Francuska policija pozvala vladu na slanje dodatne pomoći usred nasilja koji vladaju na ulicama

Francuska policija protestuje
21 komentar

Francuska policija organizirala je demonstracije ispred Nacionalne skupštine kako bi pozvala vladu predsjednika Emmanuela Macrona na zaštitu od sve  snažnijeg nasilja te da uvede strože kazne za napad na policijske službenike.

Ministra unutarnjih poslova Geralda Darmanina neki su izviždali u srijedu, dok je nakratko prisustvovao skupu u znak podrške. “Ovo više ovako ne može. Zaista nas trebate zaštititi. Stanje se pogoršava”, rekao mu je jedan policajac.

Prosvjed, održan ispred zgrade Nacionalne skupštine u Parizu, privukao je tisuće policajaca, koji su mahali zastavama i transparentima. Na jednom je pisalo: “Plaćeni da služimo, ne da ginemo!”

Sindikati su se požalili da vlada ne čini dovoljno kako bi zaštitila policajce od nasilja, koje se u sve većoj mjeri vrši nad policijskim službenicima, a samim time i nad državom. Tijekom svojih govora održanih u srijedu, sindikalni čelnici zahtijevali su temeljitu reformu pravosudnog sustava i uspostavu minimalnih zatvorskih kazni za sve one koji su proglašeni krivima za napade na policijske službenike.

“Kazne moraju biti izvršene, moramo strogo kazniti prekršitelje”, inzistirao je Olivier Varlet, glavni tajnik sindikata UNSA-a i policije.

Policajci su također odali počast svim policijskim službenicima koji su ranjeni i koji su smrtno stradali posljednjih tjedana, za vrijeme obavljanje svoje dužnosti. U posljednjih mjesec dana jedan policajac je ubijen tijekom racije zbog dojave o drogi. Druga policijska službenica izbodena je do smrti ispred njezine policijske postaje.

U travnju je francuski parlament usvojio kontroverzni zakon o “globalnoj sigurnosti,” koji sadrži oštro kritiziranu odredbu o kažnjavanju zlonamjernog širenja fotografija policijskih službenika. Nacrt zakona, posebno članak 24., koji kažnjava razmjenu fotografija koje zlonamjerno identificiraju policajce koji obavljaju operacije, imenom i prezimenom ili njihov izgled, izazvao je velike demonstracije, koje su se u francuskim gradovima odvijale na jesen i početkom ove godine.

demonstracijefrancuskafrancuska policija
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Praetorian
2 godine prije

Refugees welcome, jel?

iorwrivwretgweorgfwu
2 godine prije

Koji je to nivo inteligencije, za svoj parcijalni interes (plaću) tuku i maltretiraju svoj narod za one koji tiskaju novac i sad još traže da dobiju dozvolu da ubijaju jer eto ugrožena su im kerberska građanska prava. Kod nas inače stalno bacaju oglase sa novim natječajima za policijote.

mymoon
2 godine prije

uvezite još muslimana i garavih….da vas Karlo vidi

Karma
2 godine prije

SUZAVCEM I VODENIM TOPOVIMA RASTJETATI OVE DEMOSTRANTE.
Kabalas freak show mega razmjera.

Ana
2 godine prije

Kao prvo i osnovno, policija je pozvala (jos jedan put!!) ove koji su okupirali vlast, da ih prestanu za*ebavati.
Nakon ispunjenja navedenog uvjeta, moze se razgovarati o “pomoci”!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI