Francuske banke u strahu od duela Marine Le Pen – Jean-Luc Mélenchon

Jean-Luc Mélenchon - Marine Le Pen
15 komentara

Dva tjedna prije predsjedničkih izbora u Francuskoj, banke i tržite strahuju od duela Le Pen – Mélenchon. Upozoravaju na strah ulagača kao i povećanje duga Francuske.

Sve izlazne ankete pokazuju nagli uspon kandidata Jean-Luc Mélenchona, koji je već prešao svog bivšeg kolegu iz Socijalističke partije Benoît Hamona. Jean-Luc Mélenchon, bivši član Socijalističke partije (PS), a sada člana Lijeve partije, zadaje ozbiljne glavobolje francuskim bankama.

Jedna od glavnih programskih smjernica predsjedničkog kandidata Mélenchona su regulacija financijskog sektora putem kontrole protoka kapitala i sprječavanje burzovnih špekulacija. U cilju općeg interesa, želi kazneno goniti sve one koji su participirali u financijskim špekulacijama, a koje su oštetile građane.

Navodno su dvije najveće banke BNP i Société Générale, već pripremile interni protokol koji će se aktivirati u slučaju da ova dva kandidata uđu u drugi krug predsjedničkih izbora. Protokolom će se momentalno blokirati sve financijske transakcije, kako ne bi došlo do sloma financijskog tržišta. Blokada će trajati minimalno 2 tjedna, a što će biti dovoljno da se pripremi adekvatna strategija.

Predstojeći predsjednički izbori su najneizvjesniji izbori od 1958. godine kada je nastala “Peta republika”. Oni su i odlučujući za budućnost Europe. Ulaskom u drugi krug ova dva kandidata, Europa će zasigurno dobiti jedno sasvim novo lice koje nikako neće odgovarati financijskom sektoru, a koji je do sada uvijek imao svog predsjedničkog “favorita”.

Benoît HamonaBNPJean-Luc MélenchonPredsjednički izboriSociété Générale
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
7 godine prije

U Francuskim izborima trebao bi pobjediti Fillon jer je on kandidat globalista
koji imaju namjeru u Francuskoj rijesiti probleme mirnim putem bez velikih i drastičnih promjena.Macron je kandidat drzavne Americke elite i na osnovu pobjede jednog od ta dva kandidata ovisiti ce buducnost Evropske Unije.Marine Le Pen nece proći niti u prvom krugu izbora jer namjerno je išla kod Putina da mediji počmu pisati o tome kako Putin i Rusija imaju udijela u njezinu pobjedu a to je sa ciljem da ona “očisti “put ka pobjedi Fillona koji ce na kraju pobjediti.Kad izbori završe,baš sam zainterisiran dali sam bio u pravu ili ne.Te gluparije da banke strahuju od ta dva kandidata je obična gluparija…

Fudo
7 godine prije

Opet Milane bacaš komentare i ponižavaš tuđa mišljenja. Ako ne bude kako si rekao odmah se poklopi ušima.

Ana
7 godine prije

Za banke se vi ne bojte!

jale
7 godine prije

Prijepor evropske političke ljevice i desnice vodi se samo oko nasljedstva iz 2. Svjetskog rata, a sve ostale platforme su im potpuno iste, na istom tragu obrane suvereniteta evropskih naroda i država. Kriminalna korporativna globalizacija bit će pobjeđena tek onda kad i jedni i drugi zakopaju ratne sjekire od prije 80 godina i stvore zajedničku alternativu postojećoj globalističkoj oligarhiji. Ovo je moj primjer. Jedan od mojih jako dobrih prijatelja je aktivan član jedne hrvatske desne, izuzetno radikalne stranke, a ja sam politički nesvrstan u smislu članstva i aktivizma ali sam ljevičarskih uvjerenja. Prijateljstvo datira odavno, a život nas je razdvojio poprilično godina i svako je išao svojim putem. Prije par godina smo se ponovo sreli i počeli češće družiti. On je zbog ratne tragedije (kakvu sam preživio i ja sam) i okruženja u kojem živi i radi na neki način bio unaprijed određen biti to što sada jeste, iako se… Čitaj više »

Miki
7 godine prije

Ovi franciuski bankari ili su mentalno poremečeni ili psihopatske lopine koje se boje raskrića.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI