Glavna urednica RT-a tvrdi da će tražiti zabranu Facebooka zbog blokade Redfisha

RT blokada - Facebook
8 komentara

Margarita Simonyan obrušila se na Facebook zbog suspendiranja stranice Redfisha, RT-ovog proizvođača digitalnih sadržaja sa sjedištem u Berlinu. Rekla je da će pokušati pokrenuti zabranu same društvene mreže ako se odluka ne poništi.

Račun Redfish Media obustavljen je u petak, nakon što je njegova nedavna objava kojom se obilježava smrt talijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija označena zbog navodnog kršenja Facebookovih standarda zajednice. Američki div socijalnih medija prethodno je povijesne slike preživjelih od holokausta koje je objavio Redfish označio kao kršenje standarda o “golotinji i seksualnim aktivnostima.”

“Nije sasvim jasno što je ova ”zajednica” smatrala toliko uvredljivim. Je li to bila fotografija Mussolinija, referenca na Holokaust ili samo postojanje projekta Redfish, na koji je zapadni establišment već dugo alergičan”, napisala je glavna urednica RT-a Simonyan, u objavi na društvenim mrežama.

”Ako se stranica ne vrati, obećavam da ću osobno tražiti suspenziju Facebooka.”

Napad zbog naopako okrenute fotografije Mussolinija, koji je doveo do suspenzije, nije jedini napad kojeg je platforma Redfish pretrpjela ove godine. U siječnju je Facebook skinuo objavu koja je prikazivala povijesne slike zatvorenika logora smrti Auschwitz, snimljene nakon njegovog oslobađanja. Redfish ih je objavio u spomen na Međunarodni dan holokausta.

Redfish je nagrađivana platforma, koja proizvodi videozapise o suvremenim pitanjima poput socijalne nepravde, policijske brutalnosti i ugnjetavanja zemalja trećeg svijeta. Facebook stranicaRedfisha brojala je više od 830.000 sljedbenika u vrijeme suspenzije.

Margarita SimonyanRT
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Singidunum
2 godine prije

Ništa čudno. Samo se nastavlja politika cenzure i pritisaka svega što dolazi iz Rusije makar to bila i puka istina.
Fejsbuk je jak srazmerno našoj slabosti i zavisnosti od samog fejsbuka i sličnih, idiotskih, foruma ili platformi.
Po sistemu, tražili ste, gledajte!

nekoime
2 godine prije

Kako može napadati Jewsbook, glasilio izabranih filantropa izabranog naroda.

Max
2 godine prije

Facebook i treba zabbraniti.

eu 04
2 godine prije

nerazumijem zašto Rusi koriste te ameriške špijunske ukradene polu platforme i još im plačaju u dolorima ? gdje je nestao Ruski ponos? meni su ubrisali petnestak računa zbog banalnih stvari legalnih u Hrvatskoj čak i u americi su legalni ali pošto zapošljavaju ovdšnje debile koji neznaju ni svoje a kamoli tuđe zakone več se vode bijesom i vlastitim kompleksima za moderiranje a najčešće etničkom mržnjom….imate vk što će bam ta šugava licoknjiga koja nit ima lice nit knjigu

Alen
2 godine prije

Ovi još jučer to odblokirali … Btw sve Cia platforme u rusiji su na opasnom nišanu , vrlo brzo će im se ookazati vrata za izlazak iz rusije…
Paritet h.ebiga..

sokre
2 godine prije

FB nikoga ne prisiljava otvoriti profil, otvaranje istog je besplatno. vlasnik može brisati koga i kad hoće. a primitivna stoka hoće baš FB

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI