Francuska policija uhitila ruskog milijardera

Uhapšen
5 komentara

Aleksej Kuzmičev se navodno nalazi u pritvoru zbog navodne utaje poreza i pranja novca

Ruski poduzetnik Aleksej Kuzmičev priveden je radi ispitivanja u Francuskoj zbog navodne utaje poreza i pranja novca, kao i kršenja međunarodnih sankcija, prema izvješćima lokalnih medija pozivajući se na Ured francuskog financijskog tužitelja.

Ured je potvrdio izvješće francuskog dnevnika Le Monde koji je tvrdio da je Kuzmičev priveden u ponedjeljak, te da su pretresi održani u njegovom domu u Parizu, kao i na drugim lokacijama, u sklopu istrage. Prema Reutersu, od utorka je milijarder još uvijek u pritvoru, ali još nije optužen. Rusija će moći braniti prava Kuzmičeva kada Pariz diplomatskim kanalima pruži detaljne informacije o njegovom slučaju i ako biznismen izrazi želju da ga zastupa Moskva, rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kuzmičev je bio jedan od glavnih dioničara ruske Alfa banke, kojeg su sankcionirale države EU i kojeg su na crnu listu stavile SAD, zbog njegovih navodnih veza s ruskom vladom, nakon što je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini prošle godine. Mnogi drugi bogati Rusi suočili su se sa sličnim tretmanom. Usred tekućeg sukoba između Moskve i Kijeva, lokalne vlasti Alfa banke zaplijenile su i nacionalizirale ukrajinske vlasti.

Aleksej Kuzmičevfrancuskarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Fino ih je Putin pozvao u Rusiju i da tu sklone pare. Ko mu je kriv sto nije poslusao.

Fatty
5 mjeseci prije

Zapadne rezimske novine tako kaze Ili nagadjaju da je ovaj Ili onaj ruski kapitalista dosao pod sankcije Ili da mu je zapljenjena imovina zato jer je imao “bliske kontakte s ruskom vladom” a u praksi to jest na sudu, sto to znati? To je jeden opci pöjam koji svatko moze tumaciti kako hoce a jedina svrha je pljacka imovine. Doticni kapitalisti imaju pored ruskog I drzavljanstvo drugih drzava. Sve u svemu u buducnosti ce se nama na zapadu vratiti od glavu.

Gad
5 mjeseci prije

A zašto je dotični još uvijek boravio u toj kriminalnoj tvorevini?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI