Hunteru Bidenu u Ukrajini plata je smanjena nakon što je Trump preuzeo dužnost

Hunter Biden
12 komentara

Sin američkog predsjednika Joea Bidena pretrpio je oštro smanjenje plaće od ukrajinske Burisma Holdings kada je njegov otac napustio funkciju potpredsjednika 2017. godine, a administracija Donalda Trumpa preuzela je dužnost u Washingtonu, otkriva nova krivična optužnica protiv Huntera Bidena.

Ukrajinska energetska kompanija zaposlila je Huntera Bidena kao člana odbora 2014. godine, uprkos njegovom nedostatku stručnosti u industriji, i plaćala mu je milion dolara godišnje dok je tadašnji potpredsjednik Joe Biden nadgledao podršku Washingtona Kijevu. U martu 2017., dva mjeseca nakon što je Obamina-Bidenova administracija napustila dužnost i Trump preuzeo dužnost predsjednika, Hanteru Bidenu je kompenzacija prepolovljena, prema saveznoj optužnici podignutoj u četvrtak.

Slučaj je pokrenuo specijalni savjetnik američkog Ministarstva pravde David Weiss, koji je uvjerio veliku porotu da optuži predsjednika predsjednika za tri krivična djela poreza i šest prekršaja. Optužbe protiv Huntera Bidena uključuju utaju poreza, neplaćanje poreza i podnošenje lažne poreske prijave.

Hunter Biden nije prijavio svoj prihod od Burisme; nego je novac prebačen na bankovni račun firme koju su on i poslovni saradnik kontrolisali, navodi se u optužnici. Taj je saradnik bio i u upravnom odboru Burisme. Burisma je Hanteru Bajdenu platila ukupno 2,3 miliona dolara od 2016. do aprila 2019. godine, kada je napustio upravni odbor kompanije.

Republikanski poslanici su tvrdili da je Hanteru Bajdenu dat unosan posao u Burismi koji se nije pojavio u sklopu operacije trgovanja uticajem u kojoj je predsjednikov sin tražio mito u inostranstvu u zamjenu za političke usluge.

Devon Archer, Bajdenov poslovni saradnik koji je služio u odboru Burisme, svjedočio je pred komitetom američkog Kongresa u julu da je “brend” porodice Bajden štitio ukrajinsku energetsku kompaniju od kontrole.

Bivši ukrajinski glavni tužilac Viktor Šokin tvrdio je u avgustovskom intervjuu da ga je tadašnji potpredsjednik Joe Biden otpustio jer je istraživao korupciju u Burismi. Bajden se hvalio u intervjuu 2018. da je zaprijetio da će uskratiti 1 milijardu dolara američkih kreditnih garancija za Ukrajinu ukoliko Šokin ne bude smijenjen. „Pa, ​​kučkin sine, dobio je otkaz“, zakikotao je Bajden.

U optužnici od četvrtka se navodi da je Hanter Bajden učestvovao u šemi da spriječi najmanje 1,4 miliona dolara poreza koje je trebao platiti od 2016. do 2019. godine, dok je trošio milione dolara na ekstravagantan način života. Njegovi troškovi tokom četverogodišnjeg perioda uključivali su skoro 1,7 miliona dolara za podizanje novca na bankomatima, 189.000 dolara za “zabavu za odrasle”, 683.000 dolara za plaćanja raznim ženama, 72.000 dolara za rehabilitaciju od droga i alkohola i skoro 400.000 dolara za odjeću i modne dodatke.

Hunter BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

A u pi*du materinu…
Šta je Baba?
Hunteru Bidenu smanjilo plaću…
Sumnja da je kriv Putin.

P.S.
Šta bi rekao Manolićev prijatelj Buddha…
Sve je dobro u umjerenim količinama.
Osim plaće…

Max
4 mjeseci prije

Štednja.

Darko
4 mjeseci prije

Ovo smeće se provlači kroz iglene uši kao i naš Banožić..

Perun
4 mjeseci prije

kopile američkog predsjednika Joea Bidena Hanter je razmaženo korumpirano i perverzno derište koje bi trebalo strpati u bajbok pod hitno …kakav otac takav i sin , trupac i klada …ne zna se koji je gori ….

BlueZg
4 mjeseci prije

Jao jadan! Umjesto 10 milja dobio je 9. Jadan je ovo svijet. Neki rit brišu novcima, neki gladuju. A ne pričam o Africi. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

JakoZgodan
4 mjeseci prije

Kurvenjska posla…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI