“Sila je jedna od naših metoda”: hongkonški prosvjednici ne kriju vandalizam i nasilje u novom VIDEO-u

Prosvjedi Hong Kong
22 komentara

Iako su jednom opisani kao miroljubivi aktivisti, sada se maskirani, naoružani prosvjednici iz Hong Konga više ne stišavaju, uništavajući imovinu i sukobljavajući se s policijom, pokazuju video snimke s Hongkonških ulica.

U videu koji je snimio Ruptly vide se demonstranti u crnim bojama kako se pripremaju za još jedan sukob s policijom. S metalnim šipkama, demonstranti razbijaju gradske pločnike, a zatim razbijaju ruševine na male dijelove koji će upotrebljavati kao projektile. S pokrivenim licima aktivisti demokracije bacaju kamenje na policiju, koja reagira suzavcem.

Snimke također prikazuju razbijene prozore i grubo napravljenu barikadu na ulazu u jednu od postaja gradske podzemne željeznice. Video prikazuje, prosvjednike kako bacaju predmete niz stepenice koje vode do ulaza u podzemnu željeznicu, očito u nadi da će spriječiti građane Hong Konga da koriste tranzitni sustav.

Sve su te akcije potpuno opravdane, tvrdi jedan maskirani prosvjednik. “Upotreba sile jedna je od naših metoda kako bismo se zaštitili i prosvjedovali”, rekao je.

“Prosvjednici ne koriste nasilje. Oni samo koriste silu da zaštite sebe ali i one mirne prosvjednike. ”

U protekla dva tjedna policijske patrole su napali stijenama i benzinskim bombama – nasilje koje su demonstranti branili kao samoobranu.

Bezbroj video zapisa dokumentiralo je taktiku zastrašivanja i izravnog nasilja koje su koristili tzv. Pro-demokratski prosvjednici. Posebno se interesirajući za gradski podzemni sustav, demonstranti su viđeni kako uništavaju stanice i napadaju putnike.

Prosvjedi u ovom gradu započeli su krajem ožujka zbog prijedloga zakona kojim se omogućuje izručenje osumnjičenika na kinesko kopno. Iako su vlasti odustale od prijedloga zakona, demonstranti su postavili dodatne zahtjeve, izrađujući zastave SAD-a i Velike Britanije i sukobljavajući se s policijom.

Hong Kong demonstracije
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makaran
4 godine prije

Traže samo da se i vlast dosjeti iste metode. A njihovi gospodari zadržavaju se na sigurnom…

Dopizdilomi
4 godine prije

Ma nije moguće. Na mirne prosvjednike željne demokracije nalijeću automobili i samozapaljuju se. Stakleni izlozi se obrušavaju na njih dok mirno prolaze ulicama. Sa drveća padaju zapaljeni predmeti po mirnim demonstrantima. Uskoro će omražena, komunistička, kineska, agresorska vojska uhititi nedužne prosvjednike i potrpati ih u zatvore te će se Hong Kongom moći dalje hodati i voziti te nastaviti s radom. Kako ih samo nije sramota vojskom ići na goloruk narod.

eks
4 godine prije

Vandalizam i terorizam su postali redovan metod uvodjenja demokratije po receptu Amerikanaca i Engleza.

mučko džubre
4 godine prije

kina treba malo pustit vojsku da stjeće iskustvo po hong kongu ….previše su meki

Neko ime
4 godine prije

Kad cemo formirat Free Hong Kong Army, sta se ceka…
Aktiv misli da je HK = Majdan…Pretpostavka je majka svakog za.e.a…Mogla bi koja i suza past po plocnicima HK, od tolike demokratije…

nije bitno tko
4 godine prije

Repriza Kijeva

mike
4 godine prije

picka im materina pa ko im daje za pravo da ruse ono sto nisu ni sagradili…. mislim da ovo sto rade ide u prilog kine…

Mirko
4 godine prije

Pa dobro dragi komentatori svi znamo kako to vlasti na zapadu rade kad se zeli diskreditirati nek obican miran prosvjed, a to sa ubacenim nasilnim elementima, huliganima (zuti prsluci, Antifa, G20 itd.) ..Ko ovde garantira da ovi huligani nisu na platnoj listi Kineske drzave?….ajde razmisljate Logicno. Btw. Masu s Americkim zastavama, ajde kad bi bile Britanske jos bi razumio nekako

Sparkling
4 godine prije

Nemam komentara. Samo se iznova divim Pekingu i njihovom vodstvu na strpljenju koje iskazuju.
Kako ono kažu: “mogu trpit kao tovar, ali kad te ritnem, nećeš me zaboravit”

Miha
4 godine prije

Za smijeh nešto:

Ćaskamo uz kafu ja i moj drugar Li, Kinez, i pitam ja njega:
• Brate Li, da li tebe nervira kad kažu da svi Kinezi liče jedan na drugog?
Kaže on meni:
• Li je otišao po pivo, ja sam mu žena!

dsfjvaefvbhaewfvrbaerbvhaerhvae
4 godine prije

Sad se vidi da su Hongciokong kinezi izgubili još kad su im ga ciogusari ukrali…………………najbolje je da ga spale nukleusom i mirna bosna…………

Mikojan
4 godine prije

Sila je vrlo učinkovita metoda kada te druga strana gleda i trpi udarce, kada uzvrati, sila mož biti vrlo bolna i razarajuča, to izgleda još nisu naučili nasilni prosvjednici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI