Izrael je poručio Zelenskom da ne dolazi u posjetu

Volodimir Zelenski
18 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski želio je posjetiti Izrael, u pokušaju da poveže stvar svoje zemlje sa jevrejskom državom, ali je zamoljen da se drži podalje, objavio je Ynet u ponedjeljak.

Zelenskom je navodno rečeno da “nije pravo vrijeme” za takvo putovanje, objasnio je list. Ukrajinski predsjednik je navodno želio otputovati u zemlju zajedno sa američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom.

Axios je prošle srijede prvi izvijestio o njegovoj namjeri da posjeti Izrael kako bi pokazao “solidarnost”. Putovanje bi pojačalo “međunarodnu podršku izraelskoj kontraofanzivi protiv Hamasa u Gazi”, navodi se u izvještaju.

Zelenski je proglasio punu podršku Ukrajine Izraelu ubrzo nakon iznenadnog napada koji je pokrenuo Hamas rano 7. oktobra. Predsjednik se okupio za širu međunarodnu podršku Izraelu, insistirajući da je to neophodno u trenutnim okolnostima.

“Zato pozivam sve lidere da posjete Izrael i pokažu podršku narodu. Ne govorim ni o kakvim institucijama, već o podršci ljudima koji su stradali od terorističkih napada i danas umiru”, rekao je ukrajinski lider prošle sedmice.

Istovremeno, Zelenski je očito žalio da je nova eskalacija na Bliskom istoku ukrala žižu Kijeva, pri čemu je ukrajinski sukob nestao iz izvještavanja zapadnih medija i umjesto toga ustupio mjesto Izraelu.

“Ako se međunarodna pažnja skrene s Ukrajine, na ovaj ili onaj način, to će imati posljedice. Sudbina Ukrajine zavisi od jedinstva ostatka sveta”, rekao je Zelenski u intervjuu za France 2 prošlog utorka.

IZRAELukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
6 mjeseci prije

doslo i njima u glavu sa kakvom budalom posla imaju

Alex Keller
6 mjeseci prije

Izraelu ne trebaju glumci,posebice ne u ovom trenutku.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“PUKOTINA na MOSTU POČITELJ i oštećenja na ovoj grandioznoj građevini na Koridoru 5C nisu sanirana,…
Izvođači radova su pokušali zategnuti čeličnu konstrukciju, ali tada je počeo pucati beton. I sada se ne zna na koji način bi se sanacija mogla izvesti…

Izvođači radova na mostu su Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina) čiji je HERING podizvođač.

Izgradnja se financira iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima EU koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889 eura”

😄😄 Sjeća se netko građevinskih tvrtki iz Jugoslavije?

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

E hebI ga 👎 … Kad niti njima , takovi ne treba više … Prno je u fenjer 🤷

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Profesionalnom glumcu poručeno iz njegove domovine da je odigrao svoju ulogu.
Hamasu i Iranu dolazi donirano oružje Ukrajini, a javno daju punu podršku Izraelu.
Čime su navukli još neprijatelja na sebe.

Zanimljivo da mu arapske države skoro ništa ne šalju naoružanje otkako je počeo rat u Ukrajini.
Jedino Turska kao NATO članica i Pakistan.
Ubuduće mogu zaboraviti da će im i oni išta poslati, premda moljaka i zapomaže da vojna pomoć presušuje.
Ipak je njemu bitnije biti pod svjetlima reflektora.

nepoželjni
6 mjeseci prije

Hehehe, mali licemjerni klavirist bi da izrazi podršku “ljudima koji su stradali od terorističkih napada i danas umiru” …. a za onih 15 tisuća Rusa u vlastitoj zemlji što je pobio od 2014. do 2022. valjda postoje drugačiji kriteriji ?

Mislim da mu se bliži kraj …i teško da će mu itko igdje podignuti spomenik…………

Noppo
6 mjeseci prije

Zaboravio događaj u kanadskom parlamentu? Da mu je idol neki 100 godina stari nacista, koji je sa svojim rukama ubio i židove i ponosan bio na to. Pa šta čes ti raditi u Izraelu čoveče? Da se rokuješ sa predsednikom? Ma neče te ni pogledati.

Jere
6 mjeseci prije

Malo po malo, slažu se (sada već i za politički i geostrategijski nepismene) dijelovi mozaika koji daju jasnu sliku: Ode Ukrajina u kurajinu.

hiber
6 mjeseci prije

Zelenski tu ne treba da brine. U nedjelju je uspješno srušio poljsku vladu. Noćas su potpuno unistene ruske zračne snage na okupiranim područjima jer je djelovao ATAMC. U većim problemima je pogrešna Netanyahuova politika.

Max
6 mjeseci prije

Ne treba im.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI