Melenchon smatra da se sa Sarkozyjevom sudskom presudom: “Macron riješio osobe koja mu je predstavljala najveću prepreku“

Jean-Luc Mélenchon
3 komentara

Za čelnika LFI-a, trenutni francuski predsjednik učvrstio je svoju poziciju “vođe desnice” zahvaljujući sudskoj presudi Nicolasu Sarkozyju na tri godine zatvora, od kojih je godinu dana zatvorske kazne.

Presuda Nicolasa Sarkozyja u takozvanoj aferi prisluškivanja pravi je teren za igru za Emmanuela Macrona s obzirom na nadolazeće predsjedničke izbore 2022., procjenjuje Jean-Luc Mélenchon.

Macron se riješio osobe koja mu je predstavljala najveću prepreku. Gospodin Macron već tri godine pokušava biti vođa desnice. Učinio je to s uspjehom, to jest djelomičnim uspjehom. Ostao je sjena gospodina Sarkozyja koji bi, da je bio kandidat, odmah privukao svu medijsku pažnju na sebe te bi nesumnjivo okupio svoj tabor”, tvrdio je čelnik LFI-ja, gost emisije „Nedjeljom o politici“ na televizijskom kanalu France 3.

Prema njegovim riječima, bez Nicolasa Sarkozyja, francuska desnica “imat će puno poteškoća”. Istodobno, želi podsjetiti na rezultat koji je François Fillon postigao na posljednjim predsjedničkim izborima:

“Kao što ste mogli primijetiti na prošlim predsjedničkim izborima, gospodin Fillon je, usprkos apsolutno izvanredne i dotada neviđene situacije, optužen usred predizborne kampanje, ipak dobio 20 % glasova. Dakle, desnica je stvarnost u Francuskoj. Ima povijesnu težinu”, naglasio je.

Sarkozyjeva presuda

1. ožujka Nicolas Sarkozy osuđen je na tri godine zatvora, uključujući jednu godinu zatvorske kazne, u sklopu takozvane afere prisluškivanja koja je izbila 2014. godine, dvije godine nakon njegovog napuštanja Elizejske palače. Dakle, postaje prvi bivši predsjednik Pete republike koji je osuđen na zatvorsku kaznu.

Gospodin Sarkozy najavio je namjeru da podnese žalbu protiv sudske presude te je izjavio da je spreman žaliti se pred Europskim sudom za ljudska prava, čak i ako to predstavlja napad na Francusku, kako bi opovrgnuo izrečenu sudsku presudu.

francuskaJean-Luc Mélenchonmacronnicolas sarkozy
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Unutarnji obračun.

nekoime
3 godine prije

Da li je to ona desnica kojoj pripada i Plenković ?

piždro
3 godine prije

Ovaj tip je najbolja polit faca u franciji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI