fbpx

Hrvatska (p)ostaje mađarska kolonija

Plenković i Orban

Život ne bi smio biti pretjerano kompliciran. Svatko, bio načitan ili ne, obrazovan ili onaj koji je išao oko škole u sebi nosi znanja o dobru i zlu, o tomu što je pošteno, a što lopovski, što je pravedno, a što nepravedno, dokle sežu granice njegove slobode, dokle slobode drugoga.

Rođenjem nalazimo već gotovi svijet, s njegovim moralom, religijom, kulturom, sustavom vrijednosti. Znamo da promijeniti možemo vrlo malo sami te da se promjene događaju tek s rastom svjesnosti kod većine o slobodama i odgovornostima koje uz njih idu. Sve vrijednosti s kojima se diči neko društvo su zapisane u Ustavu, a tumačenja i provedbe tih vrijednosti zapisane su u zakonima, pravilnicima, uredbama, uputama.

Upravo o kvaliteti tih tumačenja i učinkovitosti nadzora  njihovih provedbi ovisi kvaliteta života pojedinca, uspješnost društva i sasvim osobni osjećaj sreće, zadovoljstva životom u pravednoj državi.

Nekad se dogodi da nezadovoljstva narastu u većini, dovoljno za promjenu zakona, a nekad ta nezadovoljstva narastu toliko da imaju snagu promijeniti i sam Ustav.

Kad bi neki srećković na svojoj njivi koju mu je pokojni pradjed volovima orao i ostavio oporukom pronašao neku rijetku rudu znao bi da to ne pripada njemu, nego da pripada državi, a njemu tek nekakvo obeštećenje (uglavnom se to ne događa, već se pronalaze zakopane kosti onih koji su poginuli braneći ovaj komadić Zemlje). Što bi se dogodilo da na svojoj zemlji pronađe naftu?

Ta nafta bi bila državna! Svugdje na svijetu. Osim u Hrvatskoj!

Iako i Hrvatska ima Ustav, i u njemu članak 2 te članak 52 koji kaže: More, morska obala i otoci, vode, zračni prostor, rudno blago i druga prirodna bogatstva, ali i zemljište, šume, biljni i životinjski svijet, drugi dijelovi prirode, nekretnine i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja, za koje je zakonom određeno da su od interesa za Republiku Hrvatsku, imaju njezinu osobitu zaštitu.“ –  ta nafta ne bi bila hrvatska, već mađarska.

Nije 21.stoljeće i ne živimo u Republici Hrvatskoj, nego se nalazimo u 19.stoljeću u Austro-Ugarskoj – bio bi logičan nastavak tvrdnje iz prethodnog pasusa.

Kako je došlo do toga da je hrvatska nafta u stvarnosti mađarska nafta?

Znamo ili barem mislimo da znamo kako je SDP-ova vlast 2003. prodala 25% INE mađarskom MOL-u za 505 milijuna američkih dolara. Kako su „dr Sanader i HDZ-ova vlast prodali ostatak do 49,08% vlasništva INE mađarskom MOL-u pri čemu je dr Sanader za mito od 10 milijuna dolara Mađarima predao upravljačka prava“. Dok za ovu „istinu“ u mitu za dr Sanadera još nismo sigurni da je doista istina ili tek laž koju su hrvatskoj javnosti podmetnuli stvarni gospodari INE i njeni upravljači iz sjene, za priču o tomu da je dr Sanader prodao INU Mađarima znamo da nije istinita

I danas u javnosti egzistira laž o prodaji INE – ona da je dr Sanader prodao MOL-u INU. Besprizorna i politikantska laž. Mađarima su INU prodali hrvatski građani. Njih 44 000 koji su kupili dionice INE po 1.690 kuna, 28 000 radnika INE koji su dionice platili 1.366 kuna. Svi oni, uključujući i branitelje iz Braniteljskog fonda (7% dionica) su u listopadu 2008. prodali svoje dionice MOL-u po cijeni od 2.800 kuna. Lako je izračunati koliko su naši domoljubni burzovni veleigrači zaradili na INI.

Vlada RH je u državni proračun inkasirala novac od hrvatskih građana, a ti isti građani su zaradili na preprodaji dionica MOL-u. Vlada RH i određeni broj građana, radnika, branitelja kao jataci u rasprodaji INE!

Ukupno je  u državni proračun RH od prodaje INE sjelo 1,164 milijarde dolara. MOL je svojih 49,08% vlasništva nad INOM ukupno platio 1,5 milijarde dolara.

Ta INA je u trenutku prodaje njenog prvog dijela MOL-u od 25% za 505 milijuna dolara bila u posjedu nalazišta nafte u Siriji čija vrijednost se procjenjivala na 23 milijarde dolara. Ta informacija je bila skrivena od hrvatske javnosti, ali ju je najvjerojatnije posjedovala uprava MOL-a koja je iz tog razloga ušla u grčevitu borbu s austrijskim MOL-om za vlasništvo nad INOM.

Polovica vrijednosti nalazišta išla je državi Siriji, a polovica Ini

Od te polovice, od 2003. do početka rata u Siriji, najmanje 25% od te ININE polovice sirijske nafte je išlo Mađarima. Netko dovoljno knjigovodstveno nastrojen  i uporan bi mogao financijskom forenzikom utvrditi koliko je MOL u miraz dobio ININE sirijske nafte koja mu je pala s neba (ili posredstvom povlaštenih informacija, tajnih za hrvatsku javnost). Znamo li da je godinama prije početka sirijskog rata INA crpila sirijsku naftu s mjesečnom zaradom između 60 i 80 milijuna dolara, onda nas ne bi iznenadilo ni da je ukupni mađarski profit iz Sirije dosegao više od milijarde i pol dolara, koliko su ukupno iskeširali za INU.

Ovdje valja spomenuti nešto vrlo bitno: polovica vrijednosti nalazišta išla je državi Siriji, a polovica Ini.

Što se u međuvremenu događalo s naftom u hrvatskom podzemlju? Evo izračuna Goranka Fižulića kojeg do danas nitko nije osporio (https://www.telegram.hr/politika-kriminal/goranko-fizulic-za-telegram-tko-je-pravi-vlasnik-hrvatske-nafte-i-plina/):

„Od kada je MOL stekao prvi udio u INA-i ukupna hrvatska proizvodnja nafte do 2014. iznosila je 59,5 milijuna barela ili 4.6 milijardi dolara u prosječnim godišnjim cijenama. Prema dostupnim podacima lokalni proračuni te proračun RH u istom su razdoblju naplatili na ime koncesijske naknade samo 180 milijuna dolara ili 3,91% vrijednosti proizvedene nafte.

Da je primijenjen model koji je Vlada odredila za jadranska istraživanja ili nova istraživanja u Slavoniji INA bi na ime koncesijske naknade od 2003. do 2014. uplatila u državni proračun, te proračune županija, gradova i općina sveukupno 1,855 milijardi dolara ili deset puta veći iznos od uplaćenog.“

Dakle, Sirija je od svoje nafte prihodovala 50%, a Hrvatska od svoje 3.91% vrijednosti! Komu je išla razlika od 46, 09%? Vlakovima u Mađarsku? Ne, nego preko bankovnih računa u mađarski profit MOL-a.

Ostale države ubiru koncesijsku naknadu, obično 20 %, te udio u dobiti proizašle iz eksploatacije nafte i plina u iznosu od 55 do 80 %.  U isto vrijeme je MOL platio Mađarskoj koncesijsku naknadu za naftu u pet puta većem iznosu (u postotku), nego li u Hrvatskoj te četiri puta manje nego li Ruskoj Federaciji.

Zbroji li se mađarski profit iz Sirije i ovaj iz Hrvatske, bila bi to brojka blizu 3 milijarde dolara.

Dok je način stjecanja upravljačkih prava MOL-a nad INOM predmet sudskog postupka, razlog neplaćanja koncesijskih naknada MOL-ove INE državi Hrvatskoj ne znamo. Možda bismo ga mogli pronaći u tajnim dogovorima, memorandumima, zakulisnim igrama u kojima točno određeni pojedinci izvlače korist od rudnih bogatstava države koja bi morala pripadati svim građanima.

Na Badnji dan godine 2017. se na tren učinilo kako će premijer Plenković prekinuti taj niz hrvatskih premijera koji nisu u stanju razračunati se s tajnim dogovorima sa strancima oko koncesijskih naknada (u prijevodu – oko pljačke hrvatskih prirodnih resursa). Najavio je reotkup INE od MOL-a. Mrmljao nešto o tomu kako ima razrađeni model. Do danas nismo saznali o kojem modelu je riječ.

No, saznali smo za tajni Memorandum o razumijevanju između INE i JANAF-a. kojeg je potpisao kao svjedok Plenkovićev ministar Ćorić (onaj koji se javo hvalio sa svojim saznanjima o internoj novinarskoj komunikaciji u zatvorenim grupama) već 2018. godine. Po tom memorandumu će “Ina, kao članica MOL Grupe, uložiti maksimalne napore da poveća količinu transportirane sirove nafte od Janafova Terminala Omišalj prema Mađarskoj i Slovačkoj Republici, posebice za rafinerije MOL Grupe”.

Dok Vlada RH javno govori o otkupu INE, o očuvanju rafinerije Sisak i modernizaciji riječke rafinerije, u tajnosti potpisuje memorandum koji će postati preduvjetom za transport sirove hrvatske nafte u Mađarsku.

Tako u 2019, umjesto dvije modernizirane rafinerije nafte, Hrvatska ima onu sisačku ugašenu i riječku koja je u ‘procesu modernizacije’. U tom procesu se redovito događaju ‘slučajne’ havarije na srcu rafinerije – postrojenju za hidrokreking i hidrodesulfurizaciju. Naravno, zbog ‘nestručnosti i lošeg održavanja te ljudskog faktora’. U jednom trenutku je INA uslijed ‘havarija’ dospjela do situacije da nije u stanju isporučiti na početku turističke sezone naftu na tržište pa je morala posegnuti, opet tajno za državnim robnim rezervama. Ta intervencija i snalaženje oko isporuke robe za tržište je nazvano ‘zanavljanjem robnih rezervi’ (https://www.nacional.hr/mol-salje-hrvatsku-naftu-u-madarsku-a-plenkovic-suti/)

Dok je riječka rafinerija ‘zanavljala robne rezerve, MOL je, demonstrirajući svoju moć prema hrvatskoj Vladi, hrvatsku sirovu naftu prevozio željezničkim kompozicijama u Mađarsku. JANAF je užurbano prespajao cijevi oko Siska kako bi mogao svojim naftovodom transportirati hrvatsku sirovu naftu u mađarsku rafineriju.

Hrvatska, tj. INA je tako bila prisiljena kupovati skuplju stranu naftu za svoju jedinu rafineriju u Rijeci, a vlastitu sirovu naftu (ukupno 247 000 tona) izvoziti naftovodom u Mađarsku, pritom ostajući bez rafinerijske zarade, prethodno ostajući bez koncesijske zarade.

U takvim okolnostima, pred kraj te iste 2019. godine u Hrvatsku dolazi slavodobitno Viktor Orban u Slavoniju. Dočekuje ga snishodljivo premijer Plenković i šuti dok Orban govori: Prije 100 godina Slavonija u Hrvatskoj i Baranja u Mađarskoj bili su najbogatiji krajevi naše države. Moramo se opet povezati.

Plenković je odšutio i kartu ispod koje se svako malo Orban slika u svom uredu, onu Velike Mađarske koja uključuje dijelove Slavonije i Baranje.

Sve to upućuje na stvarnu ili izmaštanu scenu iz mafijaških filmova: Plenković se bahati s kupnjom Ine, a onda ga pozivaju u tamnu sobu na razgovor nakon kojeg on šalje svog poslušnog ministra na potpisivanje tajnih memoranduma o isporuci sirove nafte Mađarima.

Očito ni Plenkoviću nije dopušteno mijenjati kolonijalni status kojeg Hrvatska ima u odnosu na Mađarsku preko posrednika INE i MOL-a.

Ono s čim se bavi jesu dnevna prepucavanja, držanja ljestava vjernom Jandrokoviću u njegovom niskom startu prema Raspudiću. Obojica ga prozivaju za licemjerstvo, zaboravljajući onu velebnu feštu njihovog ministra špic papka i vjenčanja u najskupljem istarskom hotelu. Dok hrvatska nafta teče prema Mađarskoj, ‘stručnjaci’ će nam objašnjavati kako je izvoz sirovine jednako isplativ kao i izvoz gotovog proizvoda, kako i dalje trebamo izvoziti trupce u Italiju, a uvoziti namještaj.

Kad se jednom pogazi i izigra Ustav, onda je svako slijedeće gaženje lakše. Pogažen je s odnosom izvršne vlasti prema rudnom bogatstvu, kasnije je bilo lako gaziti ga zbog ‘epidemije’.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
176 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ive
Gost
Ive
4 mjeseci prije

Sto je tu cudno Hrvatskom zadnjih 30 godina vlada i svijesno je nemilice unistava ZLOCINACKA HDZ. Nanjeli su Hrvatskoj vise stete u 30 godina do Budimpestanski, Becki i Beogradski rezimi skupa u 1000 godina. I umijesto da ih narod razbije, protijera, pomalti oni uporno dobivaju preko domojebnih ujeba i izbornih inzenjeringa izbore a to se u Hrvatskoj zove JEBOKRACIJA. Dok vecina EU drzava ima demokraciju Hrvatska ima pljackasku JEBOKRACIJU.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
4 mjeseci prije

Ive,dok je mladima neugodno da ih netko vidi na biralištu bit Ce tako kako je

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@ planet zemlja Nije mladima neugodno nego mladi nemaju za koga glasat, u mom slučaju dok sam bio mlađi. Ostatak mladih niti nezna zašto ide na izbore. Neinformiranost i neznanje o politici onih koji izlaze na izbore su glavni problemi. Osim toga, očito si neki stariji ”gospodin” čim su ti mladi krivi za sve, kao da prije mladih nije bilo vas pametnih, odraslih i zrelih od kojih su mladi naslijedili trenutno stanje.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Netko..auh,uvrijedi me a da ni ne znas.salu nastranu,40 godina u guzici,sa 18 godina dijelio letke sa legendom-cudakom(klaun po modernome),predragom raosom.nisam ni star ni mlad.uglavnom,mlade je sram izaci na izbore jer su msmediji namjerno ogadili sve i stavili,sha ja znam,pernara i plenkya i sauchu u isti kos.jer oni su,eto,politicari.i mlade je sram da izadju jer to nije cool.i onda nastupaju uhljebi,pa cak i pokojni,i donose zakone.

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@planet zemlja zaboli me za tvoje godine u guzici. Godine bez pameti niš ne znače. Ti si djelio letke-bravo. Ja sam sa 20ak godina pod okriljem udruge mladih skupljao potpise da se održi referendum za glasanje o ulasku u NATO. Znači htjeli smo ljudima dat pravo demokratskog izbora. Nismo bili ni protiv ni za NATO jer nismo bili politička udruga. Samo PRAVO NA DEMOKRATSKI IZBOR. Vlastiti sugrađani su pljuvali po nama i zvali nas četnicima.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Netko..zaboli te za moje godine…godine bez pameti nish ne znace..imam felling da bi mi u nekoj diskusiji pljusnuo samar iako se slazemo.i to samo zato jer eliti ne mozes prici da njima pljusnes samar pa bi opalio svom istomisljeniku,samo jer drukcije argumentiramo stajalista.zasto?

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@planet zemlja Ma više me nervira pogled s visoka na mlade iako iz svog iskustva znam da ni stariji nisu obdareni mudrošću i da ne shvaćaju šta je uopće demokracija i kako funkcionira. Nisu mladi krivi za sve. Pusti mlade na miru. Nisam pobornik nasilja, ne brini za šamare.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Netko..pa tko je rekao da su mladi krivi za sve?pogled sa visoka?hocu vidjeti mlade intelektualce,glazbenike,fizicke radnike..mlade hocu vidjeti na glasanju.ali ih ne vidim kad su izbori.sha ja moram biti sa 40godina jedan od mladjih kod te hebene glasacke kutije kad dodje vrijeme… i,btw,ne brinem za samare,samo provociram stomisljenika.

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@ planet zemlja A jel ti možda palo na pamet da se nema za koga glasat? Već sam čuo priče da bi trebalo uvest obavezno glasanje za svih. Ali šta se time postiže? Šta nije za demokraciju krucijalno informiranost stanovništva, možda bi bilo dobro da stranke nemaju navlas iste ”programe”? Iskreno, neznam kako razmišljaju nove generacije jer sam se malo izolirao od svijeta (kako reče jedan komentator, nemaš više s kim ni kavu popit) al možda im je sve to besmisleno kako je i meni postalo. Osim toga po osmatranjima koja imam većina mladih se uzda u odlazak van države ili i sami ulaze u politiku i bivaju korumpirani. Nije tako jednostavno, ajmo svi na izbore i čekat da se sve magično poboljša samo od sebe.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Netko…jos uvijek imas pristup slobodi informiranja.internet je tu odigrao svoju pozitivnu ulogu.ne treba mi drzava davati informaciju jer niti drzave postoje u tom smislu rijeci niti je njihova informacija relevantna.zelim provjeravati i citati.pa da vidim koja teorija pije vodu.ima politicar,jos uvijek parlamentarni zastupnik,koji kaze:informirajte se,radite na sebi.a mislim da je cak i mladji od mene.pernar.ima opcija,samo ih cenzura sjece,kao da ne postoje.nema pristup medijima iako je clan parlamenta.ma da dobije1 posto ima moj glas…nekako cu mirnije spavati.

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@planet zemlja Pa mladi se ionako već informiraju preko interneta…bar oni koji se informiraju. Kao što rekoh, ili bježe van ili su već u politici pa možda već i glasaš za te mlade pa ih ne vidiš kod izbornih kutija. Ok, Pernar. I ja sam mislio da će on možda bit nova nada al nakon onog sukoba sa Sinčićem vidjelo se da su obadva podložni niskom politikanstvu pa sam odlučio ne gubit vrijeme na izborima. Za vrijeme glasanja mogu napravit korisnije stvari za sebe, npr poslagat čarape u ormar i očistit pločice u WC-u.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Netko…kazes,bjeze van..zar ne osjetis da dolaze neka vremena da neces biti slobodniji bez obzira bila to njemacka,irska,hrvatska?nekako mi se cini da nam svima umanjuju sanse,gdje god da smo?policija mlati zestoko tamo gdje smo do jucer trcali za posao i bolju placu za ulozeni rad.mislim da ce nasi ljudi polako nazad,barem onaj nizi srednji sloj koji je vecina,htjeli ne htjeli.a sha se tice te sitnije politike,pernar,bunjac,sincic…pernar i dalje pili kao budala svojim uvjerenjima i to ga kosta.to mu je plus.a ja jos od vemena gotovca nisam vidio takvu zar i ljubav u ono sho govori.ima moj glas,pa makar bio jedini.jer za koga drugoga?postovanje,netko.

Netko
Gost
Netko
3 mjeseci prije

@planet zemlja Vidim ja to zato i ne idem nigdje i učim nove vještine s nadom da ću ih savladat i jedan dan iskoristit za slobodniji život. Živi bili pa vidili. Ako će me netko optužit za defetizam neću zamjerit. A Pernar? Ko zna, možda mu i jednom dam glas. Ionako smo propali 😉 Sve najbolje planet zemlja

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
3 mjeseci prije

Volio bi da se varam ali mislim da ce se cijeniti vjestina baratanja motikom i kad sha uspijeva od plodova😢daj pernaru glas,cisto iz hobija,valjda nece ispasti da je na necijoj platnoj listi.sve najbolje,netko,bila je dobra raspravica.postovanje.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Netko, vjerujem ti sto posto. Tvrdim da ce isto biti kad krenu s cjepivima…
Vec ih ima ogromna kolicina ispranog mozga.
Ima cak i nova rijec (naravno da ih se nece zvati cetnicima pa ni antivaxerima vec bioteroristima!)

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Netko, imaju za koga samo sto ih placeni mediji prikazuju u losoj slici…

jupiter
Gost
jupiter
3 mjeseci prije

malo se ugrizi za jezik kad kazes “beogradski rezim”….samo cu da te podsetim teritoriju koju je hrvatska bukvalno prisvojila…daqlje jb titi, bakaric, krajacic, ribar, suvar, gosnjak, krleza, …..mucni glavom kad nesto prospes

Pera
Gost
Pera
3 mjeseci prije

Ne pravi se lud. Malo se podsjeti i procitaj: cija je bila Dalmatinska obala, Istra, otoci…Prekmurje, Medjimurje…Il’ se ne pravis lud ?

Ive
Gost
Ive
3 mjeseci prije

@jupiter
Eto za tvoju informaciju moj otac je od 1939. – 1942. bio na zanatu u hrvatskoj tvornici aviona Utva Zemun dok ga u jednoj raciji SS nije uhapsio pa je zavrsio u Njemackoj na prislinom radu za dobrobit 3. Raicha. A njegov stariji brat je radio na zeljeznici na vlakovima Zemun – Zagreb, sve dok se njegova zena nije jako zblizila sa ustaskim narednikom, pa je trebalo osloboditi mjesto u krevetu i zavrsilo je tako da su mi toga strica ustase pokusale uhapsiti na Gl. Kolodvoru, tom prilikom je ranjen, zadnje sto znamo da mu je ime na ploci medju zrtvama Jasenovca.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Ivo,tosu tvoji crveni stakori.Od 168 partija,90% je crvena bagra.

Ico
Gost
Ico
3 mjeseci prije

Slavonac, to su tvoji Vatikanci

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije

Ico, njegovi su budalaši !

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Jarane, jel ti to imaš crvene naočare pa ti je sve crveno pred očima?

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije

Derim, ne, njegove oći su crvene od alkohola.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Derim,bas sam bez naocala procito intervju Biserke iz Beograda za ljudska prava.Vas 80%kad bi procitali,znali bi donekle istinu SA ovi prostora.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Slavonac, baš si našao ko će ti istinu reći. Dobro ti je BanOvan popunio menanžeriju sa Kandićkom i Čankom.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Deren,procito sam ja i DCosica oca memoranduma Sanu koji govori zasto neki lazi.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

E jesi načitan.

Ive
Gost
Ive
3 mjeseci prije

Iskreno bolje je biti crveni stakor do crna sotona kao ti.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Ive ,kako te deca bravarovi kopiladi podupiru.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije

Slavonac, prokleta bagra koja je slavonsku zemlju djelila dalmatinskoj sirotinji a istjerali švabe, prokleta, prokleta !!

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Mikojan,tosu djelili crnogorcima da nauce raditi.Srbima su djelili uz more.Jadni ste vi mladi sa vasim istinama.Nestace onoga ,stosu vam pokrali,a poslje treba radit.

Diogenes
Gost
Diogenes
3 mjeseci prije

Slavonac smeće jedno za vrijeme Tita ti je Slavonija bila najbogatiji dio Hrvatske – na što ti sada liči?

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Diogenes,jeli to odgoj partije.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Nek su tebe iškolovali za džabe. Bačene pare.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Nešto mi je promaklo. Ko je ono napravio SFRJ a ko ju je razbucao? Sve neki crveni na vlasti, pa ko je bio prije njih?

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Denis Latin je imao dobre emisije, pamtim kada je jednom okupio menadžere u studiju, među njima bio neki iz Vartexa! Pitao ga nešto Latin a ovaj želi prvo nešto reći, to jest obesmisliti sve ovo o čemu oni trenutno trabunjaju. Kaže bio je na nekom prijemu kod Tuđmana i pitao ga šta ćemo sa lokalima po Srbiji, Vartex tamo ima dosta lokala…Franjo me zagrli i veli “ostavi se toga, dođi ovamo da ti pokažem nešto”…odvede me u drugu prostorju i razvuče mu nekakavu kartu Evrope…”predsedniče, nemojte meni o politici, slab sam ja tu, mene industrija interesuje”….Franjo ga opet zagrli i pokaže mu na toj karti neke nove granice;-“pogledaj gde nas guraju ovi iz Evrope, pogledaj ovu uniju pored evropske unije”.Tip je to rekao u sred emisije ali ga niko nije ozbiljno shvatio, čak ni Latin se nije zainteresovao te je brže bolje dao reč drugom

Ico
Gost
Ico
3 mjeseci prije

U Walter reedu je mrkobjes dobio “ koktel”, he, he, he

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Opasna je ta crvena bagra koja je par godina poslije Daytona otrovala Tuđmana, Šuška, Izetbegovića i koju godinu poslije Miloševića.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Bravoooooooooo

Sparkling
Gost
Sparkling
3 mjeseci prije

I opet. Koju viziju u budućnost je imao onaj čovjek koji je rekao: Vidjet ćete kad Hrvati dođu na vlast koja će to otimačina biti.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Sparkling…sad se postavlja logičko pitanje koje se nameće a to je;- Da li je taj čovek koji je to izrekao od samog starta znao kuda ide Hrvatska i zašto se prihvatio te uloge….je li ga grizla savest što je bio primoran na tako nešto ili je od samog starta bio globalni igrač? Kenedijev poslednji govor je sličan samo što je on bio mnogo opasniji, znamo kako je završio

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

O kojemu ti startu i globalnom igraču pričaš kad je Bruna Bušića ubila UDBA davne 1978 godine.
Tad Hrvatska nigde nije išla jer je još Tito bio živ i živahan.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Spacevoo,,, neću se kriti već priznajem da nisam znao….ličilo mi na Tuđmanove reči, nisam ni pomišljao da je kolega Sparkling tako daleko otišao

Ico
Gost
Ico
3 mjeseci prije

Bruno Bušoć

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije

I pitam se tko ga je stvarno ubio, naši ili njihovi ?

SZD
Gost
SZD
3 mjeseci prije

Bruno Bušić

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Evo sad će.

Weteran
Gost
Weteran
3 mjeseci prije

Znači:
Režim Budima, Beča i Beograda Ulaže u RH!?
Režim Zagreba Razlaže RH?!
Dobro sam vas razumeo?

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Čista zavist. 😉
Jel tebe korona u glavu pukla?

Pera
Gost
Pera
3 mjeseci prije

Dokaz da se ne pravis Lud !!!!!!

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Kako sad to? Ispade Beogradski režim napravio INA-u a Hrvatski raz*jebo.

Dal
Gost
Dal
3 mjeseci prije

1/3 vratiti italiji,1/3 wratiti Serbiji i 1/3 vratiti madjarima i onda ce da Bude sve U redu.

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

Talijani su maznuli plinski biznis,Madjari naftni biznis ,sta bi ti htio?oces vodovod i kanalizaciju ,samo je to ostalo jbg.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Tako je Ive. Samo nemoj zaboravit da oni nisu pali s neba, ovce su ih birale cak i na nacin da su ostali doma znajuci da ce par uhljeba izaci na izbore i sebi pronaci jatake…
Zbog istog razloga tvrdim da nam se crno pise po svim pitanjima pogotovo popularnim u zadnje vrijeme, kao sto je cjepljenje.
U ostalom vec smo se mogli uvijeriti jer na zadnjih 3 prosvijeda u mjesec dana protiv chip-cjepljenja i sl. nije izaslo ukupno stotinjak ljudi. Dakle oko tridesetak po prosvijedu…

Janko
Gost
Janko
3 mjeseci prije

Neki od politicara i nacionalistickih novinara govorili su nam ,ako se krade ,barem kradu nasi,a ne Bec , Budimpest i Beograd,pa sad trpimo nase kradljivce,,mada nikada Hrvatska nije dozivjela niti veci ekonomski razvoj ,niti drustveni standard kao u vrijeme kako kazete, beogradske kradje.

zgvaca
Gost
zgvaca
4 mjeseci prije

Rvatskoj je sto puta bolje pod Madjarima nego sa Kradezom. Kad bi bilo pametnih politicara tribalo bi Dalmaciju i Istru dat Talijanima, Zagreb Austrijancima a Slavoniju Madzarima. Mi bi se rjesili Kradezea i vjerovatno bi svima bilo bolje. Sveti Rok bi bila granica.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

EU će se raspasti, vratiti će se AustroUgarska, mađari su trenutno malo problem ali srediti će njih Beč !
😉

čitalac
Gost
čitalac
4 mjeseci prije

@zgvaca
A tebe bi trebalo dati na Papuu Novu Gvineju, na preodgoj “kako graditi pripadnost zajednici”.
Svima bi nam bilo lakše.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

zgavac,ima nji dosta stosu djelili pasu popusili.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Slavonac ima ih tačno 6

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Ajatollah, da ti nacrtam? Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora. Čisto informativno, na kojih 6 si ti mislio?

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Ti si prespavao pola vijeka. Kakve veze ima Kosovo? Ono je prvo htjelo da se odcijepi ali nisu mogli razbucati Jugoslaviju a ovi što jesu, baš su se usrećili. No, ko će sad javno reći da je pojeo go*vno, da mu djeca bježe iz slobodne i neovisne Hrvatske koja ne može ni da prd*ne bez dozvole Brisela.

Zagor
Gost
Zagor
3 mjeseci prije

@guest_427372 ,
Nadam se da je ovo bio sarkazam.

Argamedon
Gost
Argamedon
3 mjeseci prije

zgvaca … a zasto bi drugi rijesavali nase probleme , a zasto mi nismo sami sposobni rijavat te probleme ?
ako je narod tako los , znaci da drzavama koje si nadroji zelis zlo .
Treba samo Eliminirat HDZ I SDP nekima teko pada da to izgovore , i rijesen problem , a sad se ima sansa na izborima , ako se to ne dogodi , znaci da zasluzujemo kaznu koja nas je snasla .

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Armagedon, tebi je lepo baš, ti imaš i ime i prezime tvog problema, rek’o bi čovek da si pametan onda! Vlast nam oduvek postavljaju drugi, stranci da kažem…svaka naša vlast (regija) radi u njihovu korist zarad nekih viših, globalnih ciljeva a da ih ne bi plaćali direkt dovoljno je da zažmure na otimačinu nad vlastitim narodom. Prema tome apsolutno nema veze ko je na vlasti, kako se zove ta stranka bla bla….da nije HDZ, SNS bio bi neko drugi al se od zadatog pravca ne odstupa.

Armagedon
Gost
Armagedon
3 mjeseci prije

Mlata….. ovo me posijeca ana UDBU ..

Malo si nejasan , ne idi mi okolo ka lisica oko vrca sa juhom vec idi pravo i budi otvoren ..Tvoja izjava

“tebi je lepo baš, ti imaš i ime i prezime tvog problema, rek’o bi čovek da si pametan onda! ”

Dali ovo razumin kao provokaciju , upozorenje , savijet ?

Zasto mis;lis da je druga stranka nebi bilo bolje ,

Znaci svo nase komentiranje nema smisla , sve su vlasti lose ne trebamo glasat , jer ko dosa da dosa bit ce lose ,….jeli to ti meni pokusavas nesto sugerirati , ?

Kao ljepo ti je , imas svoje probleme i ne nagovaraj ljude da glasaju protiv , HDz I SDP , (Kriminalci obe – NWO)
Malo si ubaci srpskih rijeci da ne mislim da si iz Hrvatske …..ili se ja varam ….

Samo budi jasniji jer znas ne volim provokatore.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Mlata je stari udbaš a evo i Derim. Zar nisu bili na vlasti i Liberali i SDP i HDZ, i ko sve ne u koaliciji s njima? I šta se desilo? Od samostalnosti samo ide nizbrdo. Puna im usta neovisnosti, suverenosti, napretka, …, a onda afera na aferu. Dobro, sve su to udbaši, komunjare ali reci ti nama ko nije pa da za njih glasamo.

cro crv
Gost
cro crv
3 mjeseci prije

U PRAVU SI DRUZE NO STO AKO HRVATSKA MAJKA RODI JUNAKA PA ON ODLUCI BIT POSTEN I VISPREN U NASTOJANJU DA SE SVE VRATII STO JE POVRATIVO NA POCETAK I ONDA DA SE VIDIMO GDJE JE I STA JE RASPASTOJ GENERACIJA GRESILA I NARAVSKI I CRKVENJAKE TREBATE NOVE NE OVE STO SE KOCOPERE KO PJEVCI KAD OBAVE ONO S KOKOM TJ S GLUPIM I BLESAVIM NARODOM VEC CISTIM SAMARITANCIMA TREBATE UVESTI REFORMISTICKU A KATOLICKU CRKVU A ZNAM I NADAM SE DA TAKVE LJUDE IMATE I U HRVATSKOJ NEMOJTE TRAZITI VANI NIKOG BEZ OBZIRA NA ZASLUGE JER BIT CE BRZO KAKO JE BILO DOK SE VI SNADJETE BIT CE TE GOTOVI OD TAKVIH GNUSOBA. NARAVNO LAKO JE DATI NA UPRAVU SVE STO SE DA DATI MORAT CE TE BITI RACIONALNIJI U TOM DAVANJU DA VAM SE TO DAVANJE NE OBILJE O GLAVU VIDJELI STE PRIMJER TIH UGARA /iz molla/ boze oni su izgleda samo tu da vas opeljesuju legalno i hladno A SVE TO UZ POMOC POLITIKE SUPLJE GLave.A tako ce vam BITI SLICNO I U OSTALIM BIVSIM JYGO REPUBLIKAMA SADA VEC I KOLONIJAMA RAZNORAZNIH BELOSVJETSKIH FINANSIJSKIH POLIITICKIH I INIH HOPSTAPLERA

Stock
Gost
Stock
3 mjeseci prije

“NO STO AKO HRVATSKA MAJKA RODI JUNAKA”
Prvo bi se trebao roditi neko ko će napraviti tu majku.

Ive
Gost
Ive
3 mjeseci prije

Da se rijesi problem HDZ LOPOVA LOPINA, danas zivuce osnivace pod hitno pred prijeki narodni sud a potome pred zid, pokojne osloboditi svih pocasti i titula i proglasiti narodnim zlocincima a sva HDZ vodstva nakon osnivaca poslati na 35 – 50 godina tucanja kamenja na Golom otoku.

Diogenes
Gost
Diogenes
3 mjeseci prije

zgvaca, HDZ upravo to radi – potvrđuje sa mađarima ugovor iz 1098 godine.

Velaga
Gost
Velaga
4 mjeseci prije

Ali, zar Logično ne voli Orbana?!

cro crv
Gost
cro crv
3 mjeseci prije

LOGICNO NE VOLI NIKOGA ALI VIDI I DUBOKO I SIROKO DEMOKRATSKI

Pera
Gost
Pera
3 mjeseci prije

Logicno voli, ali tekstopisac ne voli.

tuf
Gost
tuf
4 mjeseci prije

Mislim da si ‘promašio ceo fudbal’ s previše ambicioznom postavkom o kolonijalnom vlasništvu nad Hrvatskom.
Nije ti valjda namjera skretanje fokusa s pravog vlasnika, koji ne samo da je Hrvatsku natjerao da odustane od plodnih naftnih polja u Siriji, nego i da sudjeluje u naoružavanju najgoreg ljudskog šljama? Hint: to nije oportunistička Mađarska.

cro crv
Gost
cro crv
3 mjeseci prije

DA TO JE ESADE PA TO SE ZNA OD SAMOG STARTA I TU POMOCI NEMA NECEMO SE NI LAGATI

Ico
Gost
Ico
3 mjeseci prije

vesna pušič, prijateljica Sirije

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Sa Srbijom je gotovo, niko ih više neće prevariti 😉

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Soa

Što je? Otkrivamo toplu vodu?
Nisi uzeo u obzir Inina polja u Rusiji, Iraku…još tri, četiri.
Za idući put možeš uzeti – Talijane (plin, Jadransko more, ribolov, gospodarski pojas).
Ah, da. Na svim tim ugovorima moraju stajati nečiji potpisi. Koliko bi trebala trajati suđenja? Dulje od 15 minuta?

Svi koji misle da je bilo lako izgraditi Inu grdno se varaju.
A grdno se varaju i oni koji misle da ovo nisu bili planovi od ’89., min.

neznanje
Gost
neznanje
3 mjeseci prije

Lucija
Jedna od največih pljački Hrvatske je pretvaranje opčeg dobra u državno dobro. Ne misli se na naftu več zemlju, šumu itd koja je odjednom postala državna. Slijedom toga su nastale čudne organizacije kao što su državne šume, državne vode itd. Ne traži mi se po Narodnim novinama tko je i kad to napravio. Ako me sjećanje ne vara to je bilo u samim početcima Hrvatske države i znakovito je pokazivalo put kojim se hrvatsku “stoku sitnog zuba” namjerava voditi.
Svaki narod ima državu i vlast kakvu zaslužuje.

Ive
Gost
Ive
3 mjeseci prije

Najveca pljacka Hrvatske je TUDJMANOVA PRIVATIZACIJA. Prokleto mu ime naslijedje i koljeno. Dobro znam jer je i meni nudjeno da se prikljucim privatizaciji za skromnu pomoc od milijum DEM HDZ-u.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Ive ,mislis na crvena govna stisu promjenili kapute.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Ista su to govna kao i ćaće što su im se presvlačile ’45.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
3 mjeseci prije

@guest_427386
Mislim da se to radije zvalo društveno vlasništvo nego državno dobro. Istina društvo uopće nije isto što i država. Kad je nešto društveno o tome se brine cijelo društvo i za dobrobit društva.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

To su bili planovi iz 1988 kad je zatvorena kaznionica Goli Otok i biti će ovako sve dok se ta kaznionica ponovo ne otvori.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Eto, Mlata i Lucija napokon dele isto mišljenje

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
4 mjeseci prije

Prodali su našu budućnost Judini sinovi !!!

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Uz tvoju saglasnost..

čitalac
Gost
čitalac
3 mjeseci prije

Naftna polja u Siriji zaboravite.
Mislim da sirijska vlada na čelu sa Bašarom Asadom jasno rekla što će biti sa raznim ugovorima sa onima koji su podupirali džihadiste.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Sve se to da ispeglati ali mora mora biti vidljiva promjena kursa. Ekonomija ima sasvim drugu logiku.

Hrvoje
Gost
Hrvoje
3 mjeseci prije

Daš desetorici po milion, pa kupiš bagatelno. Dok korumpirani ne budu visili po banderama, nema nama spasa.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

A ko će tolike bandere staviti?

Slovenac
Gost
Slovenac
3 mjeseci prije

Gledam kod nas u sloveniji kao da je desnica nesto uradila hehe sve sto se radilo radili su bivsi komunisti ili prije ili sada a od ovih kao nasih nacionalista samo pljacka da nebi bilo komunista nebi imali ni skole ali bile bi crkve bravo nacionalisti bas ste neki kurac

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Slovenac,koji si ti tukac,kad hvalis totalitarni rezim.

Slovenac
Gost
Slovenac
3 mjeseci prije

Ti neznaz sta je rezim pusi hdz i bices sretan seljacinu

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Slovenac, on je od onih “starih”…znaš

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Slovenac,jabi ti preporucijo da ides u Bosnu cacu traziti.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Ovi danas ne mogu ni da okreče što su “crveni” napravili

Siniša
Gost
Siniša
3 mjeseci prije

Samo to, sigurni da je to jedino šta hrvatsko nije hrvatsko?
Mislim, ni kod nas nije bolje.

Slovenac
Gost
Slovenac
3 mjeseci prije

Pa kod nas nema skoro firme koja nije u vlasnistvu druge zemlje ali idioti su ponosni na to samo da se radi za male pare slovenija je duzna 30 miljardi i kusur robovi do kraja isto kod vas ali nacionalisti mase barjakom hehe

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Jeste ja kad vidim koliko su komunjare imali satova, vili, stanova, jahti i poduzeća u svom vlasništvu tačno mi žao ove demokratske sirotinje (naročito one duhovne).

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Dobro iko osta 🙂
Ovu vlast samo dobroćudnost sprječava da bude dobra, uspješna i poštena?

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

Ha ha ,od 1960-1990 HR 500% rast BDP-a , od 1990, kad su nastupili biskupi i ajatolasi, do 2020. 5% .Jos malo i Orban ce te zazvat da mu operes auto i ocistis cipele.

Slavonac
Gost
Slavonac
3 mjeseci prije

Kakav tekst,takav i pisac.Neki su davno bile Ruske ,neke Americke.Evo ja bas procito intervju od Biserke iz Beograda,za ljudska prava.Kad bi Logicno taj intervju dala,onda bi zakljucijo da nije Ruska kolonija.Sve sazeto od postanka do raspada juge.Hvala ti Boze sto sam zivijo u demokraciji 50g.,pa mi novinari na zadatku nemogu mozak ispirati.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Nedostaje ti povijest pisana u Beogradu?

BanOvan
Gost
BanOvan
3 mjeseci prije

Slavonac, zaboravio si jos Kandicku i Chanka da ti proshire vidike. A BiSerko je vase gore list chini mi se… bar je tako nastrojena. A da ju “klepis” i osevapish se

Pera
Gost
Pera
3 mjeseci prije

Ne bi imali sta za isprati !!!!

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Biserka je pravi biser.

Ante
Gost
Ante
3 mjeseci prije

Zadnjih 30 godina iskristaliziralo se to da je u Hrvatskoj najveći problem bio taj što su određeni ljudi u ovoj državi pohlepni. Nitko drugi nije Hrvatima nije kriv za sve što se ovdje odgađalo kroz stoljeća nego smo si sami za sve krivi. Optužbe da su ovi i oni napadali Hrvatsku i da je zato Hrvatska loše prošla padaju u vodu kada se malo bolje razmisli. Samo to nitko ne želi ovdje u Hrvatskoj priznati.

EU dismr
Gost
EU dismr
3 mjeseci prije

DNK, e baš ti hvala na informaciji .. aaa tako ? ccc .. evo sad skužih konačno 😉

EU dismr
Gost
EU dismr
3 mjeseci prije

DNK, komujari komupari jako loše stoje stvari .. komujari 🙂 🙂

Argamedon
Gost
Argamedon
3 mjeseci prije

Nema nicega od svega sto su nam zelje , koliko bili kriticni svi mi , nista nismo napravili da se ova pljacka koja je pod imenom privatizacija
zaustavi, Svi ocekivaju da posao odrade drugi za nas , e to ne ide , dolazu izbore , dignite svoje guzice iz fotelja i na glasajte ,
Sad ima ipak vise izbora , sve ste vidili , vise nema opravdanja , nemam za koga glasovat .

i jos jedno , dok god budete pjuvali po svojim drzavama , nema veze dali je to , Hrvatska , Srbija , Bosna, Slovenija itd , nema srice
(ne mislim na politacre , na njh mozete 🙂 )
Budite patrioti bez obzira jeste li ljevi ili desni , ili centar . I stvari ce doci na svoje.

Max
Member
Max
3 mjeseci prije

Bravo kolega @Son of Alerik

Volina
Gost
Volina
3 mjeseci prije

Krade se i pljačka, pravosuđe i sudstvo ne postoji a državne institucije su svrha same sebi. Kada ilegalci ponovo počnu djelovati nemojte ostati iznenađeni.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Baš tako ali ne nadaj se ilegalcima, to vrijeme je prošlo. Trebaće još 300 godina da Hrvatska opet iznjedri vođu.

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

od vlasnika do najamnih radnika.
to vam je donjela ” demokratica”.
i

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

O kome pises covjece???
Ja licno uvijek sebi bio gazda. Niko nikad iznad mene.
Za sebe znao zaraditi pare.
Nikad najamni radnik.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Pa to je tako u demokracijama. A kad smo već kod tajnih službi CIA je još 1980-ih počela usisavati sve republičke UDBA-e propale tvorevine.
Sredinom 1990-ih u Hrvatskoj veći dio usisavanja je obavljen kako bi do 2000 UDBA bila pod punom kontrolom CIA-e. Diktator Tuđman je otišao na onaj svijet, a Hrvatska je počela udisati demokraciju punim plućima i udiše je sve do danas.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Tuđmana su diktatorom zvali oni koji su u Hrvatsku donijeli demokraciju.
Poslije privatizacije poslovnih banaka i predaje HNB 1994 godine kao uvjet za potporu Oluje, Tuđmanovi “prijatelji i saveznici” su htjeli još i još. Tuđman je mislio kako “imamo Hrvatsku”, a imali smo *****, pa su mu njegovi “prijatelji i saveznici” preko svojih medija i Soroševog Ferala poručivali da je diktator i da Tuđman nije podvio rep završio bi kao njegov prijatelj Milošević 4 – 5 godina poslije. Ako onda nismo znali kako završavaju diktatori, naučili smo nešto poslije sa Sadamom, Gadafijem, i Assadom koji se uspio izvući. Demokracija, a ne diktatura je bila volja hrvatskog naroda i još uvijek je.
Što se tableta tiče, posjeti specijalistu kako bi ti prepisao recept za tablete protiv demencije.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Spacevoodoo džaba ti priča sa krelcima koji vole fino zapakovane laži i obmane …

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Zapravo ja i ne pričam ovo njima, oni su samo zatražili da napišem ovako nešto što sam ja pisao zbog drugih koji su u vrijeme Tuđmana bili u pelenama i cjeli život sluśali ovakve i ja pokušavam napraviti to da njihovi komentari ne ostanu beskorisni.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Opravdano.. oni su čekali I dočekali svoj ‘povjesni trenutak’ i sad se vide ko winneri..! Kako je drugima I cijeloj zajednici – ništa ne mari!!! Njima je bitno da su bez ikakvi posljedica svoje voljene familije na ‘vjeke vjekova’ osigurali..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Najnoviji Slavko Kulić;
https://youtu.be/aV5HXqyoI_c

Pero
Gost
Pero
3 mjeseci prije

Kada bi Plenković mogao da vrati inu bio bi”car”za sva vremena

EU dismr
Gost
EU dismr
3 mjeseci prije

Pero, jedan od njegovih “poslova” je da razguzi HEP .. on ne može ništa vratiti, samo će nas, po receptu Brisela, povući još dublje.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 mjeseci prije

Zar opet?

Ermess
Gost
Ermess
3 mjeseci prije

Članak bi bio zanimljiv da se bazira na objektivnim činjenicama. Prvi problem je što autor neprekidno spominje “mađarsko” i Orbana a da pojma nema tko je vlasnik MOL-a, naime MOL je tvrtka registrirana u mađarskoj, ali je mađarska vlada u vlasništvu manje od 15.2% prema podacima iz 03.2020. Pa nakon toga ponavlja kao milanović i mrek-taritaš kako se orban slika ispred povjesne karte velike mađarske i da to znači kako sprema kolonizaciju, što je zaista idiotizam, svaki premijer zemlje koja drži do svoje povjesti se na neke državotvorne praznike pojavi uz povjesnu kartu svoje zemlje, a mađari bi puno radije da im se vrati oduzeti Erdely tj Transilvania koja je poklonjena rumonjskoj trianonskim sporazumom, jer tamo živi nekoliko milijuna mađara. I činjenica jest da je slavonija bila bogatija za vrijeme austro-ugarske a ne polu-uništena kao danas kad je većina mladih pobjegla, a neka sela skroz napuštena. Tako da na žalost bez poznavanja činjenica i pozivanje na rekla-kazala, ovo je običan politički pamflet koji ne zaslužuje mjesto na nekoj stranici koja teži ka objektivnosti, više spada kao subjektivni komentar na nekom forumu.

Moreno
Member
Moreno
3 mjeseci prije

Ermess Ja u članku vidin činjenice o kriminalnoj predaji upravljačkih prava INA-e mađarskome Mol-u i aktualnoj situaciji nakon zatvaranja rafinerije Sisak i preradi u Hrvatskoj ispumpane nafte u Mađarskoj. Nasuprot tome ti se pozivaš na Orbana, Milanovića, povijesne karte, idiotizam i ostali folklorni bullshit . . . je#ala te Transilvanija.

Je li tebi bitnija zastava, povijesna karta i ostalo od pljačke koju smo dopustili da se dogodi . . .

Jasno je, da se radi o prodaji HT-a Deutsche Telecomu za nekoliko godišnjih dividendi kako bi se u priču ubacilo malo prigodnog folklora i ona pismica ”Danke Detschland” i onda bi ti ”objektivno” primjetija kako to ”Danke Detschland” nije tako nego bi raspravljali o protjeranim Njemcima iz Slavonije nakon WWII, a potpuno bi ti nevažno bilo šta je prodano ono šta su naši starci investirali u vidu plaćanja priključka na telefon davnih 1970-ih i početka 1980-ih.

Ovi članak samo podsjeća na aktualnu stvarnost svih mračnih događanja oko INA-e, zatvaranja sisačke rafinerije, transferiranja sirove nafte iz Hrvatske u Mađarsku i to je sadržaj članka, međutim tebi se ne sviđa forma, ali to je skroz drugi par postoli. Iskreno rečeno ni meni se ne sviđa forma, ali sadržaj mi je bitniji.

Dule Savich
Gost
Dule Savich
3 mjeseci prije

Zasto Monsinjor Plenkovic I ekipa drze desnice na srcu dok svira himna????.Da im pred kamerama ruka nagonski ne sklizne u susjedov dzep.

Moreno
Member
Moreno
3 mjeseci prije

Dule Savich Ma ne drže desnice na srcu, nego na takuinu koji se nalazi u unutrašnjemu žepu o jakete i čuvaju ga da in ga koko ne ukrede dok svira himna, a oni se nesmidu pomaknit 🙂

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

U trenutku kad je MOL-u prodana prva transa dionica i upravljackih ovlasti bila je to vrsta preuzimanja,jednako vjerovatna, kao da RIZ-Zagreb preuzme SONY-Japan.
To tko danas posjeduje naftnu kompaniju MOL ,koga zaboli tuki.

EU dismr
Gost
EU dismr
3 mjeseci prije

Gazprom 🙂

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Sad smo naivno prokockali? A nismo krvnički, podlo I lopovski pokrali i pronevjerili? Nisu to oni što glasuješ za njih i dižeš u nebesa? Nisu to oni koji su “smjenili” crvene?

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Ti sad misliš da je Hrvatska na dnu i da sad može samo da ide gore? Grdno se varaš, daleko je do dna i uvijek može i biće lošije. Kako ko dođe da popravi stanje ono bude sve lošije, ali eto ti si optimista. Misli pozitivno i biće dobro 🙂

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

Pa to i kažem, skupa s njima nizbrdo. Neko brže, neko sporije, ali biće mrtva trka na kraju puta.

Derim
Gost
Derim
3 mjeseci prije

I ta spika mi je poznata i kako su završavali svi koji su mislili da su bolji i iznad svih drugih. Na dno će svi stići i siguran sam da će samo foto-finiš pokazati ko je prvi stigao.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Koja si ti budal*tina, pa ti i takvi ste hrvatska sramota. Kroz vas Hrvate svako gleda kao fa*šiste, kriminalce i služinčad. To što si u švapskoj guz*ci nimalo te ne približava arijevcima. Balkanjeros si koliko i svi ostali ali definitivno među onim gorima. Šta ti umišljaš nemam pojma, cifre govore same za sebe, ne možeš ti da biraš i uzimaš samo one koje ti se sviđaju. Pogledaj kartu brendova, cijenjenih daleko izvan granica SFRJ, koje je stvorila SFRJ, čiji su proizvodi bili 3 puta kvalitetniji nego ovo što ti stiže iz EU. gdje su danas? Sve uništeno i prodato strancima za šaku kuna. Kome više pametuješ, misliš da su svi slijepi kod očiju? Da će blaćenje komunista od vas napraviti nešto vrijedno? Tebe i Slavonca samo slijepa mržnja kroz život vodi. Pamet, kultura i obrazovanje vam se kroz ove smeće-pisanije najbolje vidi. 30 godina niste u stanju ni vratiti državnost koja je bila prije ’90-ih, samo uništavate pa su vam za sve krivi komunisti. Ja stvarno ne znam s čim se vas dvojica ku*čite ali ne sramotite više Hrvate i Hrvatsku, pomislit će neko da tu nema pametnih ljudi. Slavoncu je neko već i napisao da ne bruka Slavoniju al’ džaba. Kao čovjek, jedino se nadam da se niste razmnožavali, to bi bilo preveć. Djeca se nevina rode ali sa budal*tinama stasaju u još veće.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Samo ti je citat ispravno (pre)napisan. Hajde bar hrvatski nauči. Daleko si ti od Hrvata. Šta si bio prije, ti ili babo, svejedno? Pa najgore su prelivode što se Hrvatima dokazuju a obični su kur*c od ovce iz ko zna koje vukoj*bine.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

ma pusti te priče za malu, mržnja je mržnja i samo te to pored kolosalne gluposti određuje

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Ma trebali su vas pob*ti ’45. a ne amnestirati i pustiti da rovarite. Ja sam ostavio svojoj djeci da sami spoznaju svijet. Nisam ih učio ni koga će da mrze ni koga će da vole. Možeš li ti za sebe to reći? Jesi li svojoj djeci, za laku noć, čitao podvige poglavnika? Samo je jedan način razgovora sa takvim šljam*m. Ja sve nešto fino, u rukavicama ali džaba je to. Više puta si pokazao ko si i šta si a kad dosegneš kvalitete majmuna javi se.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Gledao sam ja i film o gestapovc*ma, koji su držali logore. Kako su ih djeca voljela, koja je to idila obiteljska bila, ne bi vjerovao. Pobiti danas par stotina ljudi pa se igrati s dječicom i čitati im Bibliju, to je tebi OK? Ma ja, oni su iznad onih ubijenih pa to i nije zločin, vidi se da su oni brižni roditelji i da ih djeca vole. Haloooo, imaš problem u glavi a i daltonista si, Samo dvije boje vidiš crnu i crvenu. Crno je OK a crveno nije. E jesi mozak, nemam riječi.

Diogenes
Gost
Diogenes
3 mjeseci prije

Nije to ništa , to Plenki samo potvrđuje ugovor iz 1098 godine.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 mjeseci prije

I onda netko misli da nije namjerno Jelačićev spomenik okrenut prema jugu.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije

Zvrk, Jelačić je bio mađaronski plačenik, tukao mađarsku sirotinju za novac.

Dumanl
Gost
Dumanl
3 mjeseci prije

Zvjezdan oli ti Stern zna o tome, kao I o naftI u Angoli! Ko uziva nalazista u Angoli? Oko toga je vic!

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
3 mjeseci prije

Hrvati nemaju kapacitet zrelog tj.drzavotvornog naroda….pa LOGICNO nemogu nit imati drzavu.Hrvati imaju kapacitet sluge…i nista vise.Tako je i M.Krleza pisao jos prije 80g.Ludi Srbi su im podarili slobodu a rvati su se Srbima revansirali srbosjekom i bezbrojnim stratistima,jamama i konclogorima…zato ce vas snaci sudbina kakvu i zasluzujete…Bili ste niko i nista i opet ce te biti niko i nista.
Dobro vas je Jovan Ducic jednom pjesmom opisao a pjesma pod naslovom ,,Sinu tisucljetne kulture,,

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Mogu ja i tebi štošta napisati ali hajde za početak pogledaj grbove socijalističkih republika i znakovlja u Hrvatskoj prije ’90-tih. Jedno je ukazivati na greške i propuste a drugo izmišljati i širiti laži.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Dobro, prvu tezu smo oborili. SR Hrvatska je ušla u SFRJ sa nacionalnim obilježjima, učila se povjest kakva jeste prije svjetskih ratova i spominjali svi hrvatski velikani. Nekome je vjerojatno smetala šahovnica, bilo šta vezano Hrvate, ali tvrditi da je to bila državna politika i da je tako zamišljena SFRJ, ne stoji. Svi su imali “pokajnike” koji su mrzili one druge, treće ili šta ja znam. Presvukli se ali pamet nisu promijenili.
Propaganda, pred raspad SFRJ, je podjednako bila zastupljena i jaka kod svih. Svi su bili ugroženi i oni drugi su im radili o glavi. I to se da provjeriti i ne može se osporiti. Neko je čak postavio link gdje se ista vijest vrtila na 2 TV. Na jednoj četnici, na drugoj ustaše, a sve isto. Šta se tu sve zbivalo, vjerojatno nikad nećemo saznati, i bolje je tako. Ono što ja mislim je da se rat mogao izbjeći, isto postići (razići se), i za manje vremena, bez razaranja i što je najvažnije bez žrtava. Sad će svi naći kao neko opravdanje zašto nije tako bilo ali opravdanja nema. Sve odluke koje su svi donosili samo su nas udaljavali od mirnog rješenja.
Kažeš USA su uvijek preferirale Srbiju, dodat ću i Francuska, ali Srbija je to kroz povijest zaslužila. Daljnim razvojem situacije ćeš vidjeti da to njihovo preferiranje nije ništa značilo čim su našli svoj interes u raspadu SFRJ. Ako su i bili u početku za očuvanje Jugoslavije (ne one SFRJ) poslije im je bilo korisnije da se raspadne. Srbiju su toliko preferirali da su im svaki dan uvodili nove sankcije, bombardirali ih i oteli Kosovo. Da li bi volio da te neko tako preferira? Naivno je misliti da su tu velike sile bile prijatelj bilo kome i radile za njihovu dobrobit. Gledali su isključivo na svoj interes.

armagedon
Gost
armagedon
3 mjeseci prije

Kad vidim ove komentare ni ni cudo kako nam je . I kako je Mocvara uspila sto je uspila .
Geslo Zavadi pa vladaj nije nidi uspijesnije izvedeno nego na Balkanu. A svi rado spominjemo ovu izreku, jos od moga dijetinstva je slusam .
Masoni sedu u svojim lozama i ubijaju se od smiha kako su izmanipulirali ove narode , pravu budale od svih
i jos su na istom mistu , cak i iu javnost izlaze.
Ova podrucja na kojim zivimo su toliko otrovana mrznjom da ni za 500 godina se nece prominit.
Jeste se pitali zasto mladi tek tako odlaze , nije samo ekonomska situacija, iako je prelomna ,vec i ovaj nacin razmisljanja koje ide gore i gore .
Nije njih sram ni glasat , nego to slusaju od malih noga ove svade i dosta im je , hocu pobijeci od ove balkanske nocne more , mrznje , vijecne svadze , optuzivankja ,, a niko nista ne cini a zivotni standar tone i tone , osim namecanje tudzih razmisljanja i podijela ,
Partizani , Ustase , Cetnici . Ko moze makne sto za sebe i sretan je , podijele sve vece nego ikad .

Zar mi neznamo nista bolje od ovog , jeli mislite da je mladi svijet glup , da ne vidi da iako zive u prekrasnim zemljama nemaju prespektive .
Sto im ostaje ?,
Zapamtite mladi ljudi hocu zivit , puna im je kapa glupih preprika koje traje 100 godina unazad. nesposobnih politicara , prodanih dusa , privilegija za netalentirane , podguzine …..

sad vi mozete reci da ja se cinim pametan , ne ne cinim se pametan ,govori istinu koji vi ne zelite cuti .
ja samo prenosim ono sto cujem od njih , ali stariji su izgubili sluh , ne cuju glas maldih ljudi koji vape samo za zive normalno

Jer su zaslijepjeni mrznjkama osvetama i samim sebom .
I onda nastupaju “nasi” veliki politicari ( dijedovi , ocevi i sad sinovi ) koji su pokrali i prodali , sve i nas skupa za invertar I kad se to ustanovilo svak svakog optuzuje ,
a glavni krivci jos sede u foteljama , i cinicki se svima smiju. i jos nas stave u karantenu dok nas ne cipiraju.
Dok oni u hotelima visoke klase , na tropskim plazama , uz pice i huku morskih valova .
vi moji dragi balkanski narodi nastavite se svadat , radi neceg sto je bilo nazad 100 godina ,
a vlak prolazi…..cip dolazi!

politicari su iprodali nase mlade ljude na crno da niko ne zan , a oni misle idu dobrovoljno ne znajuci da su prodano rza obije ,
sve je namisteno jer te niko nece primit a da nema koristi od tebe ,

A sad glasajte za HDZ_SDP_HNS , SNS itd.ponovno, Vi znate najboje koji najvise zeli da nestaneta..
a sijetite se i nase prekrasne SLAVNIJE.

armagedon
Gost
armagedon
3 mjeseci prije

Valdacija

mindor
Gost
mindor
3 mjeseci prije

Gospodo, istorija pokazuje da ne postoje nepobedive vlade. A sad vi vidite šta ćete.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
3 mjeseci prije

Hrvacko ugarska nagodba….heheeee
Sluge sanjaju sebe ravnim gospodarima heheeee

A Miroslav Krleza ova pise …,,hrvati kroz hiljadu godina traze sebi gospodara…pa kad ga nadju bune se kukaju ….
Oj rvati neka neka slugeraj vas uvijek ceka….

duki
Gost
duki
3 mjeseci prije

Davno smo pisali o temi”ugrožavanje Hrvatskih nacionalnih interesa” i što treba stajati u Ustavu RH. …ali..ko sam ja..ko sam ja?jadna država,jadnih političara sa još jadnijom budućnošću.

Armagedon
Gost
Armagedon
3 mjeseci prije

Kad cemo mi imati ovakog presijednika sa mudima , kad je ovo upio duboka mocvara ce ostat na plitkom
Rade pumpe punom parom , isusivanje ne prestaje .

Trump povukao SAD iz Svjetske zdravstvene organizacije i Kinezima opalio sankcije: Svi se sad pitaju koliko je daleko spreman ići?
Američki predsjednik Trump objavio je u petak da SAD okončava svoje odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom zbog njezinog upravljanja pandemijom koronavirusa. Također, Trump je najavio ograničenu akciju kojom bi kaznio Kinu “zbog dovođenja cijelog svijeta u zabludu o virusu te zbog kineskog tretiranja prosvjeda u Hong Kongu”.

“Kineski dužnosnici ignorirali su svoje obveze prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i prisilili su je da dovede ostatak svijeta u zabludu”, rekao je Trump.

“Kineska vlast opetovano je kršila svoja obećanja prema nama i drugim nacijama. To su činjenice i ne mogu se ostaviti po strani”, dodao je.

Trump je rekao da će SAD u druge projekte preusmjeriti stotine milijuna dolara koja godišnje daje Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Također, sugerirao je kako je Kina dopustila da se virus proširi svijetom, ali ne i unutar Kine.

“Svijet treba odgovore od Kine”, dodao je Trump.

Mislim da je odgovor , Do kraja !
sledece je sto je Logicno pisalo da zabrani medija da imaju cenzuru e ovo ce bit gust kad se dogodi, ako se ovo uspije ond aje
na vrhu i nko ga vise ne moze skinut i moze se sa sigurnoscu reci da ide prma pobijedi .
Jos samo da cujemo nesto slicno iz Rusije i.

Kad je pocela Korona virus Kinezi zatvorili domace avionske linije a ostavili internacionalne otvorene ……..pametnom dosta

Splitexpres
Gost
Splitexpres
3 mjeseci prije

Objektivno Mađari su bez nafte kupili INA sa naftom,da bude gore u bescjenje?Madari bez novaca postali vlasnici najveće banke u Hrvatskoj?Baranja pada u naručje preko Belja koje je prodanu za čunu?Propali projekt zvan čista nacionalna država ide svome kraju?Zemlja sa solidnom razvojnom bazom,dobro školovanim stanovništvom uništena je ,rasprodana i prezadužena u trideset godina do neprepoznatljivosti?A sve jer je dopustila da je katolička crkva i od nje stvoreni HDZ povede u bolju budućnost.

Splitexpres
Gost
Splitexpres
3 mjeseci prije

Ameri su obračunali sa Jugom a ne branitelji,podizvođači na terenu su bili BND(koji su držali na oku ustašku emigraciju)i katolička crkva koja je imala najveću legalnu mrežu na terenu?Sve je izvođeno pod nadzorom crkve,ona je bila glavni kadrovik,od Tuđmana na dalje,ali joj se omaklo u Bosni jer su to računali osvojiti ali Ameri nisu dozvolili totalni poraz Srba jer možda budu upotrebljivi u novim sukobima,pa se je KC morala zadovoljiti Hrvatskom,odlično im ide,pametni odlaze a ovce ostaju,njima paše povećava se postotak njihovih ovaca?

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Za sve ovo vrjedi ona fina narodna:
‘Kad mačke LOVCE spavaju i nemare – miševi i štakori orkestriraju i kolo IGRAJU.

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Bez neke zluradosti bih hteo da ostavim par misli ocde. Verovatno se nece svideti vecini, a mozda nekima i hoce. Ko zna?
Naime, drzava Hrvatska se, po mom misljenju, prvenstveno suocava sa krizom identiteta. Mnoge stvari nisu jasne: slaviti partizane ili Blajburg? Jesu li Hrvati na Balkanu ili nisu? Osnovne, fundamentalne stvari.. Otude toliko tazlicitih misljenja i sukoba oko svega. To je taj pojavni oblik.
Drugo bi bilo pitanje odrzivosti Hrvatske kao drzave u ekonomskom smislu. Vidimo rapidnu deindustrjalizaciju i orjentaciju na usluzne delatnosti. Za razliku od drugih, ovo se nece svideti nekima, ja to vidim kao vracanje u “prirodno” stanje. Naime tokom svoje istorije se vecina tog stanovnistva i BAVILA sluzenjem. Te otuda ” prirodna” sklonost ka tome. U prilog ovoj tvrdnji ide i to da taj proces unistavanja industrije nije niko sa strane inicirao i kontrolisao (“Beogradski rezim” npr.). To se tek sada u ovako losim godinama po turizam vidi koloko je bila losa odluka.

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Hmmm.. To je lak odgovor. A koji je onaj tezak, pravi?
Tesko je pogledati sam sebi u dusu. Dok to Hrvati ne urade nece ici dalje. Zapravo, kad malo bolje razmislim, dali uopste postoji konsenzus, STA je to dalje?

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Ajatollah
Dragi covece, nisam mislio da nikoga uvredim. Na to sam upozorio u početnom postu. Ja sam mislio da dodam moja “dva centa” opštoj raspravi. Da pokušam da objasnim razlog za, po meni, najveci materijalni problem Hrvatskog dtuštva. A to je rapidna deindustrijalizacija.
Naravno da Srbija ima svojih velikih problema. Nazalost, indistrijalizacija nije jedan od njih. Mnogo gori problem je pad nataliteta. Lako ce Srbija za industriju ali šta to vredi ako se sadašnji trendovi nastave.
Nadam se da sam malo pojasnio moj stav.

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Samo još da dodam da pojasnim svoj stav: SVAKI narod, nacija ima svoj opšti karakter. Kao da je neki čovek. Kako čovek treba da rešava svoje probleme? Pa tako što ih prvo identifikuje. Analiza pa sinteza, što rekoše neki..

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Ajatolah..
Drago mi je da sam neobavešten o stepenu tazvoja i zamaha Hrvatske industrije. Mislio sam da je stanje gore. Samo nastavite tako 😊

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Džaba šaren papir, džaba lijepe riječi (nekoliko poslije bujice uvreda). Ti jednostavno ne možeš sakriti svoju mržnju, umišljenost i zlobu. Čuj njega i pjesničke slobode, hahahaha. Kao “pjesniku”, tačno znam koji su ti stihovi najdraži, al’ ti nama slobodno maži oči o tvojoj iskrenosti i dobroti. Evo Srba ostalo u tragovima, ko sad krade, gdje nosi? Ko vuče nazad i tjera ljude iz Hrvatske. Ko prodaje Hrvatsku?

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

‘ajde sad ako ćemo pošteno, većinom su bili u štalama da konje služe a u kuće su ih rijetko i rijetke puštali.
Opet se hvataš za glupe priče za koje misliš da te dižu iznad bilo koga. Čak i da je tako, pa da su Hrvati išta drugačiji i bolji od Srba ti spadaš na dno pa da si i Marsovac, jednostavno nevaljaš.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Šta je tebi lizanje, ti moraš da jedeš i da se najedeš što g*za izbaci. Jesam Jugosloven, cijenim SFRJ i kao ideju i kao državu ali pocrvenim tek kad vidim ko se sve predstavlja kao Hrvat.
Ovo da se ku*ac žvače nisam ni znao, možeš mi malo pojasniti tehniku? Vidim da si stručnjak i za tu oblast i sigurno znaš sve finese.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Vidiš kako polako izlazi prava priroda i obrazovanje, jednostavno ne možeš sakriti koji si šljam. Pun mi je kufer gov*na koji ništa nemaju da se pohvale pa se uhvate nacionalnosti kao da im to osigurava pamet i inteligenciju. Ne sramoti više Hrvate. Ako baš toliko mrziš Srbe, reci da si Srbin, ne možeš ih više uvrijediti.
Sad se polako smiri, zvekni neku rakijetinu, priznaj samom sebi da ne vrijediš ni pišiva boba te svima nama obećaj da ćeš se popraviti.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Ti sve nešto o ljubavi djece, šta moji misle o meni, ….. Ti mora da imaš nekih problema sa svojom. izgleda nije baš sve ružičasto kako pišeš. J*biga, bio sam malo ljut na tebe a sad mi te je baš žao. Nije ni njima za zamjeriti, takav kakav si, vjerojatno te je samo majka voljela, ne previše, ali ni njoj ne mogu zamjeriti. Vjerojatno si bio neželjena trudnoća pa je i to malo ostavilo traga, šta ćeš, život piše romane. Tvoj je izgleda ispao čisti promašaj, tragikomedija.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Nevjerojatno je koliko si prost, nepismen i glup. Ne znam postoji li ta kategorija u Ginisovoj knjizi rekorda kategorija glupost ali tu si neprikosnoven. Ne bi ti “skinuli” rekord ni za 1000 godina pa i 3 najgluplja iza tebe da saberu bodove.
Meni je moj život super a osjećam se kao mladić usprkos godinama. Ti se oslanjaj na šta god hoćeš a ja se oslanjam na svoj rad. Partija je prošlost a ja nikad nisam bio u partiji (nijednoj). Za Jugoslovene je tipično da vole sve nacije iz Jugoslavije i nikog ne mrze. Ti navodno voliš Hrvate, ali evo brukaš ih svakim postom. Sve ostale fakat mrziš, i to se odmah vidjelo koliko si pun mržnje.
Ti još uvijek ne znaš ni s kim se dopisuješ ni o čemu. Jeb* te Draža skupa s poglavnikom a ti njih. Tebi su izgleda loši samo četnici a ne i ustaše, meni su isti.
I na kraju, molim te ne uzimaj više u usta kur*c i gov*a, pretjerao si.

Željko Miljak
Gost
Željko Miljak
3 mjeseci prije

Jbt…
Ustani bane !!!

Lili
Gost
Lili
3 mjeseci prije

Svaka cast Orbanu pametan covek

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

Daj jedan tekst o tome kako je Hrvatska prisvojila Janaf.
Da ne kazem otela.
Da skinemo tu auru zrtve malo.

Ima jos ali bi za pocetak bilo dovoljno.

Karma
Gost
Karma
3 mjeseci prije

Država je nešto gdje mozeš za mjesečnu plaču živjeti, jesti i voziti neku kantu….ostalo je kujac od ovce . ime države je nebitno.

Janko
Gost
Janko
3 mjeseci prije

Kad iz glava izbijete srbomrznju i klerikalna uvjerenja dosolovana svakog dana u raznim pakovanjima,tada ce i sloboda izbora i odlucivanja po vlastitom razumu i uvjerenju,postati dio zivota u Hrvatskoj.

Qyu
Gost
Qyu
3 mjeseci prije

Malo mineralnog ulja na pravo mjesto ne škodi!

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Gle čuda 😎
Priznajem da sam ovaj put pogriješio. Još kad bi bili ljubazni da malo pojasnite logiku sortiranja, ili još bolje omogućite korisnički odabir kronološkog sortiranja bio bih Vam i zahvalan.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
176
0
()
x