Francuski parlament prekinut jer je zastupnik podigao palestinsku zastavu

Francuski parlament podrska Palestini
12 komentara

Zastupnik je suspendiran na 15 dana i dva mjeseca mu je smanjena plaća

Sjednica francuske Nacionalne skupštine prekinuta je u utorak nakon što je zastupnik mahao palestinskom zastavom tijekom rasprave o tome treba li Pariz priznati palestinsku državnost.

Sebastien Delogu, član donjeg doma La France Insoumise (LFI), suspendiran je na 15 dana, a zastupnička plaća mu je prepolovljena na dva mjeseca. Političar je ispraćen iz dvorane, dok su mu ostali zastupnici pljeskali.

Incident se dogodio dok je ministar trgovine Franck Riester odgovarao na pitanje drugog člana LFI-ja, tražeći razjašnjenje stajališta francuske vlade o palestinskoj državnosti i pozivajući na prekid gospodarskih veza s Izraelom.

Prosvjed sa zastavom osudila je predsjednica Nacionalne skupštine Yael Braun-Pivet, koja je Deloguovo ponašanje nazvala “tolerantnim”.

Francuska televizija BFM TV citirala je Delogua koji je rekao da je “mahao zastavom unutar najveće francuske institucije jer… se djeca masakriraju francuskim oružjem”.

Spor u francuskom parlamentu dogodio se istog dana kada je španjolska vlada službeno priznala Palestinu kao neovisnu državu. Formalno priznanje palestinske državnosti od strane Norveške i Irske također je stupilo na snagu u utorak.

Diplomatski potezi koje su poduzele tri europske države došli su u vrijeme intenzivnih borbi u Gazi, dok Izrael nastavlja kopnenu operaciju u pograničnom gradu Rafahu. Tijekom proteklih nekoliko tjedana izraelske su vlasti zabilježile stalni pad podrške Zapada, zbog sve većeg broja mrtvih kao rezultat ofenzive IDF-a.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da se za rješavanje sukoba mora pronaći rješenje s dvije države. Međutim, šef države je rekao da Pariz ne bi trebao priznati palestinsku državnost u “emocionalnom” kontekstu.

 

francuskaPalestinaParlament
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Časno.

Primat
1 mjesec prije

koji theatar služinčadi i degenerika… sve ove majmunare sluze i zbog jednog gazde postoje_!
kao i “priznanja palestine” od “irske, spanjols., norveske..” ..palestinski azilanti, strateski porazmjestani, a za potrebe budutjih sukoba, ..di treba i kad treba.. lazni izrael, opet ce prilagodit svit, svojim ne-utazivim potrebama, kao ne-zaobilaznog medijatora u trgovini i kamatarenju na novom putu-svile ..i kopnenom i morskom..

Bruno
1 mjesec prije

Gdje su Francuzi iskopali ovu konjinu Macarona.

opetlazes
1 mjesec prije

i s time cinom je nahrabio stotinu hiljada gladne palestinske djece. kakvi jeftini igrokazi za naivne boo dale.

nekoime
1 mjesec prije

Čekaju rusku zastavu. Onda će držati jezik za zubima, a Macrona u tamnici.

xyz
1 mjesec prije

Eto vam istine o demokratiji i pravima.. Ne postoje….. Postoji samo vladavina židovskih banaka i njihovog vjerskog i plutokratskog ekstremizma…
Evropa je okupiran teritorij i tek če biti gore.

Hogar
1 mjesec prije

Daj oruzje palestincima ne mahat krpom ka i kvazi lopine domoljubi na Balkanu jedna ruka na srce druga na muda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI