Greta Thunberg optužuje kineske državne medije da su je vrijeđali na osnovi tjelesne mase

greta thunberg
42 komentara

Švedska aktivistica i borac za klimatske promjene Greta Thunberg optužila je China Daily za sramoćenje u članku koji je također kritizirao njezinu osudu kineskih emisija ugljika.

Prošli je tjedan China Daily objavio članak od strane korisnika društvenih mreža WeChat, koji je uzvratio na  kritike Grete Thunberg u pogledu kineske emisije ugljika.

U petak je Vice News prihvatila članak i prevela dio koji glasi: “Iako tvrdi da je vegetarijanka, sudeći po rezultatima njezina rasta, njezine razine emisije ugljika zapravo nisu niske.”

Tumačeći ovaj ulomak kao udarac na tjelesnu masu Thunberg, Vice News je objavio vijest da se kineska strana navodno ”izruguje s njezinom tjelesnom masom.” Vice News također je za ovu situaciju upotrijebio naslov: “Kineski državni mediji upravo su pokušali vrijeđali Gretu Thunberg na osnovi njezine tjelesne mase.”

Uočivši članak Vice Newsa, Thunberg se i sama oglasila na Twitteru kako bi optužila kineske medije za napad na nju te je izjavila: „Biti osramoćen od kineskih državnih medija prilično je čudno iskustvo čak i po mojim standardima. Ali i ovo definitivno ide u moj životopis.”

Članak je, međutim, također iznio više stavki o samom pitanju kineskih emisija, tvrdeći da brojeve koje je Thunberg citirala, treba staviti u kontekst. Iako su navedeni brojevi Kinu postavili iznad Sjedinjenih Država i Indije, objašnjeno je da Kina i dalje ima manje emisija ugljika po stanovniku od SAD-a.

Izvještaj je također sadržavao proteste da će Kina, budući da je ona još uvijek zemlja u razvoju, proizvoditi sve više ugljik-dioksida, baš kao što su to činile i skandinavske zemlje tijekom svog razdoblja razvoja.

Šef ureda EU Daily China Chen Weihu je uzvratio, optuživši Thunberg za širenje “dezinformacija”.

“Bok, Greta, ako čitaš kineski i kada klikneš na poveznicu, vidjet ćeš da to nije članak China Dailya,” istaknuo je, napominjući da ”se radilo o priči autora na internetskoj stranici društvenih mreža, koja je kasnije objavljena na internetskoj stranici China Daily na kineskom jeziku s time da je jasno određeno pripisivanje izvornom izvoru.”

“To doslovno znači da Greta komentira priču koja je dezinformacija”, zaključio je Chen.

Greta ThunbergkinaŠvedska
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prle
2 godine prije

Mene vise ne nervira ZASTO nas handre,jer mi je postalo jasno da ovaj sistem pociva na principima da netko nekog mora da handri,to jest na lazima i prevari,ali me nervira TKO nas sve handri. Od kuda ovom retardiranom stvorenju kredibilitet da ono nesto porucuje,optuzuje,predlaze,sugerira itd, zemlji koja je u svakom pogledu mocna,a i mnogim drugima.

nekoime
2 godine prije

Nad moždanom su se masom sažalijevali…

muzika
2 godine prije

The Wall Street Journal objavio je nove obavještajne informacije Sjedinjenih Država koje ukazuju kako sumnja da je COVID-19 pandemija krenula iz laboratorija u Wuhanu ima veću težinu nego se do sada mislilo.
Naime, ti obavještajni podaci tek sada otkrivaju kako se troje zaposlenika wuhanskog laboratorija razboljelo u studenom 2019. godine te im je bila potrebna hospitalizacija. Radi se o do sada neobjavljenim detaljima.

2 godine prije zadnji put uredio muzika
Zvrk
2 godine prije

Nadajmo se da ne čita Logično. 🙂

Davor drugi
2 godine prije

Mediji su ogromna propaganda, bilo da govore u pozitivnom ili negativnom kontekstu.
Sam pomen njenog imena je više nego dovoljno, još ako se diskusija nastavi, u tom slučaju ne može biti gluplje i idiotski od onog medija koje je pomenuo njeno ime.
To je upravo ono što se očekiva. Sada proizilazi greta u ratu sa kinom, njenim medijima i politikom.
Glupje nije moglo biti, jedino opravdanje jest plaćen članak da se u ovoj plandemiji pomalo i neopravdano zaboravljena grertica oživi.

2 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Siniša
2 godine prije

Znači pronašla se u tome, samo da nam kaže kako planira smanjiti svoju emisiju gasova.
Elem…da li je ona “borac za klimatske promjene” ili “protiv klimatskih promjena?”!?

Dupla Kamilica
2 godine prije

Jel ovaj put pogodila kontinent?

Malimali
2 godine prije

Vice News je objavio vijest da se kineska strana navodno ”izruguje s njezinom tjelesnom masom.”

Nije sa masom, nego sa mozgom. A to nije teško – bez obzira na njezine probleme

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Ming jong ćin… (Smršavila sam 10 kila.)
U ći tao feng hui …(To ti je ka’ da si skinila registraciju s tenka.)
P.S.
Žohar može preživit atomsku eksploziju.
A možeš ga ubit novinama…
Šta ti je snaga medija.

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Nenad
2 godine prije

naloj bi bolje bilo sa ide u školu i završi fakultet. ili bar srednju školu prije nego se upusti u razgovor o ozbiljnim tenama. I koliko jreten moraš biti da posvećuješ paznju što osoba poput nje govori. U najmanju ruku ju tretiraju kao da je znanstvenik sa 2 diplome. brate mili, ovi na zapadu pucaju po šavovima.

prolaznik
2 godine prije

Bila na istom faxu sa Gatesom.

FATIH
2 godine prije

OVOJ CURICI NA ZALOST TREBA POMOC STRUKE U BIJLIM MANTILIMA.

Abe 04
2 godine prije

Mršavo srce, mršava glava,
Debelo tijelo, zla i šašava.

Stribor Panov
2 godine prije

Greta je jedna obična mala prdara…pardon – CO2ra.

Ana
2 godine prije

Dr Greta je pravi ‘baizuo’….izmanipulirana, samodopadna i vrlo uvredljiva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI