Imaju li britanski političari srama?

Velika Britanija
21 komentar

Vlada Velike Britanije razmatra bojkot zimskih olimpijskih igara u Kini koje će se održati u Pekingu. Britanski vanjski ured navodi “međunarodne napore da se Kina pozove na odgovornost za kršenje ljudskih prava u Xinjiangu”.

“Dugogodišnja je politika vlade da odluku o tome je li se genocid dogodio treba donijeti nadležni sud s jurisdikcijom da sudi u takvim slučajevima, a ne vlada ili neko nesudsko tijelo.”

Ostavljajući po strani patetičnu tvrdnju o “kršenju ljudskih prava” (uvelike umanjenoj u odnosu na apsurdnu tvrdnju o genocidu) u Xinjiangu, Britanija bi se trebala pogledati u ogledalo i podnijeti vlastita kršenja ljudskih prava i genocid Međunarodnom kaznenom sudu ili Međunarodnom sudu Pravda. Trebat će mnogo godina jer postoji toliko mnogo zloporaba i genocida za suđenje.

Kako netko misli da je domorodačko stanovništvo bilo pokoreno u kolonijama Australije, Aotearoe (Novi Zeland), Kanade, Sjedinjenih Država, Kariba, Afrike i Azije? Jesu li se autohtoni narodi otkotrljali i rekli molim vas da nas depopulirajte, da biste mogli uzeti zemlju?

Jesu li Nepalci, Butanci, narodi indijskog potkontinenta i Šri Lanke (Cejlon) rekli molim vas, pokorite nas i vladajte nama?

Za britansku agresiju i ratne zločine nema potrebe zaglibiti predaleko u prošlosti. Bilo ih je dosta u 20. i 21. stoljeću.

Godine 1912. Britanija je izvela masakr Jallianwala Bagh u Amritsaru u Pendžabu. 1948. Britanija je okončala palestinski mandat i omogućila židovsko etničko čišćenje Palestinaca. Krajem 1946., britanske postrojbe Škotske garde ubile su 24 Malajca u masakru Batang Kali. 1952. Britanija je izvršila masakr Mau Mau u Keniji.

Nedavno je Guardian objavio članak “Pokolj u Indoneziji: Britanski tajni propagandni rat”, u kojem je opisana uloga Britanije u, prema CIA-i, “jednom od najgorih masovnih ubojstava 20. stoljeća”.

Nije li se britanski premijer Tony Blair urotio s Georgeom W. Bushom kako bi popravio činjenice i obavještajne podatke oko politike koja je dovela do nevjerojatne procjene da je “2,4 milijuna Iračana ubijeno od 2003. kao rezultat ilegalne invazije naše zemlje, uz minimalno od 1,5 milijuna i maksimalno 3,4 milijuna” postavljeno na laž da Irak ima oružje za masovno uništenje (koje Britanija zapravo ima)?

Nisu li Britanci također proglašeni krivima za ratne zločine u Afganistanu? Nisu li Britanci bili uključeni u uništenje Libije i pokolj u Siriji?

To navodi svakoga s blagim uvidom u povijest da se zapita na kojoj moralnoj osnovi Britanci tvrde da imaju pravo prokazati druge zemlje zbog navodnih zločina?

Da, došlo je do nasilnog okršaja između Kine i Indije 2020., ali Kina nije bila u ratu više od 40 godina – 3 tjedna i 6 dana rat s Vijetnamom 1979. Ne smije se zanemariti ratne zločine koje je Britanija počinila protiv Kine. Uostalom, Britanija je vodila opijumske ratove kako bi prisilila Kinu da otvori svoje tržište za opijum sredinom 19. stoljeća. Dinastija Qing je bila slaba i Kina je izgubila. Kao pokoru, Kina je morala ustupiti Hong Kong i Kowloon Britaniji i platiti odštetu.

Je li Britanija ikada otplatila loše stečene odštete s rentom za kolonizaciju Hong Konga?

Što zaključiti o britanskim političarima koji osuđuju Kinu bez nepobitnih dokaza? Jesu li oni nepošteni šarlatani ili su intelektualno nesposobni što se tiče vlastite povijesti?

Bilo koja kršenja ljudskih prava ili ratni zločini koje bi Kina ili bilo koja nacija mogla počiniti moraju se prosuđivati, ne bombaški, već čvrstim dokazima. Takve dokaze moraju predočiti neutralnom sudu, ne rugači, već ugledne zemlje što je moguće više neukaljane i nepristrane velikim zločinima.

Autor: Kim Petersen
bojkotkinaPekingVelika Britanijazimske olimpijske igre
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Poznavalac prilika
2 godine prije

Imaju li političari srama? Je li to retoričko pitanje?

imeimeimeime
2 godine prije

nemam pojma.
ali znam da automobili politicara imaju gume.
i auti novinara.
i auti bankara.

cjepidlaka
2 godine prije

Mogli su se cijepiti coronaxonom, a oni odabrali zenekinu astru.

Roko
2 godine prije

Britanski politicari znaju samo za engleske nacionalne interese.
To kod hrvatskih politicara nema.
A ako se pojavi jako izrazeno kod drzava koje su jos suverene, onda dobiju sankcije, bojkote, obojenu revoluciju, ukratko destabilizacija.

Jery
2 godine prije

Britanci su največe ubice u povjesti modernog čovjeka! Koja je to đubrad! I oni komentiraju ljudska prava! Fuujjj!!!!

Raskoljnikov
2 godine prije

Nemaju niti britanski niti kineski, niti bilo koji drugi. Da imaju ne bi sudjelovali u ovom podmuklom specijalnom ratu protiv čovječanstva s ovom p(l)andemijom.

Babbage
2 godine prije

Sila Boga ne moli

Pazi ovo
2 godine prije

Majka moždani udar 2 dana nakon cijepljenja, sin nakon 4. Na ORF-u bilo u emisiji uživo. Još oita je bi trebala 3. dozu 🙂

h ttps://www.bitchute.com/video/jiOZ3dxlvZse/

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Sve ostavljam mami…
oporuka princa Charlesa

P.S.
”Nacija brine za Kraljicu, a ona vozi Jaguar…”

Čitam britanske oglase.
Tražim, Jaguar u odličnom stanju, baba ga vozila…

Max
2 godine prije

Nemaju.

Sidney Powell
2 godine prije

”-bez nepobitnih dokaza”??? Svaki bojkot kineske komunističke partije, i njihovih rekordnih zločina protiv ljudskih prava, je nedvojbeno pozitivan!!! Nikakva moralna gimnastika niti povijesne revizije to ne mijenjaju!

Boba Lazarević
2 godine prije

Ovo je tipični članak kineske propagande. Interesantno da se našao, ovako bez uredničkog komentara, u Logičnom koje je protiv totalitarizma.

Optužbe za genocid u Xinjiangu nisu apsurdne nego dokazane. Kina provodi genocid nad manjinskim ujgurskim stanovništvom. Logori za “reedukaciju” i prisilna sterilizacija. Šta je to nego genocid? A teroriziraju i vlastito stanovništvo, sve koji se zamjere Partiji.

Britanci povijesno imaju dosta krvi na svojim rukama, ali skretanje pažnje na to ne čini kineske vlasti ništa manje krivima. Igre treba bojkotirati, a najbolje bojkotirati i Kinu općenito.

Oli
2 godine prije

Da,kad se vide u ogledalu

Ringo10a
2 godine prije

Engleska je galakticko ZLO.

John
2 godine prije

Sto je ovo pokusaj amnestije komunistickih zlocina i skretanja pozornosti sa Kine pomocu retrovizije o tudjoj povijesti? Ovaj logicno portal mi sve vise lici na Kinesko anti Europsko propagandno glasilo.

Noštromo
2 godine prije

Politika je umijeće LAGANJA, a to ne ide skupa sa sramom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI