Glavni Sekretar NATO-a nominovan za Nobelovu nagradu za mir

Jens Stoltenberg - NATO
55 komentara

Norveški poslanik je u petak rekao da bi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg trebao biti razmatran za Nobelovu nagradu za mir zbog njegovog ponašanja tokom sukoba u Ukrajini. Ovo nije prva kontroverzna nominacija Christiana Tybring-Gjeddea. 2020. poslanik Progres Partije rekao je da je tadašnji američki predsjednik Donald Trump zaslužio istu čast.

Stoltenberg “zaslužuje nagradu za svoj izvanredan rad kao generalni sekretar NATO-a u zahtjevnom vremenu za alijansu”, rekao je Tybring-Gjedde u izjavi koju su prenijeli norveški mediji.

Tybring-Gjedde je sukob u Ukrajini opisao kao ruski „brutalni i ničim izazvan napad na miroljubivu susjednu zemlju“ koji je navodno svjedočio o imperijalističkim ambicijama Moskve.

Iako je insistirao na tome da NATO nije strana u sukobu, Stoltenberg se više puta zalagao za slanje svega oružja koje vojni blok predvođen SAD može uštedjeti vladi u Kijevu. Prošle sedmice, u intervjuu njemačkim medijima, on je tvrdio da bi naoružavanje Ukrajine bio “najbrži put do mira”.

Moskva insistira da zapadne isporuke oružja služe samo za produžavanje sukoba, i više puta je upozoravala ukrajinske pristalice da bi to moglo rezultirati sveopštim vojnim sukobom između Rusije i NATO-a.

Prethodna značajna nominacija Tybring-Gjeddea za Nobelovu nagradu bila je u septembru 2020., kada je naveo Abrahamov sporazum – sporazum između UAE i Izraela – kao razlog zašto je tadašnji američki predsjednik Donald Trump zaslužio nagradu. AP ga je u to vrijeme opisao kao “protiv-imigrantskog norveškog zakonodavca”, dok ga je američki list Daily Beast nazvao “najvećim norveškim anti-imigracionim kretnjom”.

Stoltenberg je prethodno predsjedavao Laburističkom strankom Norveške i bio premijer između 2005. i 2013. Laburisti trenutno predvode vladajuću koaliciju, dok je FrP Tybring-Gjeddea u opoziciji.

Što reći, kao u seriji Lud, zbunjen, normalan. Ne zna sve više tko koga.

NATONobelova nagradaStoltenberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 godina prije

Ako može Obama, onda može bilo tko.

Miro
1 godina prije

Haha.
Koja budalaština.
Totalno su obesmislili Nobelovu nagradu.

Adriana
1 godina prije

Praktično ratni huškač? Novo normalno. Nobelova nagrada za fiziku, kemiju, medicinu…OK, za mir je već poduže lišena svakog smisla. Staro normalni bi nopvac vjerojatno usmjerili u znanost. Ovako…

Komplicirano
1 godina prije

Pa ima smisla,,poslije ovog “mirotvorca” bi mogao nastati apsolutni “mir”u svijetu,,,apsolutni,,,,

1 godina prije

Kakav je odnos dobitnika ove nagrade sa Istoka i sa Zapada? Može i Kinez da je dobije… ako je naturalizovani Amerikanac. Ili ako je aktivista protiv svoje vlasti.

Zato se u Kini pojavila inicijativa da i oni formiraju sličnu nagradu kao pandan Nobelovoj jer je Nobelova postala sprdnja zbog krajnje pristrasnosti (ili bolje rečeno podaništva) njene komisije. Ne znam dokle su Kinezi stigli sa ovom inicijativom ali će je sada sigurno ubrzati – posebno kad njihovi otvoreni neprijatelji počnu masovno da dobijaju Nobela.

Ivan Bgd
1 godina prije

To je NOVO NORMALNO koje nam serviraju global/satanisti. Potpuno izvrtanje svega i uvodjenje svih izopacenosti, kako bi covek izgubio i zadnje zrnce zdravog razuma…

Filip
1 godina prije

Zlikovci sami sebi dodjeljuju nagrade.

bruegel the elder
1 godina prije

Feral Tribune “S*IT OF THE YEAR 2022” …ha.ha.ha……….nekada bilo……

bruegel the elder
1 godina prije

Jel dobio Hitler kada to go*no ?

Mlata
1 godina prije

Da ih nije naoruzao bilo bi više mrtvih ukrajinaca u svojoj domovini tako da je to pomalo i očekivano

Grdi
1 godina prije

Zbog ovakvih slaveni se medusobno ubijaju …..
Slaveni bi trebali shvatiti da ratna masla dolaze iz zapadnih kuhinja ….

Vox
1 godina prije

Allora, ne bi me iznenadilo ni da posthumno dodjele Maksu Luburicu ili Heinrich Himmler-u…….noc je najtamnija pred svitanje !

Zoro
1 godina prije

Mišak je lipo reka, sve je obrnuto nego se predstavlja, bar to važi za zapadnu politiku i medije. Kad nešto fale i nagrađuju to je Zlo i naopako, kad kažu dan je vani je ustvari noć, mislim da treba razmisliti o potpunom prestanku prenošenja informacija iz zapadnog svijeta, za zdravlje ljudi ne bi smjeli dozvoliti da do njih dopire šta su rekli zapadnu političari ili mediji ili muskovi gejtsi i slični a da ne spominjem rok nakaze i slične sotonske zabavljače, informacijski prostor napunit vijestima iz slobodnog svijeta, Afrika Azija Latinska Amerika, puno je važnije šta kaže predsjednik najmanje afričke zemlje nego svi zapadni zajedno, zapadne nagrade zaboraviti tako i Nobel, davno su postali oružje u ratu, prije perfidno sada otvoreno do apsurda, ili nas možda navikavanja na novo normalno da je Zlo dobro

Zlovenac
1 godina prije

Glede na dejstvo, da je Nobel izumitelj dinamita, je izbira primerna. Nagrado za fiziko, si pa zasluži Biden, sila neznanega izvora je uničila Severni tok.

Tony
1 godina prije

Tradicionalno su dobijali nobelove nagrade za mir Rusi koji su radili protiv svoje zemlje pa za promjenu nek dobije i ovaj Natovac Stoltenberg

Obala
1 godina prije

Burazer od Stoltenberga u Oslu je u komitetu za dodjeljivanje nobelovih nagrada za mir koje promicu Interesse NATO pakta.

Гавран
1 godina prije

Šteta što se ne daje posthumno. Hitler je kao MRTVOTVORAC, vizionarski radio na utemeljenju NATO i zlatne milijarde odabranih zombija.

Throne
1 godina prije

Au koja sprdnja od nagrade, za mir stotonjaraberg, a sto je za medicinu, biologiju, kemiju i slicne znanosti nisu dobili gattes, fauci, ursulja, beros, mikic te brojini zagovaratelji covida, ipak su spasili svjet od nevidljivog neprijatelja i dali ili natjerali oko 60% populacije da budu kunici.

tata mata
1 godina prije

a da predlozimo djuru za fizicara godine ,, problem je da nit ne zna sta je teorija relativiteta ,ali to danas izgleda nije ni bitno

Tupko Glupko
1 godina prije

Ako je američki predsjednik Barrack Obama dobio Nobelovu nagradu za mir – koji je za svog mandata pokretao zračne napade na Afganistan, Pakistan, Libiju, Jemen, Somaliju, Irak, Siriju – što ne bi i ovaj norveški NATO ćato?

Buničar
1 godina prije

Vec sam naziv nagrade “Nobelova” je ironican. Covjek koji je stvorio eksploziv koji je dao novu dimenziju ratu osmislio nagradu za mir. Nekim od njenih dobitnika mir je bio zadnja stvar na pameti u zivotu. Nije cudo da ce je vjerojatno dobiti i ovaj lik. Kao sto pise AJeTo@
Ako može Obama, onda može bilo tko.”

Nekoime
1 godina prije

Hoće li i dr. Mangelea posmrtno imenovati za predstojnika bolnice u Tel Avivu?

NOVI STARI
1 godina prije

katastrofa

Jednostavno receno
1 godina prije

Znači i putin dobija nobela za medicinu.

Samo U Prolazu
1 godina prije

Ako je Obama dobio Nobela(i totalno obezvrijedio nagradu), pa zapoceo tri rata, zasto ovaj ne bi dobio za zapocinjanje WW3?

TomRy
1 godina prije

Vrijeme je izopačenosti, tako da iza prijedloga, slijedi i realizacija. Predstavljam da će komisija iz horvatistanu dati punu podršku.

nessy
1 godina prije

Neka je, zasluzio je. Ostali kandidati bi trebali biti ‘el Chapo’ Guzman, narko boss, i Victor Bouta, trgovac oruzjem.

alexosijek
1 godina prije

Pa, gle, šta tu ima čudno…ako slijedimo onu “follow the money” ovdje je slijed pravoctan: norveški novac u norveškom džepu…ma kad bi samo sve bilo tako jednostavno….lp

Kosir i Bat
1 godina prije

Uskoro slijedi Hitleru posthumna nobelova nagrada za pobijene Ruse.

Rimtutituki
1 godina prije

Kako obesmisliti nesto vazno. Svaka im čast, i ne treba da postoji ako je dodjeljuje ministarstvo economije( svedsko). Sva ova sranja i treba da nestanu.

Max
1 godina prije

Masoni se okupili da jedni drugima dodjele nagradu.

tihobl
1 godina prije

Јенс Столтенберг рекао је да све већа сарадња Русије и Кине угрожава светски поредак који су успоставиле западне земље.      

„Ујединила их је чињеница да желе другачији светски поредак. Чињеница је да не деле наше вредности и да покушавају да бране интересе који нарушавају нашу веру у слободу и демократију“.

Boba Lazarević
1 godina prije

Otkad je Nobela za mir dobio Menahem Begin, ta nagrada više nema smisla.

komšija
1 godina prije

Da li je konano jasno kako se zadnjih godina dodeljuje Nobelova nagrada.Znači može je dobiti svaki kreten koji radi za čivute.

gogo
1 godina prije

Nobel se okreće u grobu !

Voltaire
1 godina prije

??? Ahahahahahahahaaaaaaaaaaa….Bizarno bolesno 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI