Izrael je ubio još 92 stanovnika Gaze, čime je broj mrtvih u enklavi porastao na 31.645

Gaza
13 komentara

Broj palestinskih žrtava u izraelskom ratu u Gazi popeo se na 31.645, potvrdilo je u nedjelju lokalno ministarstvo zdravstva.

Najmanje 92 osobe su poginule, a još 130 je ozlijeđeno u posljednja 24 sata, dok Izrael nastavlja napad na opkoljeni teritorij.

“Izraelska okupacija počinila je devet masakra nad obiteljima u Pojasu Gaze, ostavivši 92 mučenika i 130 ozlijeđenih tijekom protekla 24 sata”, navodi se u priopćenju ministarstva.

“Mnogi su ljudi još uvijek zarobljeni ispod ruševina i na cestama jer spasioci ne mogu doći do njih”, stoji u priopćenju.

Ministarstvo je dodalo da je ukupan broj ozlijeđenih dosegao 73.676 otkako je rat izbio upadom Hamasa 7. listopada u kojem je poginulo oko 1.160 ljudi.

Izraelski rat protiv Gaze gurnuo je 85% stanovništva teritorija u interno raseljenje zbog akutne nestašice hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60% infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, prema U.N.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) optužen za genocid. Privremenom presudom u siječnju Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi zajamčila pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Neprijateljstva su se, međutim, nastavila nesmanjenom brzinom, a isporuke pomoći i dalje su žalosno nedostatne za rješavanje humanitarne katastrofe.

gazagenocidIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mark
1 mjesec prije

Gdje su sada veliki ova smeća ŝta predstavljaju EU da daju sankcije teroristiĉkoj državi.

Гавран
1 mjesec prije

Poznati novinar je precizno okarakterisao Izraelce:
:
“DIVLJACI”

Ivek
1 mjesec prije

Zašto im ne pomognu ovi šta ližu oltare u meki i medini.

Hik!
1 mjesec prije

Oko za oko, zub za zub. Izrael bijaše pustinja i pustinjom ga treba napraviti.

Karma
1 mjesec prije

Izrael sotonski projekt gdje je ovo samo dio rituala posveceni demonu BAALU i luciferu.
Za njih smo mi i palestinci samo goyimi. Trazite prevod

Max
1 mjesec prije

Zaustavite masakr.

FELIX
1 mjesec prije

NIKAD SE NE JAVLJA KOLIKO JE MEDJU NEVINIM ZRTVAMA UBIJENIH HRABRIH BORACA HAMASA KOJI CAK IZ BOLNICA NAPADAJU NAPAAJU. UBIJANJE NEDUZNIH OD STRANE ISRAELSKE VOJSKE SE MOZE BRZO ZAVRSITI AKO HAMAS POLOZI ORUZJE, PUSTI TAOCE I PRISTANE NA MIROVNE UVETE POD KONTROLOM UN I EGIPAT UZME NATRAG GAZU CIJI SU STANOVNICI U VELIKOJ VECINI EGIPCANI ILI BAREM POTOMCI TIH TAMO NASELJENIH EGIPCANA. NIKO NE POMINJE FAKAT DA JE EGIPAT HERMETICKI ZATVORIO GRANICU SVOJIM U GAZI ZIVECIM GRADZANIMA KOJI BI SE ZELELI VRATITI U EGIPAT CIJI SU I ORIGINALNI DRZAVLJANI.DA VAS PODSETIM I NA TO DA JE GLAVNI UVET ZA MIROVNI DOGOVOR IZMEDZU ISRAELA I EGIPTA JE BIO TAJ DA PODRUCJE GAZE DODZE POD ISRAELSKU KONTROLU. PROVERITE BAREM OVAJ PODATAK ZA VASE DOBRO STO CE VAS NAVESTI DA BAREM POKUSATE MALO SA RAZMISLJATE DO SADA VASE RAZMISLJANJE VODI SAMOMRZNJA.

vrlodrag
1 mjesec prije

Stanje redovno u sredozemnoj Judeji, domorodce uništavaju na dnevnoj bazi. Govore 30000 mrtvih Palestinaca a ja kažem ,pomnoži barem sa 5-6.

abc
1 mjesec prije

Židovi su danas sinonim za zlo, pokvarenost i prekletstvo.

Trajko
1 mjesec prije

Broj krepalih, pitanje je!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI