Hunter Biden optužen prema saveznim optužbama za kaznena djela

Hunter Biden
6 komentara

Sin američkog predsjednika suočava se s tri točke optužnice u slučaju koji je povezan s vatrenim oružjem

Savezna porota u Delawareu optužila je sina američkog predsjednika Joea Bidena Huntera za nezakonito posjedovanje oružja i laganje o svojoj navici drogiranja kako bi nabavio vatreno oružje, navodi se u optužnici objavljenoj u četvrtak. Biden je “svjesno dao lažnu i izmišljenu pisanu izjavu” licenciranom trgovcu oružjem u listopadu 2018., rekavši da nije ovisnik o drogama na obrascu za provjeru prošlosti potrebnom za kupnju oružja, navodi se u optužnici. To je rezultiralo kupnjom revolvera Colt Cobra 38SPL, znajući da ga kao narkoman ne bi smio posjedovati.

Pištolj je naposljetku bacila u koš za smeće ispred trgovine u Wilmingtonu Hallie Biden, supruga Hunterova pokojnog brata Beaua, koja je u međuvremenu postala Hunterova ljubavnica, navodno zato što se bojala da će ga on upotrijebiti. Međutim, kada se vratila s namjerom uzimanja revolvera, nije ga bilo. Američka tajna služba optužena je za pokušaj zataškavanja cijelog incidenta.

Hunter Biden je od tada priznao ovisnost o crack kokainu, tvrdeći da se zbog toga malo ili nimalo ne sjeća 2018. i 2019. godine. Njegova ovisnost o drogama postala je predmet javnog interesa u listopadu 2020., nakon što je New York Post objavio dio sadržaja prijenosnog računala koje je ostavio u radionici za popravak u Delawareu,uključujući fotografije na kojima se vidi kako puši crack, rukuje pištoljem i kako sudjeluje u seksualnim aktivnostima s prostitutkama.

Međutim, priča o Postu bila je cenzurirana uoči predsjedničkih izbora 2020., nakon što ju je 50 bivših američkih obavještajnih dužnosnika lažno proglasilo ”ruskom dezinformacijom”. Kasnije se ispostavilo da su zataškavanje organizirali ljudi iz kampanje Joea Bidena.

Sporazumom o priznanju krivnje, kojeg su sklopili odvjetnici Huntera Bidena i savezni tužitelji u lipnju, predviđeno je snižavanje njegovih poreznih prekršaja na prekršaje i osuda na uvjetnu kaznu, dok se optužbe za vatreno oružje podnose odvojeno. Optužbe za oružje također bi bile “predmet dogovora o preusmjeravanju prije suđenja”, što znači da nema zatvorske kazne, prema odvjetnicima.

Republikanci su oštro osudili sporazum kao znak da je predsjednikov sin dobio povlašteni tretman Ministarstva pravosuđa, dok je Kongres krenuo u istragu tvrdnji zviždača o uplitanju odozgo u rad tužitelja iz Delawarea kojem je dodijeljen slučaj.

Dok se činilo da je savezni sudac blokirao nagodbu o priznanju krivnje, Bidenovi odvjetnici inzistiraju da ona ostaje na snazi. Nije bilo jasno jesu li optužbe od četvrtka iste kao što su spomenute u sporazumu iz srpnja.

Hunter BidenoptužbeSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
7 mjeseci prije

A ono glavno o Hunteru – da je bio član odbora ukrajinske energetske kompanije Bourisma Holding čiji je vlasnik (i bivši ukrajinski ministar) Mikola Zločevski bio pod kriminalnom istragom ukrajinskih vlasti 2019. godine niti traga niti glasa.
Trump tvrdio javno na Twitteru da je Hunter dobijao 100.000 dolara mjesečno u Bourismi, premda nema iskustva sa energetikom.

I nije to jedina netema o Hunteru.

Kaki
7 mjeseci prije

Oćelavio od brige

nastran
7 mjeseci prije

kretenčina i lopina ko i stari

Max
7 mjeseci prije

Puno teže optužbe su ga mimoišle.

tedi
7 mjeseci prije

BOLI NJEGA KVAKA,TATA MU PRREDSJEDNIK SVIJETA,hahaha.

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

Pri kraju mandata njegovog oca… a na pocetku mandata FBI i CIA su radili sve da ga zastite i odugovlacili, jer je Jo trebao da obavi posao za koji je postavljen (kradjom glasova).
Na sve to bi mozda rekli “sta da se radi”, da je u pitanju neki Uzbeksitan, ili neka zemlja treceg sveta, ali oni pretenduju i predstavljaju se kao vodeca svetska demokratija, i najnaprednija zemlja i kultura – a vidimo u cemu su najnapredniji…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI