Gdje dolar ne može ništa

Hipersonične tehnologije

Riječ “hipersonično” znači sve što se kreće pet puta većom brzinom od zvuka – 6.174 kilometara na sat ili više – drugim riječima, iznimno brzo.

Postoje hipersonične rakete. Ono što hipersonične projektile čini drugačijima je to što klize u gornjim slojevima atmosfere i vrlo su manevarski osposobljene, mogu mijenjati cilj nakon lansiranja. Ni jedna protuzračna obrana im ne može ništa.

Očekivali bismo da najbogatija zemlja na svijetu, tehnološki najrazvijenija, usput i svjetski policajac, gospodar NATO-a i oni koji troše 780 milijardi dolara godišnje na vojni proračun imaju takve rakete. Ali uz sav novac, uz svu kupljenu tuđu pamet, sve CIA-e, SAD nemaju hipersonične rakete. Nesposobni proizvesti.

Zemlje koje imaju hipersonično oružje su Rusija, Kina i Sjeverna Koreja. Američke pokusne se ruše jedna za drugom, ni jedna još nije poletjela.

Toliko o tomu što sve mogu dolari.

Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
8 mjeseci prije

Hahahaha, dobar.
I odjednom pada i nešto drugo. Uvijek su SAD govorile, da jim druge zemlje kradu tehnologijui!

Dokurčilomi
8 mjeseci prije

Uh koliko je F-35 koštao koji bolje roni nego leti a koliko će tek razvoj hipersoničnih koštati.

tihobl
8 mjeseci prije

Sto ne kupe od tehnologiju od S. Koreje, najnerzavijenije zemlje na svijetu u kojoj masovno umiru od gladi? Kim je trenutno treci, ispred Indije po razvoju hipersonika.

Tuđo Franjić
8 mjeseci prije

Ne može se sve kupiti dolarima.

ANTIFAŠISTA
8 mjeseci prije

Od lopova se može naučiti samo lopovluku.

Nije važno
8 mjeseci prije

Amerika nikad, ali baš nikad ne bi smjela biti u posjedu takvih raketa!

Max
8 mjeseci prije

Točno kolega Son . Američki izvori smatraju da će zaostajati još 4 do 5 godina. Rusi kažu 15 do 20 godina, Dr pak Milinović kaže da imaju presretač Dark Eagle.

Kinez
8 mjeseci prije

Nabrojali ste sve najbolje zemlje za život. Samo, nisam siguran da bi itko tamo išao živjeti od tzv logičara.

oddball
8 mjeseci prije

imate javno dostupne studije američke vojske sa kraja 60. godina o hipersoničnom oružju na kojem se tada i tamo intezivno radilo, uglavnom zaključak studije je bio da se od projekta odustaje jer su takvi projektili preskupi, a jeftinije je koristiti veći broj klasičnih krstarečih projektila za jednak učinak,… dakle, zašto su gore navedene države uzele ovaj stari skupi koncept i realizirale ga? pokušat ću objasniti,.. naime ideja preventivnog prvog udara i suluda ideja o mogućnosti da se pobjedi u nukleranom ratu napuštena je detantom i od SAD-a i od SSSR-a jer su uvidjeli da ideja nije izvediva, a utrka u naoružanju koju je takva doktrina gurala postala je preskupa, e sada, puno godina poslije, Putin oživljava ideju da je moguće pobijediti u nuklearnom ratu, zato razvija hipersonično oružje i mašta o oružju koje će u danom trenutku uništiti sve nuklearne ciljeve NATO-a prije nego NATO uspije reagirati, takvo razmišljanje je… Čitaj više »

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Samo oni koji imaju satelite znaju je li ovo točno i koliko:

“The United States Army intends to deploy the Long-Range Hypersonic Weapon in an eight missile battery containing four M983 trucks and trailers each holding two missiles in launch canisters alongside a command vehicle. The LRHW has been named Dark Eagle by the US Army.”
“The official offered scant details of the missile test, only noting the missile flew above 65,000 feet and for more than 300 miles. But even at the lower end of hypersonic range — about 3,800 miles per hour” by
Dynetics Technical Solutions,

“Lockheed Martin and the US Air Force announced the successful test of an air-launched hypersonic missile on Tuesday, marking a notable shift from three previous failures from the same program. This is now the third successful US test of a hypersonic weapon since September.May 17, 2022”

mane
8 mjeseci prije

kao sto su amerikanci dali rusima nuklearnu bombu,tako ce i rusi dati njima hipersonicno oruzije.kad zajednicki procene da je vreme za to.

nepoželjni
8 mjeseci prije

Već sam nekoliko puta napisao moje viđenje zašto USA ima velike poteškoće i zaostaje za Rusijom i Kinom u svemirskim programima i razvoju najnovijih oružja. – Jednostavno, nije više u milosti Bogova! …pad u nemilost je započeo negdje u vrijeme kada je Amerika prestala biti sakupljač svjetskog zlata, i kada je njeno rukovodstvo zastranilo u pohlepi, perverzijama i objesti…(dobar razlog za nemilost je i iscrpljenost resursa na kontinentu uz nagli porast broja (većinom) beskorisnih robova.) Uglavnom nemaju više što ponuditi u trampi s Bogovima pa su se Bogovi okrenuli istoku i izdašno nagrađuju marljivost, skromnost i poslušnost roblja Azije. (Amerika je predviđena za ugar) Mislim da je tajna uspjeha S.Koreje u vrlo vjerojatnoj pretpostavki da dio entiteta Bogova stanuje baš tamo pa odabranici (vođe) S. Koreje uživaju posebnu milost, i dobivaju sva potrebna tehnološka znanja da bi pored i unatoč izoliranosti živjeli život sličan ostatku “slobodnog svijeta”.(u segmentima obrane i… Čitaj više »

8 mjeseci prije zadnji put uredio dzabaludin
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI