IDF šalje prijeteću poruku snagama Qudsa uoči napada na Siriju.

IDF salje poruku snagama Qudsa
30 komentara

Izraelske obrambene snage objavile su u četvrtak rijetko priznanje da su njihovi ratni zrakoplovi u srijedu ujutro izveli udare na ”iranske snage Qudsa” i ciljeve sirijske vojske u Siriji. Sirijski mediji izvijestili su da je srušeno više izraelskih projektila ispaljenih iz smjera okupirane Golanske visoravni, dok su drugi sletjeli na ciljeve, usmrtivši pritom nekoliko vojnika.

Službeni korisnički račun izraelske vojske na Twitteru uputio je Teheranu zlokobno upozorenje, upozoravajući Islamsku Republiku da ju Izrael promatra te da izraelska obavještajna služba “može potvrditi da je iranska jedinica Quds Force 840, koja je dio iranske globalne mreže terora, bila odgovorna za napade IED-a, na izraelsko-sirijsku granicu, koji su se dogodilo ovog tjedna i u kolovozu.”

“Nećemo dopustiti Iranu da se učvrsti u Siriji”, stoji u objavi.

Ranije su na IDF-ovom Twitter računu bile objavljene, “operativne snimke” najnovijih izraelskih napada na ciljeve “iranske” i sirijske vojske u Siriji, uz fotografije, koje su objavljene ranije, u kojima se prikazuju ciljevi koji su pogođeni tijekom napada.

“Neka ovo bude upozorenje: Ako napadnete Izrael, mi ćemo se braniti”, upozorio je IDF.

U srijedu rano ujutro, sirijski su mediji izvijestili o višestrukim eksplozijama na nebu iznad Damaska, okarakterizirajući ih kao čin “izraelske agresije”. Tel Aviv, koji obično ne komentira svoje vojne operacije u Siriji, Libanonu, Iraku i drugdje, ponudio je rijetku potvrdu da je odgovoran za napad, tvrdeći da su njegovi ratni zrakoplovi pogodili “iranski Quds i ciljeve sirijskih oružanih snaga”. Napadi su opisani kao odgovor na napade koji su izvedeni većim brojem eksplozivnih sredstava domaće izrade, koji su se dogodili na južnoj strani Golanske visoravni, dijelu sirijskog teritorija kojeg je Izrael okupirao 1967. i “anektirao” 1981. Ujedinjeni narodi osudili su aneksiju kao “ništavu i nevažeću, bez međunarodno i pravnog učinka.

Izrael je tvrdio da su napadima, koji su izvršeni u srijedu oštećena skladišta, vojni objekti i raketne baterije raketa zemlja-zrak. Sirija je izvijestila da je njezina protuzračna obrana odbila napad, ali priznala je da su tri vojnika ubijena, dok je još jedan ranjen uz pretrpljene “materijalne gubitke.”

Izrael redovito izvodi napade protiv sirijskih oružanih postrojbi, tvrdeći da su njegove operacije usmjerene na suzbijanje utvrđivanja vojnih snaga Irana ili snaga koje podupire Iran, a koje se žele učvrstiti u Arapskoj Republici. Sirijska vlada redovito osuđuje Tel Aviv zbog njegovih postupaka, ističući da je suvereno pravo Damaska slanje svojih snaga na ono što smatraju da je njihov teritorij, dodajući da je iranska vojna prisutnost ograničena na savjetnike i pomoć u naoružanju s ciljem pomoći zemlji, koja se nalazi u svojoj gotovo desetljećima dugoj borbi s džihadističkim ekstremistima, uključujući al-Qaedu i Daesh (ISIS).

IDFiranQudssirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Žak
3 godine prije

Napadnite Libanon kukavice, mozete tuci razorenu zemlju pod izgovorom da ubijate irance a svi znamo da je to laz . Slazu se kockice i u Siriji doci ce momenat kada popusite dobar odgovor i to ce biti kraj vasoj bahatosti pod okriljem SAD. Ako ste toliko jaki a Iran vam konstantno prijeti pa kukavice napadnite IR IRAN .

Zvrk
3 godine prije

Quds/Hezbolah smakne visoke pripadnike IDF-a, odmah panika i sve se prekriva.
IDF/Amerikanci/džihadisti smaknu visoke Qudsovce/Hezbolahovce, na njihovo mjesto dođe nekoliko podjednako dobrih.

Mikojan
3 godine prije

Dobro, i kakva je reakcija svijeta na napad jedne države na drugu? Nikakav, kao OK, tako i treba. Zamislimo sad situaciju da Ruska Federacija napadne vojna postrojenja u Ukrajini jer se tamo goimila NATO naoruženje i NATO-USA instroktori sa ciljem da su što bliže Rusiji. Kakve bi reakcije iz tog demokratskog svijeta bile ?
Osobno jedino što zamjeram Irancima je vjerski fanatizam za sve ostalo moj naklon do poda, toliko godina pod sankcijama i još se drže. Nije im lako i neće im biti lako.

NWO
3 godine prije

Odlican taj S-300-400….

Mr.No
3 godine prije

Idemo malo jaukanja, kukanije, kabale, talmuda, cifuti itd.
Mozete i koji kamen da bacite.
Uvjek ista prica, muslije kao da su čipovani pri sunetu, svi isto ponavljaju-isti program.😂

brusli
3 godine prije

Bojim se da je istina u tome što je IDF dugoročno riješio prijetnju Libanona koji je “umiren i kao takav se nadzire”. Bez međunarodne pomoći svake vrste Liban bi se urušio. Tako slab, Liban je najbolji susjed Izrahellu. Znaju cionisti dobro da Libanske gazde imaju podmirene računice u toj poludržavi i da neće talasati. Liban kao takav je IDF-u neodoljivo potreban zbog boljeg djelovanja po Siriji. S tim u vezi, Liban je korisni objekat IDF-u iako, doduše, protiv svoje volje. Ja, lično, bih volio da nije tako ali stvarnost je takva.

Kažun d.d.
3 godine prije

Ya,ya – kada crkne sponzor,a sponzoruša ostane
sama,ko go*no na kiši………budemo vidjeli.

Max
3 godine prije

I Iranci će se braniti budu li napadnuti a za ovakve napade treba naći protuoružje . Možda razmijestiti Khordad 3-

piždro
3 godine prije

hebote od kad su se osnovali dana nisu imali mira. i to nešto govori..

VasilisaPremudra
3 godine prije

Uljudna zamolba adminu/redakciji/bilo – kome – kompetentnom – i – voljnom – da – pomogne:

Otkako je promijenjen layout portala, ne mogu upisivati komentare preko desktopa, pa niti ako ulogiram. Opcija upisa jednostavno ne postoji.

Portal Logično preferiram posjetiti ritualnomeraklijski udobno i komforno, pa čitati tekstove i komentare na velikom zaslonu i tipkati upise na tipkovnici…ponekad i ponešto bih rado prokomentirala malo dužim upisom…no od komentiranja sve češće odustajem jerbo “interaktivni modus” portala Logično na mom kompu ne fercera…a ja poooojma nemam kako da to riješim… te nimalo rado čitam i tipkam po mobitelu…stoga dakle lijepo molim da mi netko ukaže opcije…
Pitanje dakle glasi kako mogu, i mogu li uopće komentirati na Logičnom preko svog kompa?
Hvala!

(Svakako isprike za offtopic, a prvotno zamišljen upis glede samog teksta izostavljam jerbo zbilja nemam volje nabadati po telefonu)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI