fbpx

Globalistička elita u panici: “Bivša carstva se ujedinjuju protiv nas”

Kruna, vjenčanje, slika korištena u tekstu o kralju milutinu

U studenom 2017. se u Amsterdamu okupilo 1500 ljudi kako bi razgovarali o procesu globalizacije. Ključna točka događaja je bio govor poznatog ideologa ovog procesa Bernarda Henrija Lévya, francuskog filozof, pisac i publicista koji je podržao sve zapadne agresije i Obojene revolucije u svijetu, uvjeren kako ti ratovi i destabilizacijski procesi doprinose povećanju broja demokratskih zemalja u kojima vlade potiču pluralizam i transparentnost i širenju “univerzalnih vrijednosti”.

Kako je sam rekao, Bernard Henri Lévy je u Amsterdam došao iz “glavnog grada Iračkog Kurdistana” Erbila, što je vrlo znakovito, a publici je govorio o aktualnim “tektonskim pomacima”, kako procese u svijetu tumače teoretičari i zagovornici globalizacije, ali s jednim centrom moći koji će upravljati unipolarnim svijetom.

Ranije je Lévy pozdravio osnivanje “libijske opozicije” i svrgavanja Gaddafija, pozdravio je i ukrajinski “EuroMaidan” i napad na “Assadov režima”. Jedan od istaknutih ideologa globalizacije je publici govorio o Talmudu i njegovu duhu, ali ne samo o tome.

Bernard Henri Lévy je siguran kako je za svijet danas najopasnija stvar “duh carstava”.

Poznati ratni huškač i teoretičar globalizacijskog procesa je imenovao  pet potencijalnih “duhova tih carstava”, koji su prijetnja svjetskom napretku. Po njegovu mišljenju, ta carstava su Rusko, Osmansko, Perzijsko, Kinesko i Arapsko.

Globalistička elita u panici: "Bivša carstva se ujedinjuju protiv nas" 1

FOTO: Bernard-Henry Levy

Bernard Henri Lévy je zabrinut jer je se došlo do točke da Rusko Carstvo vodi “diktator” i ono se temelji na “žestokom pravoslavlju”.

“Kinesko Carstvo” je nazvano “carstvom napola”, ali Lévy kaže kako Kina povećava svoj utjecaj i da se sva potencijalna “carstva” ujedinjuju na temelju antiamerikanizma.

“Ona će se pretvoriti ne samo u pravog neprijatelja, nego će zaista postati imperijalne državne tvorevine, što za  jedino “carstvo” u svijetu, Sjedinjene Američke Države, naravno, nije baš ugodno”, tvrdi Bernard Henri Lévy.

Hoće li ili neće postati “prava carstva”, kako tvrdi ideolog “Tomahawk globalizacije”, pitanje je međunarodnog političke agende i procesa koji se odvijaju.

U odgovoru na tvrdnje francuskog “mislioca”, ruski sociolog i geopolitičar Aleksandar Dugin je siguran da je sadašnje vrijeme postupan prijelaz iz “unipolarnog svijeta u nešto drugo”.

Prema Duginu, američki predsjednik Trump u ovom procesu djeluje “sustavno otežavajuće”, ali je ujedno i politički katalizator.

Priznanjem Jeruzalema za glavni grad Izraela je samo pogoršao situaciju, što čini i sa Sjevernom Korejom. Nije riješio pitanje Rusije i pogoršao je situaciju s Iranom. Međutim, ukidanjem nuklearnog sporazuma akcije s Iranom će, bez sumnje, ojačati utjecaj iranskih radikala na unutarnju politiku ove države, tvrdi Aleksandar Dugin.

ISIL je djelovao u interesu stare sheme globalizacije, one koja je pobijedila u Libiji. No, ako ste primijetili, među duhovima carstava koji plaše Lévya nema Europe ili nekog od povijesnih europskih sila.

U tri od pet navedenih zemalja dominira islam, koji je također prisutan u Rusiji i na sjeverozapadu Kine. Aleksandar Dugin smatra da je Europska unija turobno propadajuće društvo, ali koje više nije spremno igrati ulogu alternative Sjedinjenim Državama.

Prema logici Bernarda Henrija Lévya, vjerojatni koncept je da “pet potencijalnih carstava” moraju biti uništena, jer će se samo tako svijet vratiti “unipolarnom transhumanizmu”.

Tri carstva - imperije

FOTO: Tri carstva na prostoru Evroazije

U svom govoru Lévy nije slučajno tumačio duh Talmuda, obzirom da su tri od pet “prijetnji” bivša i sadašnja islamska carstva. Ni kurdsko pitanje nije otvoreno slučajno, jer je ono izuzetno važno i može povezati ili podijeliti Tursku, Iran i Rusiju, ovisno o razvoju situacije. Međutim, sudeći po razvoju događaja u iračkoj regiji Kurdistan, Rusija će se držati po strani i pustiti Tursku i Iran da djeluju po vlastitom nahođenju.

Francuski “mislilac” vjeruje da svi “duhovi carstava” mogu približiti svoje geopolitičke stavove na temelju antiamerikanizma, odnosno globalizacije u američkoj verziji.

Europa, bez obzira koliko tehnološki bila napredna, više ne može biti orijentir za Rusiju. Sudeći po tome što se događa u Europi, ovo potrošačko društvo više nema snage ni volje i jedino jačanje Europe je moguće u njenom istočnom dijelu, koji je nekada bio zona sovjetskog utjecaja.

Ovdje treba vidjeti gdje će točno ići Ukrajina i Poljska. Do sada su ove zemlje bile sfera bezuvjetnog američkog utjecaja. Dio europskog društva je doslovno umoran od liberalizma i politika od mjera štednje “za bolje sutra” do “uvoza izbjeglica”, ali to ne znači ništa.

“U geopolitici djeluje princip magneta. Ako ste jaki – privlačite, ako ste slabi – sami ćete biti privučeni”, tvrdi Aleksandar Dugin.

Naravno da je prerano govoriti o imperijalnim projektima. Međutim, sama činjenica da oni brinu Bernarda Henrija Lévya znači da je za njega i njemu slične  taj proces vrlo nepoželjan.

Kraljevi Bliskog istoka

FOTO: Kraljevi Bliskog istoka

Uvidjevši potencijalnu opasnost, sada se o tome javno raspravlja. Da bi se carstva stvorila, moraju postojati i uvjeti za takvo što. Dolaskom na vlast je turski predsjednik Erdoğan, bolje rečeno njegov bivši ministar i premijer Ahmet Davutoğlu, imao plan obnove Osmanskog Carstva, koji je opisan u doktrini “Strateška dubina”, ali se on nasukao u Siriji.

Osim toga, carstva se šire, ali čim taj proces završi, ona brzo stare i propadaju. Primjer Britanskog Carstva je ovdje vrlo indikativan. Uništeno je ili preoblikovano u tišini i redu, bez ozbiljnih kataklizmi i društvenih revolucija. Nekoć se britansko društvo razvijalo vrlo dinamično. Neizravni dokazi o slavnim vremenima su i “nacionalni sportovi”, od kojih su mnogi izumljeni baš i Engleskoj. Velika Britanija je bila “vlasnik svjetskih mora”, imala je razvijeno gospodarstvo i naprednu znanost, čak i kvalitetno obrazovanje za to vrijeme. Međutim, na povijesnoj pozornici svjetske politike su Velika Britanija i Sjedinjene Države odjednom zamijenili mjesta.

Što je danas britansko društvo? Umorno od potrošnje i individualnog hedonizma bez granica. Čak i Škotska prvo želi, a zatim ne želi napustiti Ujedinjeno Kraljevstvo. Izlazak Velike Britanije iz EU je najavljeno i onda odgođeno.

Dakle, globalizacija je dvosmjeran proces. Sudeći po geopolitičkim kataklizmama koje traju od rujna 2001. godine, čini se da je zaista došlo do nekih “tektonskih pomaka”.

Međutim, Bernard Henri Lévy i apologeti globalizacije na američke način se ne bi trebali bojati “duhova”, što polako doseže patološku razinu, nego razloge za svoje brige tražiti negdje unutar trokuta SAD – Velika Britanija – Izrael.

Za kraj, nedavno se u jednoj od stručnih geopolitičkih rasprava došlo do zaključka da su u povijesti, ne bez razloga i u drugačijem obliku, preživjela samo tri carstva – Rusko, Kinesko i Perzijsko. Dakle, iako uz niz netočnih tvrdnji i besmislenih izjava o apsolutnoj nužnosti uspostave “unipolarnog raja na Zemlji”, Bernard Henri Lévy je djelomično u pravu.

Vazana vijest: BHL nije dobrodošao u Beograd

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
50 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Ovaj veci luzer od Bzinskog!

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Samo što to još ne zna. Ali, saznati će… très rapide!

Ferdo
Gost
Ferdo
3 godine prije

Umri globalistički pacove.

Ana
Gost
Ana
3 godine prije

Imenovao pet Carstava a najtrulije i najbolesnije “zaboravio”.

Ana
Gost
Ana
3 godine prije

Pax Britanica je prosla. Pax America prolazi. Pax Judaica se razjaruje.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Ana

To trece je udarilo u zid a nije ni krenulo!

Ana
Gost
Ana
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Da bar…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Ana

Nisam siguran u silu Izraela. Iz vojne perspektive, nuklearno oružje ne može koristiti protiv susjeda, premali teritorij, ptrovaće se sami. U konvencionalnom ratu, pustimo sad 1967. i 1973. jel tako bilo, sada baš i nisu u nekoj prednosti, osim što imaju kvislinge na svojoj strani Jordan, Saude, Bahrein UAE, kog još? Turska ne bih rekao baš.

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije

@Laki- Za Tursku se slažem. Arapske zemlje (ne liče mi na carstva) postoje dok je nafte odnosno njene visoke cijene. Za Izrael nema brige, čim se počne (a već je) raspadati američko carstvo, pretrčaće na rusku stranu. Imaju diplomaciju, priličnu vojnu moć i sunarodnjake sa ozbiljnim kapitalom. Takvi će biti dobrodošli, a imaju veliki broj građana sa korijenima u Rusiji.

čovjek
Gost
čovjek
3 godine prije

Nema više prodavanja muda pod bubrege i lijepog života na tuđim jaslama, to njega najviše brine.

Ana
Gost
Ana
3 godine prije
Reply to  čovjek

Zivi on vise na tudjoj krvi i kostima, nego na tudjim jaslama.

dron
Gost
dron
3 godine prije

jadno je i komentirati ovu opskurnu spodobu globalistickog klauna precesto nam ne meni nudite izvore slicne ovom ato nije dobro za vas

tuf
Gost
tuf
3 godine prije
Reply to  dron

Dobro je poznavati kako neprijatelj diše.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  dron

A što da se piše, iako ima tu cijelih prevoda Assada intervjua, govora Putina , pa mora se znat što govore drugi. kakva je to logika ne prenijeti što je rekao onaj kojeg ne podržavaš.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Ratni zločinac i pogani smrad bez presedana. U slučaju svrgavanja anglozionističkog poretka momentalno uhapsiti, osuditi i uputiti na izdržavanje doživotne s prisilnim radom u Sibir. Smještaj u samici, tretman nagajkom svako jutro.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 godine prije
Reply to  Ivo

Desni,a zove se Levi.Dovoljno!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Umpah Pah

On za sebe kaže da je “ljevičar”

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

Prosto je nevjerovatno kako bi ovom smradu polomio ovu poltronsku facu dizalicom od kola !

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Fakat, ni ja nisam nasilan, nemam dosije, ali kad mu vidim sliku i šta on predstavlja, zaboravim se, potpuno poludim! Mislim da ne bi izdržo mirno da ga vidim u svojoj blizini. Jesu li njega neoSKOJevci gađali tortom u Begešu ili onu naci glupaču?

Hash
Gost
Hash
3 godine prije
Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

Jesu njega ali mislim da je to bilo naručeno samo da bi se prikazao žrtvom i da dobije malo medijske pažnje pošto ga niko normalan više ne hebe ni pod tačkom razno,na kraju krajeva da nije namješteno normalan čovjek bi ga minimalno ciglom gađao u ovu pacovsku facu !

dron
Gost
dron
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

SKOJ ga je napao tortom sto posto namjestaljka za svjetski publicitet zli mlasi komunisti srbi napadaju neduznog zidova

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
3 godine prije

To je taj neoliberalizam pricas gluposti i uzmes lovu kao i Čeda Jovanovic

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

Jel stvarno ima pare pederko iz Beograda, al ne premijerka, nego ova Đinđićeva cura

Nekoime
Gost
Nekoime
3 godine prije

Carstva zla ne priznaju vodstvo izabranog naroda.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Bernard Henri Lévy: luzer, globalistički pacov, opskurna spodoba, globalisticki klaun, neprijatelj, ratni zločinac, pogani smrad… Hajde ljudi, zar je to sve? Zar ste izgubili inspiraciju? Dajmo mu šta zaslužuje. Cipelarenje može da počne.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 godine prije

Ma nemojmo Johnom na Levya!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Dobio bi on kavu, malo gorču, da su tu Crvene Brigade ili Baader Meinhoff

davor
Gost
davor
3 godine prije

Talmud uči teokraciji i to poprilično ominoznoj dok se Tora ipak temelji na harmoniji života i zlatnom pravilu. U tumačenju jedne odnosno druge izvire i svaka netrpeljivost između Izraelista (cionista) i Židova vjernih Tori i bogu. Levy je dakako jedna od ideoloških perjanica Mossada. Nikada čovjek ni jednu jedinu objektivnu kritiku nije uputio.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Tri su živa, zabaš,

USA
Gost
USA
3 godine prije

Mene zanima kakav svijet predlaže g Babić, možda predlaže Pernarovce na vlasti u Hrvatskoj… pa tek će onda narod da gine, imajući u vidu ratnohuškačke izjave dotičnog u vezi sa Slovenijom.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije

:)))))
“Za kraj, nedavno se u jednoj od stručnih geopolitičkih rasprava došlo do zaključka da su u povijesti, ne bez razloga i u drugačijem obliku, preživjela samo tri carstva – Rusko, Kinesko i Perzijsko”

Kod Perzijskog carstva možemo govoriti o tri do četri tisuće godina.
Kod Kineskog carstva možemo govoriti o dvije do tri tisuće godine.
Kod Ruskog carstva možemo govoriti od 400 do 500 godina.

Alooooo?
Zar ste zaista Ruski fake portal?

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Rijecanin

Hm,racuna li se budjenje carstva?

dron
Gost
dron
3 godine prije
Reply to  Rijecanin

a britansko carstvo kao ne postoji comovelt vladaju svijetom

Savio
Gost
Savio
3 godine prije
Reply to  Rijecanin

1) Nije bitno kada su carstva nastala, (mada je ruska istorija ipak prilicno starija od toga sto si naveo, takodje se moze govoriti i o tome da je ruska civilizacija duhovna nasljednica Vizantije) vec je poenta u tome koja tri carstva su realno opstala do danasnjeg dana, u nekom obliku, bez obzira kada su nastala. To su zaista tri posebne civilizacije, tri carstva.

2) Logicno samo prenosi taj zajljucak, nisu ga oni kreirali.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Savio

To i jest poanta onoga što sam htio reći. U navođenju, posebno kada su u pitanju kontroverzni zaključci ,
TREBA NAVESTI IZVOR
Molim čuvati inelektualni dignitet ovog portala za dobro svih nas.

Amater
Gost
Amater
3 godine prije

Priča se bliži kraju …. maske padaju … slijedi Armagedon ..

Steve
Gost
Steve
3 godine prije

Imperijalističko govno. Evo kako je prošao u Beogradu: https://youtu.be/38RPDEpAmLE

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Pravo pitanje bi glasilo gdje se nalazi od svih tih pustih ovozemaljskih imperija i carevina(regnum -regna)svevisnji ? Mozda bas na balkanu u tom danas od svih zaboravljenom mjestu najudaljenijem od imperija, mozda upravo sada svevisnji gradi dvostruke merdevine a na cijim vrhovima postavlja srecu , da bi ljudi pojedinacno ali i cijeli narodi mogli da se penju ili spustaju njima .Shvacanje carstava i religije valja temeljiti na vlasititim zivotnim iskustvima a mene su moja naucila, ako zelis da izgubis vjeru u svevisnjeg druzi se sa popovima, protama i hodzama .

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Popovi, prote i hodže su po funkciji kao i liječnici, pravnici ili mehaničari. Dakle stručnjaci sa i bez navodnika kojima prepuštamo da odrade posao koji smo prelijeni ili prenesposobni sami napraviti.
Srećam na balkanu znamo da ponekad je ipak dobro i zasukati rukave i sami obaviti posao. Doduše i najbolnije.
Ako imaš dobrog stručnjaka onda je lakše. Ako nemaš – više sreće drugi put.
Ili kako je Jung jako lijepo napisao u jednom tekstu.
“Kompetencija je nužno prokletstvo stručnjaka”

Nena
Gost
Nena
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Kako poetski i točno!

Rex
Gost
Rex
3 godine prije

Ovaj lik je dio sotonske udruge. Covjece zaposli se kao normalan svijet, radi, stvaraj, ne hodati okolo I sanjati o razaranjima I zivjeti na miljone mrtvih I osakacenih.
Srame ljudski, hvala internetu koji te skinuo gologa.

Ante
Gost
Ante
3 godine prije

Zlo koje hoda

Pijani nezaposleni klaun
Gost
Pijani nezaposleni klaun
3 godine prije

Levy novi nobelovac za mir u svijetu. Covjek koji se zalaze za prava svih naroda pojednako. Covjek koji mrzi ratove I nemire. Covjek koji je super humanista.
Komunista dobrog srca koji daje.nista ne uzimlje za sebe. On voli sve da mu Dalaj lama nije do koljena.
Zivio vodja Levy !

dobagan rogić
Gost
dobagan rogić
3 godine prije

Ovaj lik je odvratni drek.

stjepan
Gost
stjepan
3 godine prije

Toliko pameti a ne vidi da kruške i jabuke, iako su voće , ne rastu na istom stablu!!Utopijska budaletina !!

fdsdsa
Gost
fdsdsa
3 godine prije

Ma tip je talmudist, naravno da mu smeta opozicija. Inace Eu ce iznjedriti njihovoh “kralja” -antikrista a koji ce ici na prijestolje u Jeruzalem. Zato zaobilazi Europu. Rusija, Turska, Iran i Kina ce ratovati protiv Izraela kojeg ce voditi cionisticka danasnja vlast na celu sa “kraljem ” antikristom. To je proroceno i oni se toga boje, jer oni nisu druga strana, nego ista losa strana. Stvar je smao u tome, da su pravi zidovi dio njihove zemlje i oni ce odnijeti na kraju pobjedu. Ne cionisti danasnji sa antikristom kojima pripada ovaj tip.Evo jods jedno predavanje mosadovog agenta.https://www.youtube.com/watch?v=0ENhhgboLQU

Miro Hrvac
Gost
Miro Hrvac
3 godine prije

Svi imperii će propasti.(Jean Baptist Duroselle)

Churko
Gost
Churko
2 godine prije

Bernard Henri Lévy, sinonim za budalu i gluposti.

spartak
Gost
spartak
2 godine prije

Dotični “mislilac”, porijeklom Židov, plaćenik je anglocionističke mafije. I to je sve što se ima reći o njemu i njegovim “mislima”.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik