fbpx

Hrvatska (p)ostaje mađarska kolonija

Plenković i Orban

Život ne bi smio biti pretjerano kompliciran. Svatko, bio načitan ili ne, obrazovan ili onaj koji je išao oko škole u sebi nosi znanja o dobru i zlu, o tomu što je pošteno, a što lopovski, što je pravedno, a što nepravedno, dokle sežu granice njegove slobode, dokle slobode drugoga.

Rođenjem nalazimo već gotovi svijet, s njegovim moralom, religijom, kulturom, sustavom vrijednosti. Znamo da promijeniti možemo vrlo malo sami te da se promjene događaju tek s rastom svjesnosti kod većine o slobodama i odgovornostima koje uz njih idu. Sve vrijednosti s kojima se diči neko društvo su zapisane u Ustavu, a tumačenja i provedbe tih vrijednosti zapisane su u zakonima, pravilnicima, uredbama, uputama.

Upravo o kvaliteti tih tumačenja i učinkovitosti nadzora  njihovih provedbi ovisi kvaliteta života pojedinca, uspješnost društva i sasvim osobni osjećaj sreće, zadovoljstva životom u pravednoj državi.

Nekad se dogodi da nezadovoljstva narastu u većini, dovoljno za promjenu zakona, a nekad ta nezadovoljstva narastu toliko da imaju snagu promijeniti i sam Ustav.

Kad bi neki srećković na svojoj njivi koju mu je pokojni pradjed volovima orao i ostavio oporukom pronašao neku rijetku rudu znao bi da to ne pripada njemu, nego da pripada državi, a njemu tek nekakvo obeštećenje (uglavnom se to ne događa, već se pronalaze zakopane kosti onih koji su poginuli braneći ovaj komadić Zemlje). Što bi se dogodilo da na svojoj zemlji pronađe naftu?

Ta nafta bi bila državna! Svugdje na svijetu. Osim u Hrvatskoj!

Iako i Hrvatska ima Ustav, i u njemu članak 2 te članak 52 koji kaže: More, morska obala i otoci, vode, zračni prostor, rudno blago i druga prirodna bogatstva, ali i zemljište, šume, biljni i životinjski svijet, drugi dijelovi prirode, nekretnine i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja, za koje je zakonom određeno da su od interesa za Republiku Hrvatsku, imaju njezinu osobitu zaštitu.“ –  ta nafta ne bi bila hrvatska, već mađarska.

Nije 21.stoljeće i ne živimo u Republici Hrvatskoj, nego se nalazimo u 19.stoljeću u Austro-Ugarskoj – bio bi logičan nastavak tvrdnje iz prethodnog pasusa.

Kako je došlo do toga da je hrvatska nafta u stvarnosti mađarska nafta?

Znamo ili barem mislimo da znamo kako je SDP-ova vlast 2003. prodala 25% INE mađarskom MOL-u za 505 milijuna američkih dolara. Kako su „dr Sanader i HDZ-ova vlast prodali ostatak do 49,08% vlasništva INE mađarskom MOL-u pri čemu je dr Sanader za mito od 10 milijuna dolara Mađarima predao upravljačka prava“. Dok za ovu „istinu“ u mitu za dr Sanadera još nismo sigurni da je doista istina ili tek laž koju su hrvatskoj javnosti podmetnuli stvarni gospodari INE i njeni upravljači iz sjene, za priču o tomu da je dr Sanader prodao INU Mađarima znamo da nije istinita

I danas u javnosti egzistira laž o prodaji INE – ona da je dr Sanader prodao MOL-u INU. Besprizorna i politikantska laž. Mađarima su INU prodali hrvatski građani. Njih 44 000 koji su kupili dionice INE po 1.690 kuna, 28 000 radnika INE koji su dionice platili 1.366 kuna. Svi oni, uključujući i branitelje iz Braniteljskog fonda (7% dionica) su u listopadu 2008. prodali svoje dionice MOL-u po cijeni od 2.800 kuna. Lako je izračunati koliko su naši domoljubni burzovni veleigrači zaradili na INI.

Vlada RH je u državni proračun inkasirala novac od hrvatskih građana, a ti isti građani su zaradili na preprodaji dionica MOL-u. Vlada RH i određeni broj građana, radnika, branitelja kao jataci u rasprodaji INE!

Ukupno je  u državni proračun RH od prodaje INE sjelo 1,164 milijarde dolara. MOL je svojih 49,08% vlasništva nad INOM ukupno platio 1,5 milijarde dolara.

Ta INA je u trenutku prodaje njenog prvog dijela MOL-u od 25% za 505 milijuna dolara bila u posjedu nalazišta nafte u Siriji čija vrijednost se procjenjivala na 23 milijarde dolara. Ta informacija je bila skrivena od hrvatske javnosti, ali ju je najvjerojatnije posjedovala uprava MOL-a koja je iz tog razloga ušla u grčevitu borbu s austrijskim MOL-om za vlasništvo nad INOM.

Polovica vrijednosti nalazišta išla je državi Siriji, a polovica Ini

Od te polovice, od 2003. do početka rata u Siriji, najmanje 25% od te ININE polovice sirijske nafte je išlo Mađarima. Netko dovoljno knjigovodstveno nastrojen  i uporan bi mogao financijskom forenzikom utvrditi koliko je MOL u miraz dobio ININE sirijske nafte koja mu je pala s neba (ili posredstvom povlaštenih informacija, tajnih za hrvatsku javnost). Znamo li da je godinama prije početka sirijskog rata INA crpila sirijsku naftu s mjesečnom zaradom između 60 i 80 milijuna dolara, onda nas ne bi iznenadilo ni da je ukupni mađarski profit iz Sirije dosegao više od milijarde i pol dolara, koliko su ukupno iskeširali za INU.

Ovdje valja spomenuti nešto vrlo bitno: polovica vrijednosti nalazišta išla je državi Siriji, a polovica Ini.

Što se u međuvremenu događalo s naftom u hrvatskom podzemlju? Evo izračuna Goranka Fižulića kojeg do danas nitko nije osporio (https://www.telegram.hr/politika-kriminal/goranko-fizulic-za-telegram-tko-je-pravi-vlasnik-hrvatske-nafte-i-plina/):

„Od kada je MOL stekao prvi udio u INA-i ukupna hrvatska proizvodnja nafte do 2014. iznosila je 59,5 milijuna barela ili 4.6 milijardi dolara u prosječnim godišnjim cijenama. Prema dostupnim podacima lokalni proračuni te proračun RH u istom su razdoblju naplatili na ime koncesijske naknade samo 180 milijuna dolara ili 3,91% vrijednosti proizvedene nafte.

Da je primijenjen model koji je Vlada odredila za jadranska istraživanja ili nova istraživanja u Slavoniji INA bi na ime koncesijske naknade od 2003. do 2014. uplatila u državni proračun, te proračune županija, gradova i općina sveukupno 1,855 milijardi dolara ili deset puta veći iznos od uplaćenog.“

Dakle, Sirija je od svoje nafte prihodovala 50%, a Hrvatska od svoje 3.91% vrijednosti! Komu je išla razlika od 46, 09%? Vlakovima u Mađarsku? Ne, nego preko bankovnih računa u mađarski profit MOL-a.

Ostale države ubiru koncesijsku naknadu, obično 20 %, te udio u dobiti proizašle iz eksploatacije nafte i plina u iznosu od 55 do 80 %.  U isto vrijeme je MOL platio Mađarskoj koncesijsku naknadu za naftu u pet puta većem iznosu (u postotku), nego li u Hrvatskoj te četiri puta manje nego li Ruskoj Federaciji.

Zbroji li se mađarski profit iz Sirije i ovaj iz Hrvatske, bila bi to brojka blizu 3 milijarde dolara.

Dok je način stjecanja upravljačkih prava MOL-a nad INOM predmet sudskog postupka, razlog neplaćanja koncesijskih naknada MOL-ove INE državi Hrvatskoj ne znamo. Možda bismo ga mogli pronaći u tajnim dogovorima, memorandumima, zakulisnim igrama u kojima točno određeni pojedinci izvlače korist od rudnih bogatstava države koja bi morala pripadati svim građanima.

Na Badnji dan godine 2017. se na tren učinilo kako će premijer Plenković prekinuti taj niz hrvatskih premijera koji nisu u stanju razračunati se s tajnim dogovorima sa strancima oko koncesijskih naknada (u prijevodu – oko pljačke hrvatskih prirodnih resursa). Najavio je reotkup INE od MOL-a. Mrmljao nešto o tomu kako ima razrađeni model. Do danas nismo saznali o kojem modelu je riječ.

No, saznali smo za tajni Memorandum o razumijevanju između INE i JANAF-a. kojeg je potpisao kao svjedok Plenkovićev ministar Ćorić (onaj koji se javo hvalio sa svojim saznanjima o internoj novinarskoj komunikaciji u zatvorenim grupama) već 2018. godine. Po tom memorandumu će “Ina, kao članica MOL Grupe, uložiti maksimalne napore da poveća količinu transportirane sirove nafte od Janafova Terminala Omišalj prema Mađarskoj i Slovačkoj Republici, posebice za rafinerije MOL Grupe”.

Dok Vlada RH javno govori o otkupu INE, o očuvanju rafinerije Sisak i modernizaciji riječke rafinerije, u tajnosti potpisuje memorandum koji će postati preduvjetom za transport sirove hrvatske nafte u Mađarsku.

Tako u 2019, umjesto dvije modernizirane rafinerije nafte, Hrvatska ima onu sisačku ugašenu i riječku koja je u ‘procesu modernizacije’. U tom procesu se redovito događaju ‘slučajne’ havarije na srcu rafinerije – postrojenju za hidrokreking i hidrodesulfurizaciju. Naravno, zbog ‘nestručnosti i lošeg održavanja te ljudskog faktora’. U jednom trenutku je INA uslijed ‘havarija’ dospjela do situacije da nije u stanju isporučiti na početku turističke sezone naftu na tržište pa je morala posegnuti, opet tajno za državnim robnim rezervama. Ta intervencija i snalaženje oko isporuke robe za tržište je nazvano ‘zanavljanjem robnih rezervi’ (https://www.nacional.hr/mol-salje-hrvatsku-naftu-u-madarsku-a-plenkovic-suti/)

Dok je riječka rafinerija ‘zanavljala robne rezerve, MOL je, demonstrirajući svoju moć prema hrvatskoj Vladi, hrvatsku sirovu naftu prevozio željezničkim kompozicijama u Mađarsku. JANAF je užurbano prespajao cijevi oko Siska kako bi mogao svojim naftovodom transportirati hrvatsku sirovu naftu u mađarsku rafineriju.

Hrvatska, tj. INA je tako bila prisiljena kupovati skuplju stranu naftu za svoju jedinu rafineriju u Rijeci, a vlastitu sirovu naftu (ukupno 247 000 tona) izvoziti naftovodom u Mađarsku, pritom ostajući bez rafinerijske zarade, prethodno ostajući bez koncesijske zarade.

U takvim okolnostima, pred kraj te iste 2019. godine u Hrvatsku dolazi slavodobitno Viktor Orban u Slavoniju. Dočekuje ga snishodljivo premijer Plenković i šuti dok Orban govori: Prije 100 godina Slavonija u Hrvatskoj i Baranja u Mađarskoj bili su najbogatiji krajevi naše države. Moramo se opet povezati.

Plenković je odšutio i kartu ispod koje se svako malo Orban slika u svom uredu, onu Velike Mađarske koja uključuje dijelove Slavonije i Baranje.

Sve to upućuje na stvarnu ili izmaštanu scenu iz mafijaških filmova: Plenković se bahati s kupnjom Ine, a onda ga pozivaju u tamnu sobu na razgovor nakon kojeg on šalje svog poslušnog ministra na potpisivanje tajnih memoranduma o isporuci sirove nafte Mađarima.

Očito ni Plenkoviću nije dopušteno mijenjati kolonijalni status kojeg Hrvatska ima u odnosu na Mađarsku preko posrednika INE i MOL-a.

Ono s čim se bavi jesu dnevna prepucavanja, držanja ljestava vjernom Jandrokoviću u njegovom niskom startu prema Raspudiću. Obojica ga prozivaju za licemjerstvo, zaboravljajući onu velebnu feštu njihovog ministra špic papka i vjenčanja u najskupljem istarskom hotelu. Dok hrvatska nafta teče prema Mađarskoj, ‘stručnjaci’ će nam objašnjavati kako je izvoz sirovine jednako isplativ kao i izvoz gotovog proizvoda, kako i dalje trebamo izvoziti trupce u Italiju, a uvoziti namještaj.

Kad se jednom pogazi i izigra Ustav, onda je svako slijedeće gaženje lakše. Pogažen je s odnosom izvršne vlasti prema rudnom bogatstvu, kasnije je bilo lako gaziti ga zbog ‘epidemije’.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
176 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Sto je tu cudno Hrvatskom zadnjih 30 godina vlada i svijesno je nemilice unistava ZLOCINACKA HDZ. Nanjeli su Hrvatskoj vise stete u 30 godina do Budimpestanski, Becki i Beogradski rezimi skupa u 1000 godina. I umijesto da ih narod razbije, protijera, pomalti oni uporno dobivaju preko domojebnih ujeba i izbornih… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive,dok je mladima neugodno da ih netko vidi na biralištu bit Ce tako kako je

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@ planet zemlja Nije mladima neugodno nego mladi nemaju za koga glasat, u mom slučaju dok sam bio mlađi. Ostatak mladih niti nezna zašto ide na izbore. Neinformiranost i neznanje o politici onih koji izlaze na izbore su glavni problemi. Osim toga, očito si neki stariji ”gospodin” čim su ti… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko..auh,uvrijedi me a da ni ne znas.salu nastranu,40 godina u guzici,sa 18 godina dijelio letke sa legendom-cudakom(klaun po modernome),predragom raosom.nisam ni star ni mlad.uglavnom,mlade je sram izaci na izbore jer su msmediji namjerno ogadili sve i stavili,sha ja znam,pernara i plenkya i sauchu u isti kos.jer oni su,eto,politicari.i mlade je… Pročitaj više »

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@planet zemlja zaboli me za tvoje godine u guzici. Godine bez pameti niš ne znače. Ti si djelio letke-bravo. Ja sam sa 20ak godina pod okriljem udruge mladih skupljao potpise da se održi referendum za glasanje o ulasku u NATO. Znači htjeli smo ljudima dat pravo demokratskog izbora. Nismo bili… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko..zaboli te za moje godine…godine bez pameti nish ne znace..imam felling da bi mi u nekoj diskusiji pljusnuo samar iako se slazemo.i to samo zato jer eliti ne mozes prici da njima pljusnes samar pa bi opalio svom istomisljeniku,samo jer drukcije argumentiramo stajalista.zasto?

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@planet zemlja Ma više me nervira pogled s visoka na mlade iako iz svog iskustva znam da ni stariji nisu obdareni mudrošću i da ne shvaćaju šta je uopće demokracija i kako funkcionira. Nisu mladi krivi za sve. Pusti mlade na miru. Nisam pobornik nasilja, ne brini za šamare.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko..pa tko je rekao da su mladi krivi za sve?pogled sa visoka?hocu vidjeti mlade intelektualce,glazbenike,fizicke radnike..mlade hocu vidjeti na glasanju.ali ih ne vidim kad su izbori.sha ja moram biti sa 40godina jedan od mladjih kod te hebene glasacke kutije kad dodje vrijeme… i,btw,ne brinem za samare,samo provociram stomisljenika.

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@ planet zemlja A jel ti možda palo na pamet da se nema za koga glasat? Već sam čuo priče da bi trebalo uvest obavezno glasanje za svih. Ali šta se time postiže? Šta nije za demokraciju krucijalno informiranost stanovništva, možda bi bilo dobro da stranke nemaju navlas iste ”programe”?… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko…jos uvijek imas pristup slobodi informiranja.internet je tu odigrao svoju pozitivnu ulogu.ne treba mi drzava davati informaciju jer niti drzave postoje u tom smislu rijeci niti je njihova informacija relevantna.zelim provjeravati i citati.pa da vidim koja teorija pije vodu.ima politicar,jos uvijek parlamentarni zastupnik,koji kaze:informirajte se,radite na sebi.a mislim da je… Pročitaj više »

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@planet zemlja Pa mladi se ionako već informiraju preko interneta…bar oni koji se informiraju. Kao što rekoh, ili bježe van ili su već u politici pa možda već i glasaš za te mlade pa ih ne vidiš kod izbornih kutija. Ok, Pernar. I ja sam mislio da će on možda… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko…kazes,bjeze van..zar ne osjetis da dolaze neka vremena da neces biti slobodniji bez obzira bila to njemacka,irska,hrvatska?nekako mi se cini da nam svima umanjuju sanse,gdje god da smo?policija mlati zestoko tamo gdje smo do jucer trcali za posao i bolju placu za ulozeni rad.mislim da ce nasi ljudi polako nazad,barem… Pročitaj više »

Netko
Gost
Netko
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

@planet zemlja Vidim ja to zato i ne idem nigdje i učim nove vještine s nadom da ću ih savladat i jedan dan iskoristit za slobodniji život. Živi bili pa vidili. Ako će me netko optužit za defetizam neću zamjerit. A Pernar? Ko zna, možda mu i jednom dam glas.… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Netko

Volio bi da se varam ali mislim da ce se cijeniti vjestina baratanja motikom i kad sha uspijeva od plodova😢daj pernaru glas,cisto iz hobija,valjda nece ispasti da je na necijoj platnoj listi.sve najbolje,netko,bila je dobra raspravica.postovanje.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko, vjerujem ti sto posto. Tvrdim da ce isto biti kad krenu s cjepivima…
Vec ih ima ogromna kolicina ispranog mozga.
Ima cak i nova rijec (naravno da ih se nece zvati cetnicima pa ni antivaxerima vec bioteroristima!)

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Netko

Netko, imaju za koga samo sto ih placeni mediji prikazuju u losoj slici…

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  Ive

malo se ugrizi za jezik kad kazes “beogradski rezim”….samo cu da te podsetim teritoriju koju je hrvatska bukvalno prisvojila…daqlje jb titi, bakaric, krajacic, ribar, suvar, gosnjak, krleza, …..mucni glavom kad nesto prospes

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  jupiter

Ne pravi se lud. Malo se podsjeti i procitaj: cija je bila Dalmatinska obala, Istra, otoci…Prekmurje, Medjimurje…Il’ se ne pravis lud ?

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  jupiter

@jupiter Eto za tvoju informaciju moj otac je od 1939. – 1942. bio na zanatu u hrvatskoj tvornici aviona Utva Zemun dok ga u jednoj raciji SS nije uhapsio pa je zavrsio u Njemackoj na prislinom radu za dobrobit 3. Raicha. A njegov stariji brat je radio na zeljeznici na… Pročitaj više »

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ive

Ivo,tosu tvoji crveni stakori.Od 168 partija,90% je crvena bagra.

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, to su tvoji Vatikanci

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Ico

Ico, njegovi su budalaši !

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Jarane, jel ti to imaš crvene naočare pa ti je sve crveno pred očima?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Derim

Derim, ne, njegove oći su crvene od alkohola.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Derim

Derim,bas sam bez naocala procito intervju Biserke iz Beograda za ljudska prava.Vas 80%kad bi procitali,znali bi donekle istinu SA ovi prostora.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, baš si našao ko će ti istinu reći. Dobro ti je BanOvan popunio menanžeriju sa Kandićkom i Čankom.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Derim

Deren,procito sam ja i DCosica oca memoranduma Sanu koji govori zasto neki lazi.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Slavonac

E jesi načitan.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Iskreno bolje je biti crveni stakor do crna sotona kao ti.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive ,kako te deca bravarovi kopiladi podupiru.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, prokleta bagra koja je slavonsku zemlju djelila dalmatinskoj sirotinji a istjerali švabe, prokleta, prokleta !!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Mikojan,tosu djelili crnogorcima da nauce raditi.Srbima su djelili uz more.Jadni ste vi mladi sa vasim istinama.Nestace onoga ,stosu vam pokrali,a poslje treba radit.

Diogenes
Gost
Diogenes
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac smeće jedno za vrijeme Tita ti je Slavonija bila najbogatiji dio Hrvatske – na što ti sada liči?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Diogenes

Diogenes,jeli to odgoj partije.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Nek su tebe iškolovali za džabe. Bačene pare.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Nešto mi je promaklo. Ko je ono napravio SFRJ a ko ju je razbucao? Sve neki crveni na vlasti, pa ko je bio prije njih?

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Ive

Denis Latin je imao dobre emisije, pamtim kada je jednom okupio menadžere u studiju, među njima bio neki iz Vartexa! Pitao ga nešto Latin a ovaj želi prvo nešto reći, to jest obesmisliti sve ovo o čemu oni trenutno trabunjaju. Kaže bio je na nekom prijemu kod Tuđmana i pitao… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Mlata

U Walter reedu je mrkobjes dobio “ koktel”, he, he, he

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Mlata

Opasna je ta crvena bagra koja je par godina poslije Daytona otrovala Tuđmana, Šuška, Izetbegovića i koju godinu poslije Miloševića.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mlata

Bravoooooooooo

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Ive

I opet. Koju viziju u budućnost je imao onaj čovjek koji je rekao: Vidjet ćete kad Hrvati dođu na vlast koja će to otimačina biti.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Sparkling…sad se postavlja logičko pitanje koje se nameće a to je;- Da li je taj čovek koji je to izrekao od samog starta znao kuda ide Hrvatska i zašto se prihvatio te uloge….je li ga grizla savest što je bio primoran na tako nešto ili je od samog starta bio… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Mlata

O kojemu ti startu i globalnom igraču pričaš kad je Bruna Bušića ubila UDBA davne 1978 godine.
Tad Hrvatska nigde nije išla jer je još Tito bio živ i živahan.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoo,,, neću se kriti već priznajem da nisam znao….ličilo mi na Tuđmanove reči, nisam ni pomišljao da je kolega Sparkling tako daleko otišao

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Bruno Bušoć

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Sparkling

I pitam se tko ga je stvarno ubio, naši ili njihovi ?

SZD
Gost
SZD
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Bruno Bušić

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Evo sad će.

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije
Reply to  Ive

Znači:
Režim Budima, Beča i Beograda Ulaže u RH!?
Režim Zagreba Razlaže RH?!
Dobro sam vas razumeo?

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Weteran

Čista zavist. 😉
Jel tebe korona u glavu pukla?

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  Ive

Dokaz da se ne pravis Lud !!!!!!

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Ive

Kako sad to? Ispade Beogradski režim napravio INA-u a Hrvatski raz*jebo.

Dal
Gost
Dal
1 godina prije
Reply to  Ive

1/3 vratiti italiji,1/3 wratiti Serbiji i 1/3 vratiti madjarima i onda ce da Bude sve U redu.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Dal

Talijani su maznuli plinski biznis,Madjari naftni biznis ,sta bi ti htio?oces vodovod i kanalizaciju ,samo je to ostalo jbg.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Ive

Tako je Ive. Samo nemoj zaboravit da oni nisu pali s neba, ovce su ih birale cak i na nacin da su ostali doma znajuci da ce par uhljeba izaci na izbore i sebi pronaci jatake… Zbog istog razloga tvrdim da nam se crno pise po svim pitanjima pogotovo popularnim… Pročitaj više »

Janko
Gost
Janko
1 godina prije
Reply to  Ive

Neki od politicara i nacionalistickih novinara govorili su nam ,ako se krade ,barem kradu nasi,a ne Bec , Budimpest i Beograd,pa sad trpimo nase kradljivce,,mada nikada Hrvatska nije dozivjela niti veci ekonomski razvoj ,niti drustveni standard kao u vrijeme kako kazete, beogradske kradje.

zgvaca
Gost
zgvaca
1 godina prije

Rvatskoj je sto puta bolje pod Madjarima nego sa Kradezom. Kad bi bilo pametnih politicara tribalo bi Dalmaciju i Istru dat Talijanima, Zagreb Austrijancima a Slavoniju Madzarima. Mi bi se rjesili Kradezea i vjerovatno bi svima bilo bolje. Sveti Rok bi bila granica.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  zgvaca

EU će se raspasti, vratiti će se AustroUgarska, mađari su trenutno malo problem ali srediti će njih Beč !
😉

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije
Reply to  zgvaca

@zgvaca
A tebe bi trebalo dati na Papuu Novu Gvineju, na preodgoj “kako graditi pripadnost zajednici”.
Svima bi nam bilo lakše.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  zgvaca

zgavac,ima nji dosta stosu djelili pasu popusili.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac ima ih tačno 6

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Derim

Ajatollah, da ti nacrtam? Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora. Čisto informativno, na kojih 6 si ti mislio?

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Derim

Ti si prespavao pola vijeka. Kakve veze ima Kosovo? Ono je prvo htjelo da se odcijepi ali nisu mogli razbucati Jugoslaviju a ovi što jesu, baš su se usrećili. No, ko će sad javno reći da je pojeo go*vno, da mu djeca bježe iz slobodne i neovisne Hrvatske koja ne… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije
Reply to  zgvaca

@guest_427372 ,
Nadam se da je ovo bio sarkazam.

Argamedon
Gost
Argamedon
1 godina prije
Reply to  zgvaca

zgvaca … a zasto bi drugi rijesavali nase probleme , a zasto mi nismo sami sposobni rijavat te probleme ? ako je narod tako los , znaci da drzavama koje si nadroji zelis zlo . Treba samo Eliminirat HDZ I SDP nekima teko pada da to izgovore , i rijesen… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Argamedon

Armagedon, tebi je lepo baš, ti imaš i ime i prezime tvog problema, rek’o bi čovek da si pametan onda! Vlast nam oduvek postavljaju drugi, stranci da kažem…svaka naša vlast (regija) radi u njihovu korist zarad nekih viših, globalnih ciljeva a da ih ne bi plaćali direkt dovoljno je da… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata….. ovo me posijeca ana UDBU .. Malo si nejasan , ne idi mi okolo ka lisica oko vrca sa juhom vec idi pravo i budi otvoren ..Tvoja izjava “tebi je lepo baš, ti imaš i ime i prezime tvog problema, rek’o bi čovek da si pametan onda! ” Dali… Pročitaj više »

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Mlata je stari udbaš a evo i Derim. Zar nisu bili na vlasti i Liberali i SDP i HDZ, i ko sve ne u koaliciji s njima? I šta se desilo? Od samostalnosti samo ide nizbrdo. Puna im usta neovisnosti, suverenosti, napretka, …, a onda afera na aferu. Dobro, sve… Pročitaj više »

cro crv
Gost
cro crv
1 godina prije
Reply to  zgvaca

U PRAVU SI DRUZE NO STO AKO HRVATSKA MAJKA RODI JUNAKA PA ON ODLUCI BIT POSTEN I VISPREN U NASTOJANJU DA SE SVE VRATII STO JE POVRATIVO NA POCETAK I ONDA DA SE VIDIMO GDJE JE I STA JE RASPASTOJ GENERACIJA GRESILA I NARAVSKI I CRKVENJAKE TREBATE NOVE NE OVE… Pročitaj više »

Stock
Gost
Stock
1 godina prije
Reply to  cro crv

“NO STO AKO HRVATSKA MAJKA RODI JUNAKA”
Prvo bi se trebao roditi neko ko će napraviti tu majku.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  zgvaca

Da se rijesi problem HDZ LOPOVA LOPINA, danas zivuce osnivace pod hitno pred prijeki narodni sud a potome pred zid, pokojne osloboditi svih pocasti i titula i proglasiti narodnim zlocincima a sva HDZ vodstva nakon osnivaca poslati na 35 – 50 godina tucanja kamenja na Golom otoku.

Diogenes
Gost
Diogenes
1 godina prije
Reply to  zgvaca

zgvaca, HDZ upravo to radi – potvrđuje sa mađarima ugovor iz 1098 godine.

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

Mislim da si ‘promašio ceo fudbal’ s previše ambicioznom postavkom o kolonijalnom vlasništvu nad Hrvatskom. Nije ti valjda namjera skretanje fokusa s pravog vlasnika, koji ne samo da je Hrvatsku natjerao da odustane od plodnih naftnih polja u Siriji, nego i da sudjeluje u naoružavanju najgoreg ljudskog šljama? Hint: to… Pročitaj više »

cro crv
Gost
cro crv
1 godina prije
Reply to  tuf

DA TO JE ESADE PA TO SE ZNA OD SAMOG STARTA I TU POMOCI NEMA NECEMO SE NI LAGATI

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  tuf

vesna pušič, prijateljica Sirije

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  tuf

Sa Srbijom je gotovo, niko ih više neće prevariti 😉

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Soa Što je? Otkrivamo toplu vodu? Nisi uzeo u obzir Inina polja u Rusiji, Iraku…još tri, četiri. Za idući put možeš uzeti – Talijane (plin, Jadransko more, ribolov, gospodarski pojas). Ah, da. Na svim tim ugovorima moraju stajati nečiji potpisi. Koliko bi trebala trajati suđenja? Dulje od 15 minuta? Svi… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Jedna od največih pljački Hrvatske je pretvaranje opčeg dobra u državno dobro. Ne misli se na naftu več zemlju, šumu itd koja je odjednom postala državna. Slijedom toga su nastale čudne organizacije kao što su državne šume, državne vode itd. Ne traži mi se po Narodnim novinama tko je… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  neznanje

Najveca pljacka Hrvatske je TUDJMANOVA PRIVATIZACIJA. Prokleto mu ime naslijedje i koljeno. Dobro znam jer je i meni nudjeno da se prikljucim privatizaciji za skromnu pomoc od milijum DEM HDZ-u.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive ,mislis na crvena govna stisu promjenili kapute.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ista su to govna kao i ćaće što su im se presvlačile ’45.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
1 godina prije
Reply to  neznanje

@guest_427386
Mislim da se to radije zvalo društveno vlasništvo nego državno dobro. Istina društvo uopće nije isto što i država. Kad je nešto društveno o tome se brine cijelo društvo i za dobrobit društva.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Lucija

To su bili planovi iz 1988 kad je zatvorena kaznionica Goli Otok i biti će ovako sve dok se ta kaznionica ponovo ne otvori.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Lucija

Eto, Mlata i Lucija napokon dele isto mišljenje

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
1 godina prije

Prodali su našu budućnost Judini sinovi !!!

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Uz tvoju saglasnost..

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

Naftna polja u Siriji zaboravite.
Mislim da sirijska vlada na čelu sa Bašarom Asadom jasno rekla što će biti sa raznim ugovorima sa onima koji su podupirali džihadiste.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  čitalac

Sve se to da ispeglati ali mora mora biti vidljiva promjena kursa. Ekonomija ima sasvim drugu logiku.

Hrvoje
Gost
Hrvoje
1 godina prije

Daš desetorici po milion, pa kupiš bagatelno. Dok korumpirani ne budu visili po banderama, nema nama spasa.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Hrvoje

A ko će tolike bandere staviti?

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Gledam kod nas u sloveniji kao da je desnica nesto uradila hehe sve sto se radilo radili su bivsi komunisti ili prije ili sada a od ovih kao nasih nacionalista samo pljacka da nebi bilo komunista nebi imali ni skole ali bile bi crkve bravo nacionalisti bas ste neki kurac

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Slovenac,koji si ti tukac,kad hvalis totalitarni rezim.

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ti neznaz sta je rezim pusi hdz i bices sretan seljacinu

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Slovenac, on je od onih “starih”…znaš

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Slovenac,jabi ti preporucijo da ides u Bosnu cacu traziti.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Ovi danas ne mogu ni da okreče što su “crveni” napravili

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Samo to, sigurni da je to jedino šta hrvatsko nije hrvatsko?
Mislim, ni kod nas nije bolje.

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Pa kod nas nema skoro firme koja nije u vlasnistvu druge zemlje ali idioti su ponosni na to samo da se radi za male pare slovenija je duzna 30 miljardi i kusur robovi do kraja isto kod vas ali nacionalisti mase barjakom hehe

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Jeste ja kad vidim koliko su komunjare imali satova, vili, stanova, jahti i poduzeća u svom vlasništvu tačno mi žao ove demokratske sirotinje (naročito one duhovne).

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Derim

Dobro iko osta 🙂
Ovu vlast samo dobroćudnost sprječava da bude dobra, uspješna i poštena?

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Ha ha ,od 1960-1990 HR 500% rast BDP-a , od 1990, kad su nastupili biskupi i ajatolasi, do 2020. 5% .Jos malo i Orban ce te zazvat da mu operes auto i ocistis cipele.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Kakav tekst,takav i pisac.Neki su davno bile Ruske ,neke Americke.Evo ja bas procito intervju od Biserke iz Beograda,za ljudska prava.Kad bi Logicno taj intervju dala,onda bi zakljucijo da nije Ruska kolonija.Sve sazeto od postanka do raspada juge.Hvala ti Boze sto sam zivijo u demokraciji 50g.,pa mi novinari na zadatku nemogu… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Nedostaje ti povijest pisana u Beogradu?

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, zaboravio si jos Kandicku i Chanka da ti proshire vidike. A BiSerko je vase gore list chini mi se… bar je tako nastrojena. A da ju “klepis” i osevapish se

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ne bi imali sta za isprati !!!!

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Biserka je pravi biser.

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Zadnjih 30 godina iskristaliziralo se to da je u Hrvatskoj najveći problem bio taj što su određeni ljudi u ovoj državi pohlepni. Nitko drugi nije Hrvatima nije kriv za sve što se ovdje odgađalo kroz stoljeća nego smo si sami za sve krivi. Optužbe da su ovi i oni napadali… Pročitaj više »

cro crv
Gost
cro crv
1 godina prije

LOGICNO NE VOLI NIKOGA ALI VIDI I DUBOKO I SIROKO DEMOKRATSKI

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

DNK, e baš ti hvala na informaciji .. aaa tako ? ccc .. evo sad skužih konačno 😉

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

DNK, komujari komupari jako loše stoje stvari .. komujari 🙂 🙂

Argamedon
Gost
Argamedon
1 godina prije

Nema nicega od svega sto su nam zelje , koliko bili kriticni svi mi , nista nismo napravili da se ova pljacka koja je pod imenom privatizacija zaustavi, Svi ocekivaju da posao odrade drugi za nas , e to ne ide , dolazu izbore , dignite svoje guzice iz fotelja… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Bravo kolega @Son of Alerik

Volina
Gost
Volina
1 godina prije

Krade se i pljačka, pravosuđe i sudstvo ne postoji a državne institucije su svrha same sebi. Kada ilegalci ponovo počnu djelovati nemojte ostati iznenađeni.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Volina

Baš tako ali ne nadaj se ilegalcima, to vrijeme je prošlo. Trebaće još 300 godina da Hrvatska opet iznjedri vođu.

alterego
Gost
alterego
1 godina prije

od vlasnika do najamnih radnika.
to vam je donjela ” demokratica”.
i

alterego
Gost
alterego
1 godina prije
Reply to  alterego

O kome pises covjece???
Ja licno uvijek sebi bio gazda. Niko nikad iznad mene.
Za sebe znao zaraditi pare.
Nikad najamni radnik.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Pa to je tako u demokracijama. A kad smo već kod tajnih službi CIA je još 1980-ih počela usisavati sve republičke UDBA-e propale tvorevine. Sredinom 1990-ih u Hrvatskoj veći dio usisavanja je obavljen kako bi do 2000 UDBA bila pod punom kontrolom CIA-e. Diktator Tuđman je otišao na onaj svijet,… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Tuđmana su diktatorom zvali oni koji su u Hrvatsku donijeli demokraciju. Poslije privatizacije poslovnih banaka i predaje HNB 1994 godine kao uvjet za potporu Oluje, Tuđmanovi “prijatelji i saveznici” su htjeli još i još. Tuđman je mislio kako “imamo Hrvatsku”, a imali smo *****, pa su mu njegovi “prijatelji i… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo džaba ti priča sa krelcima koji vole fino zapakovane laži i obmane …

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  piždro

Zapravo ja i ne pričam ovo njima, oni su samo zatražili da napišem ovako nešto što sam ja pisao zbog drugih koji su u vrijeme Tuđmana bili u pelenama i cjeli život sluśali ovakve i ja pokušavam napraviti to da njihovi komentari ne ostanu beskorisni.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Opravdano.. oni su čekali I dočekali svoj ‘povjesni trenutak’ i sad se vide ko winneri..! Kako je drugima I cijeloj zajednici – ništa ne mari!!! Njima je bitno da su bez ikakvi posljedica svoje voljene familije na ‘vjeke vjekova’ osigurali..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Najnoviji Slavko Kulić;
https://youtu.be/aV5HXqyoI_c

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Kada bi Plenković mogao da vrati inu bio bi”car”za sva vremena

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Pero

Pero, jedan od njegovih “poslova” je da razguzi HEP .. on ne može ništa vratiti, samo će nas, po receptu Brisela, povući još dublje.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Zar opet?

Pera
Gost
Pera
1 godina prije

Logicno voli, ali tekstopisac ne voli.

Ermess
Gost
Ermess
1 godina prije

Članak bi bio zanimljiv da se bazira na objektivnim činjenicama. Prvi problem je što autor neprekidno spominje “mađarsko” i Orbana a da pojma nema tko je vlasnik MOL-a, naime MOL je tvrtka registrirana u mađarskoj, ali je mađarska vlada u vlasništvu manje od 15.2% prema podacima iz 03.2020. Pa nakon… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Ermess

Ermess Ja u članku vidin činjenice o kriminalnoj predaji upravljačkih prava INA-e mađarskome Mol-u i aktualnoj situaciji nakon zatvaranja rafinerije Sisak i preradi u Hrvatskoj ispumpane nafte u Mađarskoj. Nasuprot tome ti se pozivaš na Orbana, Milanovića, povijesne karte, idiotizam i ostali folklorni bullshit . . . je#ala te Transilvanija.… Pročitaj više »

Dule Savich
Gost
Dule Savich
1 godina prije
Reply to  Ermess

Zasto Monsinjor Plenkovic I ekipa drze desnice na srcu dok svira himna????.Da im pred kamerama ruka nagonski ne sklizne u susjedov dzep.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Dule Savich

Dule Savich Ma ne drže desnice na srcu, nego na takuinu koji se nalazi u unutrašnjemu žepu o jakete i čuvaju ga da in ga koko ne ukrede dok svira himna, a oni se nesmidu pomaknit 🙂

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Ermess

U trenutku kad je MOL-u prodana prva transa dionica i upravljackih ovlasti bila je to vrsta preuzimanja,jednako vjerovatna, kao da RIZ-Zagreb preuzme SONY-Japan.
To tko danas posjeduje naftnu kompaniju MOL ,koga zaboli tuki.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Mucke

Gazprom 🙂

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Ermess

Sad smo naivno prokockali? A nismo krvnički, podlo I lopovski pokrali i pronevjerili? Nisu to oni što glasuješ za njih i dižeš u nebesa? Nisu to oni koji su “smjenili” crvene?

Derim
Gost
Derim
1 godina prije

Ti sad misliš da je Hrvatska na dnu i da sad može samo da ide gore? Grdno se varaš, daleko je do dna i uvijek može i biće lošije. Kako ko dođe da popravi stanje ono bude sve lošije, ali eto ti si optimista. Misli pozitivno i biće dobro 🙂

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Derim

Pa to i kažem, skupa s njima nizbrdo. Neko brže, neko sporije, ali biće mrtva trka na kraju puta.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Derim

I ta spika mi je poznata i kako su završavali svi koji su mislili da su bolji i iznad svih drugih. Na dno će svi stići i siguran sam da će samo foto-finiš pokazati ko je prvi stigao.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Derim

Koja si ti budal*tina, pa ti i takvi ste hrvatska sramota. Kroz vas Hrvate svako gleda kao fa*šiste, kriminalce i služinčad. To što si u švapskoj guz*ci nimalo te ne približava arijevcima. Balkanjeros si koliko i svi ostali ali definitivno među onim gorima. Šta ti umišljaš nemam pojma, cifre govore… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Samo ti je citat ispravno (pre)napisan. Hajde bar hrvatski nauči. Daleko si ti od Hrvata. Šta si bio prije, ti ili babo, svejedno? Pa najgore su prelivode što se Hrvatima dokazuju a obični su kur*c od ovce iz ko zna koje vukoj*bine.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

ma pusti te priče za malu, mržnja je mržnja i samo te to pored kolosalne gluposti određuje

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Ma trebali su vas pob*ti ’45. a ne amnestirati i pustiti da rovarite. Ja sam ostavio svojoj djeci da sami spoznaju svijet. Nisam ih učio ni koga će da mrze ni koga će da vole. Možeš li ti za sebe to reći? Jesi li svojoj djeci, za laku noć, čitao… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Gledao sam ja i film o gestapovc*ma, koji su držali logore. Kako su ih djeca voljela, koja je to idila obiteljska bila, ne bi vjerovao. Pobiti danas par stotina ljudi pa se igrati s dječicom i čitati im Bibliju, to je tebi OK? Ma ja, oni su iznad onih ubijenih… Pročitaj više »

Diogenes
Gost
Diogenes
1 godina prije

Nije to ništa , to Plenki samo potvrđuje ugovor iz 1098 godine.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

I onda netko misli da nije namjerno Jelačićev spomenik okrenut prema jugu.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Zvrk, Jelačić je bio mađaronski plačenik, tukao mađarsku sirotinju za novac.

Dumanl
Gost
Dumanl
1 godina prije

Zvjezdan oli ti Stern zna o tome, kao I o naftI u Angoli! Ko uziva nalazista u Angoli? Oko toga je vic!

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

Hrvati nemaju kapacitet zrelog tj.drzavotvornog naroda….pa LOGICNO nemogu nit imati drzavu.Hrvati imaju kapacitet sluge…i nista vise.Tako je i M.Krleza pisao jos prije 80g.Ludi Srbi su im podarili slobodu a rvati su se Srbima revansirali srbosjekom i bezbrojnim stratistima,jamama i konclogorima…zato ce vas snaci sudbina kakvu i zasluzujete…Bili ste niko i… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Mogu ja i tebi štošta napisati ali hajde za početak pogledaj grbove socijalističkih republika i znakovlja u Hrvatskoj prije ’90-tih. Jedno je ukazivati na greške i propuste a drugo izmišljati i širiti laži.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Dobro, prvu tezu smo oborili. SR Hrvatska je ušla u SFRJ sa nacionalnim obilježjima, učila se povjest kakva jeste prije svjetskih ratova i spominjali svi hrvatski velikani. Nekome je vjerojatno smetala šahovnica, bilo šta vezano Hrvate, ali tvrditi da je to bila državna politika i da je tako zamišljena SFRJ,… Pročitaj više »

armagedon
Gost
armagedon
1 godina prije

Kad vidim ove komentare ni ni cudo kako nam je . I kako je Mocvara uspila sto je uspila . Geslo Zavadi pa vladaj nije nidi uspijesnije izvedeno nego na Balkanu. A svi rado spominjemo ovu izreku, jos od moga dijetinstva je slusam . Masoni sedu u svojim lozama i… Pročitaj više »

armagedon
Gost
armagedon
1 godina prije
Reply to  armagedon

Valdacija

mindor
Gost
mindor
1 godina prije

Gospodo, istorija pokazuje da ne postoje nepobedive vlade. A sad vi vidite šta ćete.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije
Reply to  mindor

Hrvacko ugarska nagodba….heheeee
Sluge sanjaju sebe ravnim gospodarima heheeee

A Miroslav Krleza ova pise …,,hrvati kroz hiljadu godina traze sebi gospodara…pa kad ga nadju bune se kukaju ….
Oj rvati neka neka slugeraj vas uvijek ceka….

duki
Gost
duki
1 godina prije

Davno smo pisali o temi”ugrožavanje Hrvatskih nacionalnih interesa” i što treba stajati u Ustavu RH. …ali..ko sam ja..ko sam ja?jadna država,jadnih političara sa još jadnijom budućnošću.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Kad cemo mi imati ovakog presijednika sa mudima , kad je ovo upio duboka mocvara ce ostat na plitkom Rade pumpe punom parom , isusivanje ne prestaje . Trump povukao SAD iz Svjetske zdravstvene organizacije i Kinezima opalio sankcije: Svi se sad pitaju koliko je daleko spreman ići? Američki predsjednik… Pročitaj više »

Splitexpres
Gost
Splitexpres
1 godina prije

Objektivno Mađari su bez nafte kupili INA sa naftom,da bude gore u bescjenje?Madari bez novaca postali vlasnici najveće banke u Hrvatskoj?Baranja pada u naručje preko Belja koje je prodanu za čunu?Propali projekt zvan čista nacionalna država ide svome kraju?Zemlja sa solidnom razvojnom bazom,dobro školovanim stanovništvom uništena je ,rasprodana i prezadužena… Pročitaj više »

Splitexpres
Gost
Splitexpres
1 godina prije
Reply to  Splitexpres

Ameri su obračunali sa Jugom a ne branitelji,podizvođači na terenu su bili BND(koji su držali na oku ustašku emigraciju)i katolička crkva koja je imala najveću legalnu mrežu na terenu?Sve je izvođeno pod nadzorom crkve,ona je bila glavni kadrovik,od Tuđmana na dalje,ali joj se omaklo u Bosni jer su to računali… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

Za sve ovo vrjedi ona fina narodna:
‘Kad mačke LOVCE spavaju i nemare – miševi i štakori orkestriraju i kolo IGRAJU.

mislim..
Gost
mislim..
1 godina prije

Bez neke zluradosti bih hteo da ostavim par misli ocde. Verovatno se nece svideti vecini, a mozda nekima i hoce. Ko zna? Naime, drzava Hrvatska se, po mom misljenju, prvenstveno suocava sa krizom identiteta. Mnoge stvari nisu jasne: slaviti partizane ili Blajburg? Jesu li Hrvati na Balkanu ili nisu? Osnovne,… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
1 godina prije
Reply to  mislim..

Hmmm.. To je lak odgovor. A koji je onaj tezak, pravi?
Tesko je pogledati sam sebi u dusu. Dok to Hrvati ne urade nece ici dalje. Zapravo, kad malo bolje razmislim, dali uopste postoji konsenzus, STA je to dalje?

mislim..
Gost
mislim..
1 godina prije
Reply to  mislim..

Ajatollah Dragi covece, nisam mislio da nikoga uvredim. Na to sam upozorio u početnom postu. Ja sam mislio da dodam moja “dva centa” opštoj raspravi. Da pokušam da objasnim razlog za, po meni, najveci materijalni problem Hrvatskog dtuštva. A to je rapidna deindustrijalizacija. Naravno da Srbija ima svojih velikih problema.… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
1 godina prije
Reply to  mislim..

Samo još da dodam da pojasnim svoj stav: SVAKI narod, nacija ima svoj opšti karakter. Kao da je neki čovek. Kako čovek treba da rešava svoje probleme? Pa tako što ih prvo identifikuje. Analiza pa sinteza, što rekoše neki..

mislim..
Gost
mislim..
1 godina prije
Reply to  mislim..

Ajatolah..
Drago mi je da sam neobavešten o stepenu tazvoja i zamaha Hrvatske industrije. Mislio sam da je stanje gore. Samo nastavite tako 😊

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  mislim..

Džaba šaren papir, džaba lijepe riječi (nekoliko poslije bujice uvreda). Ti jednostavno ne možeš sakriti svoju mržnju, umišljenost i zlobu. Čuj njega i pjesničke slobode, hahahaha. Kao “pjesniku”, tačno znam koji su ti stihovi najdraži, al’ ti nama slobodno maži oči o tvojoj iskrenosti i dobroti. Evo Srba ostalo u… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  mislim..

‘ajde sad ako ćemo pošteno, većinom su bili u štalama da konje služe a u kuće su ih rijetko i rijetke puštali. Opet se hvataš za glupe priče za koje misliš da te dižu iznad bilo koga. Čak i da je tako, pa da su Hrvati išta drugačiji i bolji… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Šta je tebi lizanje, ti moraš da jedeš i da se najedeš što g*za izbaci. Jesam Jugosloven, cijenim SFRJ i kao ideju i kao državu ali pocrvenim tek kad vidim ko se sve predstavlja kao Hrvat. Ovo da se ku*ac žvače nisam ni znao, možeš mi malo pojasniti tehniku? Vidim… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Vidiš kako polako izlazi prava priroda i obrazovanje, jednostavno ne možeš sakriti koji si šljam. Pun mi je kufer gov*na koji ništa nemaju da se pohvale pa se uhvate nacionalnosti kao da im to osigurava pamet i inteligenciju. Ne sramoti više Hrvate. Ako baš toliko mrziš Srbe, reci da si… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Ti sve nešto o ljubavi djece, šta moji misle o meni, ….. Ti mora da imaš nekih problema sa svojom. izgleda nije baš sve ružičasto kako pišeš. J*biga, bio sam malo ljut na tebe a sad mi te je baš žao. Nije ni njima za zamjeriti, takav kakav si, vjerojatno… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Nevjerojatno je koliko si prost, nepismen i glup. Ne znam postoji li ta kategorija u Ginisovoj knjizi rekorda kategorija glupost ali tu si neprikosnoven. Ne bi ti “skinuli” rekord ni za 1000 godina pa i 3 najgluplja iza tebe da saberu bodove. Meni je moj život super a osjećam se… Pročitaj više »

Željko Miljak
Gost
Željko Miljak
1 godina prije

Jbt…
Ustani bane !!!

Lili
Gost
Lili
1 godina prije

Svaka cast Orbanu pametan covek

alterego
Gost
alterego
1 godina prije

Daj jedan tekst o tome kako je Hrvatska prisvojila Janaf.
Da ne kazem otela.
Da skinemo tu auru zrtve malo.

Ima jos ali bi za pocetak bilo dovoljno.

Karma
Gost
Karma
1 godina prije

Država je nešto gdje mozeš za mjesečnu plaču živjeti, jesti i voziti neku kantu….ostalo je kujac od ovce . ime države je nebitno.

Janko
Gost
Janko
1 godina prije

Kad iz glava izbijete srbomrznju i klerikalna uvjerenja dosolovana svakog dana u raznim pakovanjima,tada ce i sloboda izbora i odlucivanja po vlastitom razumu i uvjerenju,postati dio zivota u Hrvatskoj.

Qyu
Gost
Qyu
1 godina prije

Malo mineralnog ulja na pravo mjesto ne škodi!

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije

Gle čuda 😎
Priznajem da sam ovaj put pogriješio. Još kad bi bili ljubazni da malo pojasnite logiku sortiranja, ili još bolje omogućite korisnički odabir kronološkog sortiranja bio bih Vam i zahvalan.

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
2 mjeseci prije

Dobro dali netko zna, ima li premijer Orban ikakvih sklonosti prema guzici premijera von Anemičnoga. Dobro obrađivanje guzice je koliko ja poznam situaciju uvijet da je von Anemično bude zadovoljen.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik