Hunter Biden je platio konsultantsku firmu da očisti njegovu Wikipediju, pokazuju mejlovi

Hunter Biden
12 komentara

Hanter Bajden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, platio je moćnoj konsultantskoj firmi da izbije njegov unos na Wikipediji 2014. godine, prema mejlovima koje je novinar Lee Fang dobio sa Bidenovog zloglasnog laptopa.

E-poruke pokazuju da je mlađi Bajden došao do giganta za odnose s javnošću i lobiranja FTI Consultinga da izvrši izmjene na svojoj stranici, navodeći željene izmjene i povezujući svog kontakta u FTI-ju, Ryana Tooheya, sa Bidenovim partnerom u njegovoj firmi Rosemont Seneca, Ericom Schwerinom.

Promjene su uključivale brisanje njegovih veza sa osramoćenim finansijerom Allenom Stanfordom, čija je finansijska grupa Stanford imala zajedničko ulaganje sa hedž fondom porodice Bajden Paradigm Global Advisors, koji je Hunter vodio kao izvršni direktor uz pomoć svog ujaka Jamesa Bidena pet godina. Stanford trenutno služi 110-godišnju zatvorsku kaznu zbog vođenja Ponzi (piramidalne) šeme vredne 7 milijardi dolara.

Ostale izmjene uključivale su uklanjanje reference CIA-e iz reda o njegovom radu s CIA-inim izrezivanjem National Endowment for Democracy i brisanje kritike njegovog rada s ukrajinskom energetskom firmom Burisma, teme po kojoj je najpoznatiji, osim možda njegove ovisnosti o drogama.

Toohey je potvrdio u e-mailu upućenom Bajdenu i Schwerinu da su željene izmjene napravljene, obećavajući da ćemo “paziti na promjene “.

Mjesec dana nakon što je FTI angažiran da ugladi njegov imidž, iz članka je uklonjena sve referenca na Stanford od strane urednice ‘AmeliaChevalier’ – prve u nizu korisnih izmjena koje su ubrzo vratile stranicu na nešto čime bi se bilo koje predsjedničko potomstvo moglo ponositi.

Jedan od urednika koji je glačao Bajdenov unos, ‘Earflaps’, nazvan je u eksponiranju na licu mjesta, ‘Čarape oligarha’, kao “sockpuppet” ( alternativni račun) plaćenog urednika čije su usluge “ upravljanja reputacijom ” bile ugovorene bilo ruskih oligarha ili PR firmi koje rade za njih.

Članak mlađeg Bajdena je od tada značajno porastao, ali je i dalje povoljan. Njegov uvod se trudi da precizira da, iako su „ neke od e-poruka “ pronađenih na laptopu koji je napustio „ bile autentične “, fajlovi koji su se mogli pronaći na mreži samo su „ navodno sa laptopa, a ne potvrđeno da jesu “. Također se tvrdi da su Hunter i Joe Biden nepravedno ” bili predmet lažnih optužbi za koruptivne aktivnosti u teoriji zavjere Bajden-Ukrajina ” od 2019.

Istorija uređivanja članka otkriva nekoliko urednika – ‘Specifico’, ‘Objective3000’, ‘Neutrality’ i druge – poznati po tome što su nametnuli konformizam s neoliberalnim centrističkim gledištem. Vikipedijini administratori su odlučili da predstavlja neutralnost među člancima u tematskoj oblasti američke politike – iskosa se žali suosnivač Wikipedije Larry Sanger u nedavnom intervjuu.

Čini se da su napori plaćenih urednika prije skoro deset godina da zadrže Stanforda i njegovu piramidalnu šemu izvan članka bili uspješni, jer se finansijer ni jednom ne pominje u tekstu.

Hunter BidenSADWikkipedia
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
8 mjeseci prije

“Član Predstavničkog doma Kongresa SAD ispred Republikanske partije Mardžori Tejlor Grin izjavila je da su antiruske sankcije doživele neuspeh i pozvala na okončanje finansijske podrške Ukrajini, nakon što je švajcarska banka „UBS“ objavila izveštaj o porastu blagostanja u Rusiji.”

Zaključak koji se nameće:
Manje su štete od rata sa USA nego od saradnje sa USA.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Just In —->>> Vietnamski proizvođač auta VinFast LLC je na burzama jučer po vrijednosti pretekao Američke Ford Motor Company I General Motors 🤳 . Dakle … Više niti joint ventures Chrysler & Fiat , niti prebačaju Njemačkih I Japanskih auto tvrtki ne pomažu … Naprosto … Gube …. Hej … Vietnam !!!! Auto – velesila …. Kuda ovaj svijet ide ?????

Dawor
8 mjeseci prije

Sinu dati ime Lovac …..
😅😅😅😅😅

kaznitelj
8 mjeseci prije

Hm,onako na prvu, ovo američko govno mi izgleda kao Milan Bandić u mladosti ..a takav je i iznutra,pokvaren do bola..

Max
8 mjeseci prije

Takvo nešto je sramota za Wikipediju.

abc
8 mjeseci prije

USA je pod punom kontrolom jevrejsko-hazarske mafije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI