„Ne štedite napore u očuvanju reda i stabilnosti u Hong Kongu“

Carrie Lam
6 komentara

Kineski predsjednik Xi Jinping se jučer sastao s izvršnom upraviteljicom Posebne upravne regije Hong Kong, Carrie Lam, koja je u poslovnom posjetu Pekingu.

Xi Jinping je rekao da je Lam vodila vladu Hong Konga u aktivnom odgovoru na društvene probleme, usvojila niz politika i mjera za podršku tvrtkama i ublažavanje poteškoća za ljude, te pažljivo proučavala rješenja za duboke društvene napetosti i probleme.

“Bezrezervno smo odlučni u zaštiti suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa Kine, provedbu principa “Jedna zemlja, dva sustava” i protivljenju bilo kojim vanjskim silama koje se upliću u poslove Hong Konga”, rekao je Xi Jinping.

“Nastavit ćemo vas čvrsto podržavati u vođenju vlade Hong Konga u vladanju u skladu za zakonom, čvrsto podržavati policiju Hong Konga u strogoj provedbi zakona, čvrsto podržavati sve ljude koji vole Kinu i Hong Kong, te se nadam kako će se ljudi Hong Konga iz svih područja života ujediniti i raditi zajedno na vraćanju razvoja Hong Konga na pravi put”, rekao je Xi izvršnoj upraviteljici Posebne upravne regije Hong Kong.

Kineski predsjednik Xi Jinping je ranije rekao kako je u ovom trenutku za Hong Kong najhitnija zadaća okončati nasilje i kaos i vratiti red.

„Ne štedite napore u održavanju reda i stabilnosti društva“

Nakon toga se s Carrie Lam susrela s kineskim premijerom Li Keqiangom.

Tijekom sastanka je Li Keqiang čuo izvješće o situaciji u Hong Kongu i radu vlade ove autonomne regije.

Radno putovanje Carrie Lam u Peking je privuklo široku pažnju, jer su nemiri u Hong Kongu na mnogo načina naštetili društvu.

“Središnja vlada će nastaviti odlučno provođenje principa „Jedna zemlja, dva sustava“, odlučno će vas podržavati kao glavnu izvršnu direktoricu vlade Posebne autonomne regije Hong Kong, da upravljate u skladu sa zakonom i odlučno osigurate dugoročni napredak i stabilnost Hong Konga”, obraćajući se čelnici Hong Konga je rekao Li Keqiang.

„Trenutno gospodarstvo Hong Konga doživljava očigledan pad, a mnoge industrije su pretrpjele snažne udarce“, rekao je kineski premijer.

„Suočavajući se s dosad neviđenom mračnom i složenom situacijom, ne trebate štedjeti napore u održavanju socijalne stabilnosti i mira, a Peking će zauzvrat razviti niz mjera za pomoć poduzećima i osiguravanju radnih mjesta“, obraćajući se čelnici Hong Konga je rekao kineski premijer, prenosi Global Times.

Li Keqiang je pohvalio Carrie Lam i vladu Hong Konga “što se uspješno nose s izazovima i obavljaju puno teških poslova“.

Hongkonška čelnica Carrie Lam izjavila je kako je izvijestila kineskog predsjednika Xi Jinpinga o prosvjedima u tom gradu. Govoreći u Pekingu nakon sastanka iza zatvorenih vrata sa Xi Jinpingom, Lam je rekla kako su razina nasilja koje potresa grad i broj demonstranata u padu.

VIDEO: Prosvjedi prozapadnih „prosvjednika“ i veliki skup „Pobunjenici, a ne prosvjednici“ u Hong Kongu u nedjelju

Hong Kong demonstracijerevolucija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zorule
4 godine prije

Da li je zaista potrebno da primjenjujete toliko agresivno reklamiranje pop-upovima? Ovaj Generali osiguranje mi je vec valjda 10 puta iskocio preko cijelog ekrana, ozbiljno razmisljam da maknem ovu stranicu sa bijele liste adguarda, ili da jednostavno reduciram posjetu ovome sajtu.

Nezavisna Republika
4 godine prije

Red, stabilnost i mir moguc je samo u nezavisnem Hong Kongu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI