fbpx

“Demokratizacija” i Obojene revolucije od pokolja u Argentini do Beograda, Kijeva i Caracasa

Protesti rusija

Sjedinjene Države se oduvijek upliću u unutarnje politike suverenih država, a neke su epizode postale sastavni dio bogate povijesti američke “diplomacije” kojoj je uloga često bila svrgavanje demokratski izabranih vlasti ili diktatura, sasvim svejedno, a važno je da nasljednici bez pogovora slušaju zapovijedi iz Washingtona. Na koji će se to način odraditi, uopće nije važno.

Henry Kissinger: “Učinite to brzo!” i u Argentini je likvidirano i nestalo najmanje 10 000 ljudi

Kako izgleda “sloboda i demokracija” uvezena iz Sjedinjenih Država uvjerili smo se u Iraku, Afganistanu i Libiji, međutim, valja spomenuti i epizodu s kojom mnogi možda nisu upoznati. Riječ je o sadržaju razgovora između Henrya Kissingera i argentinskog admirala Césara Augusta Guzzettija u Santiagu u Čileu sredinom 1976. u kojem “američka administracija daje punu podršku vojnoj hunti i šest mjeseci da srede problem s “teroristima”, odnosno ljevicom u Argentini.

Henry Kissinger i admiral Guzzeti su se potom susreli 07. listopada iste godine u Buenos Airesu. Tadašnji američki državni tajnik je argentinskom admiralu, koji se potužio na prigovore američkog veleposlanika Hilla zbog kršenja ljudskih prava, bez dvoumljenja rekao: “Što brže to učiniš, uspjeh će biti veći!” Nakon toga je u Argentini uslijedio pravi lov u kojem je do kraja 1976. nestalo ili ubijeno 10 000 sindikalnih čelnika, predstavnika ljevice, intelektualaca i običnih ljudi za koje se sumnjalo da pružaju podršku “crvenim teroristima”. Po mišljenju mnogih, Henry Kissinger je dao zeleno svjetlo za masovne likvidacije u Argentini i zbog toga je odgovoran zločine protiv čovječnosti.

Gđa. Victoria Nuland, kolačići i “J*beš EU!”

Victoria Nuland

FOTO: Victoria Nuland

Možda netko misli kako ova mala digresija s Prljavim ratom u Latinskoj Americi nema veze s Obojenom revolucijom u Ukrajini ili drugim prevratima, ali nije baš tako, jer se Henry Kissinger koristio diplomacijom da nasilno svrgne i fizički ukloni nepoćudne političare u Argentini i cijeloj Latinskoj Americi, baš kao što je to Victoria Nuland učinila u Kijevu, samo na drugačiji način.

Wayne Madsen za Zakladu strateške kulture (SCF) piše kako su u Ukrajini ključnu ulogu odigrali pokojni senator John McCain koji je vodio republikanski ogranak organizacije National Endowment for Democracy (NED), izvoznika Obojenih revolucija, a tu je i institut Georga Sorosa “Open Society”, potom medij kojim upravlja CIA, “Radio FreeEurope/RadioLiberty” i na kraju Victoria Nuland, tada pomoćnica bivšeg američkog državnog tajnika Johna Kerrya.

No, tko je uopće Victoria Nuland? Iako se predstavljala kao gospođa koja pecivom hrani “borce za slobodu i demokraciju” – doduše, malo dužeg jezika kad izgubi kontrolu, gđa. Nuland je ujedno i supruga Roberta Kagana, idejnog tvorca projekta “Novog američkog stoljeća” u kojem je 1997. razrađena zločinačka strategija globalne hegemonije Sjedinjenih Država. Obitelj Kagan je vrlo utjecajna među američkim neokonzervativcima, a sin starog Donalda Kagana, židovskog doseljenika iz Litve, Federic Kagan, bio je savjetnik generala Davida Petraeusa u Afganistanu. I prije no što je izbio skandal s Petraeusom u Libiji, u Sjedinjenim Državama su mnogi upirali prstom u Victoriju Nuland i tražili da se rasvijetli njena uloga oko zakulisnih igara u američkoj administraciji. Koliko je zamjenica Johna Kerrya bila nedodirljiva i važna za State Department, vidi se iz toga da niti prijašnje optužbe, niti skandal s ubojstvom američkog konzula u Benghaziju, i svim onim što se iza toga krilo, nimalo nije naškodio Victoriji Nuland. Štoviše, poslije svih optužbi je izašla još jača i politički utjecajnija.

Plan njenog supruga Roberta Kagana i stoljeća američke hegemonije se počeo ostvarivati odmah po njegovoj objavi, točnije 1998. i planom za “humanitarnu vojnu intervenciju” NATO pakta na Balkanu.

Kasnije je krenuo val Obojenih revolucija, od kojih prva u našem susjedstvu, ona 05. listopada 2000. u Beogradu, a potom su se zaredale “Narančasta revolucija” u Ukrajini, “Revolucija ruža” u Gruziji, nakon njih Arapska proljeća i tako sve opet do Ukrajine i prevrata na Trgu neovisnosti u Kijevu, ali i tijekom cijele 2014. u Venezueli i Brazilu, kasnije i Hong Kongu i sada opet u Venezueli.

Dakle, imamo skupinu koja još nije odustala od svog sna i projekta “New American Centruy”. Po zemljama pogođenim “demokratizacijom” su vršljali doslovno svi. Agencije State Departmenta, potom USAID, američki Nacionalni demokratski institut za vanjska pitanja (National Democratic Institute for International Affairs), američki Međunarodni republikanski institut (International Republican Institute), nevladina organizacija Freedom House i zaklada Open Society u vlasništvu Georga Sorosa. Uspoređujući novu američku strategiju s onim što su činili Kissinger i pokojni ideolog Hladnog rata Zbigniew Brzezinski da se zaključiti da su ciljevi američke administracije isti danas kao i u njihovo vrijeme, samo je način ostvarivanja tih ciljeva danas drzak i otvoren, bez imalo prikrivanja.

Treba spomenuti još jednu razliku. Za razgovor ostarjelog bivšeg državnog tajnika Henrya Kissingera i njegov nalog za izvršenje zločina smo morali čekati desetljećima i da se otvore tajni arhivi, no ovaj put je tehnologija učinila svoje, kada smo telefonski razgovor Victorije Nuland i američkog veleposlanika u Ukrajini, Geoffreya Pyatta, dobili istog dana kada je i vođen, 06. veljače 2014., kada je procurila kasnije potvrđena snimka zamjenice državnog tajnika Victorie Nuland i američkog ambasadora u Kijevu, koje je frustrirana nedostatkom pritiska iz Bruxellesa poručila: “J*beš EU!”

Nakon objave tog razgovora su zapadni mediji pokušali optužiti Rusiju za objavu konverzacije i težište prebaciti na “nezakonito prisluškivanje”, ali im to poslije afere s prisluškivanjem koju je otkrio Snowden nije uspjelo.

Nuland i Geoffrey Pyatt tada posve normalno raspravljaju o niz pitanja, među kojima i o tome kako bi trebala izgledati nova ukrajinska vlada i što bi točno trebali u njoj raditi oporbeni čelnici. Snimak razgovora otkriva da se iza retorike o “slobodi i demokraciji” i “samoopredjeljenju naroda” skrivala namjera Washingtona da iskoristi političku krizu u Ukrajini kako bi uspostavili marionetsku vladu koja će služiti zapadnim interesima i koja će biti neprijateljski nastrojena prema Moskvi.

Venezuela

Venezuela

FOTO: protesti Venezuela

Strateški cilj Washingtona je i Venezuela, zemlja koja od dolaska na vlast pokojnog predsjednika Huga Chaveza toliko iritirala State Department da vladu u Caracasu vide kao najveću prijetnju svojoj hegemoniji u cijeloj Latinskoj Americi.

Chavez i kasnije njegov PSUV su bili meta napada nekoliko puta i oprobane su razne strategije za njegovo svrgavanje. Osim pokušaja državnog udara 2002., kada je Chavez nakratko, doslovno za nekoliko sati, prepustio vlast prozapadnoj oporbi, Washington je uz pomoć razgranate mreže nevladinih organizacija i drugih udruga financiranih iz inozemstva do sada više puta bezuspješno napadao bolivarsku vladu Huga Chaveza, kasnije Nicolasa Madura.

I za to je dokaze pružio WikiLeaks koji je objavio podatke bivšeg američkog veleposlanika u Venezueli, Williama Brownfielda, koji opisuje na koji se način treba infiltrirati u samu bazu Chavezovog pokreta i uzrokovati podjele među članstvom koje će u pogodnom trenutku biti iskorištene za svrgavanje bolivarske vlade i gušenje cijelog pokreta.

Brownfield detaljno objašnjava kako SAD treba koristiti USAID, Ured za tranzicijske inicijative (OTI) i druge organizacije kako bi se dijelila sredstava i tehnička podrška nevladinim organizacijama koje se aktivno suprotstavljaju legitimno izabranoj vladi.

Kako bi shvatili razmjere tog posla dovoljno je pročitati izvješće koje je za Vijeće za inozemne poslove (CFR) napisao bivši američki veleposlanik u Caracasu,  Patrick Duddy, u kojem se predstavlja niz scenarija za destabilizaciju Chavezove vlade prije i poslije izbora 2012.

Jedan od najcrnjih je onaj o izazivanju nasilnih prosvjeda dan nakon izbora, kako bi se doveo u pitanje legitimitet izborne moguće pobjede Huga Chaveza. Takav se scenarij očigledno koristi uvijek kada postavljanje na vlast marionetske prozapadne oporbe postane upitno.

Nakon izbora u Venezueli se dogodilo upravo ono što je predlagao veleposlanik Patrick Duddy, iako su Chavez i njegov PSUV uspjeli zadržati nadzor nad situacijom.

Nije nikakva tajna da je venezuelanska oporba okupljena u Okrugli stol demokratskog jedinstva (MUD) marioneta američke administracije, točnije američkog resora za trgovinu (US Chamber of Commerce ), te da je njihov bivši predsjednički kandidat, Henrique Capriles, poslušnik Washingtona.

Venezuela nije jedina latinoamerička zemlja u kojoj se koriste te metode. Na listi “smrtnih neprijatelja” Washingtona su bili Ekvador, Bolivija, Nikaragva i Kuba. U Ekvadoru je zbog previše demokracije na vlast došao lažni ljevičarski predsjednik Lenin Moreno, koji je pravo lice otkrio nakon pobjede na posljednjim izborima.

Bolivijski predsjednik Evo Morales je napravio veliku stvar kada je protjerao USAID iz zemlje i izjavio “kako u svojoj zemlji i protiv svog naroda više ne želi američke urote”.

Morales je naglasio “kako USAID ima političke ciljeve i nema nikakve veze sa socijalnim programima”. Iako su to dužnosnici američke agencije opovrgavali, postoji niz dokaza da je Morales ipak bio u pravu.

Ruska Federacija

Protesti rusija

FOTO: protesti Rusija

Jednako kao u Africi i Latinskoj Americi, SAD su oporbom pokušale manipulirati i za svrgavanje vlasti u Moskvi. Tijekom prosvjeda protiv predsjednika Vladimira Putina 2011. i 2012. , bivši američki veleposlanik u Moskvi Michael McFaul je optužen da je iz sjene upravljao s čelnicima oporbe. Iako su i State Department i McFaul to zanijekali, dokaz je objavljen na kanalu You Tube i nisu ga mogli opovrgnuti.

Na snimku se vide pokojni Boris Nemvov, dopredsjednik oporbene stranke RPR-PARNAS, te drugi oporbeni lideri kako nakon susreta s američkim veleposlanikom izlaze iz američkog veleposlanstva u Moskvi. Bliski odnos ruske oporbe i Washingtona se vidi iz osobnih susreta, ali i iz financijske podrške koju im je pružao i vjerojatno još uvijek pruža NED. Sjedinjene Države s “političarima” kao što su Boris Nemcov ili Aleksej Navalni, koji je na izborima za gradonačelnika Moskve 2013. osvojio 27% glasova, ne uspijevaju nimalo ugroziti vladavinu ruskog predsjednika i postaviti marionetsku prozapadnu vladu u Ruskoj Federaciji, a nakon nemilosrdne agresije ukrajinske vojske protiv civilnog stanovništva u Donbasu se u Rusiji osnovala i konsolidirala jaka protuoporbena vaninstitucionalna skupina “Antimaidan”, koju čine veterani rata u Afganistanu, pripadnici motociklističke skupine “Noćni vukovi”, te druge skupine koje ne žele da se nikakav “Maidan” valja po ulicama Moskve, a za to imaju i podršku ogromne većine stanovništva.

VIDEO – Snimka s američkim diplomatima koja je pokopala rusku prozapadnu oporbu

https://www.youtube.com/watch?v=j9FfX0B8ujA

Na kraju treba reći da političke organizacije, stranke, nevladine udruge, mediji, pojedinci, bez obzira kakvim se naizgled plemenitim i humanim radom bavili, ne mogu nikako opravdati svoje aktivnosti i prikriti prave namjere, ako iz njih stoji dobro uhodana logistika koja priprema Obojene revolucije, a koju čine NED, USAID, Otvoreno društvo, Freedom House, razne američke zaklade i vladine agencije, američko veleposlanstvo, potom vazalska europska veleposlanstva koja često djeluju tamo gdje je Amerikancima onemogućen pristup, kao što je španjolsko u zemljama Latinske Amerike ili nizozemsko u brojnim zemljama istočne Europe. Svatko tko, možda i u dobroj namjeri, surađuje s njima, neka se dobro upita što doista čini? To vrijedi i za “promicatelje demokracije” u Srbiji koji tvrde da nema ništa loše u tome što s američkim diplomatima u Beogradu ispijaju kave u hotelu Hayat.

Postoje, naravno, i saveznici Washingtona koji nemaju ničega “demokratskog” u sebi, kao što su ukrajinski neonacisti, razne profašističke ekstremističke skupine kao što je slučaj u Venezueli, islamisti u Tunisu, Libiji, Egiptu i Siriji, međutim, odabir saveznika na terenu je također posljedica dugog rada i pažljivog odabira samo kako bi se postigao konačni cilj.

U svakom slučaju su, svjesno ili nesvjesno, “zeleni”, “ljevičari”, LGBT udruge, manje frakcije anarhista, a s druge neonacisti, islamisti i druge ekstremističke frakcije važne i nezaobilazne karike ove dobro uhodane mašinerije koja desetljećima proždire narode i države diljem svijeta.

Sve navedeno samo dokazuje pravo lice američke diplomacije koja se temelji na cinizmu i manipulaciji samo naizgled demokratskim institucijama, pokretima i strankama.

Koristeći se raznim političkim i diplomatskim taktikama, Washington se uvlači u nacije za koje drži da ih je potrebno “demokratizirati” i upravo ta magična riječ “demokracija”, kojoj se obično doda i “sloboda”, najopasnije je oružje kojim su sve bivše i aktualna američka administracija do sada doslovno pomele brojne demokratski izabrane vlade i lidere zemalja koji su predano služili svojim narodima, ali izvan okvira i modela zapadne parlamentarne demokracije.

simbol znak obiljećje obojene revolucije

FOTO – Razne Obojene revolucije i njihovi protagonisti i simboli

Uspješno provedene Obojene revolucije

* 1953. Iran – “White Revolution” ili Operacija Ajax

* 1989. – Čehoslovačka

* 1990. – Nikaragva

* 1987. – 1992. – Baltik

* 2000. – Srbija

* 2003. – Revolucija ruža u Gruziji

* 2004. – Narančasta revolucija u Ukrajini

* 2005. – Libija

* 2005. – Revolucija tulipana u Kirgistanu

* 2010. – 2011. – Revolucija jasmina u Tunisu

* 2011.- Arapsko proljeće u Egiptu i Libiji

*  Od 2014. – Brazil

* 2014. – EuroMaidan Ukrajina

Tinjajuće i neuspješne Obojene revolucije

* 1953. – Istočna Njemačka “17. Juni”

* 1956. – Mađarska

* 1968. – Čehoslovačka “Praško proljeće”

* 1989. – Kina “Tienanmen”

* Od travnja 2002. – Venezuela

* Od 2005. godine – Azerbajdžan

* Od 2007. godine. – Burma “Revolucija šafrana”

* Od 2009. – Iran – “Zeleni val“

* Od 2011. – Sirija

* Od 2011. -Tajland

* 2001. – Bjelorusija “Zubr”

* 2005. – Uzbekistan “Ustanak u Andijanu”

* 2006. – Bjelorusija “Traper revolucija” ili “Vasilijkovaja revolucija”

* 2008. – Armenija “Revolucija visibaba”

* 2009. – Moldavija “Revolucija Jorgovana”

* 2011. – 2012. – Rusija “Snježna revolucija” ili “Pobuna hipstera”

* 2014. – Tajland

* 2014. – Hong-Kong

* 2014. – Mađarska

Lista se nadopunjuje…

Wikileaks / Council on Foreign Relations 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
43 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Kako god bilo, dobro je to šta uspješnost obojenih s vremenom opada

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Opada.
Kod mene u Banja Luci 2014. imali smo Bosansko proljece – oko 150 aktivista raznih NVO finansiranih od USAID setali su se 2-3 dana. 2016. ujedinjena opozicija SzP je dobila pare za talas demonstracija po svim gradovima. Naprave miting u BL sa 6000 ucesnika, a Dodik 5 puta veci kontramiting. Zatim odu u Prijedor i okupe 1000 ucesnika od cega su polovina organizatori, a onda jave sponzoru da su pare potrosili i da ne mogu nastaviti turneju po ostalim gradovima. Samo na pistaljke su potrosili milion $, a kod kineza kupili su 10.000 kom. (jeftino – 100$ komad)
2018. Pravda za Davida bila je bolje organizovana uz daleko jace finansiranje i potrajala je 9 mjeseci.

U 4 godine 3 neuspjesna pokusaja samo u RS. A bilo bi zanimljivo napisati hronologiju neuspjesnih pokusaja u Kazahstanu gdje meta osvaja 97,5% glasova ili u Bjelorusiji gdje su decenije potroisli na svakakvi pokusaj (meni najzanimljiviji je bio kad su iz aviona izbacivali plisane igracke o sjeverozapadu bjelorusije sa zakacenim porukama potiv Lukasenka i na to su potrosili 6 miliona).

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Sram te bilo…šta te za pokojnim Davidom;i ako su ih finansirali neka su, za takve stravične slučajeve dajem podržavam sav napor i podršku sa koje god strane dolaze.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Sto bi me bilo sram. Momak se ubio, neki su zloupotreijebili njegovu smrt i pri tome se obogatili ukljucujuci roditelje. A pokusaje obojene revolucije ne podrzavam nigdje. Prosle godine i u Gruziji bila je Pravda za Davida koja je rezultirala smjenom nekoliko ministara (prije toga pokusali su ih smijeniti pomocu rejvera i ljubitelja tehno muzike, ali neuspjesno). Zanimljivo je da je pored Davida tamo u vrsnjackom nasilju izboden jos jedan klinac nezgodnog gruzijskog imena kojeg uopste nisu pominjali, vec je samo pominjan David i pokret se takodje zvao Pravda za Davida.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

U uspješno izvedene obojene propuštena je bit navedena obojena u Makedoniji koja je školski odrađena, ono zna se točno koliko je i koštala šta je promptno urbi et orbu objavija američki veleposlanik u Skopju.

mars
Gost
mars
1 godina prije

@ Moreno – samo jedna mala ispravka. Naime, pogrešno je američkog veleposlanika odnosno ambasadora u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj….. ili bilo kojoj “savezničkoj” državi nazivati tom diplomatskom titulom. Pravu suštinu položaja i statusa američkog ambasadora u nazovi savezničkim državama tačno i nepogrešivo bi odražavao pojam AMERIČKI NAMJESNIK. Čisto onako, da stvari budu i formalno savršeno jasne.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Pa i nije bas tako. Dodik je onoj Morini Kormak zabranio ulaz u sve drzavne ustanove pa kad je dolazila u BL mogla je samo obilaziti kafane. Stvar je u tome koliko im dopustis.

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije

Tko o cemu tihobi opet o Dodiku.
Polakše malo sa Dodik, što bi rekao Šoić.
Dodok je osvjedočeni mali sirovi I sitni kriminalac kojeg je na vlast dovela američka politika prema BiH I kojeg isto tako ta ista politika može skinuti sa vlasti kad joj to bude zatrebalo.
Njegova uloga u zataškavanju Davidova ubojstva nema nikakve veze sa obojenim revolucijama.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Ko o cemu sorosevci i dalje pokusavaju samoubustvo da prikazu kao ubistvo iako je otac od toga odustao cim je nakupio milion, pa sad kupuje nekretnine po Austriji.

O Dodiku se moze svasta reci, ali ne moze se poreci da je banirao americku ambasadoricu, da je izbacivao ambasadore MZ iz kabineta i da je Esdauna i Hojt Lija nazivao hostaplerom (kao i jos neke “moralne vertikale” medjunarodne zajednice). Drugi u regionu su puzali pred Hojt Lijem i slicnim “velicinama”, jedino ih je Dodik spustao na pravo mjesto.

kerwfbgvwnergfnewifvneiur
Gost
kerwfbgvwnergfnewifvneiur
1 godina prije

Dodiđi je dozvoljeno da se kurči i da pravi državu u državi da homogenizira srbe retorikom tipa hebe mi se za BiH samo me interesira RS itd. da ju sutra lakše iskoriste za planove. On je bio i ostat će projekt ciokaubojgusarski a da nije i i da ne radi po njihovoj direktivi bio bi ugašen jastogom ko Tuđi, Čavez, Šušak. Ako se pališ na ovo kazalište oko njega onda si naivan.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Pa nije ni Dodik toliko naivan. Ugasili su ga 2000. pa se osigurao i kod izraelaca i kod jednog klana u SAD i kod rusa. A i kinezima se stano uvlaci. Kopirao je izraelskog Bibija.

kerwfbgvwnergfnewifvneiur
Gost
kerwfbgvwnergfnewifvneiur
1 godina prije

Tiho, tebe smatram jednim od pametnijih ovdje, možeš ti to bolje, puno bolje, ne misli srcem nego mozgom operiranim od emocija. Dodiđa je projekt onih koji su napravili zadnji rat na Balkanu i koji su stvorili i Republiku Srpsku i Kosovo. Ubiše cara Nikolu drugog, Bog da mu dušu prosti, koji je dao 30.000 tona zlata FED-u (pa sad nikom ne duguju) a da ne mogu izaći na kraj sa Dodiđom. Šiklgruber vodio za odabrane švabe pa vidimo dokle ih je doveo kao projekt. Dokle će Dodiđa dofurat RS ne znam al da se njega pita što će biti jer je on jak to je prića za maloumne. Projekat dobro napreduje, po srbe u RS, ako budete prikljućeni Srbiji budite sretni. Ako su stvorili RS za nešto drugo bit će belaja, sa svim time Dodiđa nema veze i ne odlučuje ništa, on je projekt kao i Repubila Srpska.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

Ocigledno se vidi da bi ti da cjela BiH postane dzihadisticka sa zakonodavstvom sarije. Upravo zbog toga Hrvati i Srbi bi trebali da se odcjepe, a Bosnjaci neka sa tobom uvode Sariju pa da smrdite sami sa sobom.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

Nogometni Ciro je jednom prilikom reko da je Dodik jedini Lider u BiH.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Je li točno da je onaj Obradović nakon izbora trčao u američku ambasadu?

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Moreno @ Daj nam izvore i detaljčiće.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Alanis Ne sićan se sad, ali to je objavilo nekoliko medija odma nakon izbora u Makedoniji, spominjala se cifra od sto i nešto miljuni dolari koja je vjerojatno u stvarnosymti veća

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

A što misliš zašto su baš Crna Gora i Makedonija žarko željele ući u NATO?

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

palermo Iz istoga razloga zbog kojega je i Hrvatska ušla, zaštita opljačkanoga i mogućnost materijalne egzistencije političkih elita.
Kad se govori o Makedoniji onda je tu još i Shqiptarski element, a u Crnoj Gori je to Milo Đukanović, najdugovječnija lopina na Balkanu koji je ima spremnu optužnicu suda iz Italije za šverc i izbora mu nije bilo jer je alternativa Milovome zadržavanju bogatstva bija pržun.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

Plitki mozgovi jadni neznaju da iz svog malog budzeta moraju za NATO izdvajati velike sume novca. Zato je Tramp nedavno rekao, stace Makedonija i Crna Gora u NATO kad nemogu puno placati.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

ovo je samo uvod šta će biti kod njih tamo u americi:)

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije

A kada ce se u demookratskoj USA pojaviti stvarna demokracija sa Zutim prslucima, sa obojenim revolucijama, recimo u Californiji Crvena revolucija, a u Washingtonu Ljubicasta i tako 50 nijansi raznih booja, pa kada je vec grupni sex neka stvarno je*e svak’ svakoga.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Kako ih je zeznuo internet, uff.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

Nikakve obojene revolucije ne bi uspevale kada ne bi bilo domacih korisnih idiota i ovcoizirani glupana. Nazalost, iako je to, vec mnogo puta, vidjeno i raskrinkano, sve se ponavlja , pa i korisni idioti ponovo nicu .

shah
Gost
shah
1 godina prije

mislim da bi trebalo i SFRJ tu ubaciti, to je isto bila cijina operacija.

da nije bilo Jansine Mladine i bankstera Slobe jos bi danas zivjeli u bratstvu i jedinstvu.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

Shah. Miljama si daleko od stvarnosti. Treba citati, citatii i citati. Kaze se da citanje suzbija zaostalost.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Bit ce interesantno kad netko primjeni istu metodu u SAD.

Oko
Gost
Oko
1 godina prije

Usa jeste finansirala otpor ali bez veze im pripisujete zasluge jer 95% ljudi, bas oni koji su probijali kordone i osvajali rts i policijske stanice su ljudi koji mrze Ameriku i koji su ratovali protiv njih. Bez veze im dajete zasluge jer je Sloba odsvirao svoje kod naroda i nije imao promil sanse da nastavi da vlada. Usa placenici su zasluzni za peti oktobar koliko i prdez za globalno zagrevanje

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Koliko ja znam, unutar Srbije cijena Miloševića preko 20 milijuna, a šire – koordinacija iz Mađarske, oko 47 milijuna.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

I ćorava kokoš pogodi zrno, pa tako i CIA sa Miloševićem, a vi još žalite za tim i ratnim i mirnodopskim zločinceZnači još žalite? Pa vi niste normalni…

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Eto koliko si objektivan. Pusti Miloševića na stranu, ko ga j*ebe… čuo si za međunarodno pravo? Nisi ili ako jesi onda ne znaš o čemu je riječ. Pa, pobogu vi amrofili u to kunete ili samo uzimate ono kako vama odgovara.?!Zato i živimo u trulom svijetu kakav je danas. A ono što je trulo kad tad se raspada i nestaje tj. postaje na kraju đubre.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Rogozine ,prvo riješi problem disleksije pa onda .Važi…?

Ludilo
Gost
Ludilo
1 godina prije

Leglo zmija

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

Text je ok ali zasto je pisac texta izostavio na svom spisku rusenje drzava i vladara od strane ,,izabranih,, nasu ex SFRJ ??

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije

SFRJ nije srušila nikakva CIA nego domaći izdajnici.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

@Sardelino, I jedno i drugo .

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

Sardelino. tragedija je kad bjedniku dajes bananu a on kaze necu kriv je.

deki
Gost
deki
1 godina prije

Daleko najpogodnije tlo za uspesno obavljenu obojenu revoluciju je zasigurno Amerika.
Samo kada bi htele neke jake sile da to ostvare,bio bi tamo gori rat nego sto je bio na nasim prostorima.Na nasim prostorima nikada pre nije bilo nikakve mrznje izmedju naroda, a namestili su nam glupi,krvavi rat koji nikom nije nista dobro doneo, osim tim zemljama velikih sila.U Americi za razliku od nas uvek je bila mrznja i netrepeljivost izmedju belaca i crnaca i to bi se moglo vrlo lako zapaliti,oruzja ne manjka ,mrznje ne manjka a bogami ne manjka onoliko miliona beskucnika,narkomana,alkoholicara koji bi se mogli za vrlo male pare zloupotrebiti i iskoristiti.Jedini problem je taj da Rusija i Kina na taj nacin nisu nikada kreirale svoju vanjsku politiku,ali mozda jednog dana i promene pravila igre.
Mozda ako bi svaki od nas ili mnogi neki poslali jedan mail nekoj ruskoj visokoj ustanovi sa peticijom da bismo hteli videti sou i u samoj Americi,ali isti onakav kakav to oni izvode po svetu,mozda bi nas i poslusali 🙂

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

National Endowment for Democracy (NED) osnovao je hazar Allen Weinstein, današnji predsjednik je hazar Carl Gershman
Victoria Nuland, supruga Roberta Kagana, također je hazarka, njeno pravo prezime je Nudelmann i ona ima podrijetrlo negdje iz država bivšeg SSSR-a, kao i veliki broj ciohazara u SAD. Kao i njen muž hazar Robert Kagan. Obitelj je podrijetlom iz Litve, i prvotno se zvala Kaganovič.
bivši general David Petraeus, hazar i Bilderbergovac, danas je na mjestu direktora koncerna KKR. Čiji su vlasnici hazari Henry Kravis, Jerome Kohlberg i George Roberts. KKR je vrhovni vlasnik regionalne tv N1 i Nove TV u Hrvatskoj.
“Nevladina organizacija” Freedom House ustvario nije nevladina. već državna, kao i NED. Osnovana još 1941. sa ciljem da SAD ugura u 2. sv. rat. Danas se financira djelimično od američkog kongresa, djelimično od strane Soroseve zaklade Otvoreno društvo, sa kojom usko surađuje, Čelni ljudi FH su predsjednik Michael Abramowitz i Jeffrey Hirschberg, obojica hazari.
USAID, -državna organizacija SAD-a za inozemnu pomoć i razvoj je destljećima krimininalna organizacija, ogrezla u krvi. USAID se nalazi na listi sponzora više hrvatskih NGO-ova, zajedno sa Sorosevom zakladom. Svi ti NGO-ovi su ljevičarski, “antifašistički” i “napredni”: H-alter, Centar za mir nenasilje i ljudska prava, CESI, Documenta,…itd.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

manje je poznato, ovo: krajem 60-ih godina, nakon propalog pokušaja “praškog proljeća” u Poljskoj, tadašnja komunistička vlast Poljske, protjerala je oko 30.000 židova iz Poljske, pod optužbom da su kao agenti SAD-a i Zapada, radili na pokušaju puča u Poljskoj.
– u SSSR-u, kasnih 40-ih godina, nakon 2. sv. rata, Staljijn je izvršio čistku KP SSSR-a, od židovskih kadrova. Istjerao je svev židoske članove iz partije, i oni su tada bili pod prismotrom, pod optužbom, da su kao strani agenti planirali “rušenje socijalističkog sustava”. Skuoina tih židivsjih članova bila je zahtjevala osnivanje posebne “židovske socijalsističke republike Krim”, — što je razljutilo Staljina. Ovo sam gledao u jedmoj dokumetarnoj emisiji BBC-ja.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Okupljalište cijele sorosčadi iz cijele regije je srpski NGO i portal “Peščanik”.
Kojega financiraju: , NED, EU, Zaklada njemačkih Zelenih Heinrich-Boell-Stiftung …

https://pescanik.net/o-nama/

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

projekt “New American Century”. se ne zove tako, već se organizacija punim imenom zove “Project for a “New American Century”. Dakle, ovo “Projekt” je uključeno u naziv organizcajje. PNAC je glavno uporište krvoločnih, ratnohuškačih i antiruskih ciohazara, ultracionista, koji se kriju iza naziva “neokonzervativci”.
Takozvani “neokonzervativci” ( u SAD ih skraćeno nazivaju: neocons), su u stvari ultracionistički hazari, koji kontroliraju američku vanjsku politiku tamo negdje od 1989. od vremena Busha starijega, pa do danas. Bivši doministar u Reaganovoj vladi dr. Paul Craig Roberts kaže: skoro svi neoconsi su židovi. Američki glavni mediji koriste ovaj izraz “neokonzervativci”, koji zbunjuje one neupućene. To nisu nikakvi vrijednosni konzervativci, naprimjer, kći Dicka Cheneya, “neokonzervativca” (bivšeg dopredsjednika Bushu mlađem), je lezba i “oženila” je svoju djevojku, a na svadbi je bila i cijela obitelj Bush. Neoconsi-cionisti su u zadnjh 26 godina su komandirali ovom agresivnom američkom vanjskom politikom i ratovima, oni su izazvali sva sranja na Bliskom istoku, oni su izazavali sranje u Ukrajini, oni po svaku cijenu žele rat sa Rusijom-
PNAC su osnovali utjecajni hazari-cionisti: William “Bill” Kristol i Robert Kagan. William Kristol je sin hazara Irvinga Kristola, koji važi kao otac ideologije “neokonzervatizma”. W. Kristol je bio savjetnik izbornog stožera Johna McCaina na izborima 2008. Robert Kagan, je jedan od najutjecajnih aktivista, koji je bio savjetnik mnogih američkih državnika, uključujuči Johna McCaina i Mitta Romneya na zadnjim izborimna 2012. Bio je također i savjetnik Hillary Clinton dok je ona bila ministrica za vanjske poslove. Kagan piše analize za korporativne novine Washington Post i New York Times i član je dvaju najvećih i najutjecajnijih Rockefelerovih think tankova, koji su političko krilo FED-ova lihvarske mafije: Vijeće za vanjske poslove (CFR) i Broookings Institution.
Kaganov otac Donald Kagan, hazar rođen u Litvi, je još počasni sveučilišni profesor na Yaleu, i Donald Kagan je također bio suosnivač PNAC-a.
Supruga Roberta Kagana,Victoria Nuland (Nudelmann), je bila pomoćnica u aneričkom ministarsvu vanjskih poslova i poznata je po tome, što je zajedno sa Sorosom i NED-om vukla konce u ukrajinskom puču, i što je ona postavila Arsenija Jacenjuka za premjera Ukrajine, koji je također hazar, kao i sadašnji ukrajinski premjer Vladimir Groisman. Kao i predsjednik Porošenko. Kao i ostalo dvoje kandidata za skore predsjedničke izbore u Ukrajini: Julija Timošenko i komičar Vladimir Zelenski, — svi hazari.
PNAC se 2009. preimenovao u : Foreign Policy Initiative (FPI) , a osnivači su bili opet W. Kristol i R. Kagan, plus još dvojica hazara: Eric S. Edelman i Dan Senor. Eric Edelman je bivši tajnik ministarstva obrane, a Dan Senor je također bio savjetnik Mita Romneya i Paula Ryana na izborima 2012. Utjecajnim hazarima-neoconsima pripadaju između ostalih i Richard Perle i Rick Rubin (bivši ministar financija u Clintonovoj vladi). Obojica su sudjelovali na sastancima Bilderberga.

Evo što o neokonzervaticima kaže neovisni njemački novinar Wisniewski:
“neokonzervativci su sve drugo nego konzervativci, Oni crpe svoju ideologiju iz militantnog univerzalizna 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća i zastupaju radikalni oblik američkog progresivnog idealizma, koji teži ka stvaranju novog svjetskog poretka unilateralne američke hegemonije i preoblikovanja svijeta po američkom uzoru. Neokonzervativci povezuju dijelove reformskih ideja ljevice sa neograničenim vjerom u tržišnu privredu i neograničenu privatizaciju. Oni su ideološki nasljednici Woodrowa Wilsona, koji je sebe i SAD vidio pozvane da oblikuju svijet po američkoj viziji demokracije. Nekonzervativna ideologija održava dakle bizarnu povezanost ljevičarskih i potpuno neoliberalnih ideja, a ako se ide još dalje u dubinu , nekonzervativna ideologija ima i povezanost sa trockizmom. Pomenuti ideolog neokonzervativizma, Irving Kristol je u mladosti bio član lijevo radikalne organizacije “Young People’s Socialist League”. (Socijalistička liga mladih)

Taj pokret “neocoservatvism” su stvorili američki židovi-cionisti i svi glavni stratezi tog pokreta bili su i ostali židovi.
U stvari, u pozadini cijele ideje “neokonzervatizma” stoji neoprikosnovena uloga Izraela, kojem se moraju potčiniti sve ostale arapske i muslimanske države na Bliskom istoku. Neoconsi (cionisti) ustvarnosti koriste državu SAD i napuhani američki patrotizam kao smokvin list za prikrivanje svojih stvarnih ciljeva.
Glavni duhovni ideolog na koga se pozivaju “neokozervativci” (cionisti) je židovski filozof Leo Strauss (1899-1973)., koji je bio izumitelj takozvane teorije kaosa, Po toj teoriji, – da bi se ovladalo nekom državom i njenim resursima nije potrebno voditi rat protiv te države jer to je skupo i riskantno, već treba putem smicalica, prevrata i pučeva izazvati kaos u toj državi, i tako postići da ta država propadne i bude takozvana “failed state”. Dakle ako vlada kaos, ako ne funkcionira drzavni poredak, ako ne funkcionira vlada, ako ne funkcionira parlament, ako ne funkcioniraju vojska i policija, onda se ta država može lakše pljačkati i a njom vladati. Straussov učenik, hazar, Paul Wolfowitz, član lihvarske elite, bivši predsjednik Svjetske banke, važi kao glavni moderni strateg neoconsa (cionista). Wolfowitz je bio glavni strateg Bushove politike na Bliskom istoku, Takozvana “Wolfowitzeva doktrina” kaže: SAD moraju unaprijed spriječiti mogući uspon svake države, koja ni mogla biti rival SAD-u. To se naravno najviše odnosi na Rusiju.
Američki cio-neokonsi napravili su prešutno savezništvo sa korumpiranim sunitskim vladama Saudijske Arabije, , Katara, Ujedinjenih Emirata, i drugih…da bi slomili Siriju odnosni alevitsko-šijitsku vlast Asada, a nakon toga bi došao na red šijitski Iran, kao glavni protivnik i zajednički neprijatelj i cionista, i sunitskih vazalskih režima S. Arabije, Katara i ostalih.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
43
0
()
x