Teksas treba preimenovati u Ukrajinu

Teksas
4 komentara

Chip Roy se šali da bi ovaj potez mogao prevariti Bidenovu administraciju i američke senatore da pomognu državi u rješavanju granične sigurnosti

Republikanski kongresmen Chip Roy iz Teksasa oštro je osudio Senat SAD-a zbog usvajanja zakona od 95 milijardi dolara za Ukrajinu i Izrael bez uključivanja odredbi za osiguranje južne granice, nazvavši taj zakon “gnusobom”.

Gornji dom pod vodstvom demokrata usvojio je u utorak paket međunarodne sigurnosne pomoći sa 70-29 glasova nakon što je skupina republikanskih zastupnika prekinula redove kako bi podržala tu mjeru – ali to tek treba odobriti Zastupnički dom.

Govoreći za Fox News u utorak, Roy je predložio podnošenje prijedloga zakona o preimenovanju države Teksas u Ukrajina, šaleći se da će “onda, možda ova administracija i senatori raditi na osiguranju granice Sjedinjenih Država.”

“Nikada nisam vidio da starački dom poznat kao Senat Sjedinjenih Država radi više nego kada je u pitanju trošenje novca američkog naroda za strane ratove”, rekao je republikanski zastupnik.

Roy je nastavio prozivati republikanske senatore koji su podržali prijedlog zakona Senata, i koji su tvrdili da bi veliki dio od 60 milijardi dolara za Ukrajinu zapravo podržao američku obrambenu industrijsku bazu i pomogao američkom poslovanju.

“Otkada imamo ekonomski razvoj koji je vođen financiranjem rata u inozemstvu?” upitao je kongresnik, inzistirajući da bi “svatko tko je zdrav i vidi što se događa na našoj južnoj granici znao da ne možete financirati strane ratove, dok je naša granica širom otvorena i izložena kriminalcima, bezakonju i teroristima.”

Roy je izjavio da sigurnost granica ostaje prioritet za američki narod, kao i za republikance u Kongresu, i obećao da će blokirati prijedlog zakona koji je odobrio Senat kada dođe u Zastupnički dom.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson oštro se usprotivio daljnjem financiranju Ukrajine osim ako ono nije povezano sa sigurnošću granica i strožim imigracijskim zakonima.

U međuvremenu, američki predsjednik Joe Biden poziva Kongres da ubrza odobravanje pomoći Ukrajini, tvrdeći da odugovlačenje sredstava ide na ruku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i povećava vjerojatnost izravnog sukoba s Moskvom u budućnosti.

Biden je tvrdio da bi Rusija mogla napasti državu NATO-a ako uspije poraziti Ukrajinu, što bi zahtijevalo intervenciju Washingtona, u skladu s jamstvom zajedničke obrane bloka.

Moskva je opetovano zanijekala da ima bilo kakvu namjeru napasti NATO – s Putinom koji je naglasio da Rusija nema “nikakav interes… geopolitički, ekonomski ili vojno” da to čini, te da bi se uključila u neprijateljstva samo ako bi bila prva napadnuta.

BidenSADTeksasukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker
2 mjeseci prije

Kaze bedak..”otkada imamo ekonomski razvoj koji je vodjen financiranjem rata u inozemstvu?”..i sada bi trebalo ovu mulariju,u poznim godinama,koja polaže račune svojim donatorima iz vojno-industrijskog komplexa shvaćati ozbiljno?!?!cijela povijest USA djelovanja u inozemstvu je poticanje konflikta radi kompanija koje vladaju zemljom otetoj autohtonom stanovništvu.bedaci.hvala.

Vox
2 mjeseci prije

Kako pristižu visti sa raznih Telegram kanala, upravo se dogadja KOPAPS UKRAINSKEGA FRONTA kod Avdiivke, misto će se forši već sutra zvati AVDEEVKA i nalazit će se u Rusiji…..naime danas u večernjin urama ukrainski front u Avdiivci doživija je KOLAPS te će se virovatno već noćas ili sutra potpuno urušit…..

Max
2 mjeseci prije

Dobar štos.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI