesec prije

Francuzi su amateri u blefiranju. Čivava preti Medvedu….

xyz
1 mjesec prije

Pazite to. Francuzi bi ratovali sa Rusijom, a istovremeno prikriveno uvoze još više ruskih energenata, jer bez njih Francuska doživi totalni padajuči kolaps gospodarstva.
Koja je to gamad bez ponosa i morala ….

Max
1 mjesec prije

Kasno Francuz na obuku stiže.

Josip
1 mjesec prije

Valjda ce glupa pedercina Macron u prve redove uz svoju kurvicu Zelenskog 🙂

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Trebati će vam ! Vrlo uskoro 😎

tihobl
1 mjesec prije

Francuska mornarica se priprema za rat sa bjeloruskom mornaricom.

mikiyugo
1 mjesec prije

Zadnji veliki rat dobili po pi..i pa se sada ku..e.Jade.

abc
1 mjesec prije

Amerikanci se uvijek drže pobjednika. Za pet godina pokazat će se da su ukronacizam porazile Sjedinjene Države, uz nešto potpore Rusije.

Noname
1 mjesec prije

Kijev može ispuniti zahtjeve Rusije bez ugrožavanja vlastite državnosti i suvereniteta, rekao je Vasilij Nebenzja, ruski stalni predstavnik u organizaciji, na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. “Poznati su naši pošteni i razumni zahtjevi prema našim susjedima, koji čine osnovu SVO-a. Ukrajina ih može provesti bez ugrožavanja svog suvereniteta i državnosti”, rekao je Nebenzja. Kako je istaknuo stalni predstavnik, da je Ukrajina htjela mir, davno bi ga postigla.  Prema njegovim riječima, u proljeće 2022., organiziranjem lažne provokacije u Buchi, Kijev je pod pritiskom zapadnih kustosa “odbacio svoju najbolju šansu za mir”. “Činjenica da se Njemačka morala rastati s nacizmom, a Japan s militarizmom, nije dovela do nestanka ovih država. Pa zašto Ukrajina to ne može učiniti, a da pritom prestane diskriminirati ruski jezik, one koji govore ruski – i to u strogom skladu s europskim vrijednostima? Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Jer Washingtonu, Londonu i Bruxellesu ne treba Ukrajina koja… Čitaj više »

nessy
1 mjesec prije

Daa, ti rusi se stalno bahate oko svojih granica, umjesto da herojskoj francuskoj i talijanskoj mornarici prepuste morski terirorij barem 10-20.000 milja od njihovih EU granica.

Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Alo – Alo…

Bosanac
1 mjesec prije

Pripremaju se da otvore
Moulin Rouge 2

ime
1 mjesec prije

a neki dan članak da povlače svoj neki čamac jer su yemenci brutalni i agresivni, da su morali upotrijebit sve naoružanje da se obrane…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI