Generali (koji prežive) su poslije bitke najpametniji, a neki i najbogatiji

Hrvatska - Trgovci naftom

Vodoinstalacije nisu komplicirane, a vodoinstalaterski zanat bi se mogao kod sklonih učenju savladati za nekoliko mjeseci šegrtovanja kod dobrog obrtnika. Set nareznica, malo jača desna ruka, ulje za namašćivanje, kučina, dovod-odvod i sve se vrti oko ventila, cijevi, spojeva. Mislim, vrtjelo se, a onda je tehnološki napredak pokvario zanat. Sad svatko s pištoljem za topljenje plastike i obujmicama upada u zanat. Možda su tek malo zahtjevnije instalacije za centralno grijanje jer uključuju pumpe, struju, izolacije.

Vodo i ostale instalatere se čak i u trulom socijalizmu puštalo da rade bez pretjeranog nadzora nad crno – bijelim svijetom. Hoće li raditi na crno ili polulegalno, ostavljalo se na volju i dogovore lokalaca, što inspektora, što poreznika.

Put od obrtnika do poduzetnika u novom dobu ‘jedine nam i vječne (do EU aneksije) Hrvatske’, širom se otvorio raspadom trulog socijalizma. Mogao si odmah registrirati tvrtku, pod nazivom recimo Domovina i prodavati hrvatski zrak u limenci ili značke kakve danas plenkadija od ministara nosi na reverima.

Neki usponi su teški, posuti trnjem do crvenih zvijezda petokraka, a neki do EU žutih zvijezda petokraka baš i nisu. Još ako se između ambicija i žuto-plave aneksije dogodi i kakav rat, onda se instalaterima centralnog grijanja otvaraju neslućene mogućnosti.

Mogu postati generali, naftaši, vlasnici dvoraca. Jednom vodoinstalateru je to i uspjelo. Samo što nije pametno o tomu govoriti. Jedan lik, časnik Hrvatske vojske je skupio brdo dokumenata, dokaza o trgovini naftom tijekom rata (poznatijeg kod nas kao Domovinskog, drugdje kao rata nastalog kao posljedica raspada Jugoslavije, rata devedesetih, itd) pa je nakon namještaljke s potpisom tajnih službi brzopotezno završio na tečaju meditacije na dvije godine u hrvatskim zatvorima.

Dux Chroatorum, vladarski naslov kneza Trpimira koji je imao sjedište na Klisu, poslužio je u svojoj izvedenici kao naziv naftne tvrtke. Nedavno prodano slovenskom Petrolu pa je Dux Chroatorum podjarmljen slovenskom Duxu, navodno samo na simboličkoj razini. Nije Crodux postao Slodux, nego Petrol.

No, vratimo se na ratnu trgovinu naftom. Znamo da se u svatove ne ide bez onog ‘ bez čega se ne ide’. Ne ide se ni u rat bez goriva. Treći Reich, koji se nije dokopao željezničke linije Berlin-Bagdad, niti došao na blizu naftnim izvorima, svejedno je morao imati gorivo za pogon ratnog stroja. Puno prije stvaranja mračne Zelene agende i izmišljotina o globalnom zatopljenju, Reich je proizvodio svoje e-gorivo. Treći Reich je imao dvanaest nadzemnih tvornica za proizvodnju goriva iz ugljena te dvije podzemne ‘rafinerije’.

Na taj način je zadovoljavao gotovo 50 posto ratnih potreba za gorivom. Ostatak je nekako pribavljao, kupovao, otimao, otprilike kao i Amerikanci danas u Siriji koji se tamo jedino bave pljačkom sirijske nafte (možda upravo one koja je do mađarizacije INE pripadala Hrvatskoj).

Ratnu pripovijest o raspadu eseferjota mogli bismo pratiti kroz priču o državnim (i vojnim) rezervama nafte, kroz analizu dobavnih i distribucijskih pravaca nafte i naftnih derivata. Zalud Krajini, Srpskoj i ‘dragovoljci, bando četnici’ JNA tenkovi, TAM-ovi stopedesetke bez goriva.

Pokretnine bi postale nekretnine i rat bi bio gotov puno prije, nego što jest, da ne bijaše hrvatske opskrbe srpskih tenkova hrvatskom naftom.

Opskrbljivati neprijateljsku vojsku gorivom kako bi mogla ratovati protiv tebe, nije li to suludo? I nije li riječ o veleizdaji? Na prvu jest. No, kao i puno toga što se na prvu čini jednostavno i jasno, tako je i ovo. Niti je jednostavno, niti je na prvu jasno. Priču, a i povijest kompliciraju zapleti koje u scenarij dodaju pisci scenarija po uputama naručitelja povijesti. Ili filma, svejedno. Prvotni sukob čuvara Jugoslavije protiv secesionista bijaše nadograđen ratnim sukobom između Muslimana i Hrvata u BiH. Prijateljske i neprijateljske strane su tako poprimile sposobnost rotiranja. Pa su jednom neprijatelji svatko protiv svakoga, onda dva protiv trećega pa jedan protiv druga dva. Cijelo vrijeme je univerzalna valuta u tom ratu bila nafta.
A svi putevi vodili preko Hrvatske. Pa se naftom plaćalo propuštanje svoje vojske i civila kroz teritorij neprijatelja broj dva, naftom se kupovalo granatiranje neprijatelja broj jedan po položajima neprijatelja broj dva.

O svemu tomu postoje živi svjedoci i dokumenti. Kako zakoni ponude i potražnje funkcioniraju samo u ratu (poslije oligarhije u doba mira kad im je jedini neprijatelj vlastiti narod te zakone namještaju tako da sav profit od ponude i potražnje ide njima), to se u cijeni nafte našlo mjesta za provizije i profite svih vrsta. Navodno i vodoinstalaterske.
Nafta je u ratu bila oružje, kao što je to i novac koji ima potencijal za kupovinu onog što je na prodaju.

Kako je naš današnji standard izravna posljedica svrstavanja bloka kojem pripadamo teritorijalno na stranu protiv Rusa u ratu NATO-a i Rusije na teritoriju Ukrajine, to opet možemo svjedočiti, kako bi admiral Domazet Lošo rekao – svim dimenzijama rata. I funkcioniranju zakona ponude i potražnje.

Otprilike ona količina TrećeReichovih e-goriva s kojima su pogonili svoj nacistički rati stroj, a riječ je o cca pedeset posto potreba, ukrajinskom ratnom stroju dolazi iz Rusije!

Dakle, ruski Lukoil ima svoju rafineriju u bugarskom gradu Burgas. Nafta je išla Iz ruske luke Novorosijsk do LUKOIL-ovog naftnog terminala Rosenets. Terminal i rafinerija Lukoil Neftochim Burgas, koja proizvodi dizel, bili su pod kontrolom ruske tvrtke. Možemo biti sigurni da ni jedna litra dizela, kamo li tanker, nije iz Rusije upućen u LUKOIL-ovu bugarsku rafineriju bez Putinovog znanja i odobrenja. Valjalo je još svladati tek sitnice oko von der Layen i musavih EU birokrata koji su se jogunili s EU sankcijama protiv Rusije, koje su uključivale kupnju ruskog plina i nafte.

Taj posao izbjegavanja ‘zakona, propisa, uredbi i direktiva EU’ je odradila bugarska Vlada. u proljeće 2022., zaobilazeći parlamentarnu zabranu, tajno preko posrednika je organizirala opskrbu oružjem, streljivom i gorivom za ukrajinske oružane snage. Ministar financija Asen Vasilev obratio se upravi LUKOIL-ove rafinerije u Burgasu sa zahtjevom da se višak dizelskog goriva koji nije namijenjen bugarskom domaćem tržištu pošalje za potrebe ukrajinske vojske. Svaki dan je nekoliko vlakova sa spremnicima napunjenim gorivom u rafineriji u Burgasu željeznicom odlazilo prema Rumunjskoj s krajnjim odredištem u Ukrajini. Ta je činjenica bila dobro poznata u ruskom veleposlanstvu, u specijalnim službama, u Vladi Ruske Federacije. To su znali i ruski top-menadžeri bugarske rafinerije.

‘Da je najsiromašnija zemlja u Europi postala glavni dobavljač goriva za oružane snage Ukrajine, rječito svjedoči i još jedna činjenica – od 5. prosinca 2022. zemlje G7 i EU uvele su zabranu pomorskog prijevoza ruske nafte. Iz nekog razloga, za Bugarsku je napravljena iznimka. Štoviše, Sofiji je dopušten izvoz u Ukrajinu “u znak solidarnosti” određenih naftnih derivata proizvedenih od ruske sirove nafte. Prije svega dizel i zrakoplovno gorivo, bez kojih ukrajinski tenkovi ne mogu startati, a borbeni zrakoplovi ne mogu letjeti.’

Naravno, ne ide to tako da LUKOIL prodaje naftu Ukrajini. Sve se odvija preko niza posredničkih tvrtki. Ekskluzivni prodajni zastupnik Lukoila za opskrbu naftom i naftnim derivatima izvan Rusije je Litasco, registriran u Švicarskoj. Pri tomu se odvija i narodno veselje u Bugarskoj – dok je LUKOIL-ova rafinerija u bugarski državni proračun 2021. uplaćivala tek 1,75 milijuna eura, sad je taj komad financijskog kolača za Bugare narastao na 350 milijuna eura.

Tko još zarađuje?

To pitanje je bilo na dnevnom redu sastanka u CIA-i. Direktoru CIA-e Williamu Burnsu su se potužili ukrajinski generali i viši dužnosnici na pohlepu Zelenskoga ‘koji je uzeo veći dio novca ukradenog preko kupnje nafte, nego što je razdijelio generalima’. Tad se radilo o sitnici od tek 400 milijuna dolara. Nakon toga je Burns poslao Zelenskom popis od 35 korumpiranih generala u ukrajinskoj vojsci, ovaj je otpustio tek desetak najbahatijih koji su se po Kijevu vozili u najnovijim modelima mercedesa. Zelenskom naravno nije uskraćena potpora, niti su mu očišćeni računi po otočjima, kao što je pokraden novac iz ruskih deviznih rezervi na Zapadu. Navodno je poskupio prijevoz bijelog iz Kolumbije pa da se čovjeku nađe.

Dakle, Zelenski naručuje gorivo za potrebe NATO ratnog stroja u Ukrajini, račun ispostavlja Amerikancima i EU, ovi plaćaju, dio ide Rusima, dio se gubi kao provizija po generalskim računima po otočjima-poreznim oazama. Vuci siti, a koze na broju? Ne baš, račun na kraju plaćamo mi s ove strane povijesti.
Dolazimo do pitanja – zašto to Putin dopušta? Zašto Rusi opskrbljuju gorivom stranu s kojom je u ratnom sukobu? Je li riječ o veleizdaji top menadžera ili nečem drugom?

Idemo razmišljati. Posao Rusije jest proizvoditi i prodavati naftu, zato LUKOIL i ostale kompanije i postoje. Od toga zarađuju novac s kojim kupuju stvari koje ne proizvode sami, nego oni koji izdaju te valute (euro/dolar). Na taj način umanjuju financijsku sposobnost Zapada u financiranju rata. Također – imaju kontrolu nad isporukom nafte Ukrajini. U svakom trenutku znaju gdje nafta završava i u svakom trenutku tu isporuku mogu umanjiti ili ukinuti. Ukrajina bi naftu nabavljala drugdje, a Rusi bi imali problem s diskontnom prodajom Kinezima i Indijcima koji trenutno bilježe ekstraprofite na rafiniranju ruske nafte i prodaji derivata Europi i SAD-u. S unaprijed ukalkuliranom korupcijom ukrajinskih posrednika u nabavi nafte udaraju na ukrajinski moral.
Ni njemački leopardi, ni američki abramsi ne idu bez nafte. Ruske, saudijske, iranske ili američke nafte – svejedno.

Generali (koji prežive) su poslije bitke najpametniji. Neki i najbogatiji.

generaligeopolitikaKorupcijanepravdaŠverc
Pretplatiti se
Obavijesti o
162 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neon
1 godina prije

Ipak je Putin Rotsildov top menadzer skolovan u cionistickim elitistickim skolama i jedan od YG”L” zvanicno Schwabovog WEF-a. Osim sto nafta iz Rusije pokrece “ukrajinsku” vojnu masineriju i Putinov pajdo i financijer Chabada Roman Abramovic (rusko-izraelski drzavljanin) poklanja 2,3 milijarde funti hunti u Ukrajini-hunti zvanicno na celu sa Zelenskim. Dok Slaveni stradaju i ginu u izreziranom ratu, ubaceni cionisticki elementi-lutke Putin i Zelenski glume nekakvo domoljublje, a zapravo samo igraju onako kako reziseri u pozadini vuku konce.

da_se_zna_istina
1 godina prije

Koliko sam čitao, nakon sukoba sa muslimanima u BiH, RH je mogla dobiti naftu samo od Rusije (kao i oružje).
Od tamo je došao zahtjev da se nafta mora prodati i Srbima.
K tome bilo je slučajeva kad su se Hrvati spašavali u BiH baš preko teritorija kojeg su kontrolirali Srbi (i tome je sigurno pridonijela prodana nafta).
Tako da je priča kako je u ratu RH praktično sebi zadavala udarce zato što nije kontrolirala neke pojedince koji su trgovali s naftom neprijateljskoj strani, prilično neuvjerljiva i po onoj špranci – znao sam da su nas od početka izdali.

Ziv je Geza
1 godina prije

Nisam cuo niti za jednog generala koji je poginuo u bitki,jedini general koji se borio sa svojom vojskom i narodom bio je TITO.

A borio se protiv ovoga sto son of alerik pise u tekstu.

A ja i danas tvrdim kao i 1991.godine da je Jugoslavija unistena samo iz jednog razloga, da bude opljackana.

Rasturili su je kvislinzi na identican nacin kao i 1941.

U svakom slucaju,drago mi je da gospodin Son of Alerik polako vidi ono sto sam ja vidio 1980-te, jedan dan nakon Titove smrti.

Taj dan je vonjao na izdaju i budjenje vampira eutanaziranih 1945.

Od tog dana kvislinzi kolo vode, na kraju krajeva za ciljeve tih kvislinga ste se i borili, pa sada uzivajte.

Blaza
1 godina prije

Ae, kako na početku tako i na kraju.
Bez obećanja (vojnicima, narodu) nema ratovanja. Vojnici Ce dobiti socijalne mirovine i naziv vitezova, narod obećanje da Ce postati mala Svicarska, a oni koji znaju da je vrabac u ruci nesto za razliku od vrapca na grani umnožavaju jato i mole boga da guzva sto duze traje.

Ivan
1 godina prije

Krmak Zelenski se opernatio za sedam zivota. Biti ce zadovoljstvo vidjeti kada ga sami Ukrajinci skrate za glavu..

Lucija, prva
1 godina prije

Samo samosvijest i ljubav.

Jadranka S.
1 godina prije

Sve sto je oteto biti ce vam (bilo kome) oduzeto. Ako ne danas, onda sutra, netko ce vam drugi to oduzeti. I ako vam to nitko nece uspjeti oduzeti, smrt zasigurno hoce. Samo ono sto ne morate nekome oduzeti, stvarno je vase. Tada vam ni smrt to nece moci oduzeti. Vase je ono sto ste imali prije rodenja, ono sto cete zadrzati i nakon smrti.

1 godina prije

ista prica sa naftovodom druzba. ide preko ukrajine a prenosi rusku naftu na zapad.

JoeP
1 godina prije

To sa najkorumpiranijom državom u Europi već se sve zna kao i sa korupcijom u ukrajinskoj vojsci. Istina je, kako su američki, ruski, hrvatski generali malo manje korumpirani od ukrajinskih, ali to nije ni važno. Obrazac je isti. Ne razumijem u čemu je problem sa ruskim gorivom koje ide u Ukrajinu. Novac će u Ukrajinu dovesti gorivo i sa Marsa ako treba. Pa plin kroz jedan od dva plinovoda još uvjek ide iz Rusije preko Ukrajine u EU, a kroz jedan je obustavljena isporuka jer je neodržavan. Svi su zadovoljni, niko se ne buni. Ovo u članku su tipične zaklupljujuće hrvatske priče o tamo nekima kao da su Hrvati toliko makani pa da nevide šta im se u kući radilo i još uvijek radi. U najvećem divljanju cjena nafte lani Iranski tanker s jeftinom naftom iz Irana dođe blizu sidršta kraj terminala na Krku i tad hrvatske vlasti vrate tanker… Čitaj više »

1 godina prije

u čemeriki dodjeljeni prvi odštetni zahtjevi zbog Pajsera…odobreno 3 od 8000!…

Ariel
1 godina prije

Važno je zvati se general.
Zahvaljujući onima koji su izgubili život netko je dobio naftnu kompaniju, a netko Ledo, Domovina holding, vilu, banku…kapitalizam na ratni način je totalitarizam.

Max
1 godina prije

Narodi ginu a oligarhija cvijeta. Bravo kolega son.

1 godina prije

Odlična analiza Aleriče uz mali dodatak da čemeričani nisu samo naftu tražili u kolijevci civilizacije,nego niti manje niti više… genetske uzorke nefilima.Lidarom su otkrili Gilgameshovu grobnicu a još uvjek je javno dostupan emal Hillary Clinton na vladinom serveru,u kojem ona zahtjeva sve dokumente vezane uz lokaciju grobnice i nephilima!…citiram!

Red Dog
1 godina prije

A, dobra, stara vremena.
Pre podne placaju braca hrvati za rokanje artilerijom po muslimanima, a posle podne placaju braca muslimani za rokanje po hrvatima.
Znao se je red. Tada su muskarci bili muskarci, a zene zene 😉

R M
1 godina prije

Valjda je rat nešto najgore, a u ratu ima svega, a najviše muljanja da se neko obogati. Arkanovci su držali u okruženju Sarajevo i prodavali su i hranu i municiju Bošnjacima, da više ljudi izgine, zabole ih, money, money. Kad su ubili tog antisrpskog smrada, slavio sam 3 dana

gargamel
1 godina prije

Za Balkan su partizani bili največa propast, seme im se zatrlo. A ona lešina što smrdi u radijusu od 100 km., je omogučila da nacisti udju u sastav države, koju praktično osim velikih sila, niko nije hteo. Pardon, htela je jedna bedna nacisistička tvorevina ( NDH), kojoj su partizani na čelu sa ćopavim dozvolili da obuku drugi dres i da budu šatro pobednici. A samo su čekali momenat, da zabiju nož u ledja toj frankenštanskoj tvorevini, za mene su oni gori od nemačkih nacista, ustvari da pokažu svoje pravo lice.

Sara
1 godina prije

Jesmo li se konačno razbistrili toliko da možemo postaviti pitanje svih pitanja: tko nas zavadi?

C.F.
1 godina prije

Idemo razmisljati:

BP RUSSIAN INVESTMENTS LIMITED (Ltd.)
Sjediste – UK

QH Oil Investments LLC
Sjediste – Qatar

Ne nemogu u svakom trenutku isporuku ukinuti jer ne odlucuju oni.

Miko
1 godina prije

Ovaj članak je kao seminarski rad u srednjoj školi. Sjećam se u srednjoj školi u Jugoslaviji poslije Tite, davalo meni seminarski rad na temu Alojzije Stepinac. Ja odbio i morali su mi roditelji doć u školu. Otac me opravdao i rekao mi, ako napišeš istinu nikome se neće svidjeti, ni komunistima ni nacionalistima. Nisam razumio, ali sam tek poslije shvatio kako je točno znao što govori.

Sardelino
1 godina prije

Ratni profiteri su najgori ljudski ološ. Gori od ovih ratnih profitera su ratni profiteri suprotnih strana koji međusobno surađuju tijekom rata. Još gori šljam i ološ, ljudski talog, jesu ratni profiteri koji su dogovorno kreirali međusobni sukob sa namjerom da opljačkaju svoj i susjedne narode.
Veze ratnih profitera stvorene tokom ratova i dan danas su itekako živahne.
I danas se šverca ruskom naftom koja se prerađuje a potom derivati prodaju zapadu. Zarada se naravno podijeli. (To tvrdi istraživački novinar D. Margetić a ja mu vjerujem).

Jajce
1 godina prije

Turski ministar Soylu je ustvrdio da čelnici EU-a postaju sve više i više diskreditirani, dok se kontinent suočava s brojnim problemima, u rasponu od starenja stanovništva do sve manje gospodarske proizvodnje. Također je ustvrdio da je ‘Europa’ davno izgubila bilo kakvu međunarodnu moć i da je postala samo američki vazal.

Samuraj
1 godina prije

Uvijek je pravo zadovoljstvo čitati Son of Alerika. Hvala.

EU-p
1 godina prije

Von Leyen je otisla kod Bidena da ga obavijesti o Kini a Macron mu je dao raport preko telefona. USA i EU su se otkacili od Rusije a sad se otkacivamo i od Kine. Mi iz EU i Amerike cemo biti svijet za sebe, nesto kao Alibaba i 40 razbojnika…bit ce nam dobro, bit ce nam bolje nego njima.

Ivan
1 godina prije

Odlican tekst koji pogada u sridu svu prljavstinu ove EU korumpirane elite medu kojom se na zalosta nasla i jedna hrvatska budala..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI