Francuski kontroverzni Zakon o svjetskoj sigurnosti, koji je izazvao velike prosvjede, usvojen od strane parlamenta

Francuska policija
23 komentara

Francuski parlament usvojio je kontroverzni Zakon o “svjetskoj sigurnosti” i njegovu žestoko kritiziranu odredbu o kažnjavanju zlonamjernog širenja slika policije, nakon što su zastupnici glasovali u njegovu korist.

U četvrtak je Nacionalna skupština dala zeleno svjetlo vladinom Zakonu o svjetskoj sigurnosti, usvojivši prijedlog sa 75 glasova za i 33 protiv, usprkos ustrajnom protivljenju skupina civilnog društva, koje tvrde da će taj zakon ograničiti javne slobode.

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će zakon štititi službenike od internetskih poziva na nasilje i da ga široko podržavaju sindikati zakona.

Ljevica je već najavila svoju namjeru iznošenja ovog pitanja na Ustavni sud, u nadi da zakon neće biti proveden. Iznoseći svoje protivljenje, Alexis Corbière iz stranke, La France Insoumise, rekao je da je ovo “tekst svjetske nesigurnosti, jer baca sumnju na policiju” i sprječava “kritiku od strane građana.”

Nacrt zakona uključuje i kontroverzni članak 24., koji je izazvao velike demonstracije na jesen i početkom ove godine. Članak 24. prepravljen je od prvog čitanja, ali još uvijek kažnjava dijeljenje slika, koje navodno zlonamjerno identificiraju policajce u operacijama, kroz prikazivanje njihovog lica ili imena i prezimena.

Za fotografije podijeljene s namjerom identificiranja supružnika, partnera ili djeteta policijskog službenika također će biti nametanje kazni i to do pet godina zatvora i novčanom kaznom od 75.000 eura.

Nacrt zakona nije ograničen na članak 24. Tekst ima za cilj uspostaviti “sigurnosni kontinuum” za snage državne sigurnosti, snage općinske policije i privatni sektor sigurnosti. Nacrt zakona također sadrži odredbe o proširenoj uporabi policijskih kamera i bespilotnih letjelica.

francuskaGerald DarmaninZakon o svjetskoj sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
3 godine prije

Znao sam da su Francuzi , nakon sto se sve zbroji i oduzme , ipak na kraju krajeva obicne piccke ! Nije ni cudo da su svugdje ispusili sve zivo i da su jedine i najvece uspjehe imali dok ih je vodio Korzikanac !!

Maslina-Želja
3 godine prije

Sad će to isto uraditi njemci, pa će onda naša vlada reći da moraju i oni pratiti trend i EU…
Tako da ubrzo nema ni u dućan,i nema se žaliti.Nema mrdanja!!
Lagano se steže obruč

isdnfvinsoefbvaebdfz
3 godine prije

Ovi u uniformama bilo koje vrste, državna policija ili vojska ili zaštitarska policija ili vojska nebitno, se vesele ovomu a sutra će ih zamjeniti robotima, što na nogama što u zraku ali u zraku prevenstveno. Francuska vojska već vježba sa robotima đukelema i gusjeničarima, ispod šljema mozga nema.

Max
3 godine prije

Big Brother ide dalje.

ledeno doba
3 godine prije

pa kada je kabala 2017. na izborima ustoličila Crvenotablićevu lutkicu Macrona i ekspresnom brzinim mu napravila stranku za samo mjesec dana i namjestila mu i parlamentarne izbore, na kojima je “rasturio” i njegoava nova stranka dobila 2/3 glasova— onda nije nikakv problem proturiti svaki zakon.. demokracija je odavno popušila, tojest odigrala svoje, a kabalisti to čak i ne kriju više… U njemačkoj je slično… sve stranke establišmenta, koje glume da su ljevičari, desničari, liberali, socijalisti, konzervativci ovi i oni–moraju svirati kako gazda naredi.. zato su lani na brzake usvojili 3 “epidemiološka” zakona, sve jedan žešći od drugoga, sa kojima se pod maskom zaštite od epidemije, na mala vrata uveo nacizam.. a gazde iz kabale su naredile, da se uskoro faktički ukida i zadnji ostatak demokracije i federalizma, da kancelar(ka) dobiva svu vlast u svoje ruke, da udara mjere i zakone, po volji, bez pitanja 16 pokrajina, bez pitanja parlamenta.. Faktički… Čitaj više »

Noja
3 godine prije

Kad bi policajci znali da ih maska na ustima štiti istko kao pancirka od kartona da li bi shvatili što se zbiva ?

Ришона Вилон
3 godine prije

Етимолошки термин “полициа” и сви термини са тим “поли” (политика, полис, поло, полониа, половецки танц, ….) су из кукичастог језика….
означава “ПОСАО”… ДАКЛЕ употреба полиције против народа (сувишних уста, бидла) је за каините само посао. Новцем купују генерале полиције, а прости полицајци “само раде свој посао”. Фашисти!

Abe 04
3 godine prije

Onda zakon miče razliku između dva policajca – savjesnog i onog koji prekoračuje ovlasti. Onda je acab istina? Onda zakon miče razliku između policajca i žene mu ili djeteta? Nije dobro. Još podjela.

Bosanac
3 godine prije

Ne vjerujem da ćr ga na Korzici moć sprovodit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI