Guverner Teksasa Abbott zabranjuje zvaničnicima da zahtijevaju maske za lice, uvodeći kaznu od 1.000 dolara za one koji to čine

Greg Abbott
8 komentara

Vladinim entitetima u američkoj saveznoj državi Teksas će biti zabranjeno zahtjevanje nošenja maski od 4. juna u mjestima kao što su škole, nakon što je guverner Greg Abbott u utorak izdao izvršnu naredbu o pravilima za maske.

Taj potez znači da zvaničnici na nivou okruga, u gradovima, školskim okruzima, službama javnog zdravstva i vladi neće moći da zahtjevaju od ljudi da nose maske, saopštila je Abbottova kancelarija.

Od 21. maja, lokalne vlasti ili zvaničnici koji pokušavaju da nametnu nošenje maski u Teksasu mogli bi se suočiti sa novčanim kaznama do 1000 dolara.

Škole se mogu pridržavati postojećih smjernica do 4. juna, a državne bolnice i pritvorske ustanove će biti izuzete iz Abbottovog izvršnog naloga.

“Teksašani, a ne vlada, trebalo bi da odluče o svojim najboljim zdravstvenim praksama, zbog čega okruzi javnih škola ili vladini entiteti neće koristiti mandat za maske”, rekao je Abbott.

Guverner se takođe obavezao da će koristiti vakcine i terapijske lijekove za antitijela da bi nastavio borbu protiv Covida-19, dok “brani slobodu Teksašana” dajući im izbor o nošenju maski.

Abbott je poznat po svojim oštrim pogledima na maske za lice i u martu je izdao izvršnu naredbu o ukidanju mandata za maske, a umjesto toga oslanjao se na druge mjere kao što su vakcine.

Prema državnim podacima, više od 39 % stanovništva Teksasa je potpuno vakcinisano protiv Covida-19.

Predsjednik Joe Biden rekao je da vakcinisani Amerikanci mogu odbaciti maske, a američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i dalje preporučuju maske za one koji još nisu imunizovani.

Greg AbbottkaznamaskeTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Koga libo racku za klaunove.

Jednostavno receno
2 godine prije

Svejedno mi za ameriku. Da hoće kod nas izbori biti svaki tjedan, nitko ne piše o fiks ideamu i borbi protiv korone.

ZriBra
2 godine prije

Obje opcije su za kovid ovčice.Jedna bi ih oslobodila robovskog znaka pa da ih se lakše privede igli spasa.

no comment
2 godine prije

comment image

Max
2 godine prije

Bravo čovječe.

Max
2 godine prije

Nisam mogao na logično preko googlea . Blokiraju li vas ili mene?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI