fbpx

Hoće li se suditi odgovornima za fabricirani kaos?

Stožeraši

Rusi su novim cjepivom protiv koronavirusa uznemirili svijet profita i manipulacija. Medijski, politički, lobistički i drugi ratovi su pokrenuti. Profit i investicija su ugroženi pa se pokušava na sve načine ugušiti sloboda riječi i propitivanje “znanstvenog konsenzusa”, sinonima za dogmu koja je u prošlosti spaljivala i ubijala najbolje među nama na koje se “znanstveni konsenzus” danas poziva. Apsurd svih apsurda.

Portal Logično podupire slobodan izbor pri cijepljenju. Tko hoće da se cijepi ruskim, američkim, kineskim, britanskim, izraelskim ili nekim desetim cjepivom, na to ima puno pravo, ali neka ostavi druge na miru da stječu prirodni imunitet ili umiru – s maskama ili bez njih. Cijepiti se cjepivima nastalim u nekoliko mjeseci nije razumno, ali kako napisasmo, sve je stvar osobnog izbora.

Iskreno smo uvjereni da maske također nisu potrebne, jer da jesu, priroda bi ih odavno stvorila, kao što nam je stvorila nos i usta. Dakle, kao i za cjepiva, neka svatko bira hoće li na lice stavljati masku, plastičnu vrećicu ili vreću od krumpira. Respektiramo osobni izbor, jer do dan danas ne postoji niti jedna znanstvena studija koja će potvrditi korisnost nošenja maske izvan zatvorenog prostora.

Zašto je bitno rusko cjepivo?

Koronavirus je virus kao i svi drugi virusi iz obitelji korona virusa koji napada 7-8 % populacije svake godine. Autor ovog članka je također obolijevao dva do tri puta u svom životu od korona virusa. Sva tri puta je gubio čulo okusa i mirisa, što je znalo potrajati do mjesec dana. Dva puta je obolio dok je bio dijete i jednom prije par godina. Svaki put se završilo bez posljedica, osim što mu je zadnji put propisan najbolji i najpoznatiji svjetski antibiotik Sumamed izumljen u Hrvatskoj.

Danas Sumamed, prema mnogim intelektualno poštenim liječnicima, predstavlja najbolje rješenje za današnje oboljele osobe od koronavirusa, kojima virus slabi imunitet, a Sumamed rješava bakterijski infekciju od koje se doista može umrijeti.

Želimo reći, a što potvrđuju statistički podatci, da aktualni koronavirus, ne ugrožava svjetsku populaciju i da mu se daje previše pažnje, čime cjepivo, bilo ono rusko, američko ili kinesko postaje gotovo beskorisno.

Zdrava osoba s očuvanim imunitetom, koronavirus u većini slučajeva prebolijeva bez simptoma, a mali broj novonastalu bakterijsku infekciju može riješiti antiviralnim lijekom klorokinom na početku viralnog napada i Sumamedom nakon što tijelo napadnu određene bakterije.

Mjesecima vlada društveni eksperiment koji strahom pokušava ostvariti cilj koji nam još nije 100 % jasan. Kraj pandemije je pred nama. Za nove pozitivne osobe ne znamo jesu li pozitivne sa simptomima ili su pozitivne jer su nedavno preboljeli koronu?

Statistički podatci govore da je pandemija Covida-19 gotovo u svim zemljama svijeta ugašena. Ne postoji više niti jedna zemlja gdje se povećava smrtnost, što je očiti znak kraja.

Očito su novi pozitivni, ustvari u većini osobe sa stečenim imunitetom, jer su već odavno imale dodir s koronavirusom, a koje više nemaju potrebe primiti bilo kakvo cjepivo.

Važnost ruskog cjepiva nije u njegovoj eventualnoj efikasnosti i nedostatku nuspojava, nego u tome što je ugrozilo društveni eksperiment kojem smo bili izloženi. Investicija uložena u korona krizu je propala, a cijena propasti je katastrofalna po cijelo svjetsko gospodarstvo.

Sve nam to govori da su cjepiva samo maska, a da iza svega postoje druge perfidnije agende. Sljedećih mjeseci će propasti mnoge banke, koje će se pokušati spašavati preko vaše štednje. Većina pravnih i fizičkih lice neće moći plaćati rate svojih kredita. Propasti će ili će ući u još gore dužničko ropstvo.

Teorija šoka postaje praksa

Agonija će se nastaviti jer se populaciju priprema na velike promjene koje ne bi prošle bez osjećaja straha. Nisu isključeni ni sukobi uskih i širokih razmjera na većini kontinenata. Organizator kaosa kontrolira sve: medije, političare, a putem indoktrinacije većinu naroda.

Uskoro će zabraniti ili ugušiti većinu alternativnih medija. Vjerojatno ćemo svjedočiti i navodnom virusnom napadu globalne internet mreže, putem kojeg će ukinuti zdravu komunikaciju. U ime demokracije već pripremaju uredbe i direktive na razini EU i pojedinih članica koje će pokriti buduće aktivnosti.

Osobe koje nas predstavljaju su kompromitirane raznim gospodarskim, koruptivnim i seksualnim aferama. Na njih se ne može računati, ali će ipak mnogi od njih biti žrtvovani i osuđeni na visoke zatvorske kazne na kraju aktualne globalne prekretnice.

Kolaboratori tajkuna i korporacija među koje ubrajamo političare, stručnjake i sluge-mrvičare stranog faktora (npr. Faktograf) će također platiti svoju cijenu. Imena su poznata, a kada završi svođenje računa, sve će ličiti na Nürnberški proces.

Alternativni mediji i njihova uloga u društvu

Prije interneta, informirali su nas privatni i javni mainstream mediji koji su suodgovorni za većinu prošlih ratova u svijetu. Kriminalne pohode i osvajanja su nam podvalili pod širenje demokracije. I najotporniji su popuštali i gutali ono što im je servirano.

Danas to više nije moguće. Mali, ali logičan, broj osoba odlično zna što se događa i kako funkcionira manipulacija. Odlično znaju da problem nisu ustaše, četnici i partizani, vjernici ili nevjernici, heteroseksualci ili homoseksualci, lijevi ili desni, komunisti ili kapitalisti… Problem su organizatori i kolaboratori. Sve je ovo dio tisućljetne manipulacije koja je u smrt odvela na stotine milijuna nedužnih. Razni sociolozi, ekonomisti, teolozi i filozofi u povijesti su svojim djelima stvarali ideološke sukobe, kako bi logične osobe skrenuli s puta istine.

Alternativni mediji često griješe i to nije zlo. Greška je dio znanstvenih metoda i bez grešaka nema napretka. Alternativne medije krase tri uzvišene osobine: emocija, vjera u bolju budućnosti i iskrena namjera. Osobe koje krase ove tri vrijednosti nije moguće ugušiti.

Hoće li biti suđeno osobama koje su odgovorne za kaos?

S velikom vjerojatnošću možemo reći da hoće. Nije ovo predizborna kampanja i izbori nakon čega se ništa ne događa gdje jedni zamjenjuju druge u kontinuitetu.

Demokracija koju smo uzimali kao najviše dostignuće je kompromitirana. Sve je učinjeno da osobe ne biramo po djelu nego po izmanipuliranoj inerciji i sitnim osobnim interesima. Racio nam je uništen, a to su organizatori kaosa osjetili i zato se ponašaju kako se ponašaju – bahato. To im je bila velika greška.

Aktualna, do u detalj, fabricirana kriza je civilizacijska prekretnica koja uvijek nosi svoje žrtve. Ne samo na strani napaćenog čovjeka, nego i na strani elite i njenih poslušnika koji misle da je sve pod kontrolom.

Prije interneta, bilo je vrlo lako prikriti dokumente o kriminalnim aktivnostima, izjavama i djelovanjima. Sada to više nije moguće. Sve je zapisano i svatko može stvoriti svoju privatnu arhivu kod kuće, izvan kuće i izvan dosega represivnog aparata koji ne služi narodu, nego strani tame.

Zato smo optimistični glede mogućnosti sudskog progona osoba koje su sudjelovale u stvaranju aktualnog društvenog i gospodarskog kaosa. Pao je Rim, pala je Atena, pali su kraljevi, pao je Hitler, pasti će i aktualni protagonisti.

Pesimizam ili optimizam?

Odavno se zna da nelogične osobe ne možemo promijeniti. Upravo su iz ovog razloga svi pokušaji nametanja svjetske hegemonije propali. Prirodna ravnoteža ne poznaje i ne dozvoljava globalnu dominaciju.

Za svaku apokalipsu, bila ona klimatska ili društvena, priroda ima rješenje. Kada kažemo klimatsku apokalipsu ne mislimo na ovu manipulativnu društveno stvorenu koju nazivaju “globalno zatopljenje”, već na onu koju izaziva priroda, vulkani i asteroidi.

Svako biće na planetu iz svake krize izlazi jače i sposobnije. Uči i nama još nepoznatim putem prenosi svoja iskustva na buduće generacije koje se tik nakon poroda adaptiraju okolini i točno znaju što i kako činiti.

Ovo je i odgovor na podnaslov trebamo li biti pesimistični ili optimistični. Optimizam je zapisan u našim genima koji omogućava napredak našeg društva. Optimizam raste eksponencijalno kada se udruži više osoba, pogotovo u velikim krizama, a tada je samo nebo granica.

Sada vam je jasno zašto fizičkom distancom žele izazvati društvenu distancu, koja nas na kraju uništava. Također vam je jasno zašto nam nameću maske koje će od svjetske populacije stvoriti globalnu Saudijsku Arabiju u kojoj žive žene bez lica. Bagra želi stvoriti ljude bez lica, glasa, kontakta i riječi. Možda će sve ići kako je zamišljeno, ali se zasigurno neće završiti kako je planirano. Suđenja će biti.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
504 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

NE

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Kada ulice postanu kaos i glad nastupi, naravno da ce I’m suditi. Krivac ce isplivati pred ljutu i razjarenu masu. Jos je jedino pitanje koliko ce prirodni i svemirski dogadjaji ubrzati proces

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario, rulja će nosti brnjice mozgova prikopčanih preko “cjepiva” na servere sa 5G a umjetna će im svima izdavati zapovjedi.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Nece I’m uspjet plan sa 5g i cipom jer elektronika nece jos dugo

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario
Ima to smisla,mada si ga mozda suvise pojednostavio.
Ima naznaka tome,ono(elektromagnetno polje) se vec smanjuje kao i sami njegov intezitet,a vec je previse satelita u atmosferi,koji ga dodatno slabe i “trose” a neki dan citam kako ce do 2025 g u atmosferi biti oko 48000 satelita.
Nece se pad desiti sledece godine,po meni,ali u nekom ne tako dugom buducem periodu,vjerujem da hoce.
A i razliciti vjerski izvori govore o zadnjem vremenu i povratku covjeka u proslost,u smislu opcih zivotnih uslova i tehnologije.

Zelio bih jos da pohvalim Mislavov tekst.
Ponovo sam ga procitao i vidio da je zaista jasan,konkretan,sazet,objektivan,citljiv i peofesionalan.
I pored svih pritisaka i hipoteticki opasnih vremena za novinare Logicnog,oni su izdrzali i ne odustaju.
Moze to biti pouka i onima koji citaju i komentarisu i podstrek da se ne posustane.

Zemlja je okrugla
Gost
Zemlja je okrugla
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Nece dugo ? Pa, ne vjerujes valjda da ce se covjecanstvo vratiti u kameno doba ?

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije

Pokusaj zamisliti kakvo stanje ce biti,ako padne elektromagnetno polje.
Ako mognes to realno zamisliti i percipirati…. e tu ce se vratiti covjecanstvo.

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Elektromagnetsko polje ometa i šteti komunikaciji Svijest – Podsvijest

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
6 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ne. Nije moguće više smetati komunikaciju Svijest – Podsvijest.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Hoce 85 posto, ostali promjena frekvencije

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije

Zemlja je ravna

Venator
Gost
Venator
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Tupsone

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Kugla zemaljska je ravna ploča, govorili su za vrijeme svete katoličke inkvizicije Vatikanci

Paladin
Gost
Paladin
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Onda idi iz jednog ugla do drugog. Ti to možeš…

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

@guest_464297

Vi doista jeste optimistični. Međutim, na Zapadu ne postoji nikakav pravedni sud, a obični ljudi su jednostavno utonuli u stanje ovakvo kakvo jest. Neki su prihvatili bezizlaznost kao utjehu, neki se još nadaju i čekaju “čudo”, odnosno da netko (drugi) nešto poduzme.

Usto, kod nas su samo sudstvo i “pravna država” ključni izvor problema, a njih nema tko osuditi. Jedino bi potpuni raspad sistema mogao izazvati neku promjenu ali čak ni to nije nikakva garancija da bi pogrešni ljudi bili uklonjeni sa svojih sadašnjih pozicija. Neki jednostavno opstaju. Nažalost. Ali da Zapad u svakom pogledu propada, to je očigledno.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, u svijetu rat, glad, porobljavanje, ekonomski kolapsi, bolesti, opasnost iza svakog ugla, a ispada da sam ja kriv jer sirim pesimizam.
Reci cu vam da cak i smijeh moze biti razlog pesimizmu!
Kako sad smijeh moze biti opasan ili nesto negativno pitate se?
Smijeh je zdrav zar ne?
Tako je, zdrav je!
Mozak otpusta bla bla bla i onda se ti osijecas bolje i bla bla bla to svi ionako znamo.
Istina, no od toga je samo trenutna dobit za zdravlje, a veca je steta od onog sto prihvatimo uz salu i smijeh jer dokle god ljudi budu smisljali sale na racun primjerice Korone,Gatesa itd. biti ce sve gore i opasnije.
Sale naime opustaju i stvaraju prihvacanje ove grozne situacije kroz osmijeh!
Evo, izazivam bilo koga da dokaze suprotno!

Zok
Gost
Zok
6 mjeseci prije

Pobedili ili izgubili, oni dobivaju metak u čelo, jer kad jednom obave poso, više jih ne trebaju, jedino ako imaju posebnu krv, pa da koga ostave, ako nekom od ga.axi zazreba koji organ!

Zok
Gost
Zok
6 mjeseci prije
Reply to  Zok

gamadi zatreba

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
6 mjeseci prije

@Emiliano :
ne izazivaj !

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Pod sud mislim sud razjarene mase

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario. dobro je što dosta komentatora širi optimizam ali pretjerivanje postaje kontraproduktivno i otupljuje oštricu otpora.
Pogleda li se natrag u prošlost, npr. francusku revoluciju, sudilo se plemstvu, kontrarevolucionarima, ranim buržujima i na kraju samim revolucionarima.
Svima osim onima kojima je trebalo a to su oni koji su sve organizirali, i koji su iz svega toga izašli još jači i moćniji.
Na žalost, ne vidim baš nekog razloga da se povijest ne ponovi ali… novo vrijeme , nova sreća.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola, u Galiji, jedni te isti drže SVO bogatstvo gala u svojim rukama, jel trebam što dodati, ono kako su preživjeli 600 godina kao familije a ostali ginuli i ubijani?

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ovo je kraj svemirskog perioda jedan u 300000 gidina I nemoze se usporedjivati sa Francuskom revolucijom. Ovdje su sile puno jace svemirskih razmjera

Tobia Quantrill
Gost
Tobia Quantrill
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

tko pjeva, zlo ne misli
tko misli, nije mu ao pjesme

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije

Hahaha, dobra Quantril

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije

tko pjeva zlo, ne misli
tko ne misli, njemu je super

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Debeli Euro ovim komentarom si zasluzio debeli plus + ne zbog Maria nego kako je drzavica čunamizirana…

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Tocno Mario ….oni su vec osudzeni (od prirode , svemira , Boga ) samo to ne znaju ….ili znaju .
Vijerujem da ne spavaju slatko .
A bit ce osudzeni i od naroda za nesto vrimena , …..samo treba traziti glavnog kreatora ovog zla ,(zna se tocno ko su oni ) i obracunat se sa njima jednom za svagda , ovo su samo poslunici , jadnog karaktera
koji su prodali svoj narod i struku . Bijeda ljudskog postojanja.

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Debeli Duro sve si tocno naveo i nemam primijedbe …..osim da nece biti kazne …..Ali prva kazna dolazi …a vec je tu … u njima samim , jer sami znaju da lazu i da su dio genocida nad ljudima …. druga je ona koja dolazi ….od ljudi jer ovo se ne moze vise zataskati ni zavrsiti jednostavno ….bit ce kaos ….a kaos je poceo ..pandorina kutije je otvorena …. nema vise povratka a svi znamo sto to znaci.

KISIK
Gost
KISIK
6 mjeseci prije

NE

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Kisik, drago mi je da isto mislis, cak i isto pises, evo ti plus!

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Hoce KISIK uzet ce malo vrimena za onu kaznu sto ti mislis .Mozda i nece jer se sve odvija ubrzano .
A Savijest je prva kazna ….znaju oni da sluzu Sotoni ,
Koliko god mislimo da nemaju Savijesti ….ona je uvijek tu …pozitiva ili negatina …. i ubija .

mladen3x
Gost
mladen3x
6 mjeseci prije

U Africi ljudi umiru od gladi!Da li oni uzimaju puške u ruke i kreču u borbu za život,u Europi i SAD-u ima mnogo beskučnika,dali oni uzimaju pištolje u ruke i kradu hranu? Naravno da ne,umiru.Ali,ako nastane organizirani kaos i netko pokrene te ljude,onda nastaje druga priča.Pitanje je,da li taj kaos nastaje iz interesa ili spontano,kroz dogovor malih ljudi?U tome tražite odgovor i rješenje…..

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  mladen3x

@guest_464803

Ovdje se opet provlači pitanje tko je taj “netko” koji bi na Zapadu ljude trebao pokrenuti, odnosno zbog čega bi “netko” to htio učiniti ako i sam vidi da se ljudi za bolje i drugačije ne žele, ne znaju ili ne mogu boriti. U ovakvim okolnostima i s aktualnim stanjem svijesti današnjih ljudi taj “netko” ima gotovo “nemoguću misiju”.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Pa ne mora to biti neko imenom i prezimenom.
Bez obzira na opcu uspavanost covjecanstva,postoji mogucnost budjenja makar osnovnog ljudskog instikta koji ce pokrenuti stvar.
Mozda to nece biti produkt promisljanja i planiranja,nego opca ljudska priroda,zakon opstanka,a oni koji to povedu bice samo nus produkt te aktivnosti.
Uvijek postoji izlaz.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije

@guest_464294
Slazem se.
Tim prije sto androidi – koji su do juce pljuvali ljude sto ne nose maske (brnjice) – sad pocinju pjevati drugu “naucnu pricu”…
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2205302

Sta se desilo?
Da li su androidi izgubili kontakt sa centralnim cionistickim kompjuterom (CCK)…?
Da li im je nestalo baterija….?
Ili je stvarno dosla neka drugacija naredba iz CCK – a androidi je samo prenose?

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije

Ako je ta grupica (jeftino) prodanih duša, stala na stranu sile koja je nepobjediva onda im nikada neće biti suđeno.

No, ako su organizatori kaosa nasjeli na propagandu i ciljeve koji su u domeni ljudi (običnih smrtnika), onda će im promjenom odnosa snaga sigurno biti suđeno i biti će drastično kažnjeni, i to potpuno zasluženo jer sudjeluju u destrukciji i šteti ogromnih razmjera počinjenoj pripadnicima svog vlastitog naroda. (da sam na njihovom mjestu ne bi mogao mirno spavati)

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Nema promjena odnosa snaga, onaj tko je zapovjedio brnjice može zapovjediti suđenje i NITKO drugi, to bi ti trebao znati.

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije

uzvztvztfvzočjkjkl
…da, ali i ti bi trebao znati da “Oni” svoje naredbe provode preko svojih odabranih iz redova ljudi, pa se ispostavilo da kada nisu zadovoljni odabranima, odaberu druge i tada se mijenja odnos snaga i tada novi odabrani kažnjavaju one prijašnje …

Ps.
… i daj molim te prestani si sam upisivati pluseve …previše je prozirno.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, evo izazivam te na kladu da si nisam upisao plusove, to ne radim, ali ti to ne vjeruješ, želiš li se kladiti u bilo što a nek pravorijek izloži admin? On zna jesam li ili nisam tipkao sebi samom pluseve?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, ja mu dajem pluseve!

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije

I ja

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani i ja mu dajem redovno po defaultu pluseve. eee baš si stavio pravo ime i sliku, a tvoji plusevo..? mada sam i tebi dao mnogo puta i šta sad..

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Tocno, ali nisu predvidjeli pad elektronike I odlogiranje naroda

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, da biti ce kaznjeni ko Mamic, Bandic, Kutle, Horvaticic ili ako odemo iz RH u proslost, kao sto je sudeno onima za zlocine u Vietnamu, pa onima za istrebljenje Indijanaca, Aboridzana itd itd, na koncu kao sto se sudi svim pedofilima unutar crkve! E tako ce im biti sudeno!

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije

Dobro Emiliano, ali ti si odabrao one u RH koji su minorni i samo su koristili sustav koji su stvorili drugi (a njih nema uz ona 4 pijuna sa naslovnice…)

NA TOJ NASLOVNICI BI U PRVOM PLANU TREBAO BITI pLENKOVIĆ I SVI NJEGOVI PRETHODNICI jer su oni sve zakuhali

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, kad bi poceo doista nabrajat tkome sve nije sudeno za zlocine evo od npr. Staljina kao jednog od krupnijih pa do manje poznatih bilo bi mi potrebmo nekoliko zivota da ih sve navedem i to doslovce! Kao sto nemozes odgledat sve clipove na you tube ,tako nemozes ni ovo nabrojat kroz istoriju! Za ovo o Plenkiju se djelomicno slazem, naime trebalo bi ga “dobro ispitat” kako bi priznao za koga radi pa tek onda sudit. Srdacan pozdrav i saljem plus od mene

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije

Emiliano, “Ako je ta grupica (jeftino) prodanih duša, stala na stranu sile koja je nepobjediva onda im nikada neće biti suđeno.” (prva rečenica u mom komentaru ovog članka) Ako netko u povjesti nije bio kažnjen od ljudi očito je bio na strani ljudskih gospodara (Bogova). Lenjin, Staljin, Hrušćov Brežnjev (Mao) , su bili odabrani vođe socijalističkog sustava sa komunističkom idejom koji su Bogovi htjeli testirati na ljudima i vidjeti koji je sustav (socijalistički ili kapitalistički) učinkovitiji u motivaciji ljudstva na rad… (rezultate eksperimenta znamo) Kada su Bogovi uvidjeli da je ljudsko biće previše primitivno i da se ne može računati na njegovu svijest i savjest odlučili su zadržati kapitalistički (neorobovlasnički sustav) pa u Rusiji odabrali lidere na tragu Perestrojke i na kraju implementirali Putina i tako veliku i bogatu zemlju i veliki narod usmjeriti u već oprobani sustav – kapitalizam …bez razaranja i krvoprolića. (ista se stvar i istovremeno, desila i u Kini – da ne duljim)… Sada kada cijeli svijet ima jedan sustav koji su ljudi najbolje prihvatili (vidimo da ni sami robovi ne žele komunizam i socijalizam) …sada je sazrijelo vrijeme za novi svjetski poredak u kome će postojati samo ROBOVLASNICI (0,01%) I ROBOVI (sa goničima) 99,99% a… Pročitaj više »

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Ovo si već posložio kako spada.

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Opet ti sa Bogovima? Znasi im imena?

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Pero

Orionci i drakonci smradovi

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

0,01% od sedam ipo milijardi je 750 000. Opet ih je previše.

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Histrion
Slažem se, ali brojke i matematika su tu samo da nam predoče sliku stanja koje je katastrofalno po ljudsko biće u globalu…
…mada vjerujem da je stvaran broj ljudi na Svijetu manji i da je čak i to lažirano…

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Da znaš da i ja to mislim već par godina.

Cassia
Gost
Cassia
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Da li znaš tko nam je prvi zakuhati kašu?
Bivša vrla predsjednica Kolinda potpisavši agendu 2030 2016-te ili 17-te a Plenković je javno tada izjavio da podržava globalizam. Ima na netu pa istraži.

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije

Emilijano Zapata,nisi spomnjo sveje porjeklo zlocinaca,kojima se nije sudilo 75g.Crkva je tebi problem,a ovi stovam ispiru mozak su nasljednici crvene burzoazije.Jasam dolazec iz Njemacke bijo dva tjedna u karanteni kao Hrvat,ovi iz BH se setaju kako zele.Kad bi vratili stasu pokrali,nebi trebo pet godina turizam.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, za tvoju informaciju, spomenio sam Staljina pa ako on nije crvena burzoazija ili komunist onda nisi dobro procitao ili samo zelis skrenuti raspravu na 1945

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, e moj Slavonac, otišo si i ostavio Slavoniju kome? Pogledaj rezultate izbora, za koju opciju Slavonci glasuju, tvoje komuniste ili tvoje crkvenjake hadezejce ?
I kada je najviše Slavonaca napustilo Slavoniju, 1945. kada su tvoji komunisti došli na vlast (oni koji vas naseliše tamo) ili 1990. kada su došli tvoji hadezejci na vlast. Sa ovime odemo debelo van teme ali kada provociraš zaslužuješ i žešći odgovor od ovog.

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije
Reply to  Tvrdi

Tvrdi,ti masoni nisu moji.Moji su oni koji su mojoj djeci i meni dali sansu.Moja je uvjek recenica bila,smrt fasizmu i Komunizmu.Polako vas vise nezalim,nekvas djeca crvena krpelja kradu i ispijaju mozak.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2205302

CLANAK SA IMBEXA, kakva je magija natjerala zatupljenog ovcoida na komadic istine

9953
Gost
9953
6 mjeseci prije

Hoče li im se sudit po ovom uobičajenom pravu ili kanonskom pravu, bude li po ovom drugom dobit če za kaznu 3očenaša i lagano odšetat na neku lokačinu i žderačinu

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije
Reply to  9953

9953, ni francusko revolucionarno pravo ovdje ne bi pomoglo jer hirdi odsječeš glavu a izrastu nove tri.
Ha, opet kad pogledaš ova četvorka plus šef Plenky, to je pet pa puta tri, to je petnaest…možda bi nas ovdje večina riskirala radi malo istinskog veselja.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola, hidra koja vlada nema broja glava, svaki zemljanin kojem ponudi beneficije ili mjesto od važnosti je nova glava te hidre a ima ih sedam milijardi, čast izuzetcima………..

Eto i mene
Gost
Eto i mene
6 mjeseci prije

Je, oce, evo cim se donese presuda za prevaru sa svinjskom gripom… Ako dode do sudjenja, kako ce onda doci iduca pandemija za 5 godina?

Ja sam optimist, ali mislim da ce ipak sve biti sredjeno kao i ovi izbori – nitko ne voli hdz prije izbora, cak ni mediji, pa svejedno pobijede… Ako cemo vec biti optimisti, onda bi se mogli okrenuti drugim rjesenjima….

Draguljće
Gost
Draguljće
6 mjeseci prije

Bravo redakcijo SUPER članak i super pitanje u naslovu. Da li će narod suditi ova 4 jahača HR apokalipse koji siju strah paniku i ostale budalaštine po čijem naputku?
Tko im govori šta da rade? Da li američki CDC ili neki europski globalisti.
Definitivno da im se treba suditi i osuditi za sva zlodjela prema hrvatskom narodu, samo da li je narod toliko pametan da prepozna domačeg izdajnika????????????
Nadam se da će im se suditi “U IME NARODA”, i osuditi. Pročitajte koliko obe zapadnjačke farmaceutske firme daju novaca alemki, capeku i ostaloj kliki pa će vam sve biti jasnije.
Smrt korono sloboda narodu.

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije
Reply to  Draguljće

Ja se stvarno nadam da im se nece suditi u ime naroda. Dosta mi je vec tog naroda. Nek taj narod ode van Hr, a hr narod pusti na miru.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
6 mjeseci prije

Šotovoće :

Stožera mi :
Neće !
Hoće ?

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

„Hoće li se suditi odgovornim za fabricirani kaos? Nasi „koronarci“, Alemke i Beroshi su sporedni likovi. Tek kada se zmiji unisti glava, tek onda ce svima biti sudjeno… a glava Zmije je u prostorijama FED-a. Tek kada FED bude gorio, a gorjeti. ce, tek tada ce njih uhvatiti panika opet se sjetih bajke „Bas čelik“, bajke nastale na ovim prostorima. Tamo se glavni junak bori protiv troglave aždaje, medjutim ne moze joj nista. On joj odsjece jednu glavu, naraste nova i tako redom. I onda mu neka mudra vila kaze, kako jedino moze savladati aždaju. U nekoj skrivenoj pecini, daleko u planinama, tu se se nalazi snaga aždaje . U toj pecini je jedan orao. I junak treba pronaci tu pecinu, i onda najprije ubiti orla, iz orla ce onda izletjeti golub, i on onda treba ubiti goluba, a i z goluba ce ispasti jaje i onda treba unistiti jaje, jer tu se nalazi snaga aždaje i tek onda ce aždaja biti mrtva… U ovom slucaju ta „pecina“ gdje se nalazi snaga „aždaje“, odnosno srce Zmijolikih je FED. Ipak, masovna pobuna stanovnistva u bilo kojoj drzavi svijeta, moze izazvati lancanu reakciju, po principu ljetnog pozara, kada jedna iskra zapali sve…… Pročitaj više »

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Čildrense koji sporovode stvorove zamisli može shebati samo tata i nitko drugi. Zemljani su bili i ostali stvorovi robovi.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Robovi u ovom svemirskom ciklusu tocno. Ali za par godina ciklus zavrsava i robovlasnici odlaze

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Tisuću godina isto a sad sve gore. Čipirati će nas, umjetna preko 5G tjerati da radimo šta stvor hoće, ….
Da se samoubijemo odmah, prepustimo stvoru ili čekamo asteroid? Čemu sve te pisanije ako je to oduvijek ovako i biti će zauvijek, jer ne možemo ništa stvoru?

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil
Da,bas.
Ja jucer kupio konopac.
Sutra ujutro planiram vjesanje😉
Ja pobjegao sa bosanskih portala koji siju strah i beznadje i odjednom taj virus se i ovdje siri.
Nema druge.
Konopac

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Prijedlog epitafa za onoga što je glumio Iliju Čvorovića…

“Ovdje leži Bata Čuburac,
umro na vrijeme,
boli ga k….’”

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ne moze ni stvor nama nista. Medjutim da ima svijesti stvari bi se brzo mogle izvestt na cistac. Slobodari.com nude jedan dio rjesenja, a to je sveopci referendum. Procitajte tamo da ne ponavljam. Medjutim nakon toga se ne smije ostaviti delegatski sistem jer se nije napravilo nista. E- gradjani i sustav direktne demokracije. Dakle raspustit Sabor i sve delegatske institucije. Ostavit predsjednika fikusa da predstavlja zemlju, a ne odlucuje o nicemu. Vratit obranu zemlje na Ono i Dsz i bazirat OBRANU na civilnoj zastiti. Nesto slicno kako je bilo u FNRJ. Glasovanje putem e-gradjani brzo jeftino i gotovo za 10 minuta. Da bi se sprijecilo psi ratovanje i utjecaj medija na debile kojima se moze manipulirati glasovanje treba biti javno. Ono za sto si glasovao odnosi se samo na tebe i tvoj glas. Npr. Zelis li placati rtv pretplatu? Onaj tko glasuje za njemu dolaze uplatnice, a tko je glasovao protiv ne mora jer je to izraz njegove volje. Uvesti jedan covjek jedna firma s porezom 10% na kraj godine i do iznosa od 3 milje kn. Rega firme besplatna preko neta. Samo otvoris racun u drzavnoj banci i navedes naziv firme i podatke. To se automatski prenosi u registar… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Potpisujem!

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

@guest_465067
Uvesti limit na osobni dohodak (dobitak) u obračunskom razdoblju. Do određene cifre porez je jedan preko toga penje se na 90% ili više.
Zabraniti i kažnjavati prijavu firme na rodbinu ili prijatelje.
Zabraniti ili drastično oporezovati drugi i svaki sljedeći posao iste osobe. To je ono kad neki majstor radi u poduzeću gdje gleda da se što manje namuči a poslije podne radi za svoje poduzeće ili obrt.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Zato sam i naveo jedan covjek jedna firma. S tom firmom mozes radit poslove koje znas. Ili jednostavno besplatno prosiris definiciju djelatnosti. Limit na bogatstvo je sadrzan u onih 3 milje kuna. Poslije toga izdvajana su veca naravno, a tri milje smatram doatatnim za normalan zivot. Kome treba veci kapital za projekt firme se udruzuju, ali mora biti za opce dobro.

eoifnbgfvusndfuvnsdfvnjbmfigbifdgb
Gost
eoifnbgfvusndfuvnsdfvnjbmfigbifdgb
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Pero, Nostradurus i Moreno bi mogli koju o ovom tvom a i Dragaš.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

@guest_465067
Sve ovo zvuci odlicno.
Mozda ce nesto slicno i doci….
Malo je nezgodno sto se taj sistem bazira na internet mrezi…
Hmm….
Dakle, predlazem svima da pogledsju ovaj doku od jucer (dok je jos na mrezi)!
Millie i njenog muza su uhapsili zbog ovog filma juce!
https://m.youtube.com/watch?v=DDSZPZjthwU
Vjerovatno nece dugo ostat na ovom sajtu, a film je bomba… Hebo Orwela i Snowdena zajedno naspram moci koju ovi imaju u manipulaciji mrezom.

eoifnbgfvusndfuvnsdfvnjbmfigbifdgb
Gost
eoifnbgfvusndfuvnsdfvnjbmfigbifdgb
6 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj, izbrisano, što je bilo na njemu?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Mreza ne mora nuzno biti zlo. Ona moze i biti pandan kolektivnoj svijesti koja je kod nas u Hrvatskoj na nivou toalet papira. Digitalija i robotizacija takodjer moze omoguciti da nitko ne mora radit za smjestaj i sto ce popit,pojesti i odjenuti. Naravno treba novi svjetski poredak. Medjutim postojeci vladari ne mogu podnijeti da stoka sitnog zuba zivi bezbrizno i duhovno se uzdize. Gojimi se moraju patit zbog manjka svijesti. Jedini problem kod napretka je zlouporaba i kontrola tog napretka. Evo link koji ste dali je uklonjen zbog govora mrznje. Zato sam ja protiv svake cenzure pa i validacije na ovom site-u. i drugdje. Druga stvar su bot skripte i ddos napadi. Mislim da bi za prvu ruku mogli pocet stvarat udruzenja gradjana s visom svijesti. Netko moze to zvati i komune. Bazirati se na kolaboraciju, a ne na kompetenciju. Kada ostali vide benefite htjet ce se i oni pridruziti. I najdulji put pocinje prvim korakom.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Postoji jedna takva u Svici doduse to je zatvorena vjerska zajednica. Razvili su stroj zvan Estatica i sami proizvode struju.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
6 mjeseci prije

Na kraju ipak stvor gubi, šta god činio…i on to zna ! Nije njemu baš udobno, ali šta će, mora ispuniti svoju sudbinu .

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  puki

@guest_464323

Meni se čini da masovne pobune i ustanci naroda na Zapadu nisu više oblik društvenopolitičkog ponašanja koje može izazvati promjenu. Tako se radilo u prošlosti, ali danas se željeni učinak ne može tako postići. Ljudi su nezainteresirani za istinski angažman i akciju; oni radje sjede i lamentiraju, čekajući da se nešto samo od sebe dogodi.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, potpuno si u pravu, a to je zato sto im stavljaju dodatak za ocuvanje zdravlja zubi u vodu koju piju (ufff, to je teorija zavijere)…

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije

Hahaha, dobra Zapata.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije

Emiliano Zaapata, za vodu si u pravu.
Imam jednog promoćurnog i lukrativnog pajdova, a taj nit vodu pije, nit se pere.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola, ako se tuširaš toplom vodom klor i fluor iz nje isparava i uništav ti pluća klor i “kondicionira” ti mozak fluor. Tuširaj se radije hladnom vodom kao i ja. Svaki dan uzmi lugolovu otopinu i natrljaj na nogu ili ruku 3-4 kapi iste, 5 postotne. Ako ti to nestane za sat dva imaš manjak joda i nastavi utraljavati svaki dan ako ne nestane mrlja ni nakon 12 sati ne treba ti jod. Zašto jod jer uklanja teške metale i onaj klor i fluor za koji se vezuje i izbacuje ga van. Ne pij vodu iz slavine, ja četvrt stoljeća pijem flaširanu (Cetinu od kad je proizvode po 7 litara), jest da ne valja jer je u plastici al nisma blizu nekog izvora.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije

Subaru, ovo s jodom je pametno ali ovo za vodu baš nisam siguran.
Znao bi nekad otići na izvor Cetine i stvarno su prije više godina godina u izvor uronjene neke nove cijevi (u pitanju je neka lopovska koncesija) ali sumnjam da voda nije naknadno “tretirana”.
Dok su proizvođaći plastične ambalaže vjerovali da se,koliko toliko, igra pošteno, na dnu ambalaže su utiskivali oznake koje su garantirale sigurnost za određene namjene.
Sada znam pročitati i da se s tim manipulira.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Cetina svaki dan izbaci u Jadran pitke vode koliko je potrebno za dnevne potrebe 54 miljuna ljudi (150 litara). U pravu si, Cetina je kupljena od stranih entiteta i boga pitaj što je u njoj al manje mi je zlo nego ono u slavini, kemija čista, ništa živo u tom otrovu ne raste.

mladen3x
Gost
mladen3x
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola-voda je tretirana u procesu mikrobioloških nalaza i ta voda se baca.To bude u slučaju ako se izvor nečime trenutno onečisti,inače ta voda je zdrava.Voda iz pipe se isto flašira ali izgubi “oko” ili “do” 30% svoje mase dok se ne pročist,to ti dovoljno govori kakvu vodu piješ iz pipe.uzvztv….zna što priča.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
e moj druže, hajde ti uzmi uzorak te vode i odnesi na lab provjeru ispravnosti vode za piće, da malo vidiš što ima u njoj.
Pusti to da je to sigurnije nego iz slavine, možda. Prije desetak godina pajdo je bio obavezan svaki mjesec nositi uzorak vode na bakteriološku proveru jer je koristio vodu iz svog bunara i jednom zaboravi a hitno je morao doneti inaće zatvaraju obrt, kupi on u dućanu negaziranu “janu”, pretoči u staklenku i odnese. Nije prošlo par sati zvoni mu telefon i pitanje je bilo gdi je uzeo tu vodu, ako je njegova zatvaraju obrt. Priznao što je napravio, donio svoju vodu a prijašnji nalaz zaboravili i nikad spominjali. Zato, ako imaš neki prirodni izvor, stakleni bidon od 20L i po vodu.

dkfbogsngfnseofgnasanfraergaer
Gost
dkfbogsngfnseofgnasanfraergaer
6 mjeseci prije
Reply to  Tvrdi

Tvrdi, u pravu si 100 posto, ova flaširana ima bolji okus a što je u njoj valjda ima manje kemije čim nepce osjeti. Daleko sam od Sljemena gdje ima izvora a inače imam 5 bocuna staklenih za tu namjenu.

stefano
Gost
stefano
6 mjeseci prije

subaru kada već kupuješ vodu imaš studenu izvorsku vodu ,supruga mi radi u labosu na analizi i znam da je ispravna. U vezi tuširanja slučajno sam probao sa hladnom vodom i sada nema šanse da se tuširam sa toplom, ponekad obični sapun a najčešće ništa

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  stefano

Stefano, ne znam kad sam zadnji put stavio sapun na sebe, da, kad jednom probaš hladnu vodu ne vračaš se ni na mlaku, probao sam Studenu, ne paše mi okus, ono slušam što mi oganizam kaže.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Sto se tice flasirane vode predlazem ti ( a i ostalima ) mali eksperiment ,da vidimo dali cemo doci do istog zakljucka.
Kupi bocu vode i iz trgovine ravno u zamrzivac.Sutradan potpuno zaledjenu vodu izvadi i pusti da se potpuno odmrzne na sobnoj temperaturi ,obrisi bocu i dobro pogledaj prema svjetlu ,pogotovo dno .

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Mucke, ili pit vodu iz slavine kemija čista ili flaširanu, nemam alternativu, zato ova Cetina koju pijem od kad je prave. Nisam do Sljemena da mogu puniti izvorsku koja je živa voda i najbolja. Iako je Miha rekao da se i običnu vodu može “oživjeti” ako je staviš na sunce.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

I ja koristim uglavnom flasiranu ,ali ucini ovaj mali napor koji pominjem cisto radi razmjene misljenja o rezultatima.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije

Neki stari ljudi su znali reči, ne pij vodu koja Sunca nije vidla.

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije
Reply to  Tvrdi

Hahaha, onda je najbolje u Lidlu ili Kauflandu kupiti boce vode koje su posložene uz južni prozor… ta voda je sigurno vidjela sunca

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Te plasticne boce su za jednokratnu uporabu. Na povecanoj temperaturi se ispustaju ptalati i ostala “kaka” tako da ne bih sa suncane strane ulice. Mozda destiliranje pa kondicioniranje i kombinacija sa frapeima za nadoknadu minerala i vitamina jer destilat jace cisti organizam.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Tu se čovjek najlakše prevari. Ko zna s čim se sve ta voda tretira zbog nedostataka. Nekad su je konzervirali velikim količinama šećera, sada kažu da ne, ali ne vjerujem da je bilo koja flaširana bolja od česmovače, pogotovu ona u plastičnim flašama. Čitao sam da su profesionalna nepca namagarčili na nekom testiranju gdje su masovno birali pojačivače ukusa i vještačke arome kao prirodno voće i povrće.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Tocno jod univerzalni lijek

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, čut će te Cigo i optužiti za defetizam.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

@Kora Nažalost, samo si djelimično u pravu. Ljudi su pasivni i neorganizirani, nesposobni da bilo šta promjenu ali postaju itekako sposobni i većinom dovode do promjena, kada s njima upravlja neko ko zna kako se to radi. Ukrajina, Armenija, Hong Kong, Bjelorusija, da samo novije spomenem. Desetljeća socioloških istraživanja su do zadnje koske ogolili ljudsku psihu i pronikla u ljudsko ponašanje u svim mogućim prilikama. Moguće da su “žuti prsluci” bili spontani ali ni u to se ne bih kladio. S druge strane, svjedočimo situacijama u svijetu gdje bi svaka pobuna i ustanak bili više nego primjereni ali redovito izostaju. Isto tako, ako se nešto desi i narod se pobuni, policija sve sasiječe u korijenu. Iskreno ja više ne znam kad su prosvjedi opravdani a kada je u pitanju manipulacija. Pomaže malo kada se situacija pogleda u svjetlu aktuelnih događanja ili ko predvodi prosvjede ali uglavnom je nejasno.

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

@guest_464769

Slažem se s Vama. I sama držim da je sumnja ljudi u vjerodostojnost političkih akcija i pokreta postala izuzetno snažna, odnosno da su strah od manipulacije, defetizam i nepovjerenje osnovni razlozi zašto su ljudi sve više, kako ste Vi rekli, “pasivni i neorganizirani”.

Što se ljudske psihe tiče, jedini način da se ljude aktivira je da ih se uvjeri u to da njihov (ne)aktivizam izravno utječe na njih same i kvalitetu njihovog života, odnosno da se u ljudima izazovu snažne emocije (bilo pozitivne bilo negativne) koje ne mogu kontrolirati nego se jednostavno moraju voditi za njima. Primjer takvog “nekontroliranog povođenja” ljudi za pozitivnim emocijama je bio doček hrvatskih nogometaša po povratku iz Rusije; mislim da Zagreb i Hrvatska skoro nisu vidjeli tako masovan odaziv građana i njihovu ujedinjenost. Međutim, kad je riječ o izazivanju društvenopolitičkih promjena, tu ta ista masa ljudi zbog više razloga ne funkcionira ni usklađeno ni učinkovito. Zato su “revolucije” zapravo stvar prošlosti, a pokretanje masa u željenom smjeru postao je još veći izazov nego što je nekada bio.

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Mudra ti ova Kora, bravo. Samo što revolucije ne započinju proleteri već oni koji ih instruiraju iz sjene a da takovi žele promjenu političkoekonomskog narativa u Hrvatskoj, kao u bilo kojoj državi, revolucija bi bilo, eno svjež primjer u Bjelorusiji, “revolucija” generirana ne od stoke, kojoj su binarnim kodom eutanazirali svijest i instalirali program, več od milenijskih generatora “revolucija”.

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Zavisi šta podrazumijevaš pod zapadom – gledano odavde na taj zapad, ja vidim višemjesečne proteste u Francuskoj, pa u Americi, zatim najnovije u Njemačkoj?! Ali ovdje kod nas ne vidim ništa, bilo da smo zapad ili istok?! Bi nešto u BG, i to se masovno digli studenti par dana dok nisu ostvarili svoje, pa sad ostala, nepodržana šačica staraca da dežura svako veče ispred Skupštine, ali i to će uskoro biti “očišćeno”! Međutim u Zg, u Sa, ja ne vidim da se neko buni, izgleda da je svima potaman ili kontaju da će neko drugi doći da rješava njihove probleme!

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  Petar

@guest_465005

Kada ste posljednji put vidjeli u hrvatskim medijima popraćena aktuelna zbivanja u Palestini tj. reportažu o otporu palestinskog naroda? Koliko se uopće naši ljudi zanimaju za velike društvenopolitičke probleme ako misle da ih se izravno ne tiču ili da nisu u mogućnosti bilo što promijeniti? Što naši ljudi znaju o hrvatskoj vanjskoj politici i radu tzv. “hrvatskih diplomata”? Osim toga, u “hrvatskom demokratskom društvu” bilo kakvo kritičko promišljanje u vezi bilo čega ne odgovara ni “lijevima” ni “desnima” pa o bitnim temama gotovo dogovorno “šute kao zaliveni”. Nije li Vam sve to malo neobično?

P.S. – Zanimljiv iskorak napravio je Drago Štambuk, hrvatski veleposlanik u Iranu, o čemu se može nešto pročitati u sljedeća dva članka: “Jedan od naših najuglednijih diplomata: Evo zašto vjerujem da je Iran pradomovina Hrvata” i “Croatian Ambassador to Tehran: I am proud to be in Iran”.

Diego
Gost
Diego
6 mjeseci prije
Reply to  puki

@puki slažemo se apsolutno u svemu,zadovoljstvo mi je čitati tvoje postove,mnogo toga što kažeš je zapravo suština,surova istina koju još mnogi ljudi ili ne vide ili ne žele da vide. Samo u jednom ne delim 100 posto tvoje mišljenje.Tiče se masovne pobune svetskog stanovništva.Vrlo sam skeptičan što se toga tiče.Da je u pitanju vreme od pre 20.30 godina moja procena je da bi tada postojala veća šansa da do toga dođe.Budimo realni,prosečni stanovnik planete ne razmišlja više svojom glavom,ubačen je u zločinačku mašinu koja ga lagano melje.To je budimo realni,ogromna većina ljudi u celom svetu.Totalno ubijeni u pojam,a mozak i razmišljanje na nivou amebe ili biljke.Plus bez energije za bilo šta,osim možda za razna zaglupljivanja koja su svuda enormno zastupljena. Nije da sam totalni pesimista,čovek se uvek nada da će se ipak desiti nešto iznenađujuće dobro što će preokrenuti sve.Samo,kada malo dublje i trezvenije razmisliš,neće sve to ići na dobro.Predaleko je već sve ovo otišlo,iako to možda tako i ne izgleda.I lično ne verujem da je Putin solo igrač i da gura prst u oko zlotvorima.Jako bih voleo da je tako,ali ne verujem.Mislim da je sve to deo zločinačkog plana,i da i Rusija i Kina igraju kako eugeničari sviraju. Stvarno… Pročitaj više »

Era sa onoga svijeta
Gost
Era sa onoga svijeta
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Jedna iskra požar skriva,
Kap do kapi rijeka biva…

Miro
Gost
Miro
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki odlican komentar. Ako razumjes engleski idi na youtube i odkucaj Fall of the Cabal part 1-10. Govore o pedofilima, vladarima svjeta , politicarima, glumcima i govore o Tesli njegovom pronakasku besplatne energije i govorbo jednoj tajnoj organizaciji pod nazivom Q . Ta organizacija je tajna Organizacija kojai treba veoma brzo da uspostavi novi svjetski poredak bez taksi, kamata, ratova medju drzavama. Veoma dobar tekst .

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,
To je to.

mars
Gost
mars
6 mjeseci prije

Autor u tekstu spominje i maske. Ja licno, nemam nista protiv Maske, cak stavise jako je volim – onu u kojoj Jim Carrey igra glavnu ulogu. A ovo su brnjice, a zna se kome su i cemu su brnjice uopste, namjenjene. A uz brnjice ide i pelcovanje i najnovije – cipiranje. Lijepu perspektivu su namjenili ljudima – reverzibilan evolucijski proces – sa dvije opet prelazimo na kretanje na cetiri noge i stanje uma koje odgovara takvom kretanju.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije
Reply to  mars

mars,
Ti si genije !
Maske su riješenje, ne ove brnjice, ne viziri, MASKE !
Kad ti kažu “masku na lice” a onda iz torbe izvadimo masku, Regana, Trumpa, Gargamela, po simpatijama, stavimo na lice i poštujemo pravila, neća pljuvaćka van maske sigurno.
U ponedeljak pravac dućan i kupujem par MASKI, neka njih !
Uljepšao si mi dan !

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije
Reply to  mars

Zanimljivo ,kako ce izgledati sljedece maskare kad nastupi vrijeme karnevala .

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije
Reply to  mars

Brnjice su prvenstveno namijenjene za stoku, pod jedan za svinje, a poslije dolazi prisilno vakcinisanje, čipovanje…kao i kod ostale stoke!

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije

Na ovoj gore slici sve strani plaćenici, a raja misli narodni poslanjici.. lud zbunjenoga ..

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Ajde objavi gdje je napisano da virus ne postoji. Ruska vakcina je dobrovoljna i unistava plan zlocinaca da nas drze u karanteni pod maskom, unistava I’m plan rusenja ekonomije I obaveznog cijepljenja kao I zatiranja medijske i opcenito slobode

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

@guest_464297

Nekidan sam negdje pročitala da sve više stranaca traži državljanstvo Rusije. Bilo bi zanimljivo čuti zbog čega se ljudi na to odlučuju, odnosno koja je procedura za dobivanje ruskog državljanstva 😉

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Zbog buducnosti jer tamo nece biti cipiranja, diktature I cijepljenja

žrec
Gost
žrec
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario, malo sutra pa neće.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Zato što bježe od svoje demokratske strahovlade i što vide da su prevareni kome a su svoj glas dali! i vide da nemaju više svoje domovine

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Kada je itko ikada pravomoćnom presudom zatvorski (ne pritvorom od mjesec dana da ne utječe na svjedoke) odgovarao od hrvatskih političara za posljedice svojih djela? Npr., mediijski su eksponirana dva slučaja najpoznatijeg i najozloglašenijeg kralja privatizacije u 90-ima, tajkuna Miroslava Kutle. I nakon što je prošlo 25 godina od inkriminirajućih radnji, presude su još uvijek – nepravomoćne. I vječito im prijeti zastara. Hrvatskom pravosuđu je ionako nedostupan jer je rođo pobjegao na svoju rodnu grudu. https://www.vecernji.hr/vijesti/miroslav-kutle-zatvor-osudjen-afera-dubrovacka-banka-1179770 Koliko je samo tisuća radnih mjesta uz političko zaleđe u devedesetima taj lik uništio.. Sudstvo je jednostavno žestoko korumpirano kada su politički moćnici i one koje štite u pitanju. I to se ne mijenja 30 godina, svejedno je li vlada HDZ ili SDP. Imaju oni dodatno i svoj “sigurnosni mehanizam” zvan Ustavni sud (gdje ustavne suce biraju političari u Saboru), koji – ako dođe slučaj do njih kada prođe sve druge sudove – može opet vratiti sve na početak. SDP propada, HDZ nikada jači u zadnjih 20 godina, ljudi masovno odseljavaju, a saborske zastupnike 30 godina zaboli đokica da promijene zakone koji bi nešto promijenili u sudstvu, vratili Zakon o porijeklu imovine ili donijeli novi Zakon o referendumu, bitno da im sjeda 15.000 kuna… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
6 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

HDZ nikad jači? Sa 16%? Ukupan broj glasova koji su dobili im je nikad manji. To što su drugi dobili još manje je već druga priča.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Da, kradeze su birali svi koji su ostali doma na dan izbora. Hvala im!

*Ime
Gost
*Ime
6 mjeseci prije

Pa da, zrebaloi smo izaći i birati Pametno ili Možemo… Za koga glasati?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  *Ime

Ivan Pernar

*Ime
Gost
*Ime
6 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Ajd mi molim te kaži za koga da glasam? Več dugi niz godina ne izlazim na izbore jer ne post9ji ni kedna stranka koja zastupa moje stavove i kojoj bi vjerovao. Pošto sam, po tvome, glup što ne glasam uputi me, molim te. Za koga? Kome svoj glas da dam?

čekajsamo
Gost
čekajsamo
6 mjeseci prije

Naravno, Plenkimun čim dobije signal postupit će po naređenju- zato on ima stožer-struku koju on,kao takvu, struku, sluša i on nije tu ništa kriv,kao ni mi što nismo.Čist,kao ruža (sa sjajem u očima….) A zašto mislim da će dobiti naredbu-zato što ONI ZNAJU da treba biti i MRKVE a ne samo BATINE, u ovom eksperimentu.

tedi
Gost
tedi
6 mjeseci prije

“Dokrina Soka”,knjiga Naomi Klajn.
Samo na krizama,ratovima ili izmisljenim krizama bogati su jos bogatiji.
Putin im je udario smrtni kolac, da ne postanu u ovoj krizi jos bogatiji ,milune $ im je odletilo u nebo,one $ koje su bacali iz helikopter, racunajuci da ce im se vratiti visestruko, bacili su u vijetar i sada slijedi ateriranje bez cvonjka na racunima.Svi koji su po njihovom nalogu pljackali narode i drzave i cuvali na njihovim racunima zemljama rajevima, biti ce opljackani,da bar malo gazde vrate $ i njima ce se suditi.Kokice u krilo i gledajte kako sluge necastivog jedan po jedan padaju u pakao koji su sami napravili. A narod ce prezivjeti i ovu koronu , kao i sve krize,nadam se pametniji i oprezniji za u buduce.

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  tedi

@guest_464346

“Svi koji su po njihovom nalogu pljackali narode i drzave i cuvali na njihovim racunima zemljama rajevima, biti ce opljackani,da bar malo gazde vrate $ i njima ce se suditi.Kokice u krilo i gledajte kako sluge necastivog jedan po jedan padaju u pakao koji su sami napravili.”

Ne razumijem, tko će njima suditi? Koja osoba ili institucija na Zapadu ima mogućnost i volju za taj čin?

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Ona će ih nagraditi, mjestom u jewropskom parlamentu za dobru brnjica prestavu.

tedi
Gost
tedi
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

E draga Kora, da li si cula od davnih vremena za zrtvene jarce.Dobro ih hrane I timare a Oni u izobilju uzivaju dok ne dodje creme za klanje. Te iste gazde ce Im suditi,da ne sude njima glavnim protagonistima kao I za 1 I 2ww

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  tedi

Lova tu uopce nije bitna. Love imaju ko pljeve, a stampaju kad im se prohtije i daju budalama na dug s kamatom. Medjutim uvijek se ponudi suprostavljeno rijesenje koje vodi istom cilju. Besplatno ili ne cijepljenje je cijepljenje. To je bitno zbog onog gdje to vodi i postizanja apsolutne moci i kontrole. Naizgled izgleda da je malo pobrkalo planove nekima, ali vidjet cemo. Naglasak je na neobavezno. Naci ce oni tehnoloskih nacina da navuku gomilu tek budala, a kad ostane cca 30% populacije onda ide prisila. Oni to promijene kad se sjete. Kao sto su cijeli svijet zakljucali u tjedan dana.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije

Iako smo sve ovo znali, ovaj tekst predstavlja jedan vrlo lijep rezime cijelog ovog hepeninga kojem smo ne samo svjedoci, nego i žrtve. Slažem se da priroda ne podnosi globalnu dominacijui da će se ta dominacija prije ili kasnije urušiti. Problem je samo uz kakve posljedice. Hoće li ostati išta za popravljati.

Ali ne bih rekao da svako biće izlazi iz krize jače i sposobnije, Zato jer mnoga bića iz krize ne izađu. Mnoge nesreća ne ojača nego ipak ubije. A ojačaju samo oni koji su već bili dovoljno jaki da krizu prežive i dovoljno odvažni da se bore.

A zadnji pasus ovog teksta je nešto što je svima nama koji još imamo funkcionalan mozak u glavi dužnost ponavljati u svakoj mogućoj prilici i svima. Moramo biti spremni da ćemo pritom biti neshvaćen i napadani, ismijavani, ušutkivani i kažnjavani često od istih onih kojima želimo pomoći. Ali druge nam nema. U otporu ipak ima nade koliko god nam se mala činila, ali ako se ne suprotstavimo, ako šaptom padnemo, onda nam svima pada zavjesa preko naših života i života naše djece. Ne smijemo postati ljudi bez lica jer onda više nećemo uopće biti ljudi.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije

Ne zaluđujte se glupostima, oni koji rade za vlasnika planeta se ne sude po sudovima za gojevice. Iznimka može biti samo ako gospodar planeta odlući (jer neki izvršitelj zapovjedi ne sluša doslovno svaki zarez od zapovjedi pa si umisli ko Sandi da može solirati) i nahuška čildrense na dotičnog što smo kod nas gledali kazališnu predstavu uteknuće premijera u Vijenu i uhićenje i razvlačenje po sudovima a nitko se ne pita TKO ga i kad smjeni……………..

Stock
Gost
Stock
6 mjeseci prije

Dakle, Subaru, tvoj savjet je da sjedimo gdje jesmo, naguzimo se i čekamo asteroid?
Ok, čuli smo ga, taj tvoj savjet, već jedno 100 000 puta.
Možeš li ti sada slušati ove druge što imaju neke druge savjete i planove, a da ne upadaš sa – nemate šanse, stvor je svima tata…asteroid?
Popusti malo.
Drag si mi i simpatićan, ali…popusti malo.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Stock

Moj savjet je već par godina bježimo na selu u divljinu jer je to jedini spas, tko ostane u gradovima torovima je postao borg, bukvalno!!!

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Subaru

Jel’ da? Ali gradovi su i centar OTPORA.

Ako oni padnu, koliko dugo će se sela moći odupirati?
Čak i ako pretpostavimo da bi ih iz nekog razloga ostavili na miru,- a neće, jer im treba zemlja i voda i ljudi, kakav bi to život bio? Samo jedno slijepo crijevo i – krk…ode.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Šalom gušterice…………

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Uzvztv………
Salom gospodjice
Nisam se dugo tako nasmijao

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Gradovi ce biti centar bolesti i gladi a ne otpora.

tihobl
Gost
tihobl
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario da ti ispricam pricu iz BL: proljetos su se svi sjetili da imaju zemlje na selu i odlucili da posade bastu. Danima su krciti ono sto je godinama bilo zaraslo, a onda krenuli da sade. Cijene rasade su otisle i do 10x. A ona su napravili brojne grupe na FB i hvalili se fotkama svoga povrca. Sad vec pocinu objavljivati fotke zimnice. Ne kontam sta ce im po 100 litara paradajz sosa.
Sa jedne strane dobro je sto je obradjena i zemlja sto godinama nije obradjivana, sa druge napravili su problem povrtlatima kojima tone povrca leze jer nemaju kome prodati.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Dobro je da ljudi sade nesto i idu na selo. Bar se malo odlogiraju iz zatvora

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Napravili su problem lancima iz ciojewrope jer oni nemaju kome prodati.

Rančerka
Gost
Rančerka
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Pa nije baš tako, ne znam koliko godina imaš, ali prije 30-40 god, kad sam ja bila dijete bilo je u modi imati nešto na selu, neki “ranč” kako su tad govorili, neku bašticu, i svi su išli vikendom da kopaju, pa su čak i lokalnim seljacima pomagali kad imaju neku akciju kopanja, skupljanja sijena, vršenja žita… I svi su imali svoje voće i povrće, svoje zimnice, a opet od seljaka niko nije propao! A znaš li zašto? Zato što se tad nisu uvozila tuđa go*na, već se prodavalo svježe domaće voće i povrće! Na malom “ranču” ti zaista ne možeš proizvesti sve, već nešto moraš kupiti i od seljaka, al “seljaka” je danas sve manje – ostali su samo šverceri i nakupci strane, uvozne robe! I TI danas od Dodika primaju podsticaj za poljoprivredu!!!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Povrtlari uzimaju gmo sjeme i prscu isto kao i ovi vani. Osim toga nemaju bas pristupa svi velikim trgovackim centrima. To nije problem malog covjeka. Benefit je odrzava se domace sjeme u opticaju i cuva od izumiranja. Plus jede se puno zdravije bez puno stetnih dodataka. 100 lit rajcice + tjestenina dugo se moze prezivit ak bude nestasice. Samo nek ljudi rade. Tu je i grounding doticaj sa zemljom. Dakle benefita ima vise.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, dovoljno je da iskljuce struju i vodu u gradovima usljed Kaosa. Sad zamisli bilo koji svijetski vise milionski grad.
Nakon 3 dana sto se pokvari sve iz hladionika, sjedaju u aute naoruzani do zuba i kamo idu tako gladni i nervozni?

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Emiliano

Prvo kod onoga koji je isključio struju i vodu.☺

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Luce, cudi me da neznas koliko su dobro branjene elektrane, brane i sl. nakon 9.11.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije

Emiliano Zapata, kamo, k meni na selo ? A ja iz štaglja izvučem modifikovani T-34 sa brodskim Browingom na kupoli i eto belaja.

*Ime
Gost
*Ime
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Ne trebaju im ljudi. Dapače trude se pobit nas što više. Ni za zemlju, novac i moć nisam siguran da trebaju. Imaju toga u izobilju…

čekajsamo...
Gost
čekajsamo...
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

U ovih zadnjih nekoliko mjeseci,
u gradovima isto kao i u selima, a zbog nedostupnosti zdravstvene zaštite , među raznim razlozima za ” krk,,ode”bilo i slijepo crijevo.Po računu vjerojatnoće, sigurno da je bilo.. Ne rade obdukcije pa ne može biti činjenica.A sve zbog nevidljivog neprijatelja.Trebaju ljudi prestati plaćati dopunsko.Ja ga ni nemam jer liječnicima koji su spremni za par stotina kuna extra honorara kljukati ljude sa štetnim lijekovima, ne dajem pravo na sebe.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Tocno za godinu i pol svi ce bjezati iz grada

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

To je dobar plan kad imaš gdje pobjeći. Koliko ima ljudi u gradovima, koliko je to parcela? Kolika parcela treba biti da se može preživjeti od nje? Ne znam da ima ničija zemlja. Ko nema mora da kupi. Od čega? Minusa na računu kojeg je već zakovao jer je stigao servis za automobil s kojim ide na posao, jer mu je trebao novi aparat (koji traje koliko i garancija) ili nešto slično? Gdje da kupi? Ne može se kamen obrađivati. Gdje će živjeti, treba neka izba da se napravi? Sretan je ko ima malo zemlje ili može da je priušti i pobjegne ali većini je tvoj savjet so na ranu.

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

@guest_464769 – Pogledaj to s druge strane. Netko posjeduje stan ili kuću u gradu. Za cijenu dvadesetak kvadrata stana možeš kupiti kuću na selu sa solidnom okućnicom. Pa svoj noviji autu srednje klase zamijeniš za stariji gradski i ostane ti za polovni traktor i pokoji priključak. Eto, pola posla napravljeno. Sada još zasijati ili posaditi pa pričekati što Bog da i ako je sreće može se preživjeti, barem ne biti gladan.
Druga je priča tko želi svoju koliko toliko sigurnu plaću zamijeniti za baktanje sa zemljom ili stokom. I naravno zaboraviti na godišnji odmor po ljeti, odmor je kad je mort sezona a to je zima. (Zadnji put sam na moru bio 2002 godine a i to samo zato što je bilo nekoga da se pobrine dok sam tjedan dana na odmoru)

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis, ti i Žilevski radite jedino ispravno za zemljane!

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije

I ja ću kad za par godina odem u penziju. Ovo proljeće mi je zbog lokdauna bila generala. Čak sam i artičoke uzgojio!

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Ma jeste, a šta ako se ostane bez posla i bez te plate, što mi se čini vrlo logično! Već ih je dosta i ostalo!

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Razumijem te rusofil, jebiga dosta ih je u takvim govnima. Moj savjet kada pocme kuga bjezi iz grada na drzavno ili kako god

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Mario

@Mario Većina je duboko zaronila. I to što imaju, nemaju dok ne vrate kredit. Neko misli da se od okućnice može živjeti i da se traktor oko kuće vozi. Znam vrijedne ljude koji rade oko zemlje ali da nije posla u gradu ne bi bilo dovoljno. Istina život im je bolji i zdraviji, više se ima ali bez plaće mrka kapa. Svi zaboravljaju koliko je seoskih gospodarstava propalo. Dobili poticaje, digli kredite ali ne može se. Sve što im treba poskupilo, sve što prodaju pojeftinilo a rata kredita uvijek ista. Klima poludjela, boleštine ko naručene i gdje si prispio? Jedna godina dobra, tri ne valjaju. Kako su natjerali u Slavoniji da jeftino prodaju mala imanja? Porez na nekretnine, uvijek se može podići za posjed do razine neisplativosti. Najgore je što ustvari nisi nigdje pobjegao. za kontrolni sustav si i dalje pod kontrolom, samo na drugoj lokaciji.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil, ovo ti je najbolji komentar ikad i samo budale ti mogu lupat minuse.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije

Emiliano Zapata, znaš zašto minusi? zato jer rese ! Dakle, u prvom exodusu sedamdesetih godina prošlog stoljeća nisu svi seljaci i seljačine otišli u Njemačku, mnogi su ostalli na selu. U onom mraku i diktaturi ljudi na selu su živjeli od svoga rada, tko nije želio raditi na zamlji taj je putovao na posao u prvi veći grad. Tisuće takvih. I sad ti vidi, seljak, malo zemlje jer nije smio imati više od 10-15 jutara u vlasništvu, i to rascjepkano na 10-15 komada, mali traktor, u štali 5-10 krava, u svinjcu 20-30 krmaka, plati zdravstveno, plati mirovinsko, plati POREZ na zemlju i preživio je, sagradio i kuću, kupio auto, čak po koju godinu išao na more. A sad cvile da propadaju, kako i zašto ? Očito je problem u državnom uređenju ili ljudima koji bi od jedne žetve da kupe Mercedes, traktor najveći na svijetu, par stanova u gradu, kuću na Jadranu, vikendicu na prvom brdu i ljubavnice kakve se slikavaju za žute portale. Kako kažu, nije vem bilo dobro, evo vam sad, uživajte.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Tvrdi

@guest_464603
Bravo.
Mnogi bi na selo i da pomalo raduckaju,a u garazi mercedes,harley choper,krosser,jedan terenac, i po mogucnosti jedna Cesna za njega i suprugu.
Da putuju,i jednom sedmicno da svrate na ranci pitaju kako goveda slusaju.
Da bi nesto dobio,moras nesto i dati.
Do sada je tako funkcionisalo.
A sada,ne znam.
Mozda se nesto promijenilo.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Tvrdi

@Tvrdi Rese ti tata po glavi. Kakve veze imaju ’70-e prošlog stoljeća sa mojim komentarom? Pišemo o sadašnjem periodu. Nisi gledao farme, dignute na kreditima? Par godina (grejs period) pa prodaj kravu za ratu dok ne potrošiš farmu. Nisi gledao kako se dijele poticaji, pa dobije ko ne treba ili onaj ko podjeli sa onim ko odobrava? Nisi gledao kako rastu cijena goriva, gnojiva i zaštitnih sredstava a otkupna cijena jedva veća od proizvodne? Nisi gledao kako ne daju ljudima da obrađuju državnu zemlju tik uz svoju nego daju nekome da poklopi sve, uzgaja ko zna šta i tretira sa ko zna čim?
Komentar se odnosio na one koji žive od toga. Ko ima državni ili drugi posao neće da se guri za crkavicu. Sad se ide vani, napuštaju se obiteljska gospodarstva, ne zato što je loše nego što će biti još gore. Kad si se već dotakao prošlih vremena, ko je nekad radio taj je imao, danas imaju više oni koji ne rade nego oni koji rade.

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil i Tvrdi, pomirite se, obojica ste u pravu kad izgladite ne sporazume.

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ko je vrijedan i pametan, uvijek može da obezbijedi hranu za sebe i porodicu ( npr 4-članu, a može i 6-članu), i to za 12 mjeseci. Porez na zemlju kao i struja i ostalo nisu veliki! Istina je da za “ostalo” uvijek manjka para, i da je daleko lagodnije kad se ima bar jedna plata, ali ako pričamo o frci koja je eventualno na vidiku, da, na selu se može preživeti! Što se tiče vremena, i lud zna koliko je izmanipulisano zadnjih godina, evo primjera ZG, prvo zemljotres (koji na tom području i nije baš uobičajen), pa poplave nedugo zatim, pa silne “vremenske nepogode” u smislu učestalih oluja, grada…vremenom se i te kako manipuliše već godinama, kao i svim ostalim!

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  Petar

HAARP

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

@Rusofil- Ova solucija da jedan radi za mjesečnu plaću a jedan zemlju je ubjedljivo najbolja za manje poljoprivrednike. Redovne račune je moguće platiti a što se dobije od sezone u poljoprivredi to je ekstra, plus to što je dobar dio hrane gratis. Veliki su neka sasvim druga priča, oni se oslanjaju na igru velikih brojeva, osiguranje, poticaje. Ima još nešto. Kada se netko odluči baviti zemljom onda je sklon svaštarenju. Svega po malo pa i je korist takva. Ima prilično profitabilnih sektora u poljoprivredi te uz izbor dva do tri takva, za svaki slučaj ako jedan omane, može se preživjeti. Na par jutara zemlje teško je osim za svoje potrebe zaraditi neki novac na klasičnom povrtlarstvu ili voćarstvu ali na rasadu, ljekovitom ili začinskom bilju se da. Problem je u inertnosti tipa: pa ne znam ja to ili što će drugi reći. Dva si puta spomenuo zaduženost kroz kredite. Nikad se nije bilo lakše zadužiti i nikad teže izići iz tog oblika ropstva. Tko ima kredit, posebno dugoročni, može zaboraviti bilo koji oblik samostalnosti. Naravno da postoje opravdana zaduženja npr za kupovinu prve nekretnine ali dobar dio ušao je dug iz vlastite gluposti ili pohlepe. Zašto bi mlad čovjek, jednog… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Ne sporim da ima svijetlih primjera. Ne jednom sam vidio kako su ljudi dobro uvezali svoje gospodarstvo, postižu izvanredne rezultate i zarađuju više nego na poslovima u industriji. Malo me brine što se pojave samo jednom, nikad više za njih nisam čuo. Bojim se da su godinu ili dvije prošli ispod radara a onda su i njih stisli. Bio bih presretan da sam u krivu i da se poljoprivreda podigne i da jedemo domaću hranu, jeftinu i kvalitetnu, a proizvođači dobro žive od svog rada. Mislim da to moćnici neće dozvoliti i da će domaće uvijek biti puno skuplje od uvoznog a seljak će samo povremeno dobro prolaziti, tek da opstane.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil dobronsi uocio. Sistem je tako napravljen da ne mozes biti samoodrziv. Kad je bagra uspjela napravit da se svinjogojstvo ne isplati, a jedna krmaca prasi deset prascica. Svojevremeno slusah onog Cobankovica kako pametno poucava ljude. Govori lik jedna krava se ne isplati, ali sto krava je vec druga prica hahahaha. Dakle zdravo seljacka logika se upali i veli dakle jedna krava gubitak multipliciras sto puta i imas dobitak. Ah krvave logike. Medjutim prodas Planinsku zamracis 16 milkica i onda nit ne gulis krumpir nego eto te opet na dijeljenju porcija graha sirotinji. E to je posao. Dakle sistem je taj koji treba mijenjat u samoodrziv i proizvodni. Inace kako gradovi budu padali ici ce horde gladne po selima i grabit sto stignu. Tako da ni tu nema trajnog rjesenja. Jednostavno kako god razmisljao navodi se samo dvije opcije: ili crkni kao rob kad se nekom prohtije ili se bori za goli zivot jer ovaj sistem dosao je do kraja. I jest potreban novi svjetski poredak ali ne robovlasnicki.

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Pa eno, Slavonija je poluprazna! Šta je s Krajinom, Kordunom, Banijom? Znam da se u Dalmaciji ne može kopati kamen, al koliko ima obradive i zapustjele zemlje po HR, SRB, BIH! Biće dovoljno samo da se svako vrati na svoje, jer svi imaju neki komadić zemlje na selu! Naravno, ako nisu bili toliko ludi, i prodali!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije

Zato ce i biti cijela suma satelita. Neces se moci sakrit ni u misju rupu. Sve prirodne pecine i sklonista vec su locirane harpom. Dakle bijezanje i pasiva nije solucija. Podizanje svijesti jest i stvaranje kriticne mase. Ocekujem da i skampic ucini nesto po tom pitanju pred izbore tj. tik pred izbore. Neki dokazi koji ce razotkrit dovoljno gnjusne aktivnosti da ljudi popizde.

Stock
Gost
Stock
6 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Tačno Pero!
Već sam se prepao da će priča otići u onom drugom Subaru pravcu…bježite na selo.
Već ste objasnili zašto to nije rješenje nego predaja pa neću o tome.
Ali i ovo o “podizanju svijesti” … imamo li vremena?
Kako se dogadjaji smjenjuju, kojom brzinom, pitam se koliko vremena treba da se promjeni svijest nekome ko ne vidi ovo što vidimo mi.
Bojim se da vrijeme nije na našoj strani.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Stock

Stock
Zamijeni me malo.
Ja se trenutno odmaram. Bilo je naporno.
Tesko je vrijeme,treba biti spreman i fizicki i psihicki.
I duhom ne klonuti.
A ako odemo svi na selo,tada cemo ta ista sela pretvoriti u gradove.
I bice ona narodna…uzalud vam trud sviraci😉

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Sam, cekao sam tvoj post da ti kazem kako nemam nista protiv tebe. Jedino smatram da je strasno opasno siriti optimizam bez pokrica. Zasto? Zato sto vecina ljudi nema pojma protiv cega se ovdije borimo. Da znaju ,ne da bi bili pesimisti slusajuci Vas kako to sve olako uzimate, “zdravo za gotovo” (kao sto se u narodu kaze), vec bi se uneredili u gace! Osim toga, nema mi smisla pisati na koliko smo sve nacina izgubili bitke do sada od istih (o tome su knjige napisane, tako da nema ni mjesta da o tome pisem) ali cu ti reci jedan od meni najbizarnijh, a to je da su cak i u glazbi uspijeli izmjeniti standard,(hz) kako bi nas dodatno uznemirili i bacili izvan ravnoteze. Onda danas slusas pjesme cak i neki rap protiv sistema, a oni nam se smijese jer je svaka pjesma na “njihovoj” frekvenciji. Iznenadio bi se na koje sve sitnice i detalje su mislili… Naravno, obojica ih ne zelimo, obojica zelimo slobodu ali molim te shvati kad procitam od tebe kako su se “oni eto presli oko ovog ili onog” dode mi muka… Treba se uozbiljit i ujedinit, nije ovo setnja parkom! Nemoze me nitko ubjediti suprotno… Pročitaj više »

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije

Zapata, vole ljudi sami sebe lagati jer im bude lakše nego prihvatiti surovu brutalnu istinu. Mentalno snažna osoba prihvača istinu kakova god ona bila i ne umanjuje njen šokantni uticaj na psihu vlastitim spinovima za mozak, takovi su cjepljeni od panike uma od istine.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije

Taktika je znaci,preseliti se u sela,napustiti gradove i to po noci,da ne znaju ONI gdje smo tacno?!
Ima smisla,i paziti da neko od nasih ne ode iz sela i da ne otkrije gdje smo.
Uvesti takvu kontrolu da nam i Oni pozavide,kako nas otkrili nisu.
Uz malo truda,moglo bi se to napraviti😉.
Takodjer cu licno,na ulazu u moj gradic zamijeniti tablu i napisati SELO,posto je on u odnosu na Tokio,manji od sela.
Zaselak se zove.
I mirna Bosna.
Ovo je moj posljednji odgovor SKRIPTI,a desnoj mu ruci sam vec prestao i pisati i odgovarati.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Sam, takovih koji imaju snage i volje, fizički su zdravi za svakodnevni rad, imaju snažan mentalni sklop, imaju love da zamjene ili prodaju za nešto na selu što dalje od civilizacije i ljudi, koji će ustajati ko naši djedovi i bake prije cika zore da naprave sve što treba, a radi se svaki dan od jutra do mraka, za danas i tako SVAKI dan, da ne nabrajam ima ih jedno 5 posto, ostali će ostati u gradovima jer im je ugodnije. Dakle ovo je savjet ne ovcama nego vukovima koji ne žele biti ovce a ti sebe sad svrstaj u kojoj si kategoriji. Ja sam vuk samotnjak bio i ostat ću a ti budi što želiš.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije

Ostavicu onaj prosli komentar kao pretposlednji,a ovaj ce biti poslednji kao odgovor tebi.
Sta god ja bio,ostavimo to po strani.
Kad krene OTPOR i kad ga povedes ti,ili budes jedan od onih koji ga vode,i negdje se desi da je “tvrdo”,da se ne moze naprijed,ne daju ONI,spremi auto i 5 vreca nitrata i pozovi Sama.
Vidio si valjda da se deklarisem kao musliman,revnosni vjernik i da se smrti ne bojim.
5 godina u ratu,sve specijalne obuke,od iskakanja helikopterom i repel jos 93,rukovanje svim vrstama o….
Bice dosta.
Imas moje podatke u redakciji i potpisujem da ti ih predaju,kada zatreba.
Ne sekiraj se i ne sumnjaj.
Meni ce to najbolje pristajati.
A do tada cu da zivim svoj zivot,da se borim na svoj nacin,da pisem,govorim,upzoravam,skandale pravim,da ne dam.
Dakle,poslednji odgovor tebi.
Ziv i zdrav bio,makar i da si skripta.

uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
Gost
uzvztvztfvzočjkjklbhjvfcdfydaad
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

A dobro, djeluješ uvjerljivo, znaš ja sam vuk samotnjak, i u ratu mi zapovjednik brigade nije mogao zapovjedati jer ja prezirem čopor jer sam individualac karakterom. Što god radim radim sam i drugi mi ne trebaju.

stefano
Gost
stefano
6 mjeseci prije

dobro što si samotnjak ali valjda imaš toliko godina da bi još trebao nešto i ubosti, pobogu dokad biti sam

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  stefano

Stefano, brojka je prešla cento od onda ne brojim.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Da sam ja ovako hrabar musliman koji se ne boji smrti, odavno bi krenio na ove na vrhu! Nebi sigurno u ducanu nosio masku, i cekao cjepivo! Nebi gledao kako starci po domovima umiru bez ikakvih ljudskih prava i dostojanstva. Nebi gledao kako roditelji spavaju u satoru ispred bolnice kako bi bili blize djeci koja su u njoj bolesna i kojoj nemogu u posjetu zbog izmisljotina onih superzlikovaca na vrhu. Da sam ja tako duboko uvjeren da je smrt samo setnja izmedu svijetova, odavno bi krenio na te zlikovce!

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije

Nemoj, Emiliano, vidiš da je slabih živaca…

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Tocno istinu tereba prihvatiti a ona je 100 puta teza I strasnija na zemlji nego Itko pise o tome. Istina je da su nas porobili genetski izmjenili da se ne postuje slobodna volja, da smo potpuno kontrolirano drustvo, da nas otimaju stavljaju implatante da nas jedu I muce I da nas zaposjedaju energetski I mnogo vise

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

@E.Z. Mislim da si ti samo apsolutna suprotnost od Sama i to ne Sama koji jeste, nego Sama za kojeg misliš da jeste. Optimizam u životu mora postojati inače postaje životarenje. Taj optimizam ga ne čini nekim zaluđenikom, Kihotom, nego čovjeka spremnog da se nosi sa nedaćama, bori protiv nepravde i loših stvari a opet svjesnog svojih mogućnosti i dometa u tome. Nažalost, ljudi se bore protiv nebitnih stvari a previđaju bitne. Pokušavaju da promjenu što se promijeniti ne može a propuštaju da promjenu što mogu. Nagori su pak pohlepni (većina), bez empatije, spremnih da se odreknu i najmanje ugode pa i da će nekom život spasiti. Ljudi koji će surađivati u svakom zlu, podržati bilo šta, samo ako je njima na korist.
Nemoguće je danas ujediniti i malu grupu ljudi, postarali su se zlikovci za to, ali svako može osobno nešto učiniti. Ako su ljudi svjesni i čine što je ljudski eto su se već ujedinili. Svako pojedinačno, u okviru svojih mogućnosti, ako uradi nešto dobro, svi zajedno napravit će puno.

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Pohlepa i sebičnost nisu korisni za kolektivni interes zemljana zato su iste time i zarazili.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Bojim se da su pohlepa i sebičnost urođene ljudskom biću. To znaju i oni koji to koriste za manipuliranje ljudima.
Rijetki su sposobni zatomiti sve loše osobine i porive u svom biću.

sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
Gost
sidvasfvishfvoabsofvasedfvhasfvas
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Dijete se programira do sedme godine, kakovi program primi takovi će biti cijelog života. Isključujem tu psihopate genetski im je suđeno to. Djecu počnu porgramirati pohlepom i sebičnošču u vrtiću, pa osnovna, u međuvremenu stalno bulje u ekrane mobitela, lapića, tv-a, gledaju filmove, serije gdje se u svim tim programima binarnogkoda propagira pohlepa i sebičnost, mama i tata nemaju vremena za druženje jer trće po cijeli dan kuća posao da bi preživjeli pod kreditima, ne znaju odgajati djecu nit imaju vremena, tako su ovi koji su ženama uvalili feminizam i pravo da glasuju i rade htjeli, bitno je bilo djecu oteti ženama koje su ih do tada odgajale i otrgnuti ih od obitelji da ih preodgoje pohlepom i sebičnošću. I ti sad veliš da je sebičnost i pohlepa urođeno ljudskom biću, malo sutra, pogledaj onaj buljuk djece siromašne po Aziji, Africi kad trće za ovima sa zapada, kod njih nema pohlepe i sebičnosti jer su naučili djeliti sudbinu i normalni su neprogramirani od varana u glavi. Dijete se rađa neokaljano i nevino i čisto u duši, varani ga onda izokrenu u pohlepnog i sebičnog, pogotovo je to vidljivo od pojave interneta kako je to postalo zaraza. Naravno toga nema kod… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Naravno, može se i tako gledati. Ja bih rekao da su došli u situaciju da ispolje tu urođenu osobinu. Niti sam bio u Aziji niti u Africi, videima i reportažama ne vjerujem previše a sumnjam da bi i snimali ispoljavanje takvih osobina. Nije se jedan dječak iz nekakve zabiti kad odraste obreo u gradu i učas se “snašao”. Ko je njega programirao? Sve drugo što si nabrojao je živa istina. To se radi ali upravo zbog pohlepe i koristoljublja. Pogledaj samo kako se tu učas uvežu od milijardera do pilićara, svako svoj interes nađe. Kroz život sam se nagledao kako se “dobri” ljudi promjenu u sekundi. Neko za manje, neko za više ali svako svoju cijenu ima. Kao što sam već napisao, rijetki su koji mogu zatomiti u sebi te osobine i nije da ih nema. Možda neki doista i nemaju to u sebi. Upravo ta manjina sprječava da ovaj svijet ne potone u opačinu.

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Necemo sela pretvoriti u gradove jer ima toliko polja i suma da moze 3 puta ljudi biti na selu bez ikakve guzve

Mario
Gost
Mario
6 mjeseci prije

Svemir ce im suditi a prije ce nam svima dati jednake sanse (unistiti elektronike)

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije

Ne znam baš. Ne dijelim Mislavov optimizam. Prije će biti da će nas i dalje vući za nos.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk
Najviše nade polažem u bahatost vladajućih. Nadam se da će izgubiti svaki osjećaj za mjeru i nagazit toliko jako da će to i one najzalupanije pošteno zaboliti i probuditi. A onda bi moglo doći do raspašoja.

Slonica
Gost
Slonica
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuka…odavno su prevrsene mjere i već su se i najzalupaniji probudili,(ako imalo citate druge portale vidite da ljudi kuže i pružaju otpor makar komentarima)
U kojem obliku vidite taj raspašoj i na koji nacin bi mogao promijeniti ovu nezavidnu situaciju .Hvala

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Slonica
Tako dugo dok se sav otpor svodi na trkeljanje po internetu nije ništa prevršilo. Da uopće ne spominjem masu onih, čak većinu, koji i dalje vjeruju da će nas virus sve pobiti ako ne slušamo stožere. Pa većina anketiranih Amerikanaca vjeruje da je virus tamo pobio 9% stanovništva. To bi bilo 30 milijuna. Slična anketa u Britaniji pokazuje da misle kako je virus ubio 7-8%. 5 milijuna. A sluižbene su brojke oko 46.000 od kojih praktično nitko nije umro od virusa. Uz takvu upućenost javnosti ne može se očekivati nikakva promjena. Nije ni blizu prevršilo. Tek kad tu masu ovaca zaboli i to jako na osobnoj razini, onda će se osvijestiti.

A pod raspašoj mislim nerede, nasilje i kaos na ulicama.

dkfbogsngfnseofgnasanfraergaer
Gost
dkfbogsngfnseofgnasanfraergaer
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuko, neće ih zaboljeti, bit će anestetizirani sa 5G sa priključcima iz “cjepiva” i “testiranja”. Piši propalo za takove koji su u večini, eno takovi sada ruše Lukija koji im je sve sačuvao da im sad to SVE ukradu gušteri.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Za ljudsku pohlepu glupost i naivnost ne trebaju cjepiva, 5G i koješta. Dovoljni su šarene perle i lijepa obećanja. Koja je ovo već farbana revolucija? Uvijek ista receptura i uvijek isto sra.nje. Pa nije Lukašenko pobijedio sa 51%, 55% ili 60%, pobijedio je sa 80% i ko je onda protiv njega? Ovu iz opozicije htjeli da mrknu da bi podstakli revolt a ona nastavlja da igra njihovu igru. Skupila 10% i kao pokrali je. Jel ono Guaido predsjednik Vezuele?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije

dkfbogsngfnseofgnasanfraergaer
Ima puno istine i logike u tvojim riječima. Iako moram priznati kako se toplo nadam da ovaj puta nisi u pravu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Slonice, nazalost stara kuka ima pravo iako bi volio kao i svi da si ti u pravu!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara Kuka, nece jer nesmiju, drze ih na uzici! Njima nije strana knjiga “umijece ratovanja” u kojoj kazu kad opkolis neprijatelja, ostavi mu malo prostora za bijeg kako se nebi ocajnicki borio svom silom, vec da baci oruzije i bjezi glavom bez obzira!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije

Emiliano Zapata
To stoji, ali ovi kojekakvi stožeraški, politčarski i medijski dresirani cucki velikom većinom nisu ni približno inteligentni da to o čemu pišeš shvate. Mnogiod njih već sada pokazuje ogromnu dozu bahatosti i oholosti, kao i potpuni gubitak svakog kontakta sa stvarnošću. Pitanje je hoće li ih gazde moći potpuno kontrolirati kad se još više razmašu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuka, u pravu si da nisu inteligenti ali su na tim pozicijama jer izvrsavaju bez pogovora naredbe najinteligentnijih i u istovrijeme navecih zlotvora na svijetu pa i sire!

PlanetB
Gost
PlanetB
6 mjeseci prije

Da virus ne postoji i da bolest ne postoji to nazalost nije istina. Pa zasto bi ljudi se razboljevali usred ljeta od neke gripe? Kada je to bilo ? Ocito da je bolest zarazna i da se virus i dalje siri sa covjeka na covjeka. Kraj pandemije je pred nama ??? Nazalost cinjenice pokazuju suprotno. Kraj pandemije je za Svedsku. Svedska ke inteligentno rjesila problem. I sada imaju imunitet! A neke zemlje su isle na eliminaciju i s time se zakopale u rupu iz koje vise ne mogu izaci. Australija je isla na eliminaciju i sda u Melbournu imaju policijski teror. Zemlja im lici na neku bliskoistocnu diktatorsku drzavicu gdje se policija se izivljava na obicnim gradjanima do besvjesti: ‘https://twitter.com/i/status/1291725053051183105’ – Oruzje su im pokupili krajem 90 -tih i sada se izivljavaju ‘https://youtu.be/UfuIAd_nCgg’ – Cisto ludilo Za tu zemlju vise nema govora o nikakvoj demokraciji sve maske su pale . Valjda zato i batinaju gradjane da ONI stave maske. Novi Zealand je pod novom karantenom nakon samo 4 mjeseca. Sve je zaustavljeno i policija je prekinula promet koji ide prema najvecem gradu Aucklandu a izgleda da ce se i vojska umjesati. Brazil je u kaosu ali oni mozda imaju srecu… Pročitaj više »

Gaija
Gost
Gaija
6 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Od gripe se oboljeva i po ljeti, doduše puno manje nego zimi. Dok recimo u sjevernim zemljama europe, gripa traje cijelu godinu. Naime nedavno se vratih iz Finske, taman je gore bila u jeku epidemija gripe (ne covida).

Tvrdi
Gost
Tvrdi
6 mjeseci prije
Reply to  Gaija

Gaija, da, gripe a gripa je virusno oboljenje, dakle da su išli testirati sa ovim super-duper testovoma imali bi svecko žarište, a nisu, zašto nisu? zato jer su pametni i ne treba im netko govoriti šta da rade. I da, gripe-prehlade ima cijelu godinu i da, zarazna je.
Da su ljudi budale, jesu, bili i uvjek će biti.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

.. ps. previše trolaš

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

“…Sve je zapisano i svatko može stvoriti svoju privatnu arhivu kod kuće…”

Teško. Jučer na indexu identičan intervju sa Gatesom. Malo veći.
ALI
Maknuta 3 kom. o izbjegavanju poreza, čovjek dao primjer kako se to radi; drugi komentirao kako je ovo što je G. donirao zapravo sukob interesa, jer ima uloženu lovu u te tri farm. kompanije, treći objasnio koliko je u 5 godina zaradio na uštedama poreza i osnivanju zaklada jer fizičke osobe ne mogu donirati.

Pa ako netko ima pristup direktno na fb, može to potražiti, ako nije i tamo maknuto.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Međutim, komentari o cjepljenju djece u Africi – nisu maknuti. Zašto? 1.) previše ljudi zna za to, 2.) brojkama se uvijek može manipulirati. Kako znati što je točno? Mirta Smokvina …. i to tako kvalitetnim cjepivima da je preko 60% slucajeva polia u Africi iz cjepnih sojeva? Mozda je bolje da ne pomaze… Odgovor Natko Velnić Mirta,… – cijela afrička regija je 2018. imala manje od 80 potvrđenih slučajeva (svi zbog mutiranog soja u loše skladištenom cjepivu, što se pomalo suzbija ove godine), a nakon 0 slučajeva slobodne zaraze u zadnje dvije godine se razmatra proglašenje Afrike polio-free regijom. Za usporedbu, prije 25 godina je brojka bila oko 300 000 zaraženih godišnje.”, fb, index Ne bih ovaj zadnji ni uzela u obzir…ali ovaj tip je vrlo pametan i obavješten; stavljala sam njegove komentare i ovdje. Danas ujutro: “Promising to eradicate Polio with $1.2 billion, Gates took control of India‘s National Advisory Board (NAB) and mandated 50 polio vaccines (up from 5) to every child before age 5. Indian doctors blame the Gates campaign for a devastating vaccine-strain polio epidemic that paralyzed 496,000 children between 2000 and 2017. In 2017, the Indian Government dialed back Gates’ vaccine regimen and evicted Gates… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Ma samo iz ovoga, možemo vidjeti s kim imamo posla:

“Cjepivo…neće biti idealno u smislu učinkovitosti protiv bolesti i prijenosa. Možda neće potrajati dugo …”
Wtf?

“KAD NEŠTO POSTANE OBAVEZNO, ONDA SE ČESTO DOGAĐA POVRATNA REAKCIJA. Ali možda bismo mogli reći da će biti obavezna za osobe koje rade u domovima za starije ili su u kontaktu sa starijim ljudima.”

Dakle, svjesni su oni u potpunosti svega.

Pazite kako je novinar “njihov”: pita G.
“Što je s razgovorima o hidroksiklorokinu, koji je promovirala Bijela kuća unatoč tome što se više puta pokazalo da je neučinkovit i da je zapravo kod nekih pacijenata izazvao probleme sa srcem?”😊

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija.
Da se ne ponavljam,i previse sam pisao ovih dana.
Nije to novinar.
To je sluga Billov ponizni kao i skoro svi drugi.
Ova Agenda je pokazala zlo lice dvije kategorije ljudi,kao nikada do sada.
Ljudi iz medicine,ukljucujuci farmaciju(osim vrlo malog broja njih)i i novinari(cast izuzecima).
Cak su gori i od najomrazenije kategorije…politicara.
Mnogi politicari su eskivirali,glumili neke mjere i potajno ili polujavno ih krsili i kriomice ljudima govorili,da je ovo sve sranje,ali medicinska struka i novinari su pokazali da su najpokvarenija bica na Zemlji.
Za novinare sam mogao i pretpostaviti,ali da su ljudi u bijelom toliko iskvareni i podli,ni usnuti nisam mogao.
Oni su udarna pesnica ovog projekta i nikada vise se oprati ne mogu

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

@Sam Niko novinare ne može nadmašiti. Možda se ne složimo koji ljudi iz medicine lažu ali i njih novinari biraju koga će intervjuirati, ne radi istine nego radi vlastitog boljitka i probitka.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

@guest_464721
Razmisljao sam o tome i ipak se opredijelio za doktore.
Novinari nemaju stida i obraza i za pare ce pisati i protiv sebe samih.
Dakle,nikad nisu ni bili neka moralna vertikala.
Lazovi i placenici.
Ali doktori…. covjece.
Pa to su ljudi u bijelom,humanisti,spasioci,mesije,hipokratova zakletva itd.
Pogledaj sada na licima vecine tih mesija u bijelom grc kada govore o virusu i uopce o svemu.
Vidis im prezir prema svima nama kao da smo obicne gnjide,nedostojni i da nas pogledaju,a svakako nas i ne lijece,nego truju i a jos im pri tom placamo za trovanje.
A jos kad neko ukljuci mozak pa kaze da nema korone onako kako je oni predstavljaju,da je ovo Projekat,da oni sami iznose kontradiktorne cinjenice…..
Jesi li vidio tu mrznju i odnos prema ljudima koji s pravom pitaju?!
Zlo izbija iz njih covjece.
To su ti sujetni bolesnici,koji su docekali svojih 5 minuta.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Same, evo ti plus potpuno si u pravu ovdije!

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

@Sam Nemam šta da kažem na to, svoj si čovjek i imaš svoj stav. U biti su prodane duše, i jedni i drugi, i nisu samo oni, ali možda imaju najveći uticaj.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

a sta je novinar, nego čuvar ovcoida i masa!

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

@rudi vrlo dobar komentar na moj komentar od prekjucer… samo jedna stvar, ipak… ti kazes, – spominjanje bilderbergovaca, Sotonista, itd.. ne vodi nicemu, jer mnogi ljudi ne vjeruju u to… Znam, ali, jedno je cinjenica (ovo o Bilderbergu), a drugo ovo da je elita sotonska, naprosto jedino logicko objasnjenje, za ono sto oni rade.. Skupina Bilderberg, kao neka vrsta zacetka tajne svjetske vlade, osnovana 1954., fakticki je donijela sve vazne odluke u zadnjih 66 godina, od kada postoji.. Iza nje stoji kabala, ili RKM (rotschilds-khazarian-mafia), koja je upravljala svjetskim dogadjajima i prije osnivanja Bilderberga. I prije osnivanja FED-a (1910. odnosno 1913.). Skupina Bilderberg je donijela odluku o osnivanju EU-a (odnosno EEZ-a). Na sastanku Bilderbergovaca su napisani tzv. „Rimski ugovori“, koji su onda 1957. podastrti, Adenaueru i ostalima da ih potpisu. Na sastanku Bilderberga je donesena i odluka ouvodjenu eura, i odluka o Mastrichtskom ugovoru 1992. (sa kojim je EEZ prertvoren u politicku uniju EU), itd, itd.. Kabala je vukla konce i iza osnivanja UN-a i NATO-a (1949), i WHO-a (1948.)… itd..Ona stoji iza svih tzv. MEDJUNARODNIH ORGANIZACIJA. A da ne govorim o Svjetskoj banci, MMF-u, BIS-u… To je ionako oduivijek u njihovim rukama. Te organizacije za nas obicni narod u… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,bravo.iako sve to znam,zadovoljstvo mi je citati to Sha pises jer ja nemam ni snage ni volje za duze napise.samo bi ponovio da mi ovo izgleda kao jedan najobičniji ciklus,ponavljanje odredjenih experimenata.sada,nakon tisuća godina, a ako ne i vise,imaju priliku zavladati kompletnom planetom.jer smo globalizirani,globalno selo.kako lijepi naziv za zatvor.hvala