Hibridni rat Zapada protiv Rusije povećava vjerovatnoću Drugog svjetskog rata

Dmitrij Medvedev
45 komentara

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da Zapad približava Treći svjetski rat vodeći hibridni rat protiv Rusije.

“Incident sa ukrajinskim navodnim ‘raketnim udarom’ na poljsku farmu dokazuje samo jednu stvar: vodeći hibridni rat protiv Rusije, Zapad se približava svjetskom ratu”, napisao je u srijedu na Twitteru.

U utorak je projektil pao u selo Przewodow na istoku Poljske na granici s Ukrajinom ubivši dvije osobe. Prema riječima republičkog predsjednika Andžeja Dude, za sada nema dokaza ko je lansirao ovu raketu. Poljsko ministarstvo vanjskih poslova insistiralo je da je riječ o raketi ruske proizvodnje. Sa svoje strane, američki predsjednik Joe Biden je istakao da preliminarne informacije opovrgavaju da je ova raketa lansirana sa ruske teritorije.

Rusko ministarstvo odbrane označilo je tvrdnje poljskih medija i zvaničnika o navodnom bacanju ruskih projektila u Poljsku kao provokacije jer nije bilo ruskih udara u blizini ukrajinsko-poljske granice. Ruska vojna agencija je istakla da objavljene fotografije krhotina sa mjesta nesreće nemaju ništa zajedničko sa ruskim oružjem.

rusijaTreći svjetskizapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

“Hibridni rat Zapada protiv Rusije povećava vjerovatnoću Drugog svjetskog rata
Hajde de.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

mali zelenko je vrlo vrlo opasan lik,mislio sam da je samo lutak za predstavu ali ispade da ga se boje švabe,crveni mundiri a i ameri ,ipak je on pripadnik odabranih.
Očito je plan veće sr.nje od ovog ipak “lokaliziranog” sukuba,Rusi uspješno sukob lokaliziraju a mali zeleni pod svaku cijenu želi sukob proširiti na zapadnu europu,s toga i ovaj zadnjo događaj

hiber
1 godina prije

Jedina vjerovatnoća mu je smrt od ciroze jetre. S mogućnkošću svjetskog rata se danas “tješe” samo Rusi i Europljani koji vise nisu vojno relevantni. Rusija se spotakla na običnoj Ukraini, tako da je za nju i Europski rat previse. A Kinezi i Ameri će se uvijek dogovoriti i Rusiju opelješiti.

Max
1 godina prije

Redakcija molim vas Popravite naslov , Jer Medvedev govori o Trećen Svijetskom Ratu a naslov je Drugi. Mam noon.

Max
1 godina prije

Medvedev je u pravu ona raketno propagandna namještaljka od sinoć . Živi je dokaz toga, I mislim da će toga biti još.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Kad se sav obliven hladnim znojem probudio kasno noću, skoro je pao sa kreveta…
John Bolton je imao strašnu noćnu moru.
Sanjao je da vlada mir u svijetu…

tihobl
1 godina prije

Дмитриј Медведев: „Русија је спремна да пружи Пољској најмоћније системе противваздушне одбране за заштиту од украјинске агресије“.

tihobl
1 godina prije

Трамп млађи: „Пошто је украјинска ракета погодила нашу НАТО савезницу Пољску, можемо ли бар сада да престанемо да трошимо милијарде на њихово наоружавање?“

tihobl
1 godina prije

Razotkrivaju se glumci koji su glumili gradjane Hersona na snimcima doceka “oslobodioca”:

Извесни „срећни“ грађанин Херсона који је „срећан што је ослобођен од Руса“ увукао се у француску репортажу.

Након провере испоставило се да је измишљени Славоукрајин Пондин Јевгениј Николајевич из Кијева, који је командир чете Националне гарде (војна јединица 3030).

Осташко

tihobl
1 godina prije

Врховна рада Украјине продужила је трајање ратног стања и свеопште мобилизације у тој земљи до 19. фебруара 2023. године, саопштио је украјински посланик Јарослав Железњак.

tuf
1 godina prije

Made in USSR

Džudžan
1 godina prije
  • Jednostavno pitanje: znate li koja je država Ukrajini donirala najviše oružja od početka Ruske invazije?
  • Rusija!
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI