ISIL izgubio plinska polja Arak i naftne depozite u Raqqi

Oslobođenje plinskih polja
17 komentara

Teroristi “Islamske države” su ostali bez prihoda od nafte i plina u području Palmire i jugozapadu pokrajine Raqqa.

Sirijska državna agencija SANA, ali i neovisno izvori koji izvještavaju s terena, potvrđuju da su sirijska vojska i saveznici oslobodili plinska polja Arak, gdje su uništili sve položaje teroriste takozvane “Islamske države”.

“Kalifat” je gubitkom ovih objekata ostao bez najvažnijeg izvora prihoda za financiranje svojih terorističkih aktivnosti.

Stručnjaci tvrde da će oslobađanje ležišta, koja se nalazi 40 kilometara od Palmire, omogućiti sirijskim snagama da pokrenu ofenzivu dalje prema sjeveru u pravcu mjesta Al-Suknah, jednog od glavnih uporišta terorista u istočnom Homsu.

Na drugom dijelu bojišta, sa sjevera, nadiru elitne “Tigar” snage generala Suheila Al-Hassana. Njegovi su borci već ušli u pokrajinu Raqqa, gdje su danas oslobodili naftna polja Rasafe i Al-Hubara, te nekoliko sela južnije u smjeru pokrajine Homs. S ovih položaja jedinice generala Hassana su udaljene od mjesta Al-Suknah oko 70 kilometara i nije isključen koordinirani napad istovremeno iz pravca Palmire i sa sjevera, a onda dalje prema Der Ez-Zoru.

Zapovjedništvo sirijske vojske je potvrdio ukupno oslobađanje naftnih depozita, koje je prethodno držao ISIL. Iako su borbe bile žestoke, teroristi su bili prisiljeni na povlačenje dublje u pustinju.

Oslobođena naftna ležišta se nalaze uz cestu koja povezuje gradove Raqqu i Salamiyu. Također su oslobođena naselja  Rasm Al-Hara i Sufyana.

ArakNaftaOslobođenjeplinska polja
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
6 godine prije

Čestitam Sirijskoj vojsci za sve uspjehe u oslobađanju zemlje, neka potjeraju to iz svoje zemlje.

Tadmur
6 godine prije

Tigrovi su čudo.Uzimaju naftna polja i sprečavaju SDF da ide dalje na jug.Treba im još desetak km pa da Tabqa ostane u klinu.Sada će Rusima biti lakše gađati one koji se izvlače iz Rake jer su ovi sada bliže tim rutama.A iz Idliba i danas stižu dobre vijesti.Međusobne optužbe,hapšenja i otvoreni sukobi izmedju FSA,HTŠ i Isilovih spavača.Samo naprijed!!!Neka spektakl što duže traje i neka se što više međusobno istrijebe.

Svjatoslav 969
6 godine prije

Jadni i bijedni Rusi,Sirjci sa tigrovima, uzese sva a Amere dicne, casne i postene ostavise u rezervatu ?? U pustini , na Jordanskoj granici…Prljavi Rusi bljak , sram ih bilo :p

Hezbollah
6 godine prije

Molim admine da stave neku kartu u obliku GIF-a, napretka SAA. Mislim da bi bilo prikladno. Zahvaljujem…

Sinisa
6 godine prije

https://youtu.be/X13oHhXlyvw
Mjesto udara RAF na kojemu predpostavljaju da je Badzo nastradao;zanimljiva scena,okolo se ljudi bore sa rusevinom a frajer prodaje pomidore.

Roko
6 godine prije

Nije nimalo lako legalnoj Sirijskoj vojsci. Protiv sebe imaju ISIL, razne domace izdajnike i amere. Super sto im Rusi pomazu.

Sardelino
6 godine prije

Nejasno?
Ostati u Raqqi i skupo prodati svoju kożu u borbi protiv nevjernika iz koalicije ili izaći iz Raqqe na brisani prostor prema Palmiri i poginuti bez ispaljenog metka.Pretpostavljam da je za ovaj ustupak koaliciji na štetu vlastitih boraca vodstvo isila dobro naplatilo.

stipa
6 godine prije

goni bandu… Go-gooo SAA i Trigrovi Al-Hassana

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI