Freedom Convoy pronalazi novu platformu za crowdfunding i ruši je

Kanadski konvoj slobode
19 komentara

Uprkos tehničkim problemima izazvanim porastom saobraćaja, nova kampanja brzo raste.

Veb lokacija na kojoj se nalazi nova kampanja za prikupljanje sredstava za podršku vozačima kamiona koji protestuju protiv obaveznih vakcina u Kanadi doživljava velike tehničke poteškoće, sa talasom saobraćaja koji je srušio platformu nakon što je GoFundMe otkazao prethodnu kampanju koja je prikupila milione dolara.

Ubrzo nakon što je GoFundMe zaustavio kampanju „Freedom Convoy 2022“ u petak popodne, organizatori su ponovo pokušali na hrišćanskoj platformi za crowdfunding GiveSendGo, prikupivši više od 150.000 dolara za samo nekoliko sati. Međutim, nagli broj posjetilaca je izazvao probleme na toj veb lokaciji.

„Znamo da je sajt spor ili se dešava greška na serveru. Radimo na tome! Svi udružimo snage. Hiljade na sajtu daju uspješne donacije, pa pokušajte ponovo ako se desi greška!“ rečeno je.

Nova akcija prikupljanja sredstava sadrži kratak video zapis organizatora Tamare Lich, koja je objasnila da je GoFundMe ugasio prethodnu kampanju koja je prikupila oko 8 miliona dolara (10 miliona CAD) nakon što je isplatila samo milion dolara, zamrzavajući ostatak.

„Odlučili smo da se udružimo sa organizacijom koja se zove GiveSendGo, koja će nam omogućiti da dobijemo donacije u ruke kamiondžija mnogo, mnogo brže, dok ostali riješavaju preostale stvari“, rekla je ona, dodajući „Znate planiramo da budemo ovdje na duge staze, koliko god je potrebno da obezbijedimo da vaša prava i slobode budu vraćene.”

Novac se prikuplja za podršku konvoju kamiondžija koji se uputio u kanadsku prestonicu da zahtijeva ukidanje prekograničnih obaveznih vakcina, organizujući masovni protest u Otavi. Drugi su se okupili blizu granice sa SAD, stvarajući blokadu velikim kamionima i drugim vozilima.

Mada je lokalna policija označila skupove kao ometajuće i nezakonite, vlasti već nekoliko dana nisu u mogućnosti da rasteraju demonstrante. Nakon odluke GoFundMe da ukine prvobitni fond za finansiranje, policijska služba Otave je pozdravila ovaj potez, zahvalivši se sajtu što je „poslušao našu zabrinutost kao grada i policijske službe“.

„Odluka da se uskrati finansiranje ovih nezakonitih demonstracija je važan korak i pozivamo sve sajtove za prikupljanje sredstava da ih prate“, navodi se u saopštenju.

Nakon pregleda „relevantnih činjenica“ i razgovora sa zvaničnicima u Otavi, GoFundMe je rekao da je kampanja Freedom Convoy prekršila svoja pravila protiv „promovisanja nasilja i uznemiravanja“, tvrdeći da je ono što je počelo kao „mirne demonstracije“ evoluiralo u ilegalne „ radnje.”

„S obzirom na to kako je ova situacija evoluirala, nikakva dalja sredstva neće biti direktno distribuirana organizatorima Freedom Convoya – radit ćemo sa organizatorima da pošaljemo sva preostala sredstva kredibilnim i etabliranim dobrotvornim organizacijama koje je verifikovao GoFundMe“, navodi se u platformi.

Iako su milioni dolara i dalje zamrznuti na sajtu, ponudio je refundiranje novca svim donatorima koji to zatraže do 19. februara i rekao da će nastaviti da radi sa organizatorima na slanju preostalih sredstava svim dobrotvornim organizacijama za koje smatra da su „kredibilne i ustavne.”

Freedom ConvoyGoFundMekamionikanadakonvoj
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
2 godine prije

što se krije u svem ovom pretumbavanju po planetu i dokle će se izmaći …..n e o d g o v o r n o s t….za činjenje – pogled na povijest je okrutna: evo prilog za porazmisliti ……… Institut Tavistock i okultizam obavještajnih službi ….U kratkim crtama, Tavistock istražuje međuljudske odnose uz primjenu socijalne psihijatrije kojeg je osnovao Kraljevski institut za međunarodne odnose (isti koji je osnovao NATO). Nadzire ga i njime upravlja patokratska marva koja se nalazi u Bilderberg grupi. Tavistock je zadužen za kreiranje javnog mišljenja. Dok mislite da ste dobro informirani, i dok mislite da su mišljenja vaša vlastita, zapravo su stvorena u ovakvim znanstvenim institucijama uz splet trustova mozgova tako da nitko ne bi imao slobodu vlastitog mišljenja. Tavistock – institut za proučavanje međuljudskih odnosa, ispostava za psihološko ratovanje britanske kraljevske obitelji, smještena je u predgrađu Londona. To je najvažnija svjetska ustanova za manipulaciju stanovništva. Prema službenom historijatu… Čitaj više »

iiiistina
2 godine prije

….Znamo da je sajt spor ili se dešava greška na serveru………
zvijer ne da je veeeeliiikaaa već goooleeeeemmmma a na internetu imaju sve pod svojim šapama pa i ovaj komentar o čemu nam ponešto bi mogli reći i vlasnici ovog portala koliko sam u saznanju ali neću u detalje jer nema svrhe čačkati mečku ali se ne zavaravajte previše sa nekim učinkom ovog ……”našeg piskaranja i komentiranja” osim da je moguće izoštravanje uvida.

iiiistina
2 godine prije

Duh vremena……………….. ….Tko uopće zna što je istina, tko uopće ima pravo govoriti o tome što je istina i dali ona uopće postoji? Takvim nadobudnim stavovima, na koje nailazim suviše često, ovdje nema mjesta niti uopće možemo gubiti dragocjeno vrijeme na ovakve rasprave.Smatram da je istina naš cilj – o kojemu sam tako često govorio. Ona je sve prisutna i veoma je dobro pritajena u svima nama. Do takvog svijeta (cilja) doći ćemo samo kopanjem po tunelima i istraživanjem što više informacija. Ono što svatko od nas posjeduje u sebi jest apsolutno znanje o apsolutno svemu i to je naša apsolutna moć. No ono je potisnuto duboko u nama i zato su većina nas žrtve ovog krvožednog sustava. Želite li se probuditi, odbacite predrasude i sami počnite kopati svoj tunel do naše zajedničke istine. Ovdje pokušavamo iscrtati kartu koja će nas odvesti do tamo. Nakon pisanja ovog bloga već gotovo… Čitaj više »

Mahatma
2 godine prije

Stvari će postati još gore kad krene ESG (Environmental, Social and Governance). Tad nećeš moć ni kruh kupit ako pekara npr. koristi naftu ili brašno koje nije GMO.

iiiistina
2 godine prije

dosta se nudi pogled na ogromnu …vagu…na nebu i za mjerenje odgovornosti po učinjenim djelima……. ovaj prilog možda izgleda preširok….no ipak stoji……..A L ..i…? uz pojam sa posta……„Freedom Convoy 2022“ i moguća veza sa ovim info-sagledavanje šire slike(mali pogled na server Šumanove rezonance) i ova pomahnitalost-žurba da se s nama obračunaju umišljeni umovi da je ovaj planet ….nj i h o v…….(znate za onu…odabrana vrsta i ostalo)…..no ovcama se svijest širi i spoznaje rastu. Što to znači za nas ljude? Teško je reći, mogli bi nagađati no okrenimo se nečem mnogo važnijem. Pogledajmo činjenice koje dokazuju da se nešto veliko sprema s našim Sunčevim sustavom. Završimo ovo putovanje na našoj Zemlji. Na planetu se događaju velike promijene koje su jasno vidljive. Globalno zagrijavanje je također prisutno kao i na svim planetima Sunčevog sustava. Topi se led na polovima, morska razina je u dramatičnom porastu. Jako se povećala seizmička aktivnost na planetu,… Čitaj više »

dfcvnjjuuii
2 godine prije

14.og zg…konvoj vozila…prosvjed…možda biciklom pa kazić na leđa?

Max
2 godine prije

Neće ih zaustaviti nikakvim spletkama.

iiiistina
2 godine prije

…….John Lenon Ako razmišljate o korištenju nasilja kako biste promjenili društveni ustroj,tada morate znati kako s nasiljem igrate igru koju vam sustav pokušava nametnuti.Vlasti će vas bockati,iritirati unosti će vam se u facu,kako bi vas natjerale da započnete s nasiljem.Jednom kada postanete nasilni,vlasti znaju kako će se s vama obračunati.Vlasti jedino ne znaju kako će se obračunati s nenasilnim otporom i humorom. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: …Kako će sve to završiti, zaista ne znamo, no znamo kako oficijelna korona naracija gubi na snazi, koliko su psihopate na vlasti u škripcu vidimo i po neuspjelim pokušajima pokretanja novog ratnog sukoba s Rusijom, no zasigurno imaju još po koji “as” u rukavu jer zlo nikada ne spava, a naša tamna trijada svakako neće dozvoliti da se svi mi obični ljudi – vratimo na staro. Kanađani su napravili nevjerojatnu stvar, dali su tračak nade ostatku svijeta, ukazali su put, kako će svijet reagirati, ostaje da se… Čitaj više »

nekoime
2 godine prije

Idemo se kladiti da sve kredibilne humanitarne organizacije vode Židovi.

Pero
2 godine prije

ca.yahoo.com/news/gofundme-blocked-10-million-donations-152900735.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI